Sisällön tarjoaa Blogger.

Vinkkejä kaivattais

Nyt ois hyvät vinkit kultaakin kalliimpia. Piha, se tuottaa päänvaivaa. Siis olen onnistunut tappamaan jo kaksi pensasta?? Tai sitten ne on olleet oikeasti susia jo ennen kuin tänne meille tulivat :) Mutta tää on just tätä minun tuuria, sanotaanko näin, että onni ei ole ollut tällä viikolla se "mun juttu". Koko viikko on ollut yhtä piinallista, tuntuu kuin kaikki asiat olis vastustanut. Oli pakko käydä Coloressa shoppailemassa ja piristystä hakemassa päivään. Ja sieltähän sitä positiivista mieltä jälleen löytyi <3 


Olisko teillä antaa vinkkejä? meidän tontille pitäisi istuttaa 3 isokokoista puuta, mutta en halua ainakaan koivua siis sellaista perinteistä. Niitäkin on varmaan olemassa erilaisia. Haluaisin sellaisia kaposia ja kuitenkin kivan näköisiä, korkeitakaan niistä ei tarvisi kasvaa ( onko se silloin määräysten mukainen :D Olisko kenelläkään mitään ideaa?


24 kommenttia

 1. Mä ehdottaisin pylväshaapaa.
  Tykkään siitä ainakin ite, ja aionkin sellaisia tontille laittaa. :)

  VastaaPoista
 2. Heidi: Näytti kerrassaan hienolta ( piti googlettaa :D, pitää huomenna mennä puutarhalle :) Vai menestyyköhän se täällä ?

  VastaaPoista
 3. Mieki oisin ehdottanut pylväshaapaa.Itsekin pohdin samojen asioiden parissa.Meillä on iso piha ja pitäisi saada viihtyisä.

  Tersijoensalavakin ois kiva,kasvaa kyllä isoksi.Tai mongolian vaahtera.

  Ja ikivihreänä olisi ihana kartiovalkokuusi! <3 Ja sitten erilaiset angervot. Itse istutin rinneangervoa,kuninkaanangervoa ja keijuangervoa. :)

  VastaaPoista
 4. Mites ois pilaritervaleppä? Sen pitäis ainakin olla vaatimaton kasvupaikan suhteen ;D
  Sittenhän on pylväs versio pihlajasta, koivusta... Tässä linkki yhteen taimistoon:
  http://www.ahosentaimisto.fi/category/8/lehtipuut

  VastaaPoista
 5. Pilvikirsikka on myös tosi kaunis, vähän toisen tyyppinen... Pieni ja siro lehtipuu, ei kuitenkaan koivu ja ei yhtä kapea kuin toi pylväshaapa :)

  VastaaPoista
 6. Sarppa: Hyviä ehdotuksia. Angervoja istutinkin n 10 kunta. 2 jo sain niistä kuolemaan ;)

  Piijuli: Mitenhän ne menestyy täällä pohjosessa?

  Senni: Kiitos ihana. Lähdenpä kurkkimaan tuota linkkiä.

  Kaisa: Pilvikirsikka kuulostaa ihan syötävän hyvältä. Onko se siis puu jossa on kirsikoita? Minä oon ihan uuno puutarhahommissa, huomaatko :D

  VastaaPoista
 7. Minäkin olisin ehdottanut pilvikirsikkaa, tai ihan omenapuuta, Tosin ei ole mitenkään kapoisia :) Onko teillä alkanut nurmikko kasvamaan? Muistelen että kirjoitit että olette laittaneet nurmikonsiemenet. Mietin vaan kun Kempeleessä äitini laittoi itämään ja ei kasva ei. Voisikohan täällä olla vielä niin kylmä mää, että ei alkaisi kasvamaan vielä (vai liekö linnut syöneet kaikki siemenet)? :)

  VastaaPoista
 8. Nelly: Omppupuita meille tuleekin :)

  Joo, mehän kylvettiin nurmikko muutama viikko sitten. Ja kyllä se on lähtenyt hyvin kasvamaan, vihertää jo, vaikkei se nyt mikään golfkentän nurmikkotasoa vielä vastaakaan :) Yllättävän hyvin kyllä lähti, vaikka täälläkin tulee ihan kokoajan ja tuuli vienyt osan siemenistä. Osa syy varmaan hyvään kasvuun on se että tämä on vanha pelto.. tai en tiiä :D

  VastaaPoista
 9. Sorry, vinkkejä en osaa antaa, kun asun itse täällä etelä-Suomessa, mutta olen iloinen huomatessani, että shoppailuterapia auttaa aina :)

  VastaaPoista
 10. Ehdotukseni ;Riippahernepensas tai riippapihlaja.
  Kumpikin hyvin kasvavia ja minusta nättejä, eikä kasva isoksi. Riippapihlajaa voi myös leikata, jos tuntuu että alkaa kasvamaan liian isoksi.
  Mukavaa viikonloppua!
  -päivi-

  VastaaPoista
 11. Sari: Heh :) Shoppailu auttaa kyllä aina, ihan kuin uusi ihminen olisi tullut kun hurrautin ruokiksella ihanaan sisustusliikkeeseen hieman gg:n lattekuppeja hakemaan :D

  Päivi: Kiitos vinkeistä, pitää googlettaa jälleen kerran kun en tiedä mitä nuo on :D

  VastaaPoista
 12. Itse tykkään Loimaankoivusta. Lehdet on kivat ja voiskohan sanoa että sirot..

  VastaaPoista
 13. Moi! Mulla ei kummallisempia vinkkejä ole kun että terijoensalava on sellainen joka pärjää oikeastaan missä vaan ja sitä pystyy muotoilemaan leikkaamalla ja jos haluaa tehdä siitä sellaisen "vänkyrän" niin sitoo oksia naruilla ja ns. pakottaa niitä kasvamaan sellisiksi kun itse haluat! Meillä takapihalla on kivasti muotoiltu mänty jonka runko kasvaa nyt S:n muitoisena :) Ja naapurissa koivut on leikattu palloiksi, eli latva vaan aina pois, niissä on siis runko ja oksat kasvaa pallon muotoisena päällä... olipas tarpeeksi vaikeasti selitetty, huh :) Kysy jos olin liian epäselvä selittäjä!

  VastaaPoista
 14. Pylväshaapa: vyöhyke I-VI (VII)
  Meillä tuossa naapurissa on kolme aika lähekkäin, ja ne on kyllä luonnossa todella hienon näkösiä, hienompia kuin kuvissa. :)

  VastaaPoista
 15. Riippapihlajaa minakin olisin ehdotellut. On mielestani aivan mielettomana kaunis, ja talvella kun siihen ripustaa jouluvalot, on tosi suloinen!
  Toinen ihana ja kaunis juuri tahan aikaan vuodesta, tuttuakin tutumpi, sireeni!

  MerviK

  VastaaPoista
 16. Istutimme tontillemme juuri kuusi pylväshaapaa. Niistä kasvaa hieno rivistö, suosittelen!! Ne kannattaa istuttaa ryhmään.

  VastaaPoista
 17. Selle: Ihan outo mulle, mutta pitääpä katsoa miltä se näyttää :)

  Mimma: Tuo leikkaaminen on kyllä kiva juttu. Koivukihan voisi olla kiva jos siitä leikkaisi sen pään pois :) Kiitos vinkeistä.

  Heidi: Kiitos :) Pitääpä laittaa korvantaakse ja huomenna ehkäpä ostoksille :)

  Mervi: Sireenin ostinkin jo, se on kaunis ja siinä on ihana tuoksu .

  Sari: Tuo oli hyvä pointti, että istuttaa ryhmään.

  VastaaPoista
 18. Vinkkejä en osaa, kun tarvitsisin niitä pihaamme itsekin.
  Pitääkin googlettaa muo saamasi vinkit. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. Mä en kans osaa neuvoa puiden kanssa. Laitoit sitten mitä tahansa, niin lopputulos on varmasti kaunis ja kiva. :)

  Shoppailuterapia auttaa mullakin aina, välillä se vain tulee kalliiksi. :D

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 20. Pylväshaapa on tosi kiva puu ja kaunis! Kasvaakin melko nopsaa, meiltä löytyy 4kpl pihalta :)

  VastaaPoista
 21. Christina: Heh :D Kivaa viikonloppua myös teille.

  Villa kaarnakallion emäntä: Toivotaan nii, että lopputulos olis edes kiva :D

  Nonnukka: Pylväshaapaa oon nyt mutustellu, se ois kiva :D

  VastaaPoista
 22. Pilvikirsikalle ääni täältäkin! Jos siis et ole vielä jo hankkinut puita...:)

  Kaunis ja melko nopeakasvuinen!

  - Selina -

  VastaaPoista
 23. Selina: En ole vielä hankkinut :) Pilvikirsikka yksi ehdoton lemppari ja sellainen meille varmasti tulee, kiitos teille vinkeistä, ilman teidän kommentteja en olisi tuollaista puuta edes osannut etsiä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.