Sisällön tarjoaa Blogger.

Pihasuunnitelmia

Pihaa ollaan laitettu oikein urakalla ja ensimmäiset istutuksetkin on jo tehty, ihan mahti fiilis :) Viikonloppuna varmaankin kylvetään nurmikko niin jospa se siitä alkaisi pihakin kukoistamaan.

Lumipalloheisi on yks minun lemppareista, ihan mielettömän kaunis kukka on saanut minut pauloihinsa. Niitä löytyy siis pihamaaltamme. Pihaamme tulee pääasiassa valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia, ehkä jotain muutakin, en tiedä, vielä.

Mutta kyllä minä vaan sanon, että tällaiselle "kaikki-mulle-heti-nyt" ihmisille ei sovi tällainen keskeneräinen piha, kyllä aiheuttaa harmaita hiuksia :D


Mites teillä, joko puutarhat kukkii?

14 kommenttia

 1. Ei kukik ei, uutta pihaa rakentaen joten kestää.. Ja rahaa palaa ja paljon, piha ei ole mikään halpa harrastus.
  Kuinkas sinulla aika riittää kaikkeen? Mutta ihanaa että jaksat kirjoitella.

  VastaaPoista
 2. Henna: Sanoppas muuta, rahaa kyllä menee :D Minullahan on vuorokaudessa 24 h aikaa, kyllähän siitä yksi siivu irtoaa pihanlaitolle ja bloggailulle :D Mutta joo, kyllähän tämä elämä on melkosta haipakkaa tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 3. Lumipalloheisistä pidän minäkin, kaunis on.
  Meillä menee vielä toukokuu kaivuu- ja rakennushommissa, joten ei taida meillä kukkia eikä rehottaa vielä viikkoihin, huoh.

  VastaaPoista
 4. Johanna: Heh, teilläkin siis pihatyöt käynnissä. Huomenna muuten laitan postiin ne lamput :D

  VastaaPoista
 5. Lumipalloheisi on munkin lemppari, ihanat kukat siinä! Mutta pihassani VIELÄ sitä ei kasva, äitillä ja mummolla sitä ois... ;)
  Tänään tilasi n päärynä ja kirsikkapuut pihaan, niitä odotellessa! Aika vähän kukkii meijän piha, harmiksi. Tykkäisin isosta kukkamerestä mutta se hoito...........

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä kaunis pensas:) Minäkin olen sellainen heti-kaikki-nyt-ihminen, että tiukkaa tekee kasvatella taimia. Saisipa kaikki puut ja pensaat valmiin kokoisina:D

  VastaaPoista
 7. Moiks! meillä täällä kukkii jo ja laitoin ensimmäiset keskäkukat oikein penkkiin noin kolme viikkoa sitten :) liljat on jo noin 10 cm pitkiä, ihana odotella mitä täältä meidän uuden kodin pihasta löytyykään :o)

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  Ps. White Coast-liikkeesi näyttää oikein upean ihanalta, olis niin kiva tulla käymään :)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin on täysin keskeneräinen piha. :/ Omakotitao valmistui 2010 ja viime kesänä ehdittiin nurtsi kylvää ja kaivaa omenapuu maahan. Nyt olis sitten kukkapenkin ym. pensaiden vuoro ja oon myös hätähousu näiden asioiden suhteen - pihan pitäisi kukoistaa jo! ;) Eilen haettiin havukasveja ja sipulikukkia... Ruukkuihin laitoin kukkia... Ja syksyllä kaivamani tulppaanit on alkanut jo kukkimaan maasta. Mutta on se ihanaa puuhaa! :)

  VastaaPoista
 9. Minullakin on kaksi lumipalloheisiä, leikkaisn alas ne viime vuonna. Ovat todella kirva herkkiä kasveja, mulla on joka vuosi elukat syönyt lehdet. Jos jollian hyviä vinkkejä niiden karkoitukseen niin otetaan vastaan mielellään.

  Omakotitalossa kun asut niin pihahommia riittää joka kesälle :D NE on tosin näin keväällä ihan kivoja!

  VastaaPoista
 10. Senni: Minäkin unelmoin valtaisasta kukkamerestä, mutta ainakaan tälle kesälle sitä ei ole saatavilla :)

  Syysunelma: Minun tietääkseni niitä saa myös suurempina, ne on tarkoitettu meille hätähousuille :D

  Mimma: Onpas teillä jo hyvänkokoiset liljat, ihan oon kade. Tervetuloa vaan piipahtaan liikkeeseen.

  Petra: sanoppas muuta, ihanaa puuhaa ja tosi rentouttavaa.

  Eija: Joo, kirvat se tahtoo olla lumipalloheisin ongelma. Minä oon suihkutellu nokkosista tehtyä liuosta kirvaherkille kasville ja aika hyvin niillä on pysyny pois.

  VastaaPoista
 11. Moikka Johanna ja onnea vielä erittäin onnistuneiden avajaisten johdosta :) Tunnelma kuvissa oli niin ihana, hulluhan olisin jos en seuraavan kerran Pyhälle matkatessani tulisi poikkeamaan ;) Lumipalloheisi on tosi kaunis, yksi ainoita "kukkivia", joita ottaisin takapihallemme istutettuna. Mä tykkään kukkivista kukista, mutta ruukuissa. Muuten meillä on nurmikon lisäksi tuijia ja kiveä. Ja yksi päärynäpuu ja omppopuu. Aikas karua siis :) Kukat ja minä ei oikein tulla yksiin. En kai sitten osaa hoitaa niitä, kun lakastuvat saman tien. Tosin toi meidän takapiha on niin äärettömän kuuma eikä siihen osu tuuli ollenkaan. Joten ehkä voisin valita sellaiset kukat, jotka kestävät kuumuutta (ja sitä, ettei niitä kastella ;D).

  Aurinkoa päivääsi <3

  VastaaPoista
 12. Lumipalloheisi on yksi minunkin suosikeistani ja juhannusruusu on toinen. Ne ovat kyllä niin hyviä kasveja: helppoja ja vähään tyytyviä.

  VastaaPoista
 13. Upee puska ja tuo kukka. En ole puutarha-immeinen, en ole tuollaiseen koskaan törmännytkään!
  Itse en saanut puskiani valita, meillä ne on marjaomenapensasta ja aroniaa. Pienet silmut vasta. Meillä kukkii vasta vain skillat, tulppaanitkin kun on varjon puolella, alkoivat vasta puskea maasta :(

  VastaaPoista
 14. Vielä odottelee kukkasipulit ja siemenet multaan laittamista. Pihaakin pitäisi vähän haravoida, kaupasta pitäisi käydä ostamassa ruukkuja kesäkukille jne. Täällä ei ainakaan kuki, toivottavasti kuitenkin tämän kesän aikana meillä joku kukkii :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.