Sisällön tarjoaa Blogger.

Raotus astiavalikoimaamme

Pienipala astioita, niitä on toivottu nähtäväksi ja aloittelen näillä muutamilla kuvilla. Minä en ole merkkiuskollinen, pidän toki laadusta ja omistankin myös kalliimpia merkkiastioita, mutta nämä on minun suosikit. Ikean valikoimasta perusvalkoisia astioita. Pidän näiden astioiden muotokielestä ja valloittavat minut ainakin yksinkertaisuudellaan. Kattauksiin on mukava tuoda vuodenaikojen mukaan hieman väriä, joten siihen tarkoitukseen minulla on nuo vaaleansiniset "kakkulautaset".


Jahans, kuvaaja ei ole jaksanut odottaa astiapesukoneen ohjelman loppumista :) Osa laseista koneessa siis. Mutta laseissa sama juttu, arvostan kauneutta enemmän kuin merkkiä, vaikkakin nämä kaikki lasit ovat Iittalan, niin ostan tuotteet yleensä oman maun mukaan, niinkuin varmaan suurin osa. Sama juttu kuin lautaspuolella, kattauksiin erilaisia ja sävyisiä laseja, tuovat vaihtelua ja piristystä arkeen ja juhlaan.Tässä siis pienipala meidän astiavalikoimaa, myöhemmin raottelen lisää astiakaappeja :)

21 kommenttia

 1. Ihanat noi vaaleansiniset plautaset. Kiva väripilkku valkoisten lautasten keskellä.
  Mulla itsellä on sellanen sillisalaatti Teemaa eri väreinä, pitäisi kenties ehkä tyytyä vain kahteen väriin, hih.

  VastaaPoista
 2. Perus valkoiseen luotan myös minä, ainakin kattauksen peruselementtinä. Meillä on käytännöllistä ja kestävää teemaa, ja olen valkoisuutta piristellyt silloin tällöin kausiväreillä (ruskeaa, mustaa, punaista, vaaleansinistä). Löysinpä jopa taannoin kirpparilta Kiltaa (Teeman aiempi versio) mustikan sinisenä. Se oli ihan hauska lisä.

  Tykkään kanssa noista Ikean 365 mallisista astioista. Jostain syystä vaaleansininen toimii niissä tosi kivasti.

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaisen tyylikkaita ja kauniita, juuri sellaisia, joista mina pidan! Meillakin on valkoiset lautaset, laseilla ym. jutuilla kattaukseen saa halutessaan varia. Tykkaan!

  Nuo vasemmalla alahyllylla olevat Iittalan lasit, muistatko niiden nimea?

  Rags

  VastaaPoista
 4. Outi: Teema on laadukas astiasto. Ootahan kun näät lissää meiän astioita, löytyy kyllä vielä muitakin sävyjä ;) Joten ei se teilläkään sillisalaattia ole :)

  Anne: Kiltaa en tiedäkään, miltä näyttää olisi joskus kiva nähdä kuvia :)

  Rags: Niinpä, pienillä juttuilla kattauksiin vivahdetta. Voi tähän hätään en kyllä muista nuiden lasien nimeä, ne kun on joskus aikoinaan lahjaksi saatu, mut mäpäs mietin tovin ja ilmoittelen sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Juuri eilen ihastelin Kodin ykkössä Teeman värejä. Meillä valkoista Teemaa, mutta siihen sopisi piristykseksi esim. turkoosia. Kivat nuo sinun vaaleansiniset lautaset, ne tuovat mukavasti "väri-iloa" valkoiseen kattaukseen :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Olikohan se Ultima Thule? Minun kylla pitaisi tietaa nimi, mutta en olekaan nyt varma??
  Rags

  VastaaPoista
 7. Merja K: Turkoosi sopii oikein hienosti valkoisten teemojen kaveriksi. Meilläkin on turkoosia teemaa :)

  Rags: No juurikin Ultima Thule :) ( tai sellainen muistikuva ainakin minulla on, nimi kyllä kuulostaa tutulta :)

  VastaaPoista
 8. Ihania valkoisia astioita! :) Itelläkin tekisi mieli, meillä on vain sinistä teemaa ja muuta vihreä. Halusin silloin nuorena kerätä sinistä ja se ei enään yhtään innosta. Ehkäpä vuosien saatossa niitä menee rikki, lahjoitan kotoa muuttavalle pikkuveljelle ja saan itselle uusia.. ;) Lasit meillä on kirkasta aino aaltoa ja niistä tykkään kyllä.

  Onko teillä muuten 4 makkaria? mietin että oletko sitä neljättä koskaan esitelly..? :)

  VastaaPoista
 9. Nuo Ultima Thulet on ihania. (ja muutkin :)) Meillä on ollut pienenä niitä kotona, ja nyt haluaisin itselle niitä. Tulee lapsuus mieleen :)

  VastaaPoista
 10. Johanna, se Kilta on ihan Teemainen. Muodossa on ihan pikku häivähdys vain päivitystä. Lautasissa sitä ei huomaakaan, mutta jossain kannun nokassa ehkä hieman.

  VastaaPoista
 11. Sanna, on meillä neljä makkari ja kyllä mää oon jokaisesta huoneesta kuvia laittanut :) Kahdessa huoneessa on samanlainen tapetti, jote voi vaikuttaa samalta :)

  Anu ja Ninja: Kiitos tiedosta :)

  Nelly: Nuo lasit on kyllä ihania

  Anne: Heh, onpas mulla sivistyksessä aukko. Kiitos tiedosta :)

  VastaaPoista
 12. Minulla on myös Ikean harmaita lautasia, noita valkoisia olen himoinnut niiden lisäksi. Ehkäpä tästä on lähdettävä kaupoille ;)

  VastaaPoista
 13. No niinpä vain oletkin :) Tutkin taaksepäin noita postauksia tuosta vierashuone tunnisteesta. Siis se huone jossa on se parisänky nurkassa raitatapetilla? :) Teillä on tosi kiva koti :) Tykkäisin itekin laitella koriste-esineitä hillitysti ja ärsyttääkin kun meille ei mahdu lipastoa eteiseen. Tuosta samaisesta ikean haaveilen :)

  VastaaPoista
 14. Ei vitsi sää bloggaat niin kuin mun ajatus! Vai olenko pyytänyt sulta astia / astiakaappi postausta - - ainakin on ollut monta kertaa tarkoitus kysellä!

  VastaaPoista
 15. Saska: Keroilehan mitä ikeasta löyty :)

  Sanna: Joo, se on juuri yksi makkareistamme, sitten on meidän neidin pinkki makkari, lila huone ja meidän vanhempien makkari jossa shampanjansävyinen väritys :)

  Amalia : No kiva että osu nappiin tää postaus :) Lissää astioita tulleepi :)

  VastaaPoista
 16. Ihana, miten sulla on kaapitkin järjestyksessä. Minä yritän aina meillä laittaa lasit ojennukseen ... ja sitten tulee joku satunnainen astiapesukoneen tyhjentäjä ja laitaa ne sekaisin. Mur.

  Kauniita ovat!!

  VastaaPoista
 17. Rilla: Koulutuksen kautta on mieskin oppinut siisteihin riveihin laittamaan astiat, joten oppi on mennyt perille :)

  VastaaPoista
 18. Minustakin olisi kiva jos olisi jotain värillisiä astioita. Tähän asti tilanpuute on ollut rajoittavana tekijänä. Uuteenkaan keittiöön ei tulee liikaa kaappeja, mutta eiköhän ne astiat kuitenkin johonkin mahdu :)

  VastaaPoista
 19. Kaunis kokoelma! Ihanan yksinkertaista! Mä pidän astioista ihan himona ja ostaisin niitä varmaan kokoajan kun löydän aina uusia kauniita. Mutta koska onneksi tilaa on rajallisesti muistuttelen itseäni siitä, että ne jotka nyt meillä on, ovat niitä joista oikeesti oikeesti tykkään. Ruskea ja turkoosi teema. Mutta mä tykkään myös Ikean astioista, nuo vaaleansiniset on ihania! Siellä on myös paljon kaunista lasia! Mulla on aarrekaappia lisäksi täynnä vanhaa lasia, joten sitäkään en osta muutakuin niitä palasia mitä kerään. Mutta tärkeintä ei todellakaan ole se, mitä merkkiä, vaan se, mistä oikeasti itse pitää! :)

  VastaaPoista
 20. Hanna: Eiköhän ne astiat sinne teidän uuteen keittiöön mahdu, toivotaan ainakin niin. :)

  Jonna: Sama juttu, astiat on munkin heikkous. Ihania sävyjä teillä käytössä. Olisi joskus kiva nähdä niitä vanhoja laseja mitä olet keräillyt, niissä on sitä jotain..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.