Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulupohdintaa

Jälleen tulee hieman erilainen ei niin sisustuksellinen postaus. Näin joulunaikaan on kiva pysähtyä pohdiskelemaan erinäisiä asioita.

Mitä joulu teille merkitsee, onko se yksi päivä muiden joukossa, vai näytteleekö joulu ja varsinkin jouluaatto suurtakin roolia perheessänne? Minkävärinen joulu teille tulee tänä vuonna, suositko perinteistä joulunpunaista vai haluatko jo hieman uusia sävyjä?


Minulle joulu on vuoden toiseksi tärkein juhla. Tyttäreni syntymäpäivä on tärkein ja kakkosena tulee siis joulu ja joulunodotukseen valmistautuminen sekä jouluaatto. Joulunpunainen ja hopea ovat ehdottomasti minun suosikkini, mielestäni jouluun kuuluu punainen.


Joulussa on jotain sellaista taikaa, jota ei voi sanoin kuvailla, tuntuu kuin aika pysähtyisi, maailmassa olisi rauha ja ihmisillä hyvä mieli.
Mitä teidän perheen joulussa on sellaista pysyvää, mikä vuosi vuodelta toistuu ja huomaatte sen tekevänne ja sen tehtyänne tunnette, että sieltä se joulu saapuu?

Tähän menenssä minulla ei ole sellaista ollut, koska vietämme aina joulun muualla. Mutta tänä jouluna aloitan ainakin yhden perinteen. Nimittäin teen jäälyhtyjä ja laitan ne kadullemme molemmin puolin tietä. Olen tällaisia toteutuksia nähnyt ja ne valloittavat kauneudellaan.Lisäksi jouluntunnelmaa meidän perheessä nostattavat yhdessä tytön kanssa leipominen. Jouluntuoksuihin meillä kuuluu piparkakun, joulutorttujen ja itse tykkään myös hyasintin tuoksusta.  


Omaan jouluuni kuuluu myös olkikoristeet. Ne tuovat muistoja lapsuudesta. Lapsuudessani nämä olkikoriseet vain olivat sellaisia poroja. 


Mikä sinun lapsuudenjoulusta tuttu joulukoriste on jäänyt mieleesi?16 kommenttia

 1. Topakan näköiset otteet pikku leipurilla siellä!

  Joulu on punainen! Muiden kodeissa ihailen mielelläni myös muitakin värejä: lilaa, tumman sinistä, pastellin sävyjä ja uusimpana jopa ruskeaa. Hopealla sitten tuodaan vielä lisä säväys punaisen oheen.

  Minulla on lapsuuden kuusenkoristeista muutama. Nuo laitetaan joka vuosi kuuseen myös. Eivät ole häikäisevän hienoja, mutta juttu on tosiaan se perinne.

  VastaaPoista
 2. Joulu on ihanaa aikaa :) Samoja asioita pohdiskelin kanssa joulun väreihin liittyen. Punainen kanssa mielestäni kuuluu jouluun, mutta meillä sen verran tummansävyistä, että en tiedä onko punainen tunkkaisen näköistä, valkoiseen se sopii kyllä loistavasti. Mutta tarviiko esim. kuusen koristeet olla just muuhun sisustukseen sopivat, jos tykkää esim. kulta/punayhdistelemästä kuusessa :)

  Mukavaa viikon jatkoa! Etelä-Suomessa ainakin täys lumipuhuri.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Joulu on minulle oikeastaan tärkein juhla vuodessa, sitten lasten syntymäpäivien :) Jouluun mielstäni kuuluu punainen, itse tykkään myös hopeasta ja valkoisesta. Tykkään kuitenkin että joulukuusessa on paljon erivärisiä palloja. Olkikoristeet ovat minun suosikkejani joulun sisustuksessa, minulta niitä löytyykin..laitan kuvia myöhemmin ensi kuussa, sitten pääset niitä ihastelemaan :)

  Hyvää pakkaspäivän jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Heippa pitkästä aikaa!
  Lueskelin tuossa edellisenkin postauksesi siivouksesta ja täytyy sanoa, että minäkin saan usein "moitteita" kotimme siisteydestä, en täällä blogimaailmassa mutta muilta tuttavilta ikään kuin se olisi huono asia.Usein sitä ihmettelen mitä kummaa siinä on jos ihminen tykkää pitää paikat kunnossa. Meillä on mieskin tosi kova siivoamaan ja niinpä ylpeänä sanon, että meillä imuroidaan suurinpiitein joka päivä! Taitaapi olla vaan sitä muiden kateutta kun ei jaksa itse siivota...mutta hölmöä!:-(
  Mulla myös ehdoton joulun väri on punainen! Ja yleensä myös se hopea, joskus oli kultakin mutta vuosiin ei ole tuntunut enää sopivalta. Tänä vuonna tietenkin paljon myös valkoista! Mulle tulee joulu siitä kun pääsen kirkkoon laulamaan joululauluja. Perheeni ei vaan valitettavasti oikein ole tästä perinteestä innostunut mutta minä menen vaikka yksin jos en saa kaveria.Ja tietenkin hyasinttien tuoksu, siitä tulee lapsuuden joulut mieleen.Myös Amaryllis ja joulutähti pitää olla ja asetelmia kaikenlaisia.

