Sisällön tarjoaa Blogger.

Viherkasvi viihtyy meillä??

Joku lukija kaipaili meille viherkasvia tuomaan kodikkuutta. Sellainen meille nyt kotiintui tupaantuliaislahjan muodossa.Olen erittäin huono hoitamaan kukkasia, minun hyppysissäni ne vaan eivät viihdy. Olenko ainoa?


Laitoin kukkasen väliaikaisesti tällaiseen ruukkuun kun tähän hätään ei muita löytynyt. Onko olemassa kauniita ruukkuja jossa tällaiset kasvit viihtyvät. En haluaisi mitään muovisia altakasteltavia juttuja vaan kauniita ruukkuja :) Onko mahdottomuus?

17 kommenttia

 1. Hei!

  Täältä kans löytyy yks onneton kukkien hoitaja, meilläkään ei ole yhtään sisäkukkaa kun ei ne säily hengissä :/ mutta kesäisin laitan ulos kyllä kukkia.

  VastaaPoista
 2. No täällä toinen, jolla viherkasvit ja ihan kaikki kasvit ruskettuvat ns. käsiin. Joka kevät joudun ostamaan aina uudet kukkaset sisälle, kun vanhat ovat aivan ränsistyneet. Minulta nyt et saa apua, tuohon ruukku juttuun, kun samanmoinen olen, että kukkia ei kauheasti ole ollut!

  VastaaPoista
 3. Minäkään en pidä enkä myöskään osaa hoitaa viherkasveja. Minusta paljon kodikkaampi sisustus syntyy esim. kynttilöiden ja tyynyjen avulla.. :)

  VastaaPoista
 4. Vitsit, miten mulla on mennyt aivan ohi sinun blogisi? Kovin olen ollut onnellinen runsaista kommenteista jota omaani olet jättänyt, mutta vasta nyt löysin blogisi. Teillä on i-h-a-n-a koti. Huoh, olen kotona pikkuisten kanssa, joten jos antavat hetken rauhaa niin käyn tutustumassa paremmin :)

  VastaaPoista
 5. Heli: Kesäkukat on kyllä asia erikseen, niitä minäkin osaan hoitaa ;)

  Sanna-Riikka: Kiva, että löytyy muitakin, jonka käsissä kukat ei viihdy. Luulin, että olen ainut :)

  Heidi: Olet kyllä oikeassa, kynttilät luovat kodikkuuden.

  Maria: Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Kiva, että poikkesit.

  VastaaPoista
 6. Meillä on muutama viherkasvi, olen valinnut helppohoitoisia, kastelu silloin tällöin riittää :)

  Miten olisi orkidea? Minulle oli blogiini jättänyt ystävällinen lukija hyvät hoito-ohjeet, eikä vaikuttanut kovin monimutkaiselta. Orkideat ovat niin kauniita

  VastaaPoista
 7. Muovisia ovat nämä minun ehdottamat altakasteluruukut, mutta ainakin omaan silmääni nuo näyttävät todella kauniilta. http://www.ikebana.fi/lechuza_ruukut.html

  Minulla on kukat ainakin toistaiseksi säilyneet hengissä, tosin talvella pimeys on engalmana. Ainoa minkä hengissä pitäminen on haasteellista on onnenapila. Tosin kyllä sekin näyttää aina virkoilevan :D

  VastaaPoista
 8. No et ole ainoa kasvien rääkkääjä :) Minulla ainakin Palmuvehka ja Viirivehka ovat (uskomatonta kyllä) säilyneet kohtalaisen hyvinä, vaikka joskus muistan niitä kastella ehkä vain kerran kuussa... Minulla on myös Ikeasta ostettu kasvi, jonka nimeä en tiedä, se on ihan uskomaton selviytyjä, välillä kun en muista kastella, menee lehdet jo pitkin hyllyä, mutta aina vaan virkoaa, kun sen kastelee. Kasvi näkyy täällä (alimmainen kuva) :http://onnenomenia.blogspot.com/2010/03/uusi-viikko-uudet-kujeet.html
  Olen kyllä myöskin sitä mieltä, että kasvit tuovat sisustukseen enemmän kodikkuutta.

  VastaaPoista
 9. Merja K: Orkidea on kaunis. Nappasin sinun blogista talteen orkidea hoito-ohjeet varalta ;)

  Jenni: Täytyypäs kävästä linkkiä katsomassa.

  Onnen Omenia: Lähdenpä tästä vierailemaan blogiisi :)

  VastaaPoista
 10. MUn kokemuksen mukaan altakasteluruukku ei oo mikään välttämättömyys, joskin se voi olla helpompi. Yks hyvä konsti jos ei halua mitään reikäpohjaista ruukkua (useimmiten ovat muovisia) on laittaa karkeaa soraa mullan alle, siten että se vesi jää sinne eikä lillu mullassa. Sitten vaan tarkkailee että multa on sopivan kosteaa/kuivaa hoito-ohjeiden mukaan. Ei kasvien hoito ole vaikeaa kun vaan alkuun pääsee. Mä onnistuin tappamaan muutaman kaktuksenkin, mutta nyt löytyy hyvinvoivia kukkia, viherkasveja ja mausteyrttejäkin (marraskuussa!).

  Joku opaskirja voisi olla myös hyödyllinen jos innostut asiasta enemmänkin, helpompi onnistua jos tietää millaista hoitoa kasvi tarvitsee. Ohjeita löytyy kyllä netistäkin. Kukat kyllä lisää viihtyisyytä huomattavasti mun mielestä :)

  VastaaPoista
 11. Anopinkieli on niitä harvoja vihreitä, jotka ovat viihtyneet meillä paria kuukautta pidempään :)

  VastaaPoista
 12. Redshift: Täytyy alkaa googlettaan hoito-ohjeita. Hyvä idea tuo soran käyttö, kiitos vinkistä.

  Hanna: Hih, kasvit on kyllä melko vaikeita tapauksia ;)

  VastaaPoista
 13. Täällä kans yksi, joka saa kaikki viherkasvit tapettua. Senpä takia olenkin jo luovuttanut niiden suhteen, en vaan osaa pitää niitä hengissä.

  VastaaPoista
 14. Täällä myös yksi, joka saa kaktuksenkin kuolemaan, joten et ole ainoa ;)

  VastaaPoista
 15. Sinisilmä: Minäkin luovutin ajat sitten, mutta kokeillaan nyt kun kerran lahjaksi saimme.

  Onnenhippuja: Kaktuksenhan pitäisi olla erittäin helppohoitoinen ;) Myönnän, ei se selviydy meilläkään :D

  VastaaPoista
 16. Viherkasvit sopisivat juuri tuollaiseen avaraan,selkeään kotiin! Mutta älä laita kasvia lähelle takkaa tai patteria, se ei pidä liian kuumasta. Koristeruukkuja on vaikka kuinka tarjolla, varmasti löydät tyyliisi sopivan. Siis ensin normaali ruukku, jossa kasvi kasvaa ja se sitten sisustuksesi tyyliin sopivaan koristeruukkuun. Yksittäin viherkasvi (ellei se ole todella iso) on hieman vaisun näköinen, tee viherkasveista sommitelma, vaikka tilanjakaja. terveisin Paula

  VastaaPoista
 17. Paula: vinkkisi tulevat armottoman myöhään, kasvi on jo hyvät päivänsä nähnyt :) Mä oon oikeasti tooodella huono kasvien kanssa, siksi niitä meillä ei ole :) Mukava kun jätit kommenttia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.