Sisällön tarjoaa Blogger.

Sängynpääty asiaa

Sängynpääty asia tuottaa päänvaivaa. Siis meillähän ei tällä hetkellä ole sängynpäätyä laisinkaan. Haluaisinko ainoastaan sellaisen vanerista ja vaahtomuovipatjasta itse tehdyn sängynpäädyn, jonka päällystäisin jollain kauniilla kankaalla ja halutessaan sitä voi vaihdella, mikäli kyllästyy.
Sängynpäädyn kankaan väriksi olen ajatellut valkoista ja mahdollisesti joku hillitty kuvio.Mitä mieltä te olette lukijat?
Sänkymme on 160cm leveä
Minkäkokoinen sängynpäädyn pitäisi olla, mitä mieltä olette sävyvalinnoista ja mitä te ehdottaisitte kankaan sävyksi?


19 kommenttia

 1. Meillä myös pääty tekeillä. Sänky 160cm leveä ja päädystä tulee 170cm, siksi ettei sitten näytä liian pieneltä kun sängyn päällä kuitenkin muhkeat peitot. Sävymaailma on makkarissa mustanruskea/valkoinen, paitsi vaavin pinnis pähkinä sekä lattia myös. Jotenka ajattelin sängynpäätyyn ostaa valkoisen kankaan jossa jotain hillittyä mustaa kuviota.. Saahan sitä vaikka sitten tyynyillä/verhoilla piristettä :)
  Nuo sinun mustat tyynyt ovat ihanat, olikohan mistä hankittu? ;)

  VastaaPoista
 2. Aloin heti pohtimaan, että miksi sängyssä täytyy olla pääty? Onko sillä joku oikea funktio vai onko se vain koriste? Jos se on koriste, siinä tapauksessa laittaisin sängyn päätyyn seinään jonkin ison kangastaulun esimerkiksi. Tai oven. Tai vanhan ikkunan. Tai sisustustarran. Tai tauluhyllyn.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Kuulostaa hyvältä suunnitelmasi. Kuinka paksu vaahtomuovipatja teillä tulee sinne alle?
  Tyyny jossa " timannteja" on kodin 1:stä ja ne kaksi muuta on Askosta

  Leena: Sängynpääty sen vuoksi, koska usein näkee vaaleassa tapetissa pään kohdalla sellaisen keltaisen läiskän seinässä.. En tykkää, joten sen vuoksi haluan sängynpäädyn kun meilläkin on valkoinen tapetti, enkä halua sinne keltaisia läiskiä koristamaan tätä tapettia :)

  VastaaPoista
 4. Johanna: sulla muuten ei pysty valitsemaan kommenttia kirjoittaessaan sitä, että seuraavat viestit tulee sähköpostiin:( Käyttäisin mielelläni toimintoa! Kommentoin niin paljon, etten muista muuten palata:/

  VastaaPoista
 5. Leena: Ainakin minulla näkyy tässä kommenttiboxin vieressä painike tilaa sähköpostitse? Näkyy teille muille lukijoille, jos ei niin mistä muutetaan, että se linkki tulisi kaikille ;) ?

  VastaaPoista
 6. Mulle ei näy ainakaan. Olen huomannut saman ongelman muissakin blogeissa, joissa on käytössä tuo "kommentin hyväksyntä" ennen kuin se tulee julkaistuksi. Johtuukohan siis siitä?

  En ole ennen ajatellutkaan tota sängynpäätyjuttua noin! Aina oppii:D Se semmonen liilan ja viininpunasen yhdistelmä utuisessa muodossa voisi olla aika hyvä kankaan väri, vai mitä tuumit?

  VastaaPoista
 7. Hmm...ja opin lisää koko ajan! Tässä ei ole ruutua, johon raksittaa sähköpostijuttu, vaan linkki vaaleansinisellä. Ja meikäläisen yli 30-vuotiaat, vanhat ja raihnaset silmät ei sitä ilmeisesti enää ole huomannut...:/

  VastaaPoista
 8. Leena: Liilan ja viininpunainen kuulostaa hyvältä ainakin talviajaksi. kesäisin ja keväisin kaipaan raikkautta. Mutta pistetäänpä harkintaan, täytyy käydä kangaskaupoilla.

