Sisällön tarjoaa Blogger.

Muutoksen tuulia

Meidän kodissa muutoksen purjeet puhaltavat kyllä suurella puhurilla. Uusia järjestelyjä suunnittelen, pitää vaan tietty mies saada ensin ylipuhutuksi mööpeleiden siirtoon :) Mutta, eiköhän se ole helppo juttu.Piano tulee suunnitelmissa siirtymään muualle, koska jotenkin sen olo olohuoneessa tekee tilaasta raskaan, joten saa luvan siirtyä parempaan paikkaan.Ja tiiättekö mikä mua harmittaa ihan suunnattomasti, no toi meidän sohva. Sehän on siis harmaa, mutta minä niin tahtoisin valkoisen. Arvasin kun ostin, että miten tässä tulee käymään :) Mies kyllä lohduttaa sanoin, että siinä olisi jo mustikkasopat koristeina jos valkoinen oltaisiin laitettu. Nyt siis mietinnässä, miten saisin keväisemmän / keveämmän ilmeen sohvalle, jotain suunnitelmia Wilhelmiinan avustuksella olenkin tähän saanut. Mietin vielä kuitenkin, että toimiiko tämä idea sitten käytännössä. jatkan pohdintaa ja kuulisin mielelläni teidänkin ideoita, miten saisin ilmettä muutettua sohvaan. Kenties vuoraamalla sen jollain kankaalla, vai millaisia ideoita teillä olisi? Olisi kiva kuulla mielipiteitänne sen vuoksi, koska monta pääkoppaa yhdessä tuottaa paljon tulosta ja yleensä upeita ideoita :D


Minä niin tykkään tuosta Ikean Jennylund nojatuolista, tuollaisen voisin kotiuttaa toisenkin. Ja olinkin huudossa mukana kun tuollaista kaupiteltiin, mutta joku ehti ensin varata tuotteen, joten jäin nuolemaan näppejäni. Harmi.


28 kommenttia

 1. Heipskukkuu :)
  Muutoksen tuulia meilläkin. Mies ei vain suostu siirtämään enää yhtään huonekalua, joten apujoukkoja odotellessa ;) Meilläkin piano tuottaa päänvaivaa. Olenkin sopinut vanhempieni kanssa, että vaihtaisimme pianoja. Heillä mattamusta vanhanaikainen hieman kookkaampi piano. Joka kyllä sopisi meille, jos lisäisin hieman mustaa sisustukseen. Mutta näin kevään korvalla en taida rohjeta :) Meillä myös takkahuoneessa tummanharmaa sohva, joten olen sitten heitellyt siihen päälle taiteltuja valkoisia vilttejä. En niin, että koko sohva peittyy vaan esim. vain selkänojalle sekä divaaniosaan.

  Ihanaa keskiviikkoa :)
  PS. Tuo sininen sopii teille!

  VastaaPoista
 2. Heippa!
  Mulla oli sama ongelma meidän vaaleansinisen sohvan kanssa, siis "väärä" väri. Haluaisin myös sohvan valkoisena. Kokeilin sitten kahdella valkoisella kankaalla "peittää"/ päällystää, ja hyvä tuli:) Sohvassa on irtotyynyt, joten, kun nyt suunnitelmista poiketen näyttää, että sohva jääkin meille vielä hetkeksi, ajattelin ommella tyynyihin irtopäälliset, selkänojan puolelle kuviolliset valkoisella pohjalla ja istuintyynyt valkoisella kankaalla. Saa nähdä miten käy. Mietin myös olisiko kuinka haastavaa "päällystää" käsinojat uudelleen tai tehdä niihinkin irtopäälliset, sillä ne jääisivät ikävästi näkymään. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! :)Tänään siis ompelukone hurraamaan :)

  T. Tiia

  VastaaPoista
 3. Heippa! Auttaisiko sohva-asiassa jos ostaisit esim. vaaleita tekstilejä; tyynyjä,torkkupeiton..? Tietty irtopäällinenkin, jos ei löydy valmista niin eiköhän sellaisen pystyisi ompelijalla teettämään?
  Meillä kotona "vaalennus" myös menossa :)

  VastaaPoista
 4. Iso vaalea torkkupeitto siihen soffalle? Wilhelmiinakin tekee aika ihania... :)

  VastaaPoista
 5. Minä ostin ellokselta valkoisen sohvanpäällisen ja olen ollut tyytyväinen hankintaani.

  Irtopäällisellä on hyvä kokeilla mitenkäs se valkoinen sohva sopii omaan kotiin.

  VastaaPoista
 6. Jos sohvaan ompelisi valkoisen/vaalean päällisen, jonka saisi mustikkatahrojen tullen pesuun?

  VastaaPoista
 7. Minulla hieman sama homma sohvan suhteen. Ostettiin sohvamme aika lailla tasan vuosi sitten ja se on tummanruskea kulmakangassohva..nyt sitten tahtoisin valkoisen sohvan :) voi ei! No minäkin itseäni lohdutan aina että valkoisessa sohvassa olisi jo vaikka millaista tahraa..mutta jos omistaisin valkoisen sohvan niin laittaisin siihen nätin tilkkupeiton vähän niinku suojaksi ja vaihtelisin tilkkupeittoja aina mielen mukaan :)

  VastaaPoista
 8. Paljon vaan sohvalle jotain vaaleita tyynyjä ja torkkupeittoa tms. :)

  Mä niin tykkään olohuoneen tän hetkisestä "lookista". :)

  VastaaPoista
 9. Joo-o samat ajatukset. Haluaisin valkoisen sohvan, mutta on tämä meidän beige vaan niin paljon lapsiystävällisempi. Meidän perhe kun pääasiassa asuu sohvalla aina kun ollaan kotona. Olen sitten tyytynyt siihen, että muualla kodissa on paljon valkoista ja kaiki sohvatyynyt on valkoisia. Näin pysyy yleisilme kevyempänä :)
  Toivon sinulle inspiraatiota suunnitteluun!

  VastaaPoista
 10. Tuo sohvan huputtaminenhan on hyvä idea! Jos niitä tahroja tulee, niin päällisen voi aina pestä :) ja jos taas jossain vaiheessa haluaakin taas harmaan sohvan, niin eikun huppu vaan pois! Tosin mielestäni tuo teidän harmaa sohva on oikein kaunis juuri tuon värisenä!

  VastaaPoista
 11. Siellähän puhaltaa mukavat muutosten tuulet! Niin kaunista on teillä kyllä että! Mööpeleiden siiretyä harrastetaan myös täällä, mukavaa ja edullista puuhaa :)

  VastaaPoista
 12. Maria: Ai, teidän mies teki lakon :) Toivottavasti meillä suostuu siirtoon, viimeksi kun hieman varovaisesti pianon siirrosta puhuin, ei kovin innostunut, ehkä sen vuoksi, et kun se on liian painava :) Pitääpä lähtä katsomaan teidän kodin kuvia :)

  Tiia: sinulla on hyvät suunnitelmat. Itsekin olen pohtinut nuita samoja juttuja. Olisi kiva tietää miten toteutit mikäli päädyt tekemään irtohuput ja käsinojiin päälliset.

  Mari: Voisi olla hyvä idea ja edullinen.

  Teija: Wilhelmiina kyllä tekee ihania, mutta peitoissa hänellä nyt jonkin verran jonoa, joten tähän hätään ei saa :)

  VastaaPoista
 13. Ainosofia: kävin katsomassa elloksen valikoimaa, kiitos vinkistä :)

  Sandra: hieno idea ja kiva kun jätit kommenttia.

  Heli: Sinunkin pitää alkaa suunnittelemaan uudelleen verhoilua :)

  Linda: Sä oot ihana :) pitää heitellä nuita tyynyjä sohvalle :)

  Anniina: Kyllähän se on totta, että valkoinen ei välttämättä pysy niin kauaa lapsiperheessä puhtaana, pitäisi ostaa varapäälliset että viikottain saisi vaihtaa :)

  Heidi: Suunnitteluvaiheessa tuo huputtaminen, mutta miten sitä en ossaa ratkaista :)

  Nonnukka: Heh, ai teillä samat puuhat :)

  VastaaPoista
 14. Minua taas harmittaa miksi mentiin ostamaan ruskea, eikä harmaata sohvaa. Onhan se jo kaksi vuotta vanha, että...
  Kohta varmaan joudun kaivamaan kaapista ne siniset tekstiilit.

  VastaaPoista
 15. Meillä on kanssa vähän sama juttu. Ruskea sohva viime kesänä edullisesti ostettuna, muut värivaihtoehdot oli tyyliin sininen ja tummabeige, joten jäi ns. ainoaksi vaihtoehdoksi. Nyt mietin miten saisin tuon ruskean peittoon, kun minä vuorostaan tykkäisin harmaasta tai sitten valkoisesta. En tiedä onko olemassa valmiita sohvanpäällisiä divaanimallisiin sohviin ?!

  VastaaPoista
 16. Meilläkin on tumma sohva, tummanruskea. Sopii kyllä sisustukseen ihan hyvin, mutta oon jo vuoden verran halunnut VALKOISTA sohvaa. Ehkä se ei meidänkään taloudessa olisi paras mahdollinen väri, nimittäin neiti 3 kk pulauttelee tuon tuosta sohvalle. Tummasta sohvasta sen saa helposti putsattua pois ja voin vain kuvitella minkänäkoinen valkoinen sohva olisi jo tällä hetkellä :)
  Tummaa sohvaa olen "vaalentanut" ottamalla muutaman sohvatyynyn pois ja korvannut ne valkoisilla/vaaleilla tyynyillä. Myös valkoinen torkkupeitto tietty on ja sellainen sohvanojaan laitettava valkoinen sohvapöytä/levy (en tiedä oikeaa nimitystä). Saa nyt tumma sohva meille kelvata ainakin vähän aikaa, kunnes neiti on vähän isompi.
  Tuo teidän Ikean nojatuoli alkoi kyllä nyt kiinnostamaan. Mitenköhän sais vielä miehen houkuteltua Ikean reissulle...:)

  -Minsku

  VastaaPoista
 17. Hei! minulla ollut käytös Ellokselta tilaamani valkoiset sohvan päälliset. Annan kyllä arvosanaksi täyden kympin!6 hengen perhees äkkiä sohvalle tulee sitä sun tätä.. pyöräytin pesukonees ja hyvä tuli. Suosittelen!

  VastaaPoista
 18. Amalia: Heh, samat mietinnät siis siellä teilläkin :) Miksi ihmisen pitää tehdä vääriä valintoja :D

  Nelly: Löytyypäs teitä kohtalotovereitakin :) En kyllä ole koskaan nähnyt divaaniin myytäviä sohvanpäällisiä, en tiedä myisikö joku huonekaluliike? Tai sitten yksi mahdollisuus teettää päällinen siihen .

  Minsku: Kiitos kun jätit kommenttia ja hyviä ideoita toit kyllä esiin, kiitos. Minä olen ihan myyty tuolle nojatuolille ja irroitettava / vaihdettava päällinen suuri plussa. Jos asustelet Oulun seudulla niin kerätään porukka ja lähdetään naisporukalla ikeaan :)

  Satu: Kävinkin katsastamassa nuita elloksen valikoimia, siellä näyttäisi kyllä olevan päällisiä, voisi ehkä sovitukseen tilata :)

  VastaaPoista
 19. Me ostettiin pari vuotta sitten tumma sohva ja tää tahtois valkean sohvan:)
  Minä vaihdan huonekalujen paikkaa yksin,kun mies ei oo koskaan silloin kotona,kun inspiraatio iskee.Minä nakkaan vanhan pyyhkeen huonekalun jalkojen alle ja työntämällä siirtelen eri paikkaan eikä tule jälkiä lattiaan:)
  Ja isäntä ei rasitu:)

  VastaaPoista
 20. Minttunen: Oli pakko pyytää apua kun ei yksin jaksanut edes nostaa tuota pianoa että olisi saanut edes ne matot alle :) Kyllä minäki pyrin itse nuo kevyimmät siirtelemään jos jotain pitää siirtää. :D

  VastaaPoista
 21. Paras vinkki ikinä tarttui mukaan 17 vuotta sitten kun olin Lontoossa au pairina perheessä, jossa oli 2 lasta, kissa ja koira. Tarkkailin kun siivooja peitti alakerran sohvan isolla kankaalla, jonka sitten asetteli täysin sohvan linjojen mukaan. Kankaita oli 2, joten kun toinen oli pesussa, toinen oli käytössä. Eli tarvitaan valtavan iso kangas tms, joka riittää peittämään sohvan. Meillä on sininen sohva, joka on suojattu IKEAn sinisellä päiväpeitolla. Sohvan kankaat kun vaatii kemiallisen pesun, vaikka mä olen ne kyllä menestyksekkäästi pessyt ihan normaalissa pesukoneessa. Mutta kuitenkin, tällä konstilla sohvan käyttöikä lisääntyy huomattavasti ja ilmettä on tosi helppo vaihtaa.

  VastaaPoista
 22. Meillä on valkoinen laadukas SOPE:n sohva. On ollut siitä lähtien kun lapset olivat alle 10v, eli tahmatassuja. Täytyy sanoa, että kannatti satsata laatuun; kangas oli alunperin käsitelty likaa hylkiväksi ja meni monta vuotta ennenkuin pesin irtopäälliset ensimmäisen kerran. Nyt pesen n. joka 3. vuosi ja se riittää. Kun vertaan Ikean valkoisiin nojatuoleihin, ero kankaan laadussa on melkoinen, sillä Ikean irtopäällisiä saan pestä paljon useammin..tämä vain vinkiksi, jos joskus päädytte ostamaan valkoista sohvaa.

  VastaaPoista
 23. Anonyymi: Hieno vinkki tosiaan, kiitos, varmasti kokeilemisen arvoinen. Kiitos paljon :)

  Marita: Tottahan se on, että laaduissa on eroa. Mulla ei ole kyllä ollut valittamista tuossa ikean päällisten laadussa, ihan olen tyytyväinen ja valkoinen ja puhdas vieläkin vaikka puol vuotta käytössä jo ollut ilman pesua. Mutta se teidän sohva on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
 24. Kevät tuntuu tuovan muutoksen tuulia vähän joka suunnalla, niin meilläkin. Kun ehtisi vielä toteuttaa kaiken suunnittelemansa... Kysymykseesi en oikein osaa muuta vastata kuin ehkä kokeilisin huputtaa sitä jollain isolla torkkupeitolla aluksi. Meillä on pari vanhaa nojatuolia jotka kaipaisi uutta verhoilua, mutta koska juuri nyt se ei ole mahdollista niin olen taitellut isot valkoiset Ikean päiväpeitot niiden päälle. On ainakin toistaiseksi toiminut ihan hyvin.

  VastaaPoista
 25. Satu: Siltä se vähän kuulostaa, että joka suunnalla muutoksen tuulet puhaltaa. Minullakin olisi yksi vanha nojatuoli johon voisi kokeilla tuota päiväpeitto juttua, kiitos vinkistä-

  VastaaPoista
 26. Hei Johanna!Jos kuulut samaan "kerhoon" kuin minä,eli jos oiot aina ohimennessäsi hieman ruttuun menneitä torkkupeittoja tai järjestelet koristetyynyjä,kun ne vähänkin siirtyvät "oikeilta" paikoiltaan,ei voi kovin lämpimästi suositella noita sohvan päälle heitettäviä peittoja =)Istut ja oiot,istut ja oiot,voin kokemuksesta kertoa,että hermo siinä menee;)Kuvassa näyttää,että sohvassasi on irtotyynyt(?)Jos osaat ommella suoraa saumaa ;),tyynyt on helppo ommella itse ns.pikatekniikalla.Onko sillä suunnalla esim.nuorten työpajaa tms?Täällä ainakin tekevät edullisesti ompelutöitä,runkoon voisi teettää napakan irtopäällisen.Tärkeintähän noiden pestävien irtopäällisten teossa on muistaa pestä se kangas ENNEN ompelua kertaalleen,ettei tule ikävää yllätystä ensimmäisen pesun jälkeen,jos kangas on kovin kutistuvaista sorttia=)Tuleehan sille irtopäällisellekin hintaa,siihen kun menee kangasta aikalailla,mutta onhan sitten käytössäkin "kaksi sohvaa" tumma ja vaalea=)

  VastaaPoista
 27. Johanna: Joo Oulun seudullahan minäkin asustelen. Yhteisreissu kuullostaa hyvältä, mutta tuo meidän pikkuneiti on vielä niin kovin riippuvainen äidistään (lue: äiti riippuivainen lapsestaan), että ei ihan vielä raaski jättää päiväksi hoitoon. Ehkäpä joskus keväämmällä voiskin miettiä reissua uudestaan :)

  -Minsku

  VastaaPoista
 28. Kirsi: Kuulun samaan kategoriaan, aina pitää olla oikomassa jotain ja se on tooosi rasittavaa :) Nyt sohva näyttää kivalta kun poistimme pianon sieltä takaa. Pitää katsoa miten sohvan tuunaus tästä sitten etenee. Tarjouksia aion pyytää kuitenkin irtohupun teosta.

  Minsku: Hih, jännään kun paljastuu oululaisia lukijoita. EIlenkin tuntui niin hassulta kun kävin eräässä sisustusliikkeessä ja sain osakseni katseita, tuntui kuin se ihminen olisi tuntenyt minut vaikka minä en tiennyt häntä. Mutta jotenkin tuli sellainen tunne, että lukee blogiani :) Siksi aikoinani ajattelin että pitäisi pitää salaisuutena koko maakuntakin missä kirjoittelen :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.