Sisällön tarjoaa Blogger.

Ilmalämpöpumpun hankkimista ja sähkösuunnittelua

Vertailussa on viimepäivinä ollut ilmalämpöpumput. Valinta laitteesta osoittautui loppujen lopuksi helpoksi, valittiin Mitsubishin FD 25 malli. Tällä hetkellä kyseinen ilmalämpöpumppu on markkinoiden parhaimpia ja samalla markkinoiden tehokkain. Cop arvo on 5.33. Täten 1kw tuottaa jopa 5,33kw takaisin. Äänentasokin oli miellyttävä, ainoastaan 20 db. Pumppuun sai 5 vuoden takuun, kun teki tilauksen ennen 7.7 mennessä. Lisäksi ulkoyksikköön timpurimme rakentavat ritiläkotelon puusta, jotta siitäkin saadaan huomaamaton. Ja olen erittäin onnellinen siitä, että otin tämän ilmalämpöpumpun tässä vaiheessa hankintalistalle ( aluksi meinasin olla ostamatta koko laitetta, ajattelin, että myöhemmin sitten) koska nyt kaikki tähän ilmalämpöpumppuun liittyvät putket ja sähköt saadaan siististi seinien sisään piiloon. Myöhemmin asennettuna ne olisivat pintavetoina, joten se olisi ollut rumannäköistä.

Viime päivinä on myös käytetty aikaa valaisinpisteiden suunnitteluun ja valaisimien valintaan. Pistorasioita tulee paljon, niitä tulee todella paljon. Ajattelin, että tässä vaiheessa ne on hyvä laittaa niin eipä tarvitse koskaan lisäillä. Mutta jäikö joku "kuollut kulma" huomaamatta, sen näkee sitten kun pistorasioita otetaan käyttöön.
Tällaisia ulkovalaisimia olen miettinyt terassin pylväisiin. Nämä ovat mielestäni tyylikkäät ja sellaiset, mitä olen haaveillut.

Terassin portaisiin tulee tälläiset ledivalot upotettuna. Näitä tulee yhteensä kuusi, 2kpl / porras askelma.

4 kommenttia

 1. Muistatko kenen valmistajan valaisimia nämä ovat? Tyylikäs tuo seinävalaisin!

  VastaaPoista
 2. Johanna: Näitä löytyy ainakin täältä Oulun seudulta Bauhausista sekä K-raudasta. En kyllä muista kenen valmistajan ovat.

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitos tiedosta! Pitää käydä katsomassa etenkin kun tuo Oulu on meitäkin lähellä :)

  VastaaPoista
 4. Johanna: No sitten voin hieman tarkemmin kertoa sinulle jostain hankinnoista, mikäli tarviit jostain tietoa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.