Sisällön tarjoaa Blogger.

Siivousta

Kotimme siisteys, se on herättänyt kysymyksiä keskuudessanne, niin ajattelin vastata nyt näin yhden postauksen muodossa teille.Olen jo aiemmin myöntänyt olevani siisteysintoilija olen julkisesti myöntänyt rakastavani siivousta. Minulle on tärkeää, että koti jossa olen on viihtyisä ja siisti. Ei kai siitä haittaakaan ole, että päivittäin siivoaa keittiön siistiksi likaisista astioista, pyyhkii pöydät murusista ja pitää järjestyksen yllä talossa? Se on minua ja minun tapa huolehtia kodista ja perheestäni.


Myönnän että olen hieman yllättynyt kuinka moni kommentissaan hämmästeli kotimme ainaista järjestystä ja siisteyttä vieläpä lapsiperheessä. Meillä jokaisella on omat tapamme ja tottumuksemme,  miltä kotimme näyttää ja kotihan kertoo aina jotain siitä kodissa asujasta.


Pidän siitä, ettei kotiamme korista likaiset vaatemytyt, niitä varten on oma paikkansa siellä pyykkikorissa. En jaksa kovinkaan kauaa katsella, kun lakanat roikkuvat narulla kuivina, silitän ne samantien kaappiin. En jaksa katsella likaisia astioita pöydillä kun nekin saa aika näppärästi nostettua suoraan sinne tiskikoneeseen ruokailun päätteeksi. Tykkään, ettei lattioillamme vilise pölypalloja ja siksipä meillä tulee imuroitua vähintään joka toinen päivä, pölyjä pyyhin kaksi kertaa viikossa ja yleistä siisteyttä vaalin päivittäin. Ulkopuolista siivoojaa meillä ei ole, eikä tule :) En ole koskaan pohtinut tätä siivousasiaa, ennen kuin nyt te lukijat olette useammasti asiaa kommentoineet.


Silti, vaikka nautin järjestyksestä ja yleisestä siisteydestä, saa meillä lapsi leikkiä kodissaan ihan vapaasti. Saa rakentaa majan olohuoneen sohvalle, saa levitellä lelujaan ympäri taloa, saa purkaa legot vierashuoneen lattialle ja hamahelmetkin lentelevät välillä pitkin keittiötä. Mutta olen myös opettanut tytärtämme, että aina leikkien päätteeksi jokainen tavara palaa omalle paikalleen ja neiti sen myös tekee aina leikkien päätteeksi, erikseen häntä ei siitä tarvitse käskeä.


Nyt pakkasten saapuessa rakastan petivaatteiden ja mattojen viemistä ulos. Meillä ne menee välittömästi ulos tuulettumaan kun pakkasta tulee - 15c. Tänään on se päivä :) Ja nyt hakemaan raikkaat petivaatteet ulkoa.

En ole mitenkään neuroottinen siivoilija vaan se on osa minua ja tapaani.

Oikein nautinnollisia siivoushetkiä myös teille ihanaiset lukijat :)

47 kommenttia

 1. Itsekin rakastan siistiä kotia, nyt tämän muuttokaaoksen keskellä sitä on ollut yllättävän vaikea ylläpitää ;)
  Olen myös vahvasti sitä mieltä, että siivous on välineurheilua: kunnon pelit ja vehkeet, ihanan tuoksuiset siivousaineet (kuten Method!) tekevät siivouksesta niin paljon mukavampaa!!

  VastaaPoista
 2. Eka kertaan kirjoitan komenttia, yritin tehdä tuohon joulu juttuun, mut ei se tainnut tulla läpi kokeillaan taas...
  Tunnistan itseni sinusta, tuossa siivousintoilussa. Se minä olin myös sinun iässä ;) Mut nyt on tahti pakosta hiipunut kun ei riitä tunnit vuorokaudessa, mut mieheni aina sanoo, että mä en ole likaista kotia nähnytkään..joten kyl meil siistiä edelleen on ;)

  Katja (ex-työkamu)

  VastaaPoista
 3. Aivan kuin olisin itse kirjoittanut! :) Minäkin olen ihan luonteeltani sellainen ihminen,että tavarat pitää olla järjestyksessä ja paikat siistinä!! :) Kaaoksen keskellä olisi rasittavaa asua. Mutta jokainenhan elää tyylillään ja mikä itselle mukavinta! :)

  Mukavaa viikonjatkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin rakastan siistiä kotia, mutta olen todella laiska siivoomaan kotona. Ehkä mulla on liikaa tavaraa kun järjestyksen ylläpitäminen on niin työlästä. Ehkä sekin vaikuttaa kun työskentelen tällä hetkellä siivoojana, ei siivousinto riitä kotiin asti... Olen ensimmäisen kommentoijan kanssa kyllä aivan samaa mieltä, kunnolliset välineet helpottavat huomattavasti, huonoilla välineillä siivoominen on paljon työläämpää ja epämielekkäämpää. Töissä olen tottunut tuoksuttomiin aineisiin joten en oikein osaa niitä kotonakaan siivouksessa kaivata, muut asiat saa tuoksua sitten senkin edestä :D

  Ihailtavan siistiä teillä kyllä on :)

  VastaaPoista
 5. Meillä myös usein vieraat ihmettelee että miten lapsiperheessä voi olla näin siistiä. Mä en vaan pysty rentoutuun jos on sotkua ympärillä. Eli täällä kans yks siivousintoilija :)

  Tuo tavaroiden paikoilleen vienti leikkien jälkeen ei kyllä onnistu, minä ne yleensä siivoan sitte illalla.

  VastaaPoista
 6. J&M: Olen täysin samaa mieltä sinun kanssa, mutta se ei varmaan yllätyksenä tule, meissä on niin paljon samaa :D

  Katja: Voi ihana on lukea sinun kommentti <3 Aika, se on kyllä teidän perheessä koetuksella, ainainen kiire ja hoppu ;)

  Sarppa: Niinpä, jokainen tekee omalla tavallaan. Ihanaa viikonjatkoa sinulle myös.

  redshift: Kyllähän se tavaran määrä varmasti vaikuttaa siihen, kuinka helppo on pitää kotiaan siistinä. Olen aina ollut käsityksessä, että siivoojien kodit oikein loistavat puhtauttaan ja haluan edelleen olla sitä mieltä, ethän kumoa käsitystäni, ethän :)

  J: Ihana kun löytyy muitakin intoilijoita :) En ole yksin "ongelmani" kanssa ;)

  VastaaPoista
 7. Hih, minullakin on tapana siivota joka päivä vähän. Laivareissullakin suunnittelin, että "nyt siivotaan hytti ja sitten voidaan lähteä syömään..." Miestä nauratti. :)

  VastaaPoista
 8. En muista olenko lukenut sun blogia aikaisemmin mutta nyt on pakko heti kommentoida! Siis siksi, että kuulen itse kommentteja (ja rankkaa arvostelua) tästä samasta asiasta... Enkä ole koskaan saanut ketään vakuuttuneeksi, ettäkö pitäisin siististä kodista ihan itseni vuoksi ja omasta vapaasta tahdostani. Suurin osa epäilee, että teen sen jostain näyttämisen halusta tai ainakin sen on kerrottava siitä, että mies pitää mua ihan kotiorjana?! Koska siis meillä miehen ei tarvii mitään kotihommia tehdä (lue: ei saa tehdä, koska se ei osaa oikeella tavalla. Samasta syystä meille ei tule koskaan siistijää tai kodinhoitajaa ;))...

  Tulin niiin iloiseksi tästä, että onkin olemassa joku, joka ajattelee kanssani ihan samalla tavalla :)! Meilläkin lapset saa vapaasti leikkiä kodissaan. Mieluiten tietty omissa huoneissaan mutta myös muualla talossa. Majoja, kauppoja, luokkahuoneita, autokauppoja yms. saa rakentaa silti muuallekin. Sääntönä vaan on, että lelut kerätään heti leikin jälkeen omille paikoilleen. Sekin on helppoa, kun jokaisella lelulla on oma paikkansa. Sama koskee koko kotia. Olen todellakin minimalisti enkä siedä mitään ylimääräisiä "härpäkkeitä" tai koriste-esineitä. Keittiössä/kodinhoitohuoneessa likaiset astiat/pyykit menee suoraan koneeseen/pyykkikoriin ja pesun loputtua puhtaina suoraan omille paikoilleen.

  Itse ainakin voin huonosti, jos omassa ympäristössä on sotkuista, likaista tai epäjärjestystä. Tosin se koskee vain omaa kotia, työpaikkaa, mökkiä, venettä jne. Kylässä voin käydä ihan millaisessa kodissa tahansa :). Siellä ei muiden sotkut haittaa! Eläkööt jokainen ympäristössä, missä viihtyy ja voi hyvin :)!

  T:T

  VastaaPoista
 9. Pipsa: Ihanaa kuulla, että muitakin siivousintoilijoita löytyy, tuntuu niin hyvältä.

  Anonyymi T: Kiitos ihanasta kommentistasi. Minäkin tulin erittäin iloiseksi sinun kommentistasi. On helpottavaa kuulla, että löytyy myös muita, jotka joutuu kokemaan tätä samaa arvostusta. Suurin osa, mitä olen meidän kodistani / siisteydestä kuullut/ lukenut kommentteja on ollut positiivisessa mielessä
  ( ainakin olen rivien välistä niin lukenut) mutta silti on myös niitä, jotka katsovat pahalla kun kodissa vallitsee siisteys. Se on ainakin minun elämän tapa ja nautin, että kodissamme on järjestys ja pystyn hallitsemaan ettei kaaosta synny. Ihanaa joulunodotusta sinulle.

  VastaaPoista
 10. No mutta eihän ketään voi häiritä, jos toisen kotona on siistiä! Kukin käyttää aikansa niin kuin haluaa. :) Itse kyllä haaveilen siististä kodista, mutta päivittäisestä siivoamisesta huolimatta seitsemän henkisessä perheessä se jää usein haaveeksi ;)

  Oikein mielelläni silti katson toisten siistejä, kauniita koteja sekä livenä että blogeissa. Ja pitäisi kait lukijoiden ymmärtää, että blogeissa näkyy vain pienen pieni osa kunkin ihmisen elämää. Kuvien ulkopuolelle jää paljon sitä arkista aherrusta ja siivousta...joista toiset nauttivat enemmän kuin toiset!

  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 11. Täällä myös yksi siivousintoilijan-leiman otsaansa saanut! Mä vihaan kaaosta, epäjärjestystä, sotkuja, muruja, likasia astioita, sormenjälkiä, kissankarvoja nurkissa, hiekkaa eteiessä... listaa vois jatkaa loputtomiin.

  Mä siivoan ihan huomaamattani :D Monesti saan kuulla just sitä, että ethän sä mitään sotkusta tiedä kun teillä on aina niin siistiä, tai sulla tiataa olla tylsä elämä kun koti on niin siisti ja odotappa vaan kun teille tulee lapsia niin tuo siivousintoilu katoaa heti ja eipä olekaan enää niin siistiä. Meillä on nyt 2-vuotias esikoinen ja 2kk ikäinen vauva + karvojaan pudotteleva sisäkissa, ja edelleen on siistiä :D

  Mun päivä alkaa oikesti lapsosten aamutoimien ja aamupalan jälkeen pika imuroinnilla rikkaimurilla, jolla vedän nopeasti kissanhiekat kodinhoitohuoneen lattialta, muruset keittiöstä jne. Sitten päivän mittaan järjestelen paikkoja ohimennen ihan huomaamattani. Meillä esikoinen leikkii pääasiassa olohuoneessa ja leluja on todellakin jokapaikassa, mutta ne kerätään aina ennne päiväunia omille paikoilleen omaan huoneeseen odottamaan uutta levitystä :D Illalla ennen kuin meen nukkumaan saatan vielä ottaa pikasesti rikkaimurilla keittiöstä ja eteisestä sekä nurkista roskat ja karvat pois, siivoan astiat koneeseen, pyyhin pöydät+tasot ja järjsetän jopa sohvatyynyt :D Aamulla on kiva nousta ylös kun on siistiä! Mä järjestän kodin jopa ennen kuin poistun kotoa jonnekin, sillä sitten on kiva tulla kotiin kun ei heti vastassa ole kasa pikkuautoja, puklurättejä, kasa tiskiä... :D

  Mä en siivoa 24/7, mutta ylläpidän järjestystä ja siisteyttä päivittäin eikä siihen mene kuin pieni hetki kun sen jokapäivä tekee :) Mun kaveri aina sanoo kun mennään lasten kanssa heille, että heillä ei sitten oo niin siistiä kuin meillä on. Mutta samapa tuo mulle on, ei mua haittaa toisten epäjärjestykset tai roskat lattialla. ;)

  VastaaPoista
 12. Aivan kuin omasta suustani tuo teksti!! Meillä imuroidaan päivittäin, pölyt pyyhitään pari kertaa viikossa, vessat siivotaan kerran viikossa (vähintään) katosta lattiaan, pyyhin jopa keittiön kaappien ovet kerran viikossa..Ja nautin siitä!! Ja jatkuvasti saan kuulla kuittailuja siisteydestäni "olet vain kotiäiti, eikä sulla ole muuta tekemistäkään" Siis juu-u, sain ennen lapsia kuittailuja asiasta tyyliin "odotas vain kun saat lapsia, et sitten enää jaksa/kerkeä/viitsi kun lapset sotkevat" ja silti edelleen on yhtä siistiä. Meillä myös isompi neiti on opetettu että lelut siivotaan leikin jälkeen ja hän tekee sen mielellään.

  oho, tulipas purkaus, mutta ymmärrän niin hyvin pointtisi. Meitä vaan on niin moneen junaan :D

  VastaaPoista
 13. Voi kun jaksaisikin itsekkin aina olla noi tehokas! Kateeksi käy...

  VastaaPoista
 14. Mökö: Kyllä sellaisia löytyy joita se häiritsee :)

  Anonyymi: Kiva kun jätit kommenttia. Minäkin siivoan ihan huomaamattani ja siksi olinkin niin yllättynyt siitä kuinka moni tästä asiasta mainitsi.

  Tinttu: Kiva, että kohtalotovereita löytyy näinkin paljon, emme siis ole yksin asian kanssa :)

  Hanna: Kateellinen ei tarvitse olla, ei ollenkaan. Jokainen tekee kodissaan mitä haluaa ja jokainen elää kodissaan tavallaan :)

  VastaaPoista
 15. Kyllä minäkin rakastan siistiä kotia! Ja siivoustakin, tavallaan. Mulla on suurin ongelma kuitenkin pyykkein kanssa, joita kertyy puhtaana ja likaisena, joten joudun sen kanssa skarppaamaan. Tiskit, keittiö, rojut ja lelut hoituu kyllä! Kukapa sitä sotkuista kotia haluaisi katsella.

  Teillä on ihanan siistin, puhtaan ja raikkaan näköistä! :)

  VastaaPoista
 16. Miten jotain voi haitata, että teillä on siistiä??? Meillä ei todellakaan ole ja iso syy siihen on se, että pieni kotimme on aivan täynnä tavaraa ja sitä ei saa enää piilotettua edes mihinkään, koska kaikki kaapitkin on täynnä...Unelmoin ajasta, jolloin meillä on uusi, oma koti ja vähemmän tavaraa ( juu, siis todellakin ennen muuttoa saa aika paljon roinaa lähteä kirpparille ja roskiin), jolloin myös siivoaminen on helpompaa. Pidämme molemmat mieheni kanssa siitä, että on siistiä, mutta nyt vaan se on aika lailla missoin imposible...

  VastaaPoista
 17. mä ymmärrän täysin ton! mä en tosiaan siivoa vieraiden takia, vaikka aina ennen vieraiden tuloa käynkin kaikki paikat läpi siistien niitä jos tarvis :). mun mielestä se on kohteliasta ja vieraanvaraista, että koti on siisti jos sinne itse on vieraita kutsunut!
  mutta eniten siivoan itseni takia, siitä tulee niin hyvä fiilis! sitä jotenki vaan voi paremmin ku ympärillä on siistiä ja tavarat ojennuksessa :). toki kestän pientä hullunmyllyäkin, mut siisteys on kivempaa. kaappien epäjärjestys häiritsee myös, vaikka ovi kätkeekin sen taakseen :D

  VastaaPoista
 18. Esmeralda: Sait hymyilemään kommentillasi. Kiitos.

  Oman kodin onni: Toivotaan, että unelmasi isosta kodista toteutuu joskus.

  S: Siisteys on kyllä ihana asia, ainakin itse nautin siitä suunnattomasti :)

  VastaaPoista
 19. Mä olen itse aika neuroottinen siisteyden suhteen, tai lähinnä sen että tavarat on oikeilla paikoillaan. Ja se puhdas ja siisti koti on jotain ihan älyttömän palkitsevaa!

  VastaaPoista
 20. siisti koti on tärkeä!Löytyy helpommin tavaratkin, ja kuinka ihanaa avata kotiovi, kun tietää että on kaikki ok!!
  Teillä on todella kaunista....siistiä, eleganttia....tykkään!!!

  VastaaPoista
 21. No löytyyhän täältä muitakin ;)!

  Tuon ekan viestin loppussa piti vielä mainita, että teillä on siis siisti mutta myös tosi kaunis koti :)! Ihanan valkoista!

  T:T

  Ps. Meilläkään ei ole kuin yksi viherkasvi ;)

  VastaaPoista
 22. Mä olen nyt varmaan eka vastarannan kiiski näissä kommenteissa ;) Kyllähän mäkin tykkään että on siistiä. Silloin kun oli vielä vaan yksi lapsi, niin koti olikin siisti. Mut nyt kun ei ole enää vain sitä yhtä lasta, joka on leikkimässä...noh sanotaanko näin, että mulla on rima siisteydessä tällä hetkellä jossain nilkoissa. Tulisin hulluksi, jos koko ajan pitäis olla imurin varressa. Tämän hetkinen asunto on pieni, oma isompi koti on rakenteilla ja siellä on sit enempi tilaa tavaralle/lapsille. Totesin jo hyvän aikaa sitten, että mieluumin vietän aikaa lasten kanssa, kun siivoan hullun lailla. Muistan itsekin lapsena, kuinka kiva oli seuraavana päivänä jatkaa samaa majaleikkiä, jonka oli edellisenä päivänä rakentanut. Sotkuista saa olla, muttei likaista; siitä olen pitänyt kiinni. Ehkä sitten kun muksut on isompia, niin rauhoittuvat leikeissäänkin ;)

  VastaaPoista
 23. L: Jep, olen samaa mieltä. :)

  Anonyymi T: Voi kiitos kaunis <3

  Anonyymi: Jokainen elää tavallaan, minä ainakaan en tuomitse kenenkään kotia. Totta on, että kun tilaa on vähän koti voi näyttää sekaiselta, vaikka todellisuudessa ei sitä olekkaan. Ihanaa kun jätit kommenttia :)

  VastaaPoista
 24. Moi Johanna! Olen nyt jonkin aikaa käynyt ihailemassa kaunista kotiasi, jatka samaan malliin! Ja ennen kaikkea on tosi kiva lueskella tiuhaan uusiutuvia päivityksiä ;) Minä tykkään myös siivoilla, mutten tunne olevani mitenkään intoilija. Toistaiseksi meidän ahtaassa kaksiossa kahdestaan punkatessa piisaa kerran viikossa -savotta, onpahan jotain mitä sinne imuriin sujahtaa! ;) Tosin olen kyllä parhaani mukaan yrittänyt vinkkailla miehelle tummanvioletista Ergo Rapidosta, jouluna nähdään onko toive mennyt perille :) Meitsin lähtökohta on se, että epäjärjestystä saa välillä olla ja vaikka pientä sotkuakin, muttei likaista, saati törkyistä! Siisti koti on jotain parhautta. Ihanaa joulunodotusta koko perheellesi!
  T. Nipsu

  VastaaPoista
 25. Nipsu: Jospa miehesi ottaisi vinkistä vaarin :) Oikein lämmintä joulunodotusta myös teille.

  VastaaPoista
 26. Hei Johanna!

  Olen monesti miettinyt samaa asiaa mistä sinä nyt kirjoitat. Itse olen siisti ihminen, siisteys menee välillä jopa vähän yli. Elämisen merkit kuitenkin näkyvät kodissani ja vuokralla asuessa ei voi kovin kauheasti vaikuttaakaan muutakuin itse sisustukseen. Jos muita pintoja ei saa siistiksi, näkyy se joka puolella (kuten asuntoni seinät). Ainakin itseäni vaivaa se, että asunto näyttää sotkuiselta ja likaiselta, kun seinät eivät ole kunnossa.

  En tee kauheasti siisteyden eteen. Imuroitten lähes joka päivä (kissan takia). Ennen kissaa imuroittin kaksi kertaa viikossa. Pyyhin pölyjä, tiskaan tiskit aina käytön jälkeen jne. Pienellä vaivalla kuitenkin tosiaan saa pidettyä asunnon siistinä, jos niin haluaa.

  Tämä on kuitenkin minun tapani elää. En ota paineita siitä, jos jonkun toisen asunto on epäsiisti.

  Kotinne on todella kaunis ja viihtyisä :)

  VastaaPoista
 27. Christin: Kiitos kauniista kommentistasi. Vuokralla asuminen on hyvin haastavaa varsinkin kun mietitään asunnon kiinteitä asioita, kuten seiniä, lattia, kaapistoja yms. Niihin kun ei itse oikein voi vaikuttaa. Mutta kuten totesit, pienellä vaivalla voi pitää kotiaan siistinä.

  VastaaPoista
 28. Ihana postaus; jatka samaan malliin. Täällä terkuttaa kohtalotoveri... rakastan siistiä kotia, ja mihinkäs sen energian tuhlaa, jollein touhuiluun ja siivoiluun!!!! Hyvin järjestetty koti on niin helppoa pitää siistinä, kaikelle on paikkansa!!!!

  Jokaisella on ne omat tärkeät jutut, joku jumppaa 5 kertaa viikossa, toinen taas tekee jotain muuta, kolmas viihtyy kotona, ja minä kuulun niihin!!!!Onneksi jokaisella on vapaus valita! Voi hyvin, siulla ihana blogi!!!!

  VastaaPoista
 29. Millan: Ihanaa kuulla kohtalotoverin mietteitä :) Sää puhut niin totta :)

  VastaaPoista
 30. Teillä on aivan ihana koti ja vielä ihanampi kun pidät sen siistinä.
  Meitä on moneksi osa pitää kodin siistinä, osa ei ollenkaan (itse kuulun siihen väliin).
  Voi kun itsekin jaksaisin imuroida joka toinen päivä ja pyyhkiä pölyt kerran viikossa. Keittiö meillä on aina tip top kunnosa. Meillä riittää kaksi kertaa viikossa imurointi :)
  Ja samalla uusi lukija ilmottautuu :)

  VastaaPoista
 31. Henna: Kiitos paljon kommentista. Kaikkeen kasvaa, siivous tottumukseni on varmasti perua lapsuudestani. Meillä on aina nautittu puhtaasta kodista ja että kaikki on lähes järjestyksessä. Se on vaan osa minua :)

  Tervetuloa lukijaksi :)

  VastaaPoista
 32. Moi Johanna!
  Nyt vasta klikkasin tämän sun jo vanhan postauksen auki tuota sivupalkista :)
  Ihana, kun on joku toinenkin, joka vaan yksinkertaisesti tykkää siivota ja nauttia puhtaasta kodista!
  Mulle välillä naureskellaan, että olisin muka siivousneuroottinen tms. mutta en allekirjoita! Kaiken tuon sinun kirjoittamasi sen sijaan allekirjoitan minäkin. Vain yhdessä asiassa olen laiska, nimittäin silitys. Eli meillä kyllä silityspinot kasvavat...vaikka en minä niitäkään katsella tykkää! Suljen vain kodinhoitohuoneenoven niin kuin niitä ei olisikaan ;)
  Mutta juu, meilläkin koiran ja lapsen takia imuroidaan joka toinen päivä, pölyt pyyhitään muutaman päivän välein, alakerran vessa pestään samaten useamman kerran viikossa. Yläkerrassa meillä lisäksi kaksi kylppäriä ja jotkut kyläilijät ovatkin ihmetelleet, että onpa mulla siivottavaa ja pestävää...en oikein ymmärrä, että mikäs ongelma se nyt muka on. sitä paitsi en minä läheskään aina siivoa koko isoa kotia kaikkine pesutiloineen samalla kertaa, vaan jaan hommat parille päivälle, näin on mullakin kivaa puuhaa monena päivänä, hih :)
  Ja sama juttu meilläkin, että vaikka on siistiä niin ei meillä todellakaan steriiliä ole tai etteikö lapsi saisi leikkiä vapaasti, saa todellakin ja joka huoneessa, mutta jäljet korjataan meilläkin. Nyt tyttö vielä liian pieni yksin korjaamaan, mutta auttaa äitiä kyllä jo :)
  Nautitaan siististä kodista!
  Haliterkkuset, Liisa Vaniljaisesta

  VastaaPoista
 33. Liisa: Niin puhtaus on puoli ruokaa :) Minäkin saan paljon kommenttia liian siististä kodista. Mutta jokainen taaplaa tyylillään. Tosi ihanaa kuulla, että muutkin pitävät siivoamisesta.

  VastaaPoista
 34. Kyllä on kaunis koti :)!!Samanlainen siivous-intoilija ilmottautuu täältäkin ;)...

  VastaaPoista
 35. Maarit: Ihana kuulla, että sielläkin löytyy siivous intoilija :D

  VastaaPoista
 36. Hei !
  Olohuoneessasi on ihanan väriset seinät. Muistatko maalin nimeä/sävyä ?

  VastaaPoista
 37. Amelii: Seinät on tapettia. se on sellainen harmaan ja maitokahvin sekoitus.

  VastaaPoista
 38. Hei :) Teillä on kaunis, tyylikäs, ihana ja siisti koti :) Ihmettelen mieki, miten joku voi arvostella negatiivisesti toisen siistiä kotia..taitaa vaan olla niin, että ne jokka arvostellee negatiivisesti toisen siistiä kotia, pottee huonoa ommaatuntoa omasta kodista, jota ei jaksa pittää siistinä :) Emmiekään jaksa koko ajan ommaa kotia ihan niin siistinä pittää joka päivä, vaikka kyllä yritän kovasti, silti tykkään katella/ihastella toisten koteja, oli ne sitte siistejä tai hieman sotkusia :) Jokkainen assuu tyylillään :)

  VastaaPoista
 39. Anonyymi: Niin, ihmetystä se tuntuu toisinaan herättävän :) Mutta kuten sanoit, jokainen tyylillään :)

  VastaaPoista
 40. Mä olen siivonnut aina ahkerasti. Esikoisen ollessa pieni jopa moppasin päivittäin, kun en halunnut pienen käsiin villakoiria yms :D Nyt olen hieman rauhoittunut, mutta siivous kuuluu kyllä ihan joka päivään meillä. Itse olen saanut kuulla arvostelua pihan äideiltä, että teenkö mä mitään muuta ja lopeta nyt toi siivoominen jne, mutta miksi ei saisi tehdä sitä mistä nauttii? Eipä ole tarvetta suursiivouksille kun joka päivä tekee vähän ;D

  VastaaPoista
 41. Teillä on kaunis ja siisti koti. Miten siisteys voi olla negatiivista....Minäkin viihdyn siistissä kodissa. On hienoa, että koti on siisti ja vieraita voi tulla koska tahansa. Se on vaan elämäntapa :)

  VastaaPoista
 42. Heipä hei,

  Ihana koti teillä, lämmin ja kuitenkin samalla viileät sävyt. Kaunista!

  Saako kysellä teidän lattiasta, minkä merkkinen se on ja mikä on sen väri? Onko se Laminaattia vai parkettia. Yritin blogistasi sitä tietoa etsiä, mutten onnistunut löytämään.

  Kiitoksia etukäteen! :)

  Asta

  VastaaPoista
 43. Astma: meidän lattiat on laminaattia. http://www.cello-info.com/index.php?com=1&maingroup=8&subgroup=9&product=17810

  Lisätiedot tuosta linkistä.

  VastaaPoista
 44. hei taas, hermostut varmasti kohta jo minuun, ihana myös tuo olohuoneesi harmaa matto, mistä olet sen hankkinut? kiitos jos ehdit/viitsit vastata? :)

  VastaaPoista
 45. Tuisku: kyllähän sitä kysyä saa :)

  Matto on askosta :)

  VastaaPoista
 46. Ihan kuin olisin itse kirjoittanut tämän tekstin, poislukien se, etten rakasta siivoamista (se oliskin paljon mukavempi jos ois "siisteysintoilija" ja vielä tykkäis siivota).

  Olen miettinyt että minä rentoudun kotona vasta sitten kun asiat on järjestyksessä. Ja koska en mitenkään ihmeellisen paljon pidä tuosta siivoamisesta, niin mielestäni on paljon helpompaa siivota sotkut sitä mukaa kuin niitä tulee. Meidänkin kodissa saavat lapset leikkiä (ja lelut ovatkin olohuoneessa nyt kun lapset ovat alle kolme molemmat), mutta olen opettanut että leluja kerätään sitten pois sitä mukaa kun otetaan uusia mukaan leikkeihin. Illalla kun kerätään lelut pois niin eivät jää leikit kesken ja on helpompi mennä nukkumaankin!

  Ja mitä siihen arvosteluun tulee, niin älä välitä!! Kateellisten panettelua... ;)

  VastaaPoista
 47. Tykkään siististä kodista! Rakastan siivoomista! Olen aikoinaanomat lapset siivoomaan lelut kun on leikitty niiden omille paikoilleen löytyvät sitten! Nyt opetanlelujen siivoomisenlastenlapsille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.