Sisällön tarjoaa Blogger.

Pyykin huoltoa ja muita kotitöitä

Onko hullua kertoa pitävänsä pyykinpesusta, nooh, minä kerron, että lähes rakastan pyykinpesua ja vaatteiden silittämistä ja lakanoiden mankeloimista. Se on jollain tavalla aika terapeuttista, sulkea ovi ja uppoutua ajatuksiin silityksen lomassa. Ehkä olen perinyt tämän oudon mieltymykseni äidiltäni, koska hän melkein asuu kodinhoitohuoneessa ja silittää, siis kokoajan.

Ja olenko kertonut kuinka onnellinen olen uudesta höyrypesukoneestani. Se on pyykinpesijän unelma tai ainakin minun unelmani. Se pesee, huoltaa ja höyryttää, voi että se saa aikaan ihanaa jälkeä. Ehkä vain kuvittelen :)Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka osaavat ompelemisen ja kutomisen taidon. Tässä asiassa en ole perinyt geenejä äidiltäni, joka on todella harmi. Olisi ihanaa osata ommella, mitä monimutkasempia sisustusjuttuja, mutta eih, en minä vaan osaa. Kyllähän sitä oppisi jos vaan opettelisi :) Taidankin alkaa salaa iltaisin harjoittelemaan monissa blogeissakin nähtyjä sydämiä näin ensalkuun. Kutomista minulle ei kukaan pysty opettamaan, ei vaikka rautalangasta kuin vääntäisi, en vaan ole syntynyt puikot käteen; kokeiltu on ja erittäin huonolla menestyksellä.


Mutta onneksi on olemassa ihania tekstiilejä, joita saa valmiina niin ei tarvitse päätä raapia ompelusten kanssa.

Niin joo, minun mankelini odottaa uutta liina, koska muuton yhteydessä vanhaan liinaan oli sotkeutunut jotain. Jonkun aikaa täytyy mennä silitysraudan voimin, koska lakanat on pakko silittää kun mankeli on poissa pelistä.

10 kommenttia

 1. Minäkin tykkään kovin arkiaskareista..Pyykkäyksestäkin.

  Blogisi on kaunis :)

  VastaaPoista
 2. Kati: Hienoa, että löytyy muitakin jotka nauttivat kotitöistä :)

  VastaaPoista
 3. Sama homma täällä: sisko ja äiti ompelevat ja neulovat mutta minulta se ei luonnistu olenkaan. Ei vain osaa.

  Olen muuten hypistellyt pariin kertaan noita sydänripustimia kauppareissulla :)

  VastaaPoista
 4. Anttis: Minäkin joka kerta ohikulkiessani hypistelin sydänriipuksia, mutta yhtenä päivänä ne sit vaan tarttui mun ostoskoriin. Eipä tarvii jäädä harmittelemaan sit kun poistuvat valikoimasta :) Nyt olen nimittäin harmittelut yksiä ihania lasipurkkeja jotka kesällä olivat yhden kaupan valikoimissa, mut enää niitä ei saa ja en silloin niitä raskinut ostaa, höh.

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo teidän pyyhekoukut. Muistatko kenen valmistamat?

  VastaaPoista
 6. Tiina: Ikeastahan ne :) Samanlaisia oli kyllä täällä Oulun seudulla myös rautakaupoissa, mutta Ikeassa huomattavasti edullisemmin.

  VastaaPoista
 7. Onnea uuteen kotiin!
  Kaunista teillä on, toivottavasti viihdytte ja mikä on viihtyessä omin suunnitelmin rakennettuun. Toivonpa että pian pääsette omaan makkariin nukkumaan, hiukka ahtaalla tuo sänkynne nyt.

  Löysin tänne Soilen luota ja olenpa tainnut joskus aiemminkin piipahtaa, nyt vilkaisin koko blogin läpi. Selkeästi osaat kirjoittaa ja kuvata sanoin ja kuvin.

  VastaaPoista
 8. Pike: Olenko yksinkertainen, en ymmärrä kommenttisi osaa "toivottavasti pian pääsette omaan makkariinne, hiukka ahtaalla tuo sänkynne nyt.." Meillä on kyllä oma makuuhuone jo käytössä, ollut alusta asti. Meidän huonettamme ei ole suuresti edes blogissa vielä esiteltykään, mutta pieni vilaus on jossa näkyy valkoiset seinät ja harmaa päiväpeitto sekä sisustustyyny. Tätäkö kuvaa tarkoitit?

  Niin ja kiitos kommentista :)

  VastaaPoista
 9. Löysin tänään blogiisi ja jään ehdottomasti seurailemaan! Kaunis talo ja ihana sisustus. Nousi jälleen rakentamiskuume vaikka juuri saatiin pari vuotta oma valmiiksi :)

  VastaaPoista
 10. MuotiMamma: Kiva kun löysit tänne, tervetuloa. Rakentamiskuume on kyllä paha kun se nousee pintaan ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.