Sisällön tarjoaa Blogger.

Hieman väriä pihalle

Kesäkukkasia istuteltu, saatu edes hieman väriä tähän meidän ankeaan pihaan. Voi miksei meillä voisi jo nurmikko vihertää ja piha olla valmiina :)


Tässä lupaamiani kuvia talosta. Talo on vielä maalaamatta. Tämän kesän yksi suurimmista töistä, nimittäin talon maalaus. Siinä riittää puuhaa.  Ja kattokaa tuota pihaa, ihan kaamea, lohduton näky. Mutta jospa se siitä, pikkuhiljaa, yksi asia kerrallaan.


Mukavaa torstaita.

19 kommenttia

 1. Pihanne on modernin selkeä, ei turhia puskia ja pensaita, eikä ruohonleikkuukaan rasita :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kaunis talo! Kyllä se piha siitä kuule valmistuu ja hyvä tulee :) Millä värillä maalaatte talon? Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Hei, ajattele positiivisesti...eipä tarvitse nurmikkoa ajella...:)

  Talonne on kaunis!

  VastaaPoista
 4. Marita: Ihana kommentti, kiitos, hymy nousi kasvoille :D

  Virpi: Maalisävy, en nyt tähän hätään muista jokin sinertävä se oli.

  Irmastiina: No niinpä, ei rasita kesän nurmikon leikkaukset :D

  VastaaPoista
 5. Kaunis talo!<3
  Kyllä se siitä,pikkuhiljaa!Meidän piha oli viime keväänä niin ahdistava kaiken romun paljastuttua lumen alta mutta yllättävän paljon saatiin aikaan yhdessä kesässä!!:)

  VastaaPoista
 6. On kyllä ihanan näköinen talo, varsinkin tuo katettu kuisti on ihana:) Minuakin varmasti harmittaisi heti-tänne-nyt-ihmisenä, ettei piha ole valmis, mutta positiivinen puoli siinä on se, että saa rauhassa miettiä, mitä sinne pihalle haluaa:) Toisin kuin tällaisessa vanhassa pihassa, jossa saa keksiä, millä ilveellä saisi pihasta pois ne kasvit, joita ei sinne halua - ne kun tuppaavat tulemaan takaisin, vaikka miten niitä hävittää;)

  VastaaPoista
 7. Ihanasti tuossa eessä tuo terassi :) Onko takana lisää terassia? Selkeän näköistä ja ei näy enää raksaromuja, kyllä se siitä! :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä se siitä! Paljon ulkonäkö muuttuu, kun saatte nurmikon vihertämään. Muut on sitten vain ekstraa ;) Meinasitteko tänä kesänä nurmikon kylvää? Siemenistä vai laitatteko rullanurtsia? Me laitettiin viime kesänä pikakasvuista siementä, tosi nopeasti kasvoi nurmikko (ja sitä saikin sitten leikata harvasepäivä kun niin pikana kasvoi koko kesän)!

  VastaaPoista
 9. Niina: niinpä, pikkuhiljaa :)

  Syysunelma: joo, tuo katettu terassi oli yks minun kriteeri taloa kun alettiin suunnitteleen :)

  Paevi: Sivulla on terassia, takana loppuu tontti aika lähelle talon takapuolta, joten sinne ei mahdu terassi.

  Petra: Niinpä. Siemenistä me laitetaan, pussi odottaa lanoineen tuossa pihalla, iltapuhteeksi alkaa kylvö hommiin :D

  VastaaPoista
 10. Mut hei Johanna; talonne on kaunis! Ymmärrän tuskasi, mutta muutama ruukku portaille/terassille ja jo näyttää erilaiselta.

