Sisällön tarjoaa Blogger.

Mistä kaikki alkoi?

Eräs lukija pyysi, että kertoisin ongelmakohditsa sisustamisessa. Mistä tilat sai alkunsa ja hieman tyyliin "ennen" ja "jälkeen".

Meillähän oli ihanteellinen tilanne kun ajatellaan sisustamista. Meillä oli edessä ainoastaan pohjapiirustus ja tyhjä tontti.Pohjapiirustus oli niin moneen kertaan piirretty ruutupaperille, joten senkään kanssa ei tarvittu miettiä, minulla oli tarkat näkemykset siitä mitä missäkin pitää olla.

Siitä sitä sitten lähdettiin suunnittelemaan unelmiemme kotia. Minulla oli alusta alkaen selvät visiot tulevan kotimme värimaailmasta, joten niistä lähdin liikkeelle sisustamisessa. Halusin valkoista ja muutenkin neutraaleja seinäpintoja sekä kalusteiden tulisi olla vaaleat ja aikaa kestävät. Koska tiedän, että olen nopea kyllästymään mikäli valitsen sellaisia " trendi" juttuja.

Talo alkoi pikkuhiljaa nousta ja kertaakaan en kokenut olevani pulassa sisustusratkaisujen kanssa, koska tiesin hyvin selkeästi mitä lähden hakemaan.


Kävin valitsemassa materiaalit jo hyvin aikaisessa vaiheessa ja muutoksia niihin ei tullut, ainoastaan kylpyhuoneen ja vessan laatat menivät vaihtoon, mutta ainoastaan sen vuoksi, että valitsemissani laatoissa oli mielestäni järkyttävän suuri polttovirhe. Kalustesuunnittelijan luokse mentyäni, hänen ei tarvinnut kuin piirtää kuvaa sitä mukaa, mitä hän ehti piirrustuksiani lukea. Eli kalustesuunnitelmatkin minulla oli valmiiksi mietitty, mikä mihinkin tulee sekä tietysti materiaalit.Ainoa asia, mitä materiaalivalinnoissani emmin, oli tämän hetkisen työhuoneen tapetti. Mietin, että uskallanko räväyttää ja kyllästynkö kuinka nopeasti suureen näyttävään kuvioon. Päätin ottaa riskin ja olen todennut sen kannattaneen. Kustannuksia en miettinyt rakentamisen aikana juuri ollenkaan, halusin asioita, mistä tykkään. En tuijottanut ensimmäisenä hintaa vaan katsoin ensin mitä haluan ja sen jälkeen tein päätökseni. Koska mielestäni raha ei saisi vaikuttaa siihen minkälainen kodista tulee, kodista täytyy tulla sellainen paikka missä on ihana olla ja mistä oikeasti tykkää. Vararatkaisut voi aiheuttaa myöhemmin harmitusta, että olisinpa tehnyt tämän sittenkin toisin. ( Mutta tämä siis vain mielipide)Rakentamisessa on hyvin paljon asioita, mitä tulee ottaa huomioon, että aika niistä kertomiseen ei riitä tässä yksittäisessä postauksessa. Eli toivonkin, että mikäli sinulla on jotain kysyttävää rakentamisesta tai sisustamisesta niin vastailen niihin sähköpostin kautta.

Uusille lukijoille ja vierailijoille vielä siis kerrottakoon, että talomme on valmistunut reilu 2 vko:a sitten. Olemme itse valinneet ja suunnitelleet jokaisen materiaalin talossamme. Asiat ja esineet on paikallaan ja nyt alkaa onnellinen elämä maalla sisustamisen merkeissä :)

7 kommenttia

 1. Hei!

  Tuo teidän lattia näyttää tosi hyvältä joka kuvassa. Onko laadukkaan oloista? Tuo on toisena vaihtoehtona meillä kanssa, mutta hiukan mietin, kun hinta on edukas, että pysyykö hyvänä miten pitkään, mutta niin hyvältä näyttää kyllä, kuten kaikki muukin teillä... Vaikea valita mulla tuo lattia :).

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Lattia on luonnossakin tosi upean näköinen. Useat ovat luulleet sitä jopa parketiksi. Hintahan ei ratkaise laminaatin hyvyyttä, vaan kulutusluokka jne. Mutta on mielestäni tosi laadukkaan oloinen suosittelen ehdottomasti. Silloin kun me tehtiin ratkaisuja lattiamateriaalin kohdalla niin kyllä minäkin yritin hieman kalliimpaa etsiä, mutta tällaista ei vaan löytynyt, jotewn otin riskin ja riski kannatti :)

  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi vajaa viikko sitten ja olen ihan koukussa :). Teillä on todella kaunista! Kysyisin että minkäverran kodissanne on neliöitä? Ihanan avaran ja valoisan näköistä! Myös olohuoneen tapetti kiinnostaa, olen etsinyt tuon sävyistä mutta en ole löytänyt...onko se ihan paperitapetti vaiko joku muu?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kiva kuulla, että olet koukussa blogiini. :) Meillä on 126 m2. Korotettu katto luo kyllä valtavasti lisää tilaa ja avaruutta´. Olohuoneen tapetti löytyy Caselion valikoimista. Kirjan nimeä en nyt kyllä muista ( kannen kyllä muistan, mikä kirjassa on ;) , yritän miettiä ja ilmoittelen kun muistuu mieleen.

  VastaaPoista
 5. Aika hyvä aavistus, kuka talonne rakensi :) Taitaa olla paikallisia?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.