Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulunaika

Joulunaika tulee olemaan meillä tänä vuonna erilainen. Aiempina vuosina olemme aina viettäneet joulun pohjoisessa nauttien valmiiden pöytien notkuvista antimista ja ns. helposta joulusta.


Tänä vuonna joulu siirtyy meille olosuhteiden pakosta. Vanhempani ja lapsemme mummolaa ollaan remontoimassa, joten vanhempieni toivomuksesta joulu vietettäisiin meillä kera sisarusten ja heidän lapsien ja puolisoineen. Tulossa siis suuret joulut ja joulun valmistelut. Olen jo tällä hetkellä paniikissa jouluvalmistelujen kanssa. Ehkä tässä yksi syy siihen miksi tänä jouluna meillä on aloitettu jouluvalmistelut hyvissä ajoin. Olen nauttinut aina siitä kun joulua ei ole tarvinnut ressata  millään tavalla. äitini on sen puolen hoitanut, mutta tänä vuonna he pääsevät valmiisiin ja toivottavasti notkuviin pöytiin.


Toivotaan, että kaikki valmistelut menevät oikein hyvin ja saadaan aikaan oikein ihana joulu kaikille sisaruksille, vanhemmillemme sekä kaikille lapsille ja lapsenlapsille. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan niin resepteistä kuin kaikesta mahdollisesta, ne tulisivat nyt tarpeen :) Ruoka ja leivontaohjeitakin mielellään saisi laittaa tulemaan vaikkapa sähköpostiini, mutta kommenttilootasta niistä voisi olla hyötyö myös muille. Nyt täytyy ensi viikolla aloittaa oikein kauniin muovikuusen etsintä, aika haastava tehtävä, mutta toivottavasti onni suosii.


Hieman erilainen postaus, mutta toivottavasti silti nautitte lukiessanne tätä.

Pssst: Kuva 1 tulee olemaan meidän tämän vuoden joulukortti kuva, eli tuollaisella kuvalla varustetun kortin tulevat saamaan läheiset ihmiset.  

23 kommenttia

 1. Kaunis on tulevan joulukortin kuva!
  Meillä vähän sama tilanne, paitsi me olemme keskenämme. Meille syntyi eilen ensimmäinen lapsenlapsi ja emme enää sovi vanhempieni luokse.
  Olemme siis kotona ja menemme aatoksi tyttären miehen kotiin ,jossa vauvakin sit on.
  Aikaisemmat joulut on myös menty äidin vlamiille padoille, mutta nyt alkaa olla tuota porukkaa niinpaljon,kun kaikilla lapsilla on tyttö-/poikaystävä + koiria, niin ei pieneen kolmioon kaikki mahduta.
  Pyhäpäivinä sit vieraillaan vanhempien luona.
  Oikeastaan onkin ihana rauhoittua kotiin.
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Kaunis asetelma, joten hieno joulukortti lähtee siitä matkaan!
  Tuleeko teitä oikein monta kymmentäkin henkeä juhlimaan yhdessä? Kuulostaa kyllä mukavalle suunnitelmalle, mutta valmisteluja ja työtä teettää aika lailla. Oletteko ajatelleet tai toteuttaneet aiemmin jonkin tasoista nyyttäriajatusta, jolloin vieraat voisivat tuoda vaikka rosolin tai joulukalat tulleessaan? Perinteisiä jouluruokia tässä siis ajattelen... : )

  VastaaPoista
 3. "Diagnoosi Sisustusmania" oli hankkinut Hobby Hallista tosi tuuhean tekokuusen. Käy kurkkaamassa 19.11. postaus.

  VastaaPoista
 4. Elämän Helmiä: Onnea lapsenlapsen johdosta <3 Vauvat on iiihania. ;)

  Anne: Ei meitä ole kuin 11 henkeä. Olen niin jouluhössö, että on mukava laittaa ruokia ja leivonnaisia, mutta täytyyhän sitä niistä ressata ku täytyy olla montaa eri sorttia kaikkea ;)

  Minna: Voi kiitos tiedosta, täytyy mennä Hobbyhalliin surffaileen.

