Sisällön tarjoaa Blogger.

Muistitaulu

Meidän joulukortit ja muut muistettavat asiat säilyy tällaisessa ei niin tavanomaisessa muistitaulussa.  


Tästä muistitaulusta löytyy kehykset ja kangas on laitettu peittämään sellainen musta magneettitaulu.


Kortit pysyvät kiinni siis magneetilla, näppärää, ei tarvitse edes nastojen kanssa värkkäillä. Ja todella pitävät magneetit, eivät tipahtele.


Omat joulukortit edelleen postittamatta, mutta huomenna laitan ne postin kuljetettavaksi.


Tämä muistitaulu tulee sijoittumaan toiseen paikkaan, kunhan uskallan lyödä ensimmäisen naulan seinään :) Kova paikka, mutta joskushan se on tehtävä.

------------------------------------------------------------

Lupasin aika-ajoin antaa vinkkejä kuvaukseen kun sellaisia pyydettiin; ensimmäinen vinkkini järjestelmäkameroiden haltijoille. Satsatkaa lisäsalamaan, tulee hyviä kuvia myös pimeällä.


18 kommenttia

 1. Mietin tuota lisäsalamaa uuteen järkkäriimme, mutta toistaiseksi se on vielä hankkimatta. Käsittelen kuvia Photoshopissa ja sillä pystyy jonkin verran vaikuttamaan esim. kuvan valoisuuteen. Täytynee vielä harkita salama-asiaa.

  Onpa kiva tuo taulu, oletko tehnyt sen itse?

  VastaaPoista
 2. Onpas vain upea korttien esillepano-paikka! Hieno keksintö:)

  VastaaPoista
 3. Nyt minua alkoi kiinnostaa se salama enemmänkin, kun testailin kameraa hämärässä valossa. Minkälaisen salaman hankit ja paljonko sellainen suurinpiirtein maksaa? Sellainen olisi aikaste kätevä hämäräkuvauksessa

  Iloista sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 4. Merja K: Ei ole itse tehty muistitaulu, olen ostanut joskus kolme vuotta sitten kärkkäiseltä.

  Lisäsalamana minulla on Nissin ( Speedlite D i622) Ja on mielestäni riittävä aloittelijoille ja yhteensopivat lähes kaikkien canonin järjestelmäkameroiden kanssa. Tämä lisäsalama maksoi verkkokaupassa n. 120 euroa.

  Soile: Minäkin tykkään tuosta, on hiukan erilainen. Sinä olit tehnyt uskomattoman upeita tähtiä.

  VastaaPoista
 5. Upea valo kuvissa, pyysin miehenkin katsomaan eroa. IHan upea valo kuvissa.

  VastaaPoista
 6. Onpa kiva muistitaulu!

  Tosi teräviä kuvia tulee tuolla lisäsalamalla, täytyypä laittaa mietintään sen hankkiminen. Minä sain loppukesästä järjestelmäkameran lahjaksi ja vielä tällä hetkellä opettelen sen käyttöä enemmän ja vähemmän. Kunpa olisi enemmän aikaa.

  Ensimmäisen naulan lyöminen uuden talon seinään oli sellainen hetki, että minun teki mieli päästää itku. Ei muuten, mutta meillä on gyproc seinät ja niihin täytyy laittaa tosi järeät kiinnittimet, että esim. peili pysyy seinällä.:( Nyt valittaisiin luultavasti joku toinen materiaali, tai ainakin gyprocin taakse laitettaisiin enemmän tukea.

  Mukavaa sunnuntaita!

  Terhi

  VastaaPoista
 7. Anni: :) Ero on kyllä huomattava ja kaikki kuvat otettu illalla; tytön kuvat seitsemän aikaan illalla ja muistitaulu kuvat yhdeksän aikoihin illalla. Lisäsamalaa kun käyttää valo tosiaan käyttäytyy erilailla kun kameran normaalisalamalla otetut kuvat.

  VastaaPoista
 8. Kiva muistitaulu. Itsellä kanssa teki tiukkaa ensimmäisten taulukoukkujen kanssa, kun muutimme oli asunto aivan uusi. Nyt meiltä jo muutamia tauluja löytyy seinältä ;) Hyviä kuvia olet ottanut ja salaman käytön kyllä huomaa, itse kun yrittää tavallisen kameran kanssa hämärässä nyhjätä, niin kyllä tuntuu aika epätoivoiselta välillä. Toivottavasti olet saanut jo joulumieltä vähän takaisin, kivaa alkavaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
 9. Ihana muistitaulu, tahtoo kans.

  Hämärässä ilman lisäsalamaa otettu kuvat saa kyllä muokattua kirkkaimmaksi, mutta itse kuvan tarkkuus kärsii, jos kuvattaessa ei ole tarpeeksi valoisaa tai hyvää salamaa.

  VastaaPoista
 10. Kaunis muistitaulu! "Onneksi" meidän seiniin on edellinen asukas lyönyt reikiä suurella intohimolla; nyt kun minä ripustan seinille jotain, minä peitän samalla USEAMMAN reiän...

  VastaaPoista
 11. Ihana muistitaulu! Ja iskin silmäni tuohon teidän mattoon, upea<3

  VastaaPoista
 12. Loistokeksintö tuo muistitaulu! Järkkärikamera olisi varmaan tarpeen täälläkin. Tavispokkarilla kuvat tuppaavat olemaan hiukka kökköjä. Jos vaikka joskus sais aikaiseksi hankkia mokoman :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Johanna vastauksesta :) Täytyy hankkia ehdottomasti lisäsalama, niin saa kauniita teräviä kuvia myös hämärässä

  VastaaPoista
 14. Onnen Omenia: Joulumieli palaa hitaasti mutta varmasti.

  Anonyymi: Ei muutakuin muistitaulun metsästykseen :)

  Annimanni: Sinullahan on sitten hyvä tilanne. Itsellä tuntuu, että se ensimmäisen naulan lyöminen on jotenkin tuskaista ;)

  Marika: Matto on kyllä ihanan pehmoinen.

  Rilla: Ei muutakuin toivelistalle uusi kamera :)

  Merja K: Kiva kun oli apua. :D

  VastaaPoista
 15. Kovasti ovat kuvasi kirkastuneet - ihan häikäiseviä! Ostin tyttärelleni joululahjaksi Malenamin (yksi suosikkiblogini) suositteleman Canon PowerShot S95:n pikkudigin, jolla ainakin hän sai loistavia valoisia kuvia. Aion lainata sitä ja testata tänne blogiini, jännää...!

  VastaaPoista
 16. Ihana muistitaulu!
  Ja kuvasi ovat kyllä todella kauniita. Ihanaa joulutunnelmaa tuolla alempana kuvissa.

  Mukavaa alkavaa jouluviikkoa!
  -kisu-

  VastaaPoista
 17. Marita: Varmasti on hyvä kamera, kuvia odotellessa :)

  Kisu: Kiitos. ihanaa jouluviikkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
 18. Kiva blogi sinulla!
  Yksi tie "naulattomuuteen" voisi olla se, että lyö naulan ylälistaan/katon rajaan(jää hyvin piiloon),
  ja siitä siimalla roikottamaan tauluja yms yms.
  Hyvää Joulua! t:hanne

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.