Sisällön tarjoaa Blogger.

Keittiö

Eräs lukija kysyi, että missä säilytämme mausteet kun meillä ei ole liesituulettimen yläpuolella sitä perinteistä maustekaappia.


Meidän mausteet ja pasta/ makarooni ja säilykepurkit säilytetään tässä kaapissa. Eli liesituulettimen ja lieden oikalla puolen olevassa yläkaapissa.


Mausteet ovat puisessa laatikossa sulasti sovussa. Pasta yms. makaroonit toisella hyllyllä. Ja suurin osa kaapeista on tyhjiä, lieden vasemmalla puolen oleva yläkaappi sekä mikron ja uunin yläpuolinen kaappi ammottavat tyhjyyttään.


Valitsimme keittiöön hanaksi tällaisen Oraksen kaarihanan. Altaana puoltoistainen allas. Eli yksi iso ja toinen pienempi alla.


Meillä on siis myös integroidut laitteet kuvassa mikro yläpuolella ja uuni alla. Kuvassa näkyvät kaikki laatikostot ammottavat myös tyhjyyttään. En ymmärrä miten meillä on niin vähän tavaraa?


Nämä suuret vetolaatikostot kätkevät sisälleen aivan uskomattoman määrän astioita sekä säilytyspurkkeja. Siellä on siis kaikki meidän lautaset ja tarjoilukulhot sekä säilytysastiat.Kuvassa näkyvä kulmayläkaappi kätkee sisälleen kaiken kahviastiaston ja vastaavasti alakulmakaapissa on sellainen kattilakaappi jossa on pyörivä teline, jotta kattiloiden ottaminen takaakin on kätevää.  Kaapistojen päällä on nuo joutsenvalaisimet ( vai miksi niitä sanotaankaan). Ne tuovat kyllä kivasti tunnelmaa keittiöön, sekä valaisevat kauniisti ovia.

31 kommenttia

 1. Olisipa meilläkin kaappeja tyhjillään vaan ei kaikki ihan täynnä:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hei, ois kiva nähdä kuvia astiastosta, mitä teillä on ja miten säilytät? Arkiastiat ja juhla-astiat? Entä ruokailuvälineet? Aika yllättävää, ettei sulla ole kuiva-aineet missään purkeissa, olisin luullut että sulla sama sisustustyyli jatkuu kaappien sisälläkin. :)

  -kaneli-

  VastaaPoista
 3. Minttunen: Hih, jospa suursiivouksen yhteydessä teilläkin tulee vapaata tilaa.

  Anonyymi kaneli: En koe käytännölliseksi säilyttää esim makarooneja jossain purkissa missä on pienet suuaukot mistä makaroonit sitten pitäisi jollain tonkia, mielestäni erittäin epäkäytännöllistä. Koen helpommaksi kaataa riisitkin suoraan pakkauksesta. Jokaien taaplaa tyylillään, mulla on kuitenkin päällimmäisenä mielessä myös käytännöllisyys, joten aina käytännöllinen ei tarkoita yhtä kuin kaunis. :)

  Kiitos kommentista, ehkäpä joskus kertoilen astioistani.

  VastaaPoista
 4. ai vitsi miten kaunis keittiö<3 tuollaisen haluan sitten joskus isona kun on aika muuttaa pikku kaksiosta vähän suurempaan :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kyllä nähdä postauksia teidän keittiöstä. Kuten varmasti monilla rakentajilla, niin myös meillä keittiö on suunniteltu moneen otteeseen. Yksi asia mikä meillä on pysynyt samana alusta asti, on tuo ovimalli (yksinkertainen peiliovi) mikä teilläkin on. Meillä vanhassa asunnossa oli sellaiset ja ihastuttiin niihin silloin. Ja näitä kuvia kun saan ihailla, tykkään niistä vielä enemmän!

  Haluaisin nähdä enemmän teidän kodinhoitohuoneesta!

  Ja vielä kiitos, kun jaksat tätä blogia niin usein päivittää. Teillä on kaunista!

