Sisällön tarjoaa Blogger.

Peili ja siihen peilipöytää

Vierashuoneessamme olevalle peilille laitoin joulunajaksi valaistuksen. Kivan valon saa aikaan nämä jouluvalot.Valoissa on tällainen kukkakoriste. Aika lällyt, mutta ihanat :)


Valo joka näistä tulee on tällainen lämpimän sävyinen ja sopii minun mielestä erinomaisesti peilin kanssa yhteen.


Aiemmin kerroin, että tälle peilille on olemassa myös peilipöytä.

Peilipöydälle ei ole oikein löytynyt käyttöä kodistamme, koska väri on mielestäni väärä, mies kyllä oli sitä mieltä, että tämä voitaisiin maalata hopeaksi tai valkoiseksi, mutta jotenkin itse en haluaisi pilata tätä, koska kyseessä on melko vanha peilipöytä ja siihen kuuluva peili. Joten menköön nyt tällaisenaan aluksi, mietin myöhemmin vienkö ihan puusepän käsiteltäväksi.

Peilipöydän ja peilin koristus on siis yhtenäinen kun kuuluvat oikeasti yhdeksi kokonaisuudeksi. Yksi vaihtoehtohan olisi ruuvata peili seinään kiinni jolloin tämän peilipöydän saisi laitettua peilin alle, sillä lailla se on vissiin suunniteltukin. Mutta kun en millään raski niitä ruuveja seiniin porailla, niin sen vuoksi nyt ovat tällain kuin ovat.Toin rottinki rahin tämän peilipöydän viereen niin voi istuskella laittaessaan vaatteita päälle.


Ja tokihan pöydälle piti kynttilöitä tuoda näin joulunaikaan.


Joulupuukin oli yksinäinen lattialla, joten nostin sen tähän pöydälle.


Tässä vielä lähempää tätä koristelua, ei niin minun makuuni, mutta hopeisena tai valkoisena sopisi eteisen hopeisen peilin kanssa hyvin yhteen, vai mitä mieltä sinä olet?

19 kommenttia

 1. Itselläni on tuollainen samanlainen peili&pöytä yhdistelmä. Ostin Maskusta vuosia sitten ja mielestäni kannattaisi kokeilla maalaamista. Oma peilini ei ollut kovin kallis investointi, joten puusepälle ei varmaankaan kannata kiikuttaa. Mutta joku ammattimaalari voisi saada hyvää jälkeä aikaiseksi. Maalata vaikka valkoiseksi ja korostaa kohokuviot hopealla.
  t.Eeva

  VastaaPoista
 2. Voi, että kuinka paljon ihania postauksia täältä löytyikään (olen ollut vähän lomailemassa).

  Peili ja valot ovat valtavan hienot! Sopii kyllä teille tosi hyvin! Pitää kyllä sanoa, että teillä on aina niin siistiä, raikasta ja valoisaa! Ja todella kaunis värimaailma!

  Kivaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 3. Ai niin unohdin vielä sanoa, että olen itse spraymaalilla käsitellyt muutamia puujuttujakin meillä kotona, mattamaalit parhaita, tulee ihan hyvä ja tasainen pinta. Ruiskutus täytyy tehdä vain tosi kaukaa ja monta kertaa, ettei tule valumia. Ajattelin vain, jos uskallat koittaa!

  VastaaPoista
 4. Peilipöytä on minusta kaunis juuri noin. Tosin isompaa kokonaisuutta ei tästä kuvasta näe, mutta minä pidän kyllä tuosta väristä tuollaisenaan.

  Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 5. Peilistä ja pöydästä tulisi varmasti mahtavan näköiset valkoisena taikka hopeisena :)

  Jos et tahdo porailla seiniin reikiä, niin nykyäänhän on niitä seiniin laitettavia koukkuja, jotka kestää todella paljon painoa ja kun koukun ottaa pois, siitä ei jää mitään jälkeä :)

  VastaaPoista
 6. Olis kyllä tosi upea hopeisena, tosin valkoisena sopis ehkä vielä paremmin...aika vaikea päätös eli molemmat hyviä sävyjä:)

  VastaaPoista
 7. Kivan näköiset valot peilissä.Olisi varmaan rauhallisemman värinen hopeinen tai valkoinen sen hopeisen peilin kanssa.