  Heh, ikävä selvästi tuottaa tepposensa ;)

  VastaaPoista
 9. Vaahtomuovi on n.10cm paksu ja siihen ehkä vielä ohut kerros vanua päälle, että saa kankaan kivasti aseteltua. Voipi olla että vain niittaan kankaan kiinni vaneriin tai sitten teen hupun jonka voi pestä tarvittaessa. Ohuempikin vaahtis varmasti riittäisi, mutta onhan ainakin pehmeä :)
  -Mari- (anonyymina kirjoittelin aiemmin)

  VastaaPoista
 10. Sängynpääty kannattaa tehdä ehdottomasti! <3 Itsekin haaveilen sellaisesta, minusta se tuo sänkyyn kauniisti ryhtiä ja sellaista ylellistä näyttävyyttä. Me ostimme vastikään sängyn jossa on pääty mutta tosin turhan matala, mutta jos/kun joskus rakennamme talon niin ehdottomasti meille makkariin napitettu, kaunis sängynpääty laadukkaasta kankaasta. :) Sellaisenhan voi tosiaankin tehdä ihan itse.

  VastaaPoista
 11. Mari: Kiitos ohjeesta ;) Minäkin taidan tehdä paksummasta vaahtomuovista.

  Elena: Minäkin aiemmin haaveilin sellaisesta napitetusta, mutta en tiedä kuinka se onnistuu ettei jäisi sellaisiä ryppyjä siihen. Jossain näin kun olivat tällaisen tehneet ja ne rypyt ainakin häiritsivät minun silmääni :)

  VastaaPoista
 12. Nappien laitosta kannattaa katsoa ohjeita jostain huonekalujen restaurointikirjasta. Esim. Mummolan Mööpelit on selkeä ja hyvä. Kunnon kankaan kanssa (tukeva, joka ei veny epämuodottomaksi) pitäisi onnistua ilman ryppyjäkin, jos alusvanukerros ei ole liian paksu ja nappeja ei kiristetä liian "syvälle".

  VastaaPoista
 13. Moikka!
  Meillä sama pohdinta :) Etolasta kysyin 10cm paksun vaahtomuovipatjan hintaa sängynpäädyn kokoisena ja kyllä jäi se ajatus: 250 euroa! Pelkkä vaahtomuovi siis- gulp.
  Eli me joko uhraamme vanhan Sotkan paksun petarimme siihen tarkoitukseen, naulapyssyllä kiinni vaneriin ja itseommeltu huppu päälle. Tai sitten nikkaroimme ohuesta vanerilevystä "laatikon", jonka päällystän ohuella vanulla ja huppu päälle.
  Itse päädyin valkoiseen, kunhan löydän tarpeeksi jämäkkää kangasta. Päiväpeite meillä hiekanvärinen satiini, samaa sävyä tulee tapettiin, muut seinät valkoiset ja lattia tummaa pähkinää.

  VastaaPoista
 14. Joo ETolan raakavaahtomuovi ON tosi kallista! Halvemmaksi tulee ostaa valmiita patjoja pari Jyskistä ja leikata oikean kokoisiksi.

  VastaaPoista
 15. J&M. No on kyllä törkeen kallis. Eiköhän niitä löydä halvemmallakin. Täytyy lähteä metsästämään Jyskin mallistosta ;) Teidän makkarin sävyt kuulostavat niin herkullisen ihanilta.

  Leena: Kiitti vinkistä, Jyskiin siis matka käy ;)

  VastaaPoista
 16. Meillä on myös tapetti sängyn takana, vielä sellainen "sametti" kuviopinta. Ei ainakaan vielä ole tullut läikkiä seinään ja yli vuosi tässä ollaan asuttu. Toivotaan ettei tulekaan ;)

  Kiva blogi sinulla! Itsekin olemme vasta rakentaneet.

  VastaaPoista
 17. J; Toivotaan, että ei läiskiä tule. Oi, onnea teillekin sitten uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos Leenalle Jysk- vinkistä! Täytyy käydä sieltä hakemassa! Kiitos Johanna, kunhan me päästäis muuttamaan ja näkis ne sävyt luonnossa, nyt se talo on viimeistä piirtoaan myöten valmis vasta mun omassa päässä :)
  Nykyisessä vuokra-asunnossa meillä ei ole sängynpäätyä- eikä ole ollut edellisilläkään- koska tapetissa todella rumat läiskät päiden takana- yök! Ei samaa efektiä omaan kotiin, kiitos :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.