Sisällön tarjoaa Blogger.

Pikkuinen prinsessa

Meidän pikkuneidistä on tullut jo iso tyttö. Yksi päivä ihan havahduin siihen, kuinka nopeasti aika oikeasti menee. Neiti nykyään laittaa itse aamuisin hiuksensa, päiväkotipäivinä yritän kyllä parhaani mukaan sitä korjailla, mutta luja tahto ja minä-itse vaihe on valloillaan :) Meillä vaihtui kesän jälkeen hoitopaikka ja oikein ihanaan päiväkotiin päästiin. Lähes joka päivä hoidossa on letitetty neidin hiukset, mitä upeammilla variaatioilla. Täytyy kyllä kiittää hoitotätejä upeista kampauksista.

Tyttö on alkanut pyytämään korviksia, olen kuitenkin "ankara" äiti, enkä halua rei'ittää neidin korvia, joten hän sai itse valita lelukorut, joissa oli nipsulla tulevat korvikset. Nämä saa riittää siihen asti, että on äidin mielestä tarpeeksi vanha korvikset laittamaan. En kyllä muista minkä ikäisenä itse sain laitattaa reiät korviin.


Hih, ja kynsien lakkailu. Olin niin hämmentynyt kun olimme käymässä kaupassa ja meidän likka valitsee siellä itselleen kynsilakkoja. Halusi ostaa kahta erilaista, kuulemma täytyy olla pohjalle yksiväristä ja päälle kimalle lakkaa. No ei siinä auttanut kuin hymyssä suin maksaa neidin kynsilakka ostokset. Ostoskoriin hällä tarttui valkoinen ja toinen oli hopeasävyinen kimalle/hile kynsilakka.

Tällaista täällä meillä tällä erää, kivaa lauantaita.19 kommenttia

 1. Niin ne lapset kasvaa, ihana pieni neiti siellä :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on lapset (tytöt) saaneet päättä koska ja kun haluavat reijät korviinsa, toinen tais olla 6 vuotias, toinen 3 vuoden. Eipä se ole kauheasti kasvatukseen vaikuttanut, toinen vaan on tykännyt asiasta enemmän kuin toinen ikäänsä nähden. Ehkä sitten taas jossain toisessa asiassa on ollut päinvastoin.

  Teitin prinsessa on kyllä ylisöpö koruineen :)

  VastaaPoista
 3. Hannele :)

  Marielisa: Ihan liian äkkiä kasvavat.

  Anne: Ei se varmaan kasvatukseen vaikutakkaan, mutta jotenki en haluais, no okei uskalla vielä laitattaa reikiä :)

  VastaaPoista
 4. Onpas tosiaan neiti kasvanut! Helppo vaihe vielä teillä; meillä pyydetään jo napakorua ym. mitä äidillä ei tulisi mieleenkään. Korvikset tytär sai 7v., mutta oli niin paljon tulehdusongelmia, että otettiin pois. Nyt laittoi uudet rei´ät 14v., mikä oli ihan sopiva ikä :)

  VastaaPoista
 5. Äitinsä näköinen neiti:)

  Aika kuluu kyllä nykyään nopeammin ja hups äkkiä lapset ovat jo isoja.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Voi miten valloittava prinsessa teillä onkaan :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis pikku prinsessa! Omasta lapsuudesta muistelen, että sain korvikset kun menin ekalle luokalle ja moni kaverikin sai. Oli sekin vaan silloin niin hieno juttu :) Mutta kelpaahan tuollaisilla leikkikorviksillakin prinsessoida, paljon kivemmatkin ovat kuin ne tylsät hoitokorvikset :)

  VastaaPoista
 8. Itse olin viiden vanha kun minulle laitettiin reiät korviin, ja nyt olen 18. Silloin olin jo pitkään halunnut reiät korviin jotta saisin käyttää "oikeita" korviksia, mutta äiti suostui vasta siinä hiukan ennen 6-vuotis synttäreitäni laitattamaan minulle reiät korviini, ja se oli hirveän jännää silloin. :)

  Harmittaa vaan kun en ole voinut korviksia käyttää n. 8 vuoteen kun olen allerginen niille. :( Ja siis myös puhdas hopea ja kulta aiheuttavat allergiaa, eikä pelkästään "rihkamat". :/ Mutta onneksi on muitakin koruja kuin korvikset, mm kaulakorut ovat jokapäiväisessä käytössä samoin kuin rannekorut. =)

  t. Viiruska

  VastaaPoista
 9. Ihana prinsessa!:)
  Kaverin tenavalla on jo reiät ollu jonkin aikaa eikä ole vielä kolmeakaan!Kukin tietty tyylillään mutta ehtiihän sitä kyllä myöhemminkin!