  VastaaPoista
 8. Komia peili! Tosin valkoisena/hopeisena olisi enempi minunkin mieleinen, mutta hyvältä se näyttää noinkin. Ja noi valot sopii tosi hyvin siihen :)

  Teille tulee varmasti todella kaunis joulu, kaikki vieraat vaan henkäilee ihastuksissaan :) (ja saatte jatkossa järjestää sukujoulun joka vuosi kotonanne ;) )

  VastaaPoista
 9. Anonyymi Eeva: Tämä peilipöytä ja peili on saatu perintönä, elikkäs tällä on enemmän ikää. Olen myös itse nähnyt näitä mm. kodin 1:ssä.

  Sanna-Riikka: Kiitos ihanista sanoista. Olen aika siisteysintoilija, myönnän, mutta saa meillä lapsi leikkiä ja levitellä leulujaan ;) Täytyy joskus kuvata "kaaosta". :D

  Merja K: Minäkin tykkään nykyisestä sävystä, mutta kun miettii kokonaisuutta niin ehkä parhain olisi hopean värinen. Mutta pelkään pilaavani nuo, mikäli alan niitä itse maalailemaan.

  Karoliina: Olenkin kuullut tuosta kokousta joka toimii vissiin liimapinnalla?

  Soile: Juu, vaikeita valintoja. Mutta olen varma siitä, että minä en sitä maalaa :) Voisi mennä pilalle kun haluaisin kuitenkin saman kontrastin mitä peilissä tällä hetkellä näkyy. Laitoin tarjouspyyntöä puusepälle :)

  Minttunen: Samaa mieltä :)

  Maisamiisa: Kiitos ihanasta kommentista <3

  VastaaPoista
 10. Ompas kyllä ihana peili ja pöytä :) Ei muutaku maalia pintaan.

  VastaaPoista
 11. Mielestani sopii hyvin teille tuonkin varisena. Hopea olisi kylla myos natti. Aidillani on tuo sama poyta, peili samaa sarjaa mutta vahan eri mallinen. Se on myos vanha, muistan lapsuudestani etta se on ollut meilla aina ja mielestani olen nahnyt valokuvia, jossa peili ja poyta ovat jo isoaidillani!
  Rags

  VastaaPoista
 12. Heli: Ihana on, täytyy miettiä raskinko maalauttaa :)

  Rags: Olen kahden vaiheilla maalaamisen suhteen, mietin, että meneekö se pilalle. Ja sitähän ei näe kuin vasta kokeilemalla. En miettisi kahtaa kertaa jos tuo olisi tätä 2000 luvun uudistuotantoa / "kopioita", mutta kun kyseessä on kuitenkin vanhat vuosilukua en kyllä muista, mutta kuintenkin aika vanhat niin sillä on merkitystä minulle :)

  VastaaPoista
 13. Tosi kaunis peili ja pöytä :) Minä maalaisin ehkäpä mattavalkoiseksi, mutta kaunis on kyllä tuon kullan sävyisenäkin :) Teillä on todella kaunis koti! :D

  VastaaPoista
 14. kivat valot ja sopii hyvin peiliä kehystään! joskus pitää vaan löytyä sitä lällyäkin :)

  VastaaPoista
 15. valkoisena se olisi vielä kauniimpi! Kannatan maalaamista! :)

  VastaaPoista
 16. Mina en ehka maalaisi. Tuntuu etta sen arvo menee sitten siina. Kaunis se on noinkin.
  Rags

  VastaaPoista
 17. Niina: Kiitos ihanasta kommentista.

  S: Niin täytyyhän se joskus hieman hempeillä ;)

  Janina: Vaikeita päätöksiä.

  Rags: Kiitos kommentista. Minäkin pelkään että arvo menee ja ennen kaikkea siitä tulee ruma?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.