  Kohdistat katseesi niihin kukkiin ja ihanaan taloonne, kunnes piha on saanut nurmikon. Sen jälkeen sulla alkaakin miettiminen mitä kukkaa, puskaa ym. minnekin:)

  Entä miten olisi talon maalaamistalkoot kesällä? Omaa apuani en ole tyrkyttämässä, mutta tuttuja varmaan olisi tarpeeksi:)

  VastaaPoista
 11. Sari: Ihana oot :) Talkoita on tulossa yllin kyllin, talonmaalaus talkoot, aita talkoot, autotalli talkoot, ohan nuita ;)

  VastaaPoista
 12. Komialta näyttää teidän talo :) Pian se pihakin jo vihertää :)

  VastaaPoista
 13. Ihana piha. Ja niinkun muutkin sanoo, ihanan selkeetä ja ei ainaista harmia ruohonleikkuusta!
  Sitten ku se nurmikko on kasvanut, ainainen harmi että mistä se nyt kellertää vaikka kui kastelee :)

  VastaaPoista
 14. Onpa kauniin mallinen talo! Katettu terassi on hieno ja käytännöllinen. Ja mikäli kaavailemasi valkoinen kalusteryhmä tulee sille, kokonaisuus toimii. Meillä on samanlaiset kalusteet, mutta ei kattoa, joten maalatut kalusteet ovat sateen jäljiltä pitkään marät. Pehmeäpintaiset, puiset kalusteet sopisivat paremmin, kun ei ole katosta. Tämän tajusin liian myöhään... :-) Meillä rakennetaan nyt uutta kuistia (kuvia blogissani - ei herkkähermoisille, talo riekaleina), johon toivon sellaisen tilan, jossa voi istuskella, vaikka hieman sataakin. Pihasta: me olemme nyt asuneet 5 vuotta kodissamme ja tuntuu, että kasvit eivät kasva sitten millään. Mutta kun katsoo valokuvia, kyllä sitä muutostakin tapahtuu. Ekaa kertaa nyt näyttää siltä, että esim. syreenit näyttävät kasvavan hyvin tänä kesänä. Mutta kyllä se aikaa tuntuu tosiaan vievän.

  VastaaPoista
 15. Ihana piha, sanon mä! :) Toi on kuin puhdas paperi, johon alkaa piirtämään. Kaikki kiva (suunnittelu ja työ) edessä :) Sulla kyllä riittää vipinää, ei lopu tekeminen kesken. Jaksuja <3

  VastaaPoista
 16. Ymmärrän pihatuskan! Meidän piha näytti vielä pari kesää sitten ihan samalta ja ai että mua ahdisti silloin pelkästään ikkunasta ulos katsominen... Mutta kunhan nurmikon saa kylvettyä niin se kasvaa kyllä tosi pian ja enää ei ole ankeaa!

  VastaaPoista
 17. Marika: Nurtsi kylvetty, jospa huomenna jo vihertäis ;)

  Outi: Kiitos positiivisuudesta :D

  Kauniit kuvat: Mäpäs tuun piipahtaan teillä :) Mikähän niissä teidän kasveissa ku ei kasva? Minuakin hiukka pelottaa, että miten meidän pensaille käy.

  Maria: Heh, joo, puhdas paperi, ihanasti sanottu :D

  Lumina: Nurtsi kylvetty, hiphei :D Huomenna jo ihan varmasti vihertää, miten niin malttamaton

  VastaaPoista
 18. Käyppä lurkkaamassa meidän pihaa... Teidän pihahan on nautinto silmälle siihen verrattuna :)
  Tuohonhan on tosi kiva alkaa suunnittelemaan kaikkea:)

  VastaaPoista
 19. Hei!

  Mä voin niin sieluni silmin nähdä sellaisen ihanan rottinkisen kattoon kiinnitettävän korituolisysteemin tuossa katoksen alla :) Siinä olis ihana istuskella lämpimänä kesäpäivänä hyvän lukemisen ja kylmän mehun kanssa :)

  Joko oot suunnitelmat pihaan tehnyt?
  Mulla ei omaa pihaa ole, täytyy tuohon parvekkeeseen tyytyä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.