  VastaaPoista
 5. Oma lempparijoulukoriste lapsuuden kodissa on aina ollut ja on yhtä langasta valmistetut joulumuori ja -pukki. Ne asetellaan sohvalle parhaille paikoille ja siitä ne seuraavat joulupuuhia. Omaan kotiini löysin varsin sopivan ehdokkaan eilen Citymarketista. Siellä oli semmoinne puolen metrin korkuinen valkoinen tonttuherra, joka oli ihanan pehmeä ja juuri sitä tonttutyyliä mistä pidän. 30€ hinta vain jätti sen kauppaan mutta olisin niin onnellinen jos saisin moisen sohvalleni :)

  Meillä joulun odotus on aina alkanut piparitalkoista. Lukitsimme koirat tuoleilla pois keittiöstä ja laitoimme joululaulut soimaan :) Oudoin jouluperinteemme on ehdottomasti aatonaaton pitsa/hampparipäivä. Aatonaattona ei viitsi tehdä mitään ruokaa, jota voisi jäädä yli joten haemme kotiin jotain herkkuja, jotka varmasti tulee tuhottua kerralla :D

  Joulun väri on ehdottomasti punainen mutta omassa, aika punasävyiseksi muodostuneessa kämpässä joulun väriksi voisi ehkä valita jonkin toisen, sillä tuo punainen ei niin hyppää silmille punaisessa ympäristössä :D

  VastaaPoista
 6. Joulussa on taikaa :) Meillä joulu tulee olemaan yhdistelmä valkoista, hopeaa ja punaista. Punaista en osaa käyttää sisustuksessa oikein muulloin kuin jouluna. Minulla on jäänyt mieleen sellaiset vanhat puiset tontut, jotka täytyy laittaa joka vuosille esille :)

  VastaaPoista
 7. Joulu on punainen ja lisämausteita muista väreistä. Viimevuonna ikean alesta tarttui mukaan kuuseen punaisten lisäksi mustat ja valkoiset pallot.

  Joulun tunnelmaa tuo myös kuusen koristelu yhdessä.

  Ja kynttilät!

  Kiitos kun muistutit jäälyhdyistä! Toivottavasti täälläkin jouluna pakkasta ja lunta.

  VastaaPoista
 8. Minä rakastan joulun tunnelmaa ja itselleni tuo suurta iloa antaa lahjoja ja nähdä saajien ilahtuvan niistä! Ja mielestäni lapset tekevät joulun, heidän ilollaan ja riemullaan kun ei ole rajaa :)

  Vaikka olen jo aikuinen, jouluun kuuluu edelleen katsella lapsuudesta tuttuja piirrettyjä, kuten lumiukkoa, aattoaamuna :) Lapsettomana pariskuntana vietämme avomieheni kanssa joulut vanhemmillamme, enkä usko tuon asian muuttuvan lastenkaan myötä :)

  Joulukoristeiden suhteen suosin hopeaa ja punaista, hillittyä ja tyylikästä! Tänä vuonna ajattelimme laittaa ensimmäisen joulukuusen :)

  Tiivistettynä: joulun tekee se tunnelma ja se on itselleni joulussa tärkeintä, sekä läheisten kanssa vietetty aika :)

  ps. Kylässä josta olen kotoisin, on jouluna aina kahdella tiellä kauhean pitkällä matkalla jäälyhtyjä ja toisen tien päässä vielä pyramidina, kaunista!

  Ihanaa joulun odotusta! <3

  VastaaPoista
 9. Oi minä rakastan joulua. Tänä vuonna vaan ei tunnu olevan aikaa edes ajatukselle : ( onneksi mietin tämän joulun koristukset valmiiksi viime joulun jälkeen ja nyt voin vain lapusta lukea mitä aijoinkaa- hullua eikös vaan : )!!! onneksi myös valtaosa lahjoista on ostettu ja loputkin mietitty kun vaan haen ne. Meidän joulussa on ensimmäistä kertaa punaista ja se maustetaan pellavalla ja oljilla

  me ollaan vähitellen luotu omia jouluperinteitä ja postaan niistä jahka ei näin väsytä.