  VastaaPoista
 6. Hei! Ihana keittiö! Mä säilytän myös ruokatarvikkeet kaupanpakkauksissa, mulla ei oo niin paljon ylimääräistä aikaa, että kaikki vielä kaataisin tuppeerin kippoihin. Minusta se on ihan turhaa... Pöytään laittaessa on sitten nätit astiat yms.. :)

  VastaaPoista
 7. huh, minä myös huokailen samaa että olisipa meilläkin tyhjää keittiönkaapeissa! Melko mahdottomuus tässä keittiössä...

  Kiva kurkistaa teidän kaappeihin ja olisin kans kiinnostunut teidän astioista, toivottavasti vilautat myös niitä meille :)

  Minä myös säilytän suurimman osan ruoka-aineista pakkauksissaan kaapeissa, siellähän ne piilossa ovat että ei haittaa ja näkee heti missä mikäkin on. Makaronit, riisit, kaurahiutaleet ja spagetti mulla on pöydällä esillä Ikean lasipurkeissa, niissä sen verran iso suuaukko että mahtuu oma käsikin siitä sisään :)
  Sokeri on keskikokoisessa Jars-purkissa (joita ottaisin ilomielin lisää vastaan!)

  VastaaPoista
 8. Saisipa joskus uuden keittiön laatikostoineen.
  Se on minulla unelmana, että suurin osa tavaroista olisi laatikossa.

  Sulla on ihana keittiö :)

  VastaaPoista
 9. Ihana keittio ja ihanan paljon tyhjaa tilaa, olisipa meillakin! Meilla myos kaikki pastat, riisit sun muut ovat alkuperaisissa paketeissaan vaikka niitakin sailytyspurkkeja on kertynyt, mutta jotenkin hankalaa mielestani. Lisaksi silloin ei nae parasta ennen paivaysta (ellei nyt jaksa purkkiin sita kirjoittaa, mina en jaksa). Astioista minakin toivoisin postausta, astiat ovat lahella sydantani. :)
  Kaunis keittio(kin)!

  Rags

  VastaaPoista
 10. Oispa meilläki jossain edes yksi tyhjä kaappi...
  Mutta 10v sitten kun muutimme tähän taloon meitä oli kolme ja oli yhtä tyhjää... nyt meitä on 7 ja ei ole tyhjää enää missään!! :D

  Mullakin on makaronit, riisit yms. alkuperäisissä paketeissaan. Kätevää kun makarooniakin kuitenkin keittää aina joko pussin tai 1½, niin ei tartte erikseen mittoa niitä :)

  VastaaPoista
 11. Moi! Toi on niin ihana keittiö, oih! Minkä mallinen tuo Oraksen hana on? Onko hyvä? Mekin ollaan suunniteltu keittiöön tuollaista kaarevaa hanaa, muualle varmaan laitetaan ihan basicit normi-hanat. Teillä on ilmeisesti aika paljon noita laatikostoja alhaalla. Rupesin tässä miettimään, että ne on kyllä varmaan aika paljon kätevämmät, kun nuo syvät kaapit, joista saa aina takamus pystyssä kaivaa jotain kulhoja...

  Pitäis ruveta pikku hiljaa piirtelemään keittiötä ja tekemään erilaisia sisustusvaihtoehtoja, mällätä laattoja jne... Ja sama homma vessaan, kylppäriin ja kodariin... Eli kynä kauniiseen käteen ja ruutupaprua eteen, niin jos sitä sais vaikka jotain aikaseksi... En osaa piirtää, mut ehkä tuo ruutupaperi auttaa vähän noissa perspektiiveissä... :D Oon sentään piirtänyt meidän nykyisen vessan laatoituksen... :)

  VastaaPoista
 12. Voih, tyhjää kaappitilaa. Se on luxusta. Meillä näyttää olevan samanlainen liesituuletin, hyvin on palvellut:) Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 13. Meilläkin on nyt niin paljon keittiössä kaappitilaa, että suurin osa laatikoista on tyhjillään..kai ne joskus täyttyvät :)

  VastaaPoista
 14. Hei, kiitos mukavasta postauksesta. :) Oli kiva päästä kurkkaamaan erilaiseen maustesäilytykseen. Näyttää toimivan maustesäilytys hyvin kaapissakin. Meillä on juuri nyt pohdinnassa, otammeko sellaisen "maustehyllykön" yhteen vetolaatikkoon vai pistämmekö ne kaikki kaappiin. Kiva tietää, että toimii kaapissakin :)

  VastaaPoista
 15. Voi hyvänen aika kun meilläkin olisi edes yksi hylly tyhjillään keittiössä... Meillä on kyllä naurettavan vähän kaappitilaa ja säilytystilaa yleensäkin. Olen kanssasi samaa mieltä käytännöllisyydestä, asiat jotka on esillä, voi olla esillä kauniisti, mutta kyllä käytännöllisyys pitää ottaa huomioon, koska arjessa sillä on kuitenkin suurempi merkitys loppujen lopuksi.