  VastaaPoista
 10. On teidän neiti aikalailla söpö! Ja on kyllä muuttunut niin ison näköiseksi.Meillä tyttö täyttää kohta 10 eikä ole yhtään halunnut laittaa korviksia, vaikka hänen luokallaan on jo usealla. Minä olen ihan tyytyväinen, kun saa olla "lapsena" kauan, eikä mene kaikkeen mukaan mitä muilla on. Ennättää vielä käyttää korviksia pitkän aikaa jos joskus haluaa ne.

  VastaaPoista
 11. Hei, onpas teidän pikku tytöstä kasvanut kaunis nuore neiti ihan hetkessä ;))

  VastaaPoista
 12. hihii, ihan pakko kommentoida.

  olen nyt 44v. sain kouluaikaan vihdoin viimein ottaa reiät korviin VASTA KUUDENNELLA luokalla.
  se oli traumaattisen myöhään :), koska ystäväni Piia sai jo VIIDENNELLÄ luokalla reiät.

  ja huom, hän oli siihen aikaan ENSIMMÄINEN joka sai reiät korviin meidän luokalla.

  siispä aikuisiällä päätin että kun minun lapseni milloin haluaa korviinsa reät, hän saa ne heti! no, tyttäreni mainitsi 5-vuotiaana, miten kiva ois jos ois reiät korvissa.ja se oli sit menoa reikiä ottamaan:)

  tämä kyseinen tyttäreni on nyt jo pienen tyttövauvan äiti itsekin,saas nähdä miten tässä asiassa tulevaisuudessa toimitaan;)

  terkuin tiina-mummo

  VastaaPoista
 13. Meiltä on ihan ihmetelty usein, miksei tytöllä ole korviksia!! Siis mitä, neitihän ei ole edes kahta eikä tajua itse asiasta vielä hölkäsen pöläystä. Mieheni kanssa ollaan päätetty, että kun tyttö itse alkaa kinuta, niin sitten harkitaan ja annetaan luultavasti laittaakin.

  Meillä oli kotona aikoinaan päätetty niin, että olisi pitänyt olla 10, että saa korvikset... mutta kun 4,5 vuotta vanhempi siskoni sitten täytti 10 ja sai omansa niin minä kinusin ja jankkasin niin kauan, että äiti suostui (nyt ymmärrän miksi isosisko voi joskus olla katkera mulle, heh ;DD). Eli sain omani 5,5-vuotiaana.. Ihan sopiva ikä mielestäni ;)

  Niin nätti rinsessa siellä :)

  VastaaPoista
 14. No voi rinsessa sentään! ;) Nämä leikit on tuttuja. Meillä kans kuopus kinunnut reikiä jo pari-kolme vuotta, mutta pää pidetään ja saa 10 -vuotis lahjaksi, kuten siskonsakin aikanaan. Ei ole tulehduksia tullut kun tajuavat jo olla näpläämättä...

  VastaaPoista
 15. Söpö pinkki paita ja vielä söpömpi tyttö :) Kivoja sisustusjutskia oot taas puuhaillu!

  Mukavaa viikonloppua!

  New England Rose blogista Valkeat Unelmat

  VastaaPoista
 16. Halusin yhdelle tytölleni reiät n. 8 kk:n iässä, anoppi oli töissä kultasepänliikkeessä, mutta ei suostunut niitä laittamaan. Niinpä kävin läheisessä kempparissa laitatuttamassa ne. Tyttö on ollut tyytyväinen, että reiät ovat olleet pienestä asti. Nyt nuorimmalle olisin halunnut myös reiät alle vuoden ikäisenä. Vanhin poikani oli töissä kultasepänliikkeessä, muttei suostunut niitä laittamaan. Hänellä oli periaatteena, että hän rei'ittää vasta kun lapsi osaa itse pyytää. Nyt tyttö on tokaluokkalainen ja tosi katkera, kun ei ole saanut reikiä silloin pienenä, kun ei vielä osannut pelätä. Nyt hän ei uskalla enää, kun pelkää muutenkin jokaista verikoetta ja rokotusta :-(

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.