  VastaaPoista
 5. kiva postaus oli :)
  meilläkin tulee eka kertaa erilainen joulu ku sitä vietetään meidän uudessa kodissa! mun vanhemmat tulee siis meille ja veljeni. miehen vanhemmat menee miehen veljelle. äiti sano jo heti kauan sitten että yhdessä tehdään jouluruokia, voisko teilläkin tehdä niin? mun mielestä se on kiva, se kuuluu jouluun se yhteinen jouluruokapuuhastelukin :)
  joka tapauksessa, älä stressaa, varmasti hoidat kaiken aivan loistavasti!! :) nehän on vaan lähisukua :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis sydän!

  Älä stressaa joulusta, jotta ehdit siitä myös itse nauttia!

  Meillä on jo vuosikausia suku kokoontunut meille joulunviettoon. Valitettavasti väki on vähentynyt erinäisistä syistä, joten tänä vuonna meitä taitaa olla enää 14 sijaan 8 tai 9. Meillä tarjottavat on tehty nyyttäriperiaatteella eli kukin on saanut tehdä bravuurinsa. Valitettavasti nyt on käynnissä uusjako, kun miehen äiti ei enää ole mukana järjestelyissä.

  Voimia hääräilyyn!

  VastaaPoista
 7. Meilläkin vietetään ns. nyyttäriperiaatteella joulua, yleensä väkeä on parikymmentä. Lähimmät sukulaiset (molempien vanhemmat ja sisarukset perheineen) ja aina on ollut ovi avoinna myös tutuille.

  Perinne alkoi meidän toiveestamme ja joka vuosi kysymme mitä kukin haluaa tuoda, muutaman vuoden jälkeen tuomiset kyllä vakiintui, mutta aina saa tuoda jotain uutta! Kaikki saavat varmasti sitä itselle tärkeintä jouluruokaa ja maistella uusiakin. Yhdessä sitten viimeistelemme ja laitamme esille esivalmistellut/valmiit ruuat.

  Kannattaa ottaa puheeksi, jos vastuuta jakaisi, varsinkin kun teilläkin on nyt ensimmäistä kertaa uusi tilanne. Myöhemmin voi olla vaikea muuttaa tapoja. Vaikka muiden onkin mukava mennä valmiiseen pöytään, niin sen järjestävä saattaisi toivia apuja...

  Kenellekään ei tule stressiä, ei liian suuria taloudellisia kustannuksia jne. Toimiva ratkaisu -ainakin meille. Ja aina mukavan rento tunnelma!

  VastaaPoista
 8. Mekin toivottavasti vietämme joulua uudessa kodisamme porukalla, mutta varmaahan tuo ei vielä ole, koska muuttolaatikoiden keskelle en ketään vieraita huoli. Mutta katsotaan kuinka käy. Vihdoin ja viimein alkaa kyllä joulumieli vallata oikein toden teolla, ja sain vähän jouluompeluksiakin aikaiseksi ja ensimmäisen edes joulua aavistuksen sivuavan postauksenkin aikaiseksi. Ehkä se tästä lähtee. Mukavaa uutta viikkoa teille!

  VastaaPoista
 9. Meilläkin joulunvietto siirtyi meille sen jälkeen kun rakensimme ensimmäisen talon. Äidillä ja isällä oltiin ennen kaikki lapset perheineen, mutta heillä tila alkoi käydä ahtaaksi. Alussa laitoin kaikennäköistä erikoista joulusyötävää, mutta nykyään tyydyn pitkälle valmiisiin ratkaisuihin; leivonnaisiakaan meillä ei ole muuta kuin täytekakku. Aloin nimittäin kyllästyä siihen kun kaikki erikoisuudet ja pullat jäivät sitten kuitenkin lähes syömättä perinteisen kinkun, karjalanpaistin ja laatikoiden täyttäessä vatsat;)

  VastaaPoista
 10. 11 henkeä ? Jos kaikki lasketaan, niin minä saan 13 henkeä + kani.