  Ihana leipuri!

  VastaaPoista
 10. Anne: Neiti on kyllä melkoinen touhutiina :) Lapsuuden koristeet ovat kyllä niin muistoja nostattavia ja niiden perinteiden vaaliminen jatkossakin on ihanaa.

  Päm: Ei tietenkään joulukoristeet tarvitse olla muuhun sisustukseen sopivat, saahan sitä laittaa millaiset haluaa :) Ei meidänkään sisustukseen sopisi oikeasti vihreä kuusi, mutta sellainen meille kuitenkin tulee ;)

  Heli: Meistä löytyi samoja piirteitä kommenttiasi lukiessa :) Odotan innolla postaustasi.

  Marilla: Lomalainenkin saapunut takaisin blogistani maailmaan :) Minäkin niin tahtoisin joulukirkkoon kuuntelemaan kauneimpia joululauluja, mutta miestä tuskin mukaani saan. Ehkä minäkin otan tällaisen perinteen käyttöön.

  Jenni: Teilläpäs on erikoinen rituaali / tapa, roskaruokaa ennen joulua. Kuulostaaa niiiin hyvältä :D

  Niina: Sama juttu, en osaa käyttää punaista. Ehkä se täytyy joskus opetella, mutta olen aina mieltänyt punaisen joulunsävyksi. Odottelen innolla sinunkin uusia jouluaiheisia postauksia :)

  L: Olet kyllä oikeassa kuusenkoristelu nostaa joulutunnelmaa. Jokohan kuusen voisi koristella ;)

  Noora: Ihanaa oli lukea kirjoitustasi<3, nostatti joulutunnelmaa. Meidänkin kylässä mistä olen kotoisin on aina jouluna laitettu jäälyhdyistä kuja :)

  Amalia: Mikä sinut pitää kiireisenä? Itsellä on töissä niin hiljaista, että päivisin on aikaa surffailla kaikkea ihania joulu-uutuuksia :) Mutta sullahan on hyvällä mallilla kun lahjoja jo ostettu, minulla ei ainuttakaan :)

  Pellavat ja oljet kuulostavat niin ihanilta, niistä tulee oikein kunnon vanhan ajan joulu mieleen. Postausta jouluvalmisteluista odottelen, toivottavasti pian pääsisi lukemaan .

  VastaaPoista
 11. Hyvän kysymyksen heitit Johanna - johon minäkin tahdon tuoda "ääneni" esille! Joulussa on ehdottomasti taikaa ja tunnelmaa, se on rauhan ja ilon juhla, onhan se Jeesuksen syntymäpäivä ja alkoi merkitä minulle ihan uudella tavalla parikymmentä vuotta sitten.

  Joulu ehdottomasti alkaa kun otan 1. adventtina seimen esille ja siihen alamme joka viikko lisäillä hahmoja, kunnes jouluaattona ilmestyy Jeesus-vauva. Joulun ilosanoma tahtoo nykyihmiseltä unohtua: Meille on syntynyt vapahtaja! Kuunnelkaapa joululauluja ihan uudella tavalla tänä vuonna ja erityisesti niiden sanomaa :)

  VastaaPoista
 12. Marita: Jokaisella on ne omat joulurituaalinsa. teidän kuulostaa kivalta, seimen kasaaminen. ..

  VastaaPoista
 13. Unelmoin joka vuosi joulusta Villa Unelmasta, mutta vielä se on jäänyt haaveeksi. Menemmä tänä(kin) jouluni mieheni vanhempien luo. Helppo mennä valmiiseen pöytään, mutta olisi kiva alkaa luoda omia jouluperinteitä.

  Lapsuuden jouluista jäänyt ehdottamasti mieleen joulusauna :)

  VastaaPoista
 14. Merja K: Ehkäpä unelmasi joskus toteutuu, toivon ainakin niin. Olen samaa mieltä, että joskus olisi kiva alkaa luomaan niitä omia jouluperinteitä. Niistä niitä muistoja saadaan.

  Joulusauna kuuluu ehdottomasti myös minun lemppareihini.

  VastaaPoista
 15. Miksihän noita muumi-essuja ei voida tehdä aikuisillekin? Itse ostaisin heti :)

  Olen tähän asti viettänyt kaikki jouluni vanhempieni luona, mutta tänä vuonna aiomme miehen kanssa olla ensimmäistä joulua omassa kodissamme. Saa nähdä millaisia jouluperinteitä me alamme luomaan itsellemme.

  VastaaPoista
 16. Sinisilmä: Heh, en kyllä osaa sanoa, sun pitää laittaa tehtaalle palautetta :) Oikein ihanaa ensimmäistä joulua teille omassa kodissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.