Sisällön tarjoaa Blogger.

25 kommenttia

 1. Juuri näin!:)Nautinollista syksyä sullekkin!

  VastaaPoista
 2. Kaunista Johanna:)Ja hyvää syksyä myös sinulle.Riitta:)

  VastaaPoista
 3. Hyvvää syksyä sinnekki :)

  Ethän oo lopettamassa bloginpitoa? Ymmärrän kyllä jos niin käy :) Mutta säikähin kyllä ko en päässy tännään tänne ollenkaan, tuli suru ko aattelin etten ennää nää sinun blogia ja kaunista ihanaa kotia :) Onneksi tämä nyt toimiiki! :)

  Liityin lukijaksi "virallisesti" ko uskalsin tehä tunnukset tänne nettimaailmaan :) Oon kyllä ollu jo kauan sinun blogin lukija ja ihailija mutta anonyyminä, Satu :)

  VastaaPoista
 4. Todellakin juuri näin! Mukavaa syksyä ja mahtava seurata kyllä kun teit unelmastasi totta :)

  VastaaPoista
 5. Niina: Kiitos <3

  Riitta: kiitos samoin.

  Meän Satu: Olen kahden vaiheilla, välillä mietin, että haluaako sitä toistuvasti julkisesti näyttää miten asutaan, vielä nyt kun yrittäjyys on taustalla jne. En tiedä. Aika-ajoin näiden samojen asioiden äärellä pohdiskeluja. Mukavaa kun loit tunnuksen, nyt sinustakin tulee paljon henkilökohtaisempi kun ei ole pelkkä anonyymi <3

  Nonnukka: Kiitos, ihanaa syksyä myös sinulle. Ja mukava, että olet viihtynyt juttujen äärellä.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa ja puuhakasta syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Niin, ymmärrän erittäin hyvin pähkäilyn haluaako julkisesti näyttää kotia, teän koti vaan on niin ihana ja kaunis että sitä kyllä kelepaaki näyttää :)

  Tuli mieleen, että jos tuntuu siltä, ettet jaksakkaan pittää tätä nyt ko paljon muutaki sulla elämässä, niin elä poista kokonaan tätä täältä vaan laita vaikka joku viesti, että bloggaus on tauolla kiireitten takia tms..mie ainaki tykkään käyvä katteleen vanhempiaki kuvia täällä :)

  VastaaPoista
 8. Irmastiina: kiitos uskollinen blogini lukija <3

  Alma: Kiitos, sitä samaa sinulle <3

  Meän Satu: Kiitos ihanasta kommentista, sai hyvälle mielelle <3 Bloggailu on ollutkin hieman tauolla, aiemmin olen postannut lähes päivittäin, mutta nyt pyrin kerran viikossa, joskus lipsun siitäkin ajanpuutteen vuoksi. Ihanaa muuten lukea tuota murretta, olen itse pohjoisesta kotoisin ja mie/ sie murre hyvin vahvana ollut elämässä, mutta muutama vuosi sitten se jäi unholaan vaikka yritin sinnitellä :)

  VastaaPoista
 9. Oikein ihanaa syksyä sullekin!
  Meillä on sulle jotain mukaan haettavaa :)

  VastaaPoista
 10. Sitä samaa sinullekin, Johanna!<3

  VastaaPoista
 11. :)
  Mie kans oon pohjosesta lähtösin, oon lähteny Lapista 16v sitte, ensin opiskelleen vähän alaspäin ja sitte töitten perässä vielä alemmas aina pääkaupunkiseuvulle asti, mutta nyt me asutaan Hämmeessä :)

  ja ko mulla ikävä lappia niin siittä tuo minun nimi, Meän Satu :)

  VastaaPoista
 12. Johanna: Minäpäs tuun teille kunhan tässä ehdin illalla :)

  Heidi: Kiitos <3

  Meän Satu: Minä olen lähteny 11 vuotta sitten. Oon asunu kolarissa :) Mulla ei ole taas ollenkaan ikävä sinne,hyvin harvoin me siellä edes käydään vaikka vanhemmat siellä vielä asuukin.

  VastaaPoista
 13. Minun mummo assuu kans siellä päin :) Kolarin kunnassa :) ja sinne mulla ikävä, ei Kolariin vaan mummolaan <3

  VastaaPoista
 14. Mukavalle näyttää blogisi sisääntulo nyt! :)
  Ja ihana piisi, niinkun oli se Adelekin, ihanaaaa!!!!

  VastaaPoista
 15. Oikein ihanaa syksyä sulle ja perheelle. Ikävä tulee jos blogisi loppuu, on ollut niin mukