Sisällön tarjoaa Blogger.

Torstain ajatuksia

Täällä yksi väsynyt toivottelee ihanaa torstai-iltaa. Jotain lohdullista jos hakee, huomenna on taas perjantai. Huomenna taidan tehdä lyhyen päivän, käyttää viikon aikana kertyneitä ylitöitä pois. Lupasin jo neidillekin hakea hänet huomenna aiemmin päivähoidosta. Luvassa kauppareissua ja viikonloppu siivoilua kera neidin, ihanaa laatuaikaa tyttöjen kesken siis tiedossa. Oonko muuten koskaan kertonyt, että meidän tyttö on tullut minuun näissä siivousasioissa. Pienestä pitäen on neiti muruset lattioilta roskiin poiminut ja sama meno jatkuu. Nyt vaan on myös pölyrätti astunut kuvioihin mukaan. Pyykinpesussa me ollaan kyllä lyömätön kaksikko, minä lajittelen, neiti täyttää. Yhteistyöllähän sitä selvitään ja voi miten on niin ihana katsella pientä onnellista ihmistä kuinka iloiseksi toinen tuleekaan kun kokee itsensä tärkeäksi kun voi auttaa.


Meidän talon päällä on tällä hetkellä varmaan joku onnellisuuspilvi, joka ripottelee päällemme mitä ihanempia asioita. Välillä täytyy hieman nipistää itseään, jotta tietää olenko oikeasti hereillä ja onko tämä totta. Minä olen ihminen, joka haluaa lähes aina toisille pelkkää hyvää, yritän auttaa muita, kohdella muita niin kuin haluan itseäni kohdeltavan, en ole kateellinen kenellekään, vaan toivon aina toisille parasta, en arvostele, en tuomitse. Olen sisäistänyt ajatuksen, että kun teen toiselle hyvää, jossain vaiheessa tulen sitä varmasti itsekin saamaan, tavalla tai toisella. Ja nyt taitaa olla se minun hetki, ripaus onnellisuutta ja hyvää tuuria takataskussa. Olen saanut paljon hyvää lyhyessä ajassa ja olen siitä kiittollinen.

Hyvän jakamisella on merkityksensä, laita sinäkin hyvä kiertämään.
 Jokainen voi itse miettiä millä tavoin voisi laittaa hyvän kiertämään. Kokeile - se kannattaa.  

30 kommenttia

 1. Ihania ajatuksia näin illan päätteeksi <3 Meillä myös typykkä on innostunut tuosta siivoamisesta ja pölyjen pyyhkimisestä,pyykkien ripustuksesta sekä tiskikoneen tyhjäyksestä :O)Ihan kiva että tällasia pieniä askareita opettelevat heti pienestä=)Olet varmasti onnesi ansainnut <3 Mukavaa illan jatkoa ja rentouttavaa viikonloppua =)T:Satu kETOLA

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus!
  Olen niin samaa mieltä tuosta hyvästä, joskus se aina osuu omallekin kohdalle,jos on sitä muillekin antanut.
  Mukavaa viikonloppua!
  -päivi-

  VastaaPoista
 3. Ihanasti kirjotettu <3 Niin samaa mieltä!

  Täällä kans lapset riemuitsee kun saa auttaa kotitöissä, päivällä leivottiin rieskaa ja olipa mukavaa sotkea pikkukädet jauhoihin :)

  VastaaPoista
 4. Samanlaisilla ajatuksilla täälläkin mennään, annetaan hyvän kiertää. Tosin myönnän, että olen joskus jollekin katteellinen vaikka ei varmaan olisi mitään syytä. Sitä tunnetta on vaikea torjua.

  VastaaPoista
 5. Joo, oikein kiva, että on perjantai huomenna. Itsekin taas pääsen viikonlopuksi kotiin perheen luokse. kiva jos vielä on plussanpuolella lämpötilatkin. kiva päästä lenkille perjantai-iltana ja sen jälkeen saunoa ja lauantaina ja sunnuntaina myös lenkille. Verstaasta voi jo tuoda kalusteet terassille ja puuhastella kaikenlaista kivaa.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa kuulla, että teillä on onnenpilvi siellä leijailemassa.. Mitäköhän ihanaa siellä o tapahtunut? :))

  Kuullostaa tutulta nuo siivouspuuhat. Meilläkin täyttyy pyykkikone ja tyhjenee tiskikone yhteispelillä. Tänään kerhossa nauroin meidän B:tä kun toisella kädellä söi pullaa ja toisela pyyhki muruja lautasliinalla...=)

  VastaaPoista
 7. Ihania ajatuksia. Ja on myös hyvä tehdä hyvää, vaikka ei sitä itse saisikaan. Mutta kiva että olet saanut takaisinkin, missä ikinä muodossa se onkaan tapahtunut. :)

  VastaaPoista
 8. Se on jo pelkästään tämä kevät ja auringonpaiste kun on ihan erilailla iloinen ja pirteä! Ihana kuulla, että unelmasi käy toteen. Harmi vain kun asustelet niin pitkällä, mutta täytyypi yrittää kesälomareissulla (kuljemme matkailuautolla paljon) tulla käymään puodissasi :) Muutaman kerran olen jo ollut tekemässä WhiteCoastiin tilausta mm.Svaneforsin verhoista, mutta leveydet vaan ei täsmää...pitäis olla vähintään 160cm leveänä :S

  Kivaa viikon jatkoa ja tulevaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanasti kirjoitit asioista, jotka ovat tärkeitä. Olen aivan samoilla linjoilla sun kanssa. Tähän sopisi sananlasku: "Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää".Oikein ihanaa viikonlopun odotusta teille molemmille!

  VastaaPoista
 10. Meillä vasta neljäs neiti on perinyt minulta tuon pikkutarkkuuden ja "siivoushulluuden" -nyppii sukista nukatkin pois;) En tiedä onko horoskoopilla jotain tekemistä asian kanssa, mutta molemmat ollaan pikkutarkkoja Neitsyitä.

  Samoilla ajatuksilla täällä yritetään mennä, mutta joskus tuntuu, että "lokaa" tulee päälle, vaikka kuinka yrittää niellä ja olla ystävällisiä muille. Ihanaa kuitenkin, että siellä on onnellisuuspilvi! Kyllä se varmasti tännekkin päin tulee tuulten mukana jossain vaiheessa ;)

  Oikein ihanaa äiti-tytär päivää huomiselle! :)

  VastaaPoista
 11. Satu: Totta, tosi ihanaa kun pikkuisetkin tykkäävät touhuta ja ovat kiinnostuneita. Mulla ainakin sydän heltyää aina kun neiti alkaa siivoamaan :)

  Päivi: niinpä. ihanaa tulevaa viikonloppua myös sinulle.

  J: Heh, leipominen on kyllä hauskaa puuhaa. Meillä ainakin kokoajan leipomisen ajan, että minun vuoro, minun vuoro, anna jo minunkin :D

  Hanni: Niin, joskushan sitä voi tulla ajatuksia että on toiselle kateellinen, mutta ei varmastikkaan ole syytä niin kuin mainitsitkin. Pitää iloita niistä mitä itsellä on <3

  KesäEsa: Kuulostaapas kivoilta suunnitelmilta.

  Christina: Hih :) Teilläkin ihania lapsia <3 siivousintoilijoita ;)

  Mimmu: nimenomaan, tehdä vaikkei itse siitä mitään sillä hetkellä saisikaan.

  Päm: ehdottomasti tervetuloa, mä voin keitellä kaffet teille ;) Oulussahan on kiva leirintäalue nallikarissa, tuutte sinne :D

  Syysunelma <3

  Marja K: Sananlasku on toimiva. Ihanaa viikonloppua myös sinulle. <3

  VastaaPoista
 12. Kyllä Johsnna, oon sun kanssa täysin samaa mieltä" anna hyvän kiertää" on mun elämässä ollut aina periaate. Vähästäkin voi antaa, ja olemalla kohtelias ja kannustava, se ei maksa mitään. Myös oman onnen eteen tekeminen ei ole koskaan ollut vaikeaa, vaan päinvastoin, kun saavuttaa jotain kovalla työllä, tuntuu se myös paremmalta.

  Olet ansaitusti onnellinen pienen tyttösi toimeliaisuudesta, sekin aika voi tulla tutuksi, kun ei haluta tehdä yhtään mitään, mutta se on sitten myöhemmin.

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Tutuilta kuulostaa nuo yhdessä puuhastelut,mikäs sen mukavampaa=)Taitaa olla sellainenkin sananlasku,että jokainen on oman onnensa seppä,kovasti olet sinäkin saanut vaivaa nähdä,että pääset nyt toteuttamaan yhtä unelmistasi,mikä on tooosi upea juttu!
  Roppakaupalla onnellisuuspilviä viikonloppuusi=)

  VastaaPoista
 14. Mukava kuulla, että teillä menee niin hyvin. Itsekin olen jo alkanut uskoa, että meidän perheen vimeaikaisilla tapahtumilla on jokin tarkoitus. Kummasti vaan ainakin oppii taas arvostamaan asioita, joita yleensä on pitänyt itsestäänselvyyksinä. Minun onnellisuus on omissa rakkaissa. Kiitos kivasta postauksesta :)

  VastaaPoista
 15. Ihana, kaunis postaus Johanna :) Tulin tosi hyvälle mielelle ja olen onnellinen puolestanne, että tapahtuu ihania, hyviä asioita, varmasti ovat ne kaikki (ja plajon enemmän) ansainnutkin!

  Meilläkin Peipponen 16kk auttaa äitiä siivous- ja pyykkäyspuuhissa, siis ilolla, ihan vapaaehtoisesti ja omasta tahdostaan :) Eli ei ole meilläkään tuossa asiassa omena kauas puusta pudonnut, hih ;)

  Ihanaa, onnellista loppuviikkoa sinulle ja perheellesi! Viettäkää mukava päivä huomenna tyttösi kanssa!

  Halaus ja jaksuja myös työjuttuihin!

  VastaaPoista
 16. ihanasti kirjoitettu.
  Mulla myös tytär, 4-vuotias. Joka päivä kiitän luojaa, että olen tuollaisen ihanan tyttösen saanut. Ja flikka kyllä sen huomaa päivän aikana saaduista pusuista ja haleista. <3

  Ja nyt ku on tuo sisustusinspis iskeny, niin flikka on kovaa apuna. :)
  Aiva huippu! :)

  VastaaPoista
 17. Anne. Ihan totta, menettämällä itse mitään voi antaa paljon hyvää toiselle.

  Kirsi: Jokainen on oman onnensa seppä, on totta

  Onnen Omenia: Niinpä, joskus sitä havahtuu miettimään, että kuinka hyvin ne asiat oikeasti onkaan.

  Liisa: Ihanaa kun teilläkin peipponen auttaa <3

  Heidi Koo: Ihana pikkusisustaja teidänkin tyttö <3

  VastaaPoista
 18. Meilläkin pojat ovat perinneet äidin siivous innon. Joulun allakin kun paikkoja siivoilin ja aina toisinaan ajattelin että pidetään vapaa päivä siivoilusta ja kysyin vanhimmalta että mitää kivaa tehtäisiin sain aina vastaukseksi että Siivotaan :)

  VastaaPoista
 19. Meilläkin asuu pieni siivoojan alku. 1 vee alkaen on rätti ollut paras lelu ja se pitää kastella tottakai, kuka sitä nyt kuivalla siivoaa ;)Pyykkikoneen täyttö onnistiuu myös, mutta sitten pitää jo heti kohta kurkata että mitä sinne tulikaan laitettua... Ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 20. Kauniisti kirjoitettu! Pysyköön onnellisuuspilvi talonne yllä jatkossakin:)

  VastaaPoista
 21. Viisaita ajatuksia ja allekirjoitan nuo täysin :) Minä kirjoitin tänään blogissani arjen onnenhetkistä. Niitä on paljon, kun pysähtyy ne vaan huomaamaan.

  Iloista perjantaita!

  VastaaPoista
 22. Elämä ON ihanaa ☺
  Sen kun muistaisi aina ja joka hetki -ilman mitään katastrofeja, jotka monelle vasta muistuttavat, että se normaali arki on ihan parasta!

  Pienet auttavat lädet ovat miltei suloisinta arjessa♥ Omista lapsenlapsista toinen rinsesssa on varsinainen kotihengetär jo vajaa kaks vuotiaana ☺

  Viettäkää mukava viikonloppu!
  Ripotelkoon onnenpilvi sadettaan edelleenkin♥

  VastaaPoista
 23. Kaunis kirjoitus!
  Voi kunpa meidän lapset olisivat noin innostuneista kotitöistä...

  VastaaPoista
 24. Oi Johanna , puhut niin ASIAA. Jos meistä puoletkaan ajattelisi sinun tavallasi, olisi maailma paljon parempi paikka. Pieni hymy tai ystävällinen ele kun ei maksa mitään, tämä pitäisi olla jo koulussa oppiaineena... miten näet asioissa jotain hyvääkin :>

  VastaaPoista
 25. TiinaK: Mukava kuulla, että poikiakin kiinnostaa kotityöt. Joskus ajatellut, että jos meillä olisi poika niin mitenhän näitä kotitöitä tekisi :)

  Anniina: Hih :) Meilläkin oli tuo vaihe silloin kun neiti oli pienempi, että piti tarkistella mitä on laitettu koneeseen :)

  Aila: kiitos <3

  MerjaK: tulen illalla vierailulle, nyt karkaan ja lähden kotia siivoilemaan :)

  Pepi: niinpä :)Ihanaa viikonloppua myös sinulle.

  Hanna: :) Eihän kaikki tykkää kotitöistä.

  Anu: olen samaa mieltä, kouluihin oppiaineeksi kyseinen asia. Turhan paljon nykypäivänä ihmiset valtaa negatiivisuus, ihan liian usein...

  VastaaPoista
 26. Ihania, viisaita ajatuksia! Ja olen kanssasi täysin samaa mieltä noista. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua teille tytöille :)

  VastaaPoista
 27. Do all the good you can, By all the means you can, In all the ways you can, In all the places you can, At all the times you can, To all the people you can, As long as ever you can = mottoni

  VastaaPoista
 28. Hei Johanna,

  Olin aivan missannut tämän postauksesi epähuomiossa, mutta onneksi huomasin - siitä tuli niin hyvä mieli :)

  Myös minun mottoni elämässä on se, että haluan kohdella muita niin kuin itseäni haluaisin kohdeltavan :) Ja mitä muille tapahtuviin onnellisiin asioihin tulee - olen ehdottomasti niissä hengessä mukana positiivisella mielellä. Kateus veisi elämästä ilon.

  Hyvää viikonloppua, ja ihania onnellisia hetkiä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 29. Virpi: Kiitos <3

  Marita: Kaunis motto <3

  Marika: Kiitos, oikein ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.