Sisällön tarjoaa Blogger.

Pihan laittoa

Piha, se tuottaa päänvaivaa jokainen päivä, olen tyyppi, joka haluaa valmista heti, en tykkää keskeneräisyydestä. Nurmikkokin saisi olla jo golf kentän tasoa, mutta ei se oo, tuskin edes koskaan tuleekaan olemaan, mutta ainahan sitä saa haaveilla :)

Aloittelin kukkapenkin tekoa. Isoja kiviä kasailin ympyrän muotoiseksi penkiksi. Tänään olisi tarkoitus hakea puutarha perennat tähän penkkiin, joten jatkoa luvassa.


Kivet löytyi tontiltamme, joten kauaksi ei tarvinnut lähtä etsiskelemään.

 

Istuttelin myös syreenin. Siinä on niin valloittavan sävyisen kukkaset sekä ihana tuoksu.

Viinimarjapensaita ollaan myös laitettu, punaista ja mustaa. Karviaisia istutettiin myös.


Tähän meillä olis tarkoitus rakentaa terassia. Suunnitteluasteella vielä :)

Alppiruusuja istutin vaikka eivät ehkä menesty tällä leveysasteella. Mutta on ne vaan kauniita kun kukkivat.

Kyllä se pikkuhiljaa valmistuu tämä meidän piha-alue. Keskipihalle haaveilen sellaisesta takorautaisesta huvimajasta kaariportteineen, mutta en tiedä meneekö toteutukseen ollenkaan tämä idea, saa nyt nähdä.

Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua teille jokaiselle :D

16 kommenttia

 1. Ihanalta näyttää! Jotenkin tällaisen vanhan pihan omistajana sitä ihailee uutta pihaa, jonka saa laittaa alusta asti mieleisekseen:) Vaikka luultavasti minäkin turhautuisin jo alkumetreillä heti-tässä-nyt-ihmisenä siihen, että pihaa ei saa heti valmiiksi;) Minä kun haluaisin omenapuuntaimetkin jo aikuisen kokoisina pihaan!:D

  VastaaPoista
 2. Heidi: Minä taas ihailen vanhoja pihoja, vaihettaisko päikseen :D

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on viimeisen parin päivän aikana muokkailtu pihaa mieleiseksi. Kukkapenkin kohdalla odottelee tällä hetkellä kasa multaa, mutta toivon mukaan se siitä pian kukkapenkiksi asti muuttuu :) Kukkia siinä ei ehkä vielä tälle kesälle ehditä ihailla, mutta eipäs tässä mihinkään kiire ole.

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva nähdä pihanne ja taloanne! Kyllä se piha siitä valmistuu. Me ollaan asuttu jo viisi vuotta ja aina vaan rinteet ootta kiviänsä ja havuja :)

  VastaaPoista
 5. Satu: teillä siis samat puuhat, minäkin ajattelin viikonlopun aikana istutella perennat penkkiin :) Kivaa viikonloppua ja toivotaan, että säät suosii.

  Tiina: Lohduttavaa kuulla :) En minäkään jaksa kaikkea tehdä kerralla, tai jaksaisin mutta aika ei annna myöten. Sitä on tehtävä aina tilanteiden mukaan :D

  VastaaPoista
 6. Kyllä se siitä! Pikkuhiljaa, mihis täs on kiirekään... Vaikka joo tiedän tunteen , mun pitäis saada puut ja pensaatkin valmiiksi isoina, niin osaisi hahmottaa ja laitella oikeille paikoilleen :D
  Alppiruusu on upea!
  Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Voih, niin tutulta kuullostaa nuo pihapuuhat. Paljon työtä edessä ja valmis pitäisi olla heti... Olen huhkinut meidän pihan kanssa urakalla ja toivottavasti kesän jälkeen näkyy myös tulosta. Intoa ja iloa pihapuuhiin!

  VastaaPoista
 8. Marika: Heh, sama juttu, puut pitäis olla jo täysmittasia kun ne tontille tuotais kaupasta :)

  Satu: Kiitos, sinulle myös intoa pihapuuhiin :)

  VastaaPoista
 9. Suloinen ympyrän mallinen kukkapenkki! Minä myös rakastan syreenejä. Neljä vuotta sitten istutettiin syreeniaita ja nyt vihdoin näyttää siltä, että kasvua alkaa tapahtua. Kukkivat ihanasti, kävin juuri napsaisemassa oksan veskiin raikasteeksi :-)

  VastaaPoista
 10. Johanna, tuohan näyttää jo aika hyvältä! Ajattele, koko kesän saat nauttia istutusten väriloistosta. Siispä tsemppiä vielä ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Marsa: Syreenit on ihan huippuja, minäki ootan, että saan poimia niitä maljakkoon :D

  Sari: No joo, nurmikko sais alkaa paremmin kasvamaan, mutta kyllä se siitä, pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
 12. Tuleeko teille jotain aitaa tmv.? Tai puita? Meinaan ku on niin avonainen tontti vai haittaako teitä kun ei ole ns. omaa suojaa? Meillä tonttifuntsinnat meneillään :)
  -Kati

  VastaaPoista
 13. Kati. kokoajanhan tässä tätä pihaa yritetään tehdä, ei jouda kaikkea tekemään heti :) Kaava määrää että tonttien rajat aidattatava lauta-aidalla ja etuosa tontista sitten pensas-aidalla, mutta kuten sanoin, ei jouda kaikkea kerralla tekemään.

  VastaaPoista
 14. Kyllä se piha siitä pikkuhiljaa valmistuu.Ja ihan kivalta jo vaikuttaa. meilläkin laitettiin ensin nurmikko ja sitten kun asuttiin alkoi hahmottaa paremmin mitä mihinkin laittaisi. ollaan asuttu nyt 5½ vuotta enkä tiiä milloin piha on lopullisesti valmis.

  VastaaPoista
 15. Hei,
  ihana tuo sinun valkoinen tunikasi!
  Mistä ostit sen, googlasin antamallasi nimellä mutta tuli vain Barry Manilowin kappale ;))
  Kauniita helteisiä päiviä sinne pohjoiseen.

  VastaaPoista
 16. JAde: Tunika löytyy www.whitecoast.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.