  VastaaPoista
 11. S: No ei kai sitä parane ressata, mutta tiedät ihminen varmaan ressaa kaikesta normaalista poikkeavasta asiasta :)

  Vekarus: Kiva idea tuo nyyttärit :)

  Mökö: Kiitos hyvästä kommentista, laittoi miettimään.

  Helmpikumpu: Toivotaan, että voisitte viettää joulua uudessa kodissanne ilman muuttolaatikoita.

  Soile: Kuulostaa ihalta teidän jouluperinteet. Olet kyllä oikeassa, että ei niitä herkkuja oikein jaksa syödä kun maha täytyy kinkusta. :)

  Anonyymi; No vahingossa unohtui pienimmät lapset laskuista niin ja kani. Korjaan joulun viettoon osallistuu 13 henkilöä ja Kani :D

  VastaaPoista
 12. Olihan se haikeata, jun piti jättää lapsuuden joulut ja äidin herkkupöydät, mutta nykyään teen aina saman kaavan mukaan ja mielestäni aika onnistuneesti: Helpot laatikot ajoissa pakkaseen (perinteiset lanttu-, porkkana- ja perunalaatikot uutuutena bataattilaatikko). Jouluksi kinkku, rosolli, salaatti, sillit, mäti jne. ja yksi ehdoton on luumurahka. Sitä pitää saada! Riisipuuron keitän aamusta ja sillä jaksetaan iltaan saakka. Kun on hyvin suunnitellut, niin kyllä se alkaa mennä!

  VastaaPoista
 13. Kylläpäs teillä tulee olemaan kauniit joulukortit! Jouluvalmistelut sujuvat varmasti hyvin :) Meillä mennään vielä perinteisen kaavan mukaan eli vietetään joulu minun vanhempien luona E-Suomessa. Tuo nyyttärijuttu voisi olla mukava, niin kaikki voisivat osallistua joulun valmisteluun :)

  Hyviä suunnittelu hetkiä ja sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 14. Minusta olisi ihanaa laittaa joulu omaan kotiin, mutta isovanhemmat ja meidän lapset haluavat viettää sen aina mummulassa. Itse asiassa haaveilen joulusta Unelmassa, mutta ehkä joskus :)

  Onko nuo ruusut oikeita tuon sydämen alla, kaunis kortti tulee

  VastaaPoista
 15. Marita: Niin se taitaa olla, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

  Niina: Innostuin kuvaamaan eri asetelmia kun tänä vuonna en millään jaksaisi askarrella ja hieman vaihtelua niihin perinteisesti meidän lähettämiin kortteihin.

  Merja K: Toivotaan, että toiveesi toteutuu vielä joskus.

  Ei ole oikeita, mutta oikeista ne kyllä menisi :)

  VastaaPoista
 16. Minä toisaalta toivoisin että saisi olla omalla porukalla kotona,kun meitä on kuusi.Mutta vielä tuntuu että menemme vanhemmilleni,äitini sitä aina odottaa.Meitäkin on kaiken kaikkiaan 20 ihmistä,mutta sopu sijaa antaa.Ei enää montaa vuotta mene,että vanhemmat kutsutaan meille jouluksi,kun alkaa ikää tulemaan heillekkin.

  VastaaPoista
 17. Ihmiset vielä menis mut kani jouluksi kylään? :) Toivottavasti ei satu allergisia samaan seurueeseen ja toivottavasti ei tee tihutöitä uudessa kauniissa kodissasi.

