Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuvauskalusto

Kuvauskalustosta on kyselty paljon.
Kuvailen kahdella kameralla. Toinen on tällainen ihan perus järkkäri Canon EOS 1000 D. Olen sitä mieltä, että vaikka olisi kuinka hyvä kamera tahansa, ei se takaa niitä kuvien onnistumisia. Kuvien onnistuminen vaatii kameran tuntemista ja eri asetusten ominaisuuksien tietämistä ja niiden vaikutusta kuvattavaan tilaan. Tokihan on helppo mennä automaattiasetuksilla: tarkenna-ja nappaa kuva. Itse en lukeudu noihin, säädän kameran jokaista kuvaustilannetta varten omiin asetuksiin ja sille kuvauskohteelle sopivimmaksi.  


Eri asetuksilla saa erilaisia kuvia, aina niistä eroavuudet löytyy. Olen täysin amatööri kuvaaja, itse oppinut ja opettelen edelleen, enkä sano olevani ammattilainen, en sitten lähellekään. Lisäsalama, useita erilaisia objekteja ja jalusta kuuluvat varustuksiin kun kuvailen tällä Canonin järkkärillä.  


Toinen uskollinen kamerani on perus Canonin pokkari. Tätä käytän kun haluan nopeasti ottaa kuvia ja onhan tätä pientä kameraa paljon helpompi ja vaivattomampi kanniskella laukussa.


Kuvien sommitteleminen on mielestäni yksi valokuvauksen tärkeimpiä asioita. Oikea kuvan sommittelu antaa kuvalle paljon enemmän. En väitä, että minun kuvat olisi aina mitenkään oikein sommiteltu, mutta tekemällä sitä oppii.  


Valokuvaa sommiteltaessa kannattaa tarkkailla myös kuvan reunoja, eli ei ainoastaan keskittyä siihen kuvattavaan kohteeseen. Tässä kuvassa huomaa kuinka katse kiinnittyy liikaa takimmaisena olevaan terälehteen sekä ikkunaan. Eli ei hyvin sommiteltu. Lisäksi tästä kuvakulmasta otettu kuvan tausta ei ole paras mahdollinen, liian häiritsevä.Tässä kuvassa on muutettu hieman kuvakulmaa ja kuva onnistunut ( minun mielestäni) paljon paremmin. Eli sommittelulla on merkitystä kuvan onnistumisen kannalta. Sommittelulla pitäisi pyrkiä tuomaan esille miellyttävällä ja kiinnostavalla tavalla kuva, jotta katsoja näkee juuri sen, mitä kuvalla on tahdottu kertoa.  Tässä kuvassa myös kuvan tausta on hillitty, eikä erotu liian häiritsevästi.

Mutta jokainenhan meistä kehittyy kuvaajana, mikäli sitä reenaa. Minäkin reenaan edelleen päivittäin ja lähes joka päivä oppii jotain uutta.

6 kommenttia

 1. Kuvasitpa millaisella kameralla vaan, ihania kuvia saat aikaiseksi..:)

  VastaaPoista
 2. Näistä sinun kuvista kyllä näkee, että näet aikaa ja vaivaa niiden eteen:) Minäkin räpsin kuvat järjestelmäkameralla, mutta automatiikalla vaan. Jos vielä joskus oppisi käyttämään niitä säätöjäkin...

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään sun tavasta ottaa kuvia :) Osaat kyllä sommitella kivasti :)

  VastaaPoista
 4. On tämä jälkimmäinen kuvakin mielestäni epäonnistunut, kun ei siinä näy kimppua kuin osaksi! Häiritsevästi jää osa piiloon.

  VastaaPoista
 5. <Kiitos teille ihanista kommenteista :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: ja valittajia löytyy, huoh. Ota itse mieluisia kuvia. Nämä kuvat ovat minulle mieluisia joten arvostathan sitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.