Sisällön tarjoaa Blogger.

Kysely unelma-ammatistasi

Olisi mukava tietää teistä blogissani vierailijoista enemmän. Tästä pyörähtääkin käyntiin blogin ensimmäinen kysely/ äänestys. Vastata voi sanallisesti tämän blogikirjoituksen kommenttilootaan ja lisäksi kannattaa klikata vastaus sivun oikeassa yläreunassa olevaan kyselyyn, jotta saadaan jonkunlaisia tuloksia aikaan.

Kysymys teille kuuluu seuraavasti;

Oletko tällä hetkellä unelma-ammatissasi? Jos olet niin mikä työstäsi tekee siitä juuri sinulle unelma-ammatin?
Halutessaan saa paljastaa, missä ammatissa toimii tai millä alalla ( ei ole pakko, mikäli kokee sen liian paljastavaksi :D )

Mikäli taas et ole unelma-ammatissasi niin olisi kiva kuulla, että mikä olisi unelma-ammattisi tässä tapauksessa, jos pääsisit toteuttamaan unelmaasi ja ryhtymään mahdollisesti ammatinvaihtajaksi.

Äänestysaikaa on viikko, jolloinka klikatut tulokset julkistetaan ja nähdään kuinka moni meistä on tällä hetkellä unelma-ammatissaan ja kuinka moni vielä odottaa sitä oikeaa ammattia.

 

Klikkauksianne ja kommenttejanne innolla odottaen :)EDIT

Ja paljastus teille kaikille minun unelma-ammatistani / ammateista. Minulla on peräti kaksi unelma-ammattia ja en osaisi luokitella kumpi olisi toistaan parempi. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Työskentelen nyt toisesta näistä unelma-ammateistani, olen isännöitsijä eli johdan asunto- ja kiinteistö osakeyhtiöiden hallintoa ja taloutta. Toinen unelma-ammattini on sisustussuunnittelija, joka toimii hyvänä vastapainona päivätyölleni. Sisustussuunnittelijan ammattikin on askeleen lähempänä haavettani. Mutta kerrottakoon päivätyöstäni en missään nimessä halua luopua, silloin luopuisin yhdestä unelma-ammatistani.


24 kommenttia

 1. Olen lastenhoitajana.
  Keikkailen tällä hetkellä, kun ei ole vielä vakituista paikkaa saanut.
  Vastasin silti kyllä, koska tämä on unelma-ammattini :)

  VastaaPoista
 2. Mulla ei oo vielä ammattia,
  mutta kätilön ammatista haaveilen :)

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija blogillasi ollut muutaman viikon :)

  Olen töissä tällä hetkellä r-kioskilla ja tavallaan olen unelma-ammatissani koska rakastan myyntityötä todella paljon :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tää on niin kakspiippunen juttu! :D Vastaan, että kyllä ja ei.Työssäni on hyvät ja huonot puolet.Unelma-ammatti olisi varmaan jotain sisustukseen liittyvää. :)

  VastaaPoista
 6. Voin kyllä sanoa olevani tällä hetkellä unelma-ammatissani.. Sen verran voin paljastaa, että olen yrittäjä, teen luovaa työtä ja olen paljon ihmisten kanssa tekemisissä.. Oikeastaan haaveeni toteutui täydellisesti kun 3 vuotta sitten perustin oman yrityksen. Yrittäjyyttä en kyllä vaihtaisi mistään hinnasta pois :) Toisaalta juuri tällä hetkellä koen yrittäjyyden varjopuolia, joutuessani olemaan osittain sairauslomalla, sairausloma korvaukset eivät meinaan päätä huimaa :/ Mutta kuitenkin pidän siis työstäni erittäin paljon, joka työssähän nyt on varmasti omat huonot puolensa :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin vastasin kyllä, vaikka opiskelen vasta. Kuitenkin se on ammatti, josta jo lapsena haaveilin, ja josta uskon tykkääväni paljon kunhan valmistuisin ensin :S Opiskelu on välillä puisevaa, mutta työstä tykkään mm. sijaisuuksien perusteella. Kuvataidealasta on siis kyse. ;)

  VastaaPoista
 8. Itse opiskelen vielä, mutta en unelma-ammattiani. Tämä koulutus oli haaveeni yläasteen ja lukion, mutta muuttui opiskeluaikana. Sivuaineeni auttaa onneksi asiaa, sillä siitä pidän todella paljon, mutta ei tämä yhdistelmäkään unelmani ole. Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa ja tulevaisuuden työni tulee olemaan ohjelmistojen myyntiä/markkinointia yritysmaailmassa, mutta unelma-ammattini olisi sisustaja, eli hyvin erilainen kuin opiskelemani ala! :)

  VastaaPoista
 9. Olen luokanopettaja. Minulla ei ole koskaan ollut kutsumusta tälle alalle ja koen sen ehkä juuri tästä syystä liian raskaana. Haaveilen ammatista, jossa saisin tehdä jotain käsilläni ja nähdä konkreettisen lopputuloksen. Haluaisin olla yksityisyrittäjä, arkkitehti tai sisustussuunnittelija.

  VastaaPoista
 10. Olen toiminut hoitajana lasten ja vanhusten kanssa ja voisin sanoa olevani unelma-ammatissa. Lisäkouloutusta kätilöksi olen myös harkinnut.. nyt kuitenkin äitiyslomalaisena, paras "työ" ikinä! ;)
  sussu

  VastaaPoista
 11. Kivoja nämä sinun kyselyt. Minäkin haluaisin laittaa, mutta minusta tuntuu, ettei kukaan vastaisi, kun mulla on vielä niin vähän lukijoita/kommentoijia...

  Mutta asiaan - kyllä olen unelma-ammatissani; olen kemisti/esimies, aiemmin tutkija - eli voin tehdä monipuolista ja mielenkiintoista työtä ja olla myös ihmisten parissa.

  VastaaPoista
 12. Olen siivooja, eikä se ole unelma-ammattini. En oikeestaan ole vielä keksinyt mikä voisi olla. Toivottavasti välähtää piakkoin, että pääsisi opiskelemaankin joskus. Siivoojan työstä tykkään kyllä, mutta palkka ja arvostus on niin pohjalla, että ei tunnu aina kovinkaan mielekkäältä hommalta.

  VastaaPoista
 13. Rouva M: Lastenhoitajan työ on varmasti ihanaa :)

  Ciancia: Toivotaan, että pääset unelmiesi ammattiin.

  Nanna: Myyjänä toiminen tosiaan vaatii asiakaspalvelulta paljon.

  Marika: Hienoa, että olet tavoittelemassa unelmaasi, onnea opiskeluille.

  Sarppa: Sitten ei muutakuin toteuttamaan unelmaa :)

  Emmi: Oman itsensä herrana on varmasti hyvät puolensa. Itsekin tykkäisin yrittäjänä olemisesta.

  Elena: Onnea opiskeluihin ja koitahan jaksaa :)

  Noora: Toivottavasti pääsisit joskus edes hitusen lähemmäksi haavettasi.

  Leena: Eikö olekkin jännää, että jos työstä ei tykkää niin sen kokee hyvin raskaaksi. Toivotaan, että joskus elämässäsi olet työssä josta nautit.

  Sussu: oman lapsen hoitaminen on kyllä paras työ ikinä :)

  Marita: Ihanaa, että olet työssä mistä nautit ja mihin on mukava aamuisin mennä.

  Redshift: Olet ihan oikeassa, että siivoojien työtä arvostetaan liian vähän. Toivotaan, että tilanne joskus muuttuisi.


  Ja paljastus teille kaikille minun unelma-ammatistani / ammateista. Minulla on peräti kaksi unelma-ammattia ja en osaisi luokitella kumpi olisi toistaan parempi. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Työskentelen nyt toisesta näistä unelma-ammateistani, olen isännöitsijä eli johdan asunto- ja kiinteistö osakeyhtiöiden hallintoa ja taloutta. Toinen unelma-ammattini on sisustussuunnittelija, joka toimii hyvänä vastapainona päivätyölleni. Sisustussuunnittelijan ammattikin on askeleen lähempänä haavettani. Mutta kerrottakoon päivätyöstäni en missään nimessä halua luopua, silloin luopuisin yhdestä unelma-ammatistani.

  VastaaPoista
 14. Tunne olevani unelma-ammatissani, olen erään suuren suomalaisen yrityksen kiinteistö osaston laskentasuunnittelija. pidän ainakin tällä hetkellä työstäni. Kiinteistö ja taloushallinto on mielenkiintoista, vuoden kiireisintä aikaa juuri nyt mutta niin mukavaa budjetointia. I like :) Lisäksi hoidan mieheni yrityksen taloushallintoa tässä sivussa!

  VastaaPoista
 15. Eija: Ihanaa, että pidät työstäsi. Kiinteistö- ja taloushallinto kuulostavat ihanilta asioilta :)

  VastaaPoista
 16. En ole unelmaammatissani, vaikka työpaikallani valmistan kankaita ja kudoksia, mutta materiaali ei mitnkään liity sisutukseen.
  Unelmani olisi pitää pientä kahvilaa ja sisutusmyymälää,suunnittelupalveluineen, askartelukursseineen ja kesäisin voisi mukana pientä majoitustoimintaa.Se on iso haave ja pitkäaikainen mutta ei varmaankaan toteudu ;)
  Kiva tämä kysely !

  VastaaPoista
 17. Löysin blogisi jokin aika sitten joten esittäytyminen lienee paikallaan :-)
  Viimeisimmältä koulutukseltani olen somistaja, joka oli vuosia unelma ammattini nyt kun vuosia odottamani unelmapaikkakin tuli hakuun niin en edes hakenut sitä, what??
  Olen aloittamassa uudessa työssä sisustusliikkeessä ja se todellakin on tämän hetken unelmieni täyttymys! Oma liike olisi täyden kympin unelma, ehkä vielä jonakin kauniina päivänä.

  VastaaPoista
 18. Olen opiskelija vielä, enkä edes tiedä mitä haluaisin tehdä isona. Minulla ei siis ole lainkaan unelma-ammattia :( Se on aika sääli, sillä olisi motivoivampaa opiskella jos pääsisi siten lähemmäs unelmaa. Opiskelemani ala on kuitenkin erittäin mielenkiintoista ja sydäntäni lähellä. No, kukapa ei ruuasta pitäisi :) Minä vaan tutkin sitä pintaa syvemmältä.

  VastaaPoista
 19. Riitta: Ihana unelma sinulla <3

  Sabuska: Ihanaa kun pääset unelmiesi työpaikkaan. Ehkä vielä jonaki päivänä se täydellinen unelma täyttyisi :)

  Jenni: Ehkä jonain päivänä löydät unelmasi, toivotaan ainakin.


  Ihania ootte kun jaksatte kertoilla itsestänne.

  VastaaPoista
 20. Olen unelma-ammatissani kohta. Kaksi aikaisempaa haaveammattia olen jo toteuttanut (mulla on jo kaksi aikaisempaa korkeakoulututkintoa hoitoalalta) ja nyt opiskelen kätilöksi. Sitä olen halunnut pienestä tytöstä asti :)

  Haaveilen usein myös omasta lastenvaatekaupasta. Se olisi yksi unelma myös. Ystävän kanssa suunniteltiin että puolikasta kätilönä ja puolikasta omassa firmassa... :)

  VastaaPoista
 21. Essiina: Kätilön ammatti on varmasti ihanaa. Siinä näkee aitoja tunteita, jotka varmasti palkitsevat.

  Jospa lastenvaatekauppa haaveesi jonain päivänä toteutuu :)

  VastaaPoista
 22. Unelma-ammattini olisi sisustusarkkitehti tai sisustussuunnittelija. Tällä hetkellä toimin asiakaspalvelussa joka on kaukana sisustamisesta ;) Mutta ehkä vielä jokin päivä haaveestani tulee totta.

  VastaaPoista
 23. Johanna: Ihanat unelma-ammatit sinulla. Toivotaan, että pääset toteuttamaan unelmiasi.

  VastaaPoista
 24. Mikä olisi unelma-ammattini..hmm..no kyllähän se varmasti se sisustussuunnittelija ois :)tai ehkä joku kiva sisustuskauppa, jossa myytäisiin mm. Riviera Maisonia :)(nimim.ihastunut siihen!)

  Tällä hetkellä olen äitiyslomalla, pieni poika on nyt 4kk. Sitä ennen olin 3-vuorotyössä jossa on omat haasteensa mutta myös hyvätkin puolensa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.