  Mä oon tykänny viettää joulun ihan omalla perheporukalla. Se on mulle rentoutumista kun ei tarvi ketään passata eikä olla kenenkään passattavana. Jos on meillä vieraita niin mietin koko ajan et onko ne nälkäisiä, jos taas olen kylässä niin pähkäilen et mitähän mun pitäis tehdä seuraavaksi et emäntä ei rehki liikaa yksinään. Siksi varmaan paras olla yksin ja syödä silloin kun on nälkä ja touhuta omia mieluisia juttuja välittämättä muitten aikatauluista. Varsinkin aaton ja joulupäivän haluan olla rauhassa mut tapanina jo kaipaa seuraa. :)

  Oikein kivaa joulun odotusta! Mä en oikein osaa neuvoja antaa kun meillä on vaan ne perinteiset jutut mitkä varmaan jo kaikki tiedätkin.

  t. Anna

  VastaaPoista
 18. Ah, suurin haaveeni on iso talo, joka täyttyy jouluna omista ja J:n vanhemmista ja sisarustemme perheistä. Joulussa on ehdottomasti parasta olla läheistensä kanssa ja rakastan järjkkäämistä ja suunnittelua vaikka siinä onkin stressiä :)

  Tänä vuonna avomieheni viettää joulua ensimmäistä kertaa vanhempieni kotona ja hänen jouluperinteisiinsä kuuluu ehdottomasti karjalanpaisti. Se on myös isäni kaipaama jouluruoka joten perinteistä poiketen, meillä syödään kinkun ohella myös karjalanpaistia. Itse ajattelin myös muuttaa joulupöytää hieman kevyempään suuntaan joten ajattelin valmistaa viikuna-mozzarellasalaatin (http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Viikuna-mozzarellasalaatti/1135251365544). Muuten meidän pöydästä löytyy kylmä- ja lämminsavulohta, itse maustettua fetaa, rosollia vaaleanpunaisella kastikkeella, porkkana-, lanttu-, punajuuri-, maksa- ja imellettyä perunalaatikkoa. Tuon salaatin lisäksi aion ujuttaa pöytään myös jotain tofua tms itselleni herkuteltavaksi.

  Kahvipöydässä meillä on usein vain pipareita ja torttuja. Viime vuonna tein Guinness-kakkua ja kerran on ollut jouluhalko. Tehdään myös joka joulu luumurahkaa mutta ei koskaan olla jaksettu syödä sitä aattona :D

  VastaaPoista
 19. Punainen näyttää valtaavan kauniin valko-mustan kotinne....sopii hienosti ja näyttää jouluiselta.
  Sukulaisjoulut on parasta mitä tiedän, molempien meidän vanhemmat tulevat aina meille, eli meillä 8+pikku chihu ja vähän isompi kettuterrieri :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 20. Minttunen: Kyllähän se on totta, että sopu sijaa antaa. Kiva kun jätit kommenttia.

  Anna: Meitä on niin monenlaisia ihmisiä, toiset tykkää hälinästä ja toiset rauhasta. Minä olen sekoitus nuita molempia ;)

  Ihanaa joulun odotusta sinulle myös.

  Jenni: Kiitos ihanasta kommentista, tuosta sai paljon hyviä ideoita. Isot kiitokset <3

  Päm: Punainen on kyllä kiva sävy näin jouluna. Joulun jälkeen kotimme palaa entiselleen ;)

  VastaaPoista
 21. Meillä on sellainen tapa, että vuorottelemmme joulun pidossa. Joka toinen vuosi pidän minä joulun ja toinen vuosi vietämme joulua vanhempieni luona.
  Meillä on 5 lasta ja pienin 6 kk, ja en stressaa :) Yleensä kaikki kuitenkin järjestyy hyvin, ja jos jotain tulee, onhan kaikki kuitenkin tuttuja =) Pääasia on hyvä joulun mieli!

  VastaaPoista
 22. Mia: Teidän joulujärjestelyt kuulostaa kivoilta. Kiva kun jätit kommenttia :)

  VastaaPoista
 23. Olen kanssa joskus joulua järjestänyt isolle porukalle ja kannattaa tosiaan tehdä laatikot ajoissa pakkaseen. Mutta ne kannattaa pakastaa raakana, ainakin lanttu-ja porkkanalaatikko tykkäävät raakapakastamisesta. Helpottaa kummasti viimehetken stressiä, kun voi jotain tehdä etukäteen. Aattona sitten paistaa raa'at laatikot valmiiksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.