  VastaaPoista
 16. Kuulostaa ihanalta, nimittäin tyhjät kaapit. Meillä pitäisi tehdä inventaario ja heittää kierrätykseen kaikki mitä ei käytetä - ja sitä on kertynyt paljon... Meillä on maustehylly liesituulettimen päällä, mutta siellä en mausteita pitä. Jotenkin tuntuu että siellä ne lieden hohkatessa lämpöä tulevat ihme klimpeiksi ja menettävät makuaan...

  VastaaPoista
 17. Mine: Toivottavasti unelmasi toteutuu :)

  Enia: Minulla oli kans heti alusta asti selvää tämä ovimalli, on se vaan niin kaunis ja yksinkertainen. Yritän toteuttaa toiveesi postauksesta :)

  Anonyymi: oon niin samaa mieltä sinun kanssa.

  Anu: Astioita saatte nähdä, pitää alkaa keräilemään sitä postausta varten kuvia :) Mitä on jars-purkit?

  Ainosofia: Toivon, että unelmasi toteutuu <3

  Rags: En minäkään jaksa nähdä vaivaa, että kirjoittelisin päiväyksiä mihinkään purnukoihin, helpoin ja nopein tapa on kaataa suoraa pakkauksesta :) Astioita tulossa, pieninä annoksi, voin kertoa, että niitä on niin paljon ;)

  Essiina: Oon samaa mieltä, että turhaa jotain makaroneitakin laittelee eri astioihin ku yleensä meilläkin keitetään suoraan se puoli pussia / kokonainen ja pussista on vaan niin helppo kaataa sinne kattilaan.

  Oman kodin onni: En muista hanan nimikettä. Meidän kaikki alalaatikot on vetolaatikostoja, mun mielestä ne normi kaapit on hirmu epäkäytännöllisiä just sen takia, että sieltä perältä ei koskaan saa mitään ilman, että etummaisia ottaa pois tieltä, suosittelen siis nuita vetolaatikostoja :) Netissä muistaakseni Laattapisteen sivuilla on mahdollista suunnitella ilmaiseksi mm. kylppäreitä ja vessoja taisi siellä olla jopa mahdollisuus suunnitella keittiötä, käväseppäs vilkaisemassa.

  Kaaponkammari: Liesituuletin on ihan jees :) Tykästyin sen ulkonäköön.

  Heli: Tekin olette onnellisessa asemassa kun tyhjiä kaappeja.

  Jonna: Hyvin toimii kaapissa :) Onnea valintoihin.

  Onnen omenia. Nimenomaan, turhaan tekee itselleen lisää työtä kun alkaa säilömään erinäisiin astioihin, käytännöllisyys on keittiössä a ja o.

  Satu: Inventaariot on kivoja, ronskilla kädellä vaan menemään sellaiset mitä ei ole kahteen vuoteen tarvinnut :)

  VastaaPoista
 18. Sulla on kyllä aivan ihastuttava keittiö.Ja valtavasti noita laatikkoja. Voi kunpa meilläkin olisi tyhjää tilaa, vaan kaikki on kyllä ahdettu täyteen. Meilläkin on kyllä paljon kaapistoja, mutta astoita myös riittää.

  VastaaPoista
 19. Marja K: Voi kiitos. Astioita kyllä kertyy aivan itsestään myös meillä :)

  VastaaPoista
 20. Meilläkin oli aluksi tyhjää kaapeissa ja edelleen muutamalla ylähyllyllä, mutta oudosti ovat täyttyneet vaikka en mielestäni ole ostanut uusia astioita aikoihin :)
  Laatikostot on astioille niin ykkösiä, säilyttäisin kaikki laatikoissa jos oli niitä laatikoita vielä tuplasti!

  VastaaPoista
 21. Mausteitahan ei edes kannata pitää siinä perinteisessä maustekaapissa lieden yllä. Pääsevät ikävästi vettymään ja menettämään makuaan. Samoin kuivatuotteitakaan ei pitäisi pitää liesituulettimien viereisissä kaapeissa mutta ne ovat monesti ne kätevimmät paikat ruuanlaiton kannalta. Itse himoitsen maustehyllystä tai vetolaatikosta jossa mausteet olisi tyrkyllä. Hylly olisi ehkä paras, sillä rakastan myllyissä olevia mausteita.

  Ylimääräisiä tyhjiä kaappeja saisi lähetellä tänne. Meillä on joko a) ihan liikaa astioita tai b) ihan liian vähän tilaa niille. Ainoat puolityhjät kaapit ovat hankala kulmakaappi ja jääkaapin yläpuolella oleva pölynkerääjäkaappi.

  VastaaPoista
 22. Iittalalla on sellainen Jars-sarja, erikokoisia ja -värisiä kannellisia lasipurkkeja. Tosi kivoja mun mielestä vaikken omistakaan kuin yhden :)

  VastaaPoista
 23. Voih. Ihanan siistiä. Meillä kaikki laatikot TÄYNNÄ ties mitä. Kateus, kateus. Integroidut vehkeet myös meidän keittiössä kauttaaltaan. On jotenkin siistimpää edes siinä mielessä ;)
  PS. Meillä mausteet matalassa vetolaatikossa tiskarin päällä!

  VastaaPoista
 24. Anni: Laatikot on kyllä käteviä, en kyllä osais enää kuvitella käyttäväni muuta :)

  Jenni: Kulmakaapit ovat hankalia jos ovat sellaisia epäkäytännöllisiä. Itse kyllä tykkään nuista meidän kulmakaapeista.

  Anu: Voi kiitos tiedosta :)

  Rilla: Onko teillä sellainen teline / lokerikko niille mausteille siellä laatikon sisällä?

  VastaaPoista
 25. Eiköhän ne kaapit nopeasti täyty ;) Ainakin meillä tuota tavaraa jostain kummasta aina kerääntyy :D
  Ylempään postaukseen tässä samalla; upea kamera! Ja hyviä kuvia näyttää sillä saavan :)

  VastaaPoista
 26. Maisamiisa: Eipäs maalailla piruja seinille ;) Ei vaiskaan, eiköhän ne täyty :D

  Kamera on kyllä hyvä, olen päivän tehnyt siihen säätöjä, jotta kuvista tulisi upeita. Olen niitä tyyppejä, jotka eivät käytä kameran valmiita asetuksia :) Vaikeimman kautta siis. Mutta huomenna luvassa uutukaiskameralla otettuja parempia kuvalaadultaan olevia kuvia.

  VastaaPoista
 27. Sinullakin löytyy tuota Pentikin vaniljasarjan purkkia:) Ne ovat niin ihania...Olen usein miettinyt että miksiköhän Pentik ei ole Riisi-purkkia valmistanut?Se olisi niin tarpeellinen,ainakin meille..

  VastaaPoista
 28. M: Tuo vanilja sarja on kyllä tosi ihana. Ja tykkään siitä varsinkin sen vuoksi, koska siinä on suuret aukot, että mikäli niihin laittaa jotain ruoka-aineita niin ne saa desinmitalla sieltä pois :) En kyllä ole koskaan hoksannut edes etsiä riisipurkkia, pitää laittaa korvan taakse ja katsella sillä silmällä.

  VastaaPoista
 29. Oraksen hana näyttäis olevan Safira-malliston hana,aika perus hanapäästä muotoilultaan muuten,siis runko sama kuin ihan perinteisessä. Hintakin on kohtuullinen,miun mielestä.

  VastaaPoista
 30. Hei, minkä kokoista laattaa teillä on keittiön välitilassa? Mistä kaupasta olette hankkinut laatan? Meillä keittiöremppa meneillään ja laatat vielä puuttuu. Tuo laatta olisi hieno!

  VastaaPoista
 31. Anonyymi: Laatta on Rautiasta muistaakseni koko on 20*30 ja en kyllä nyt tähän hätään nimeä muista kun en ole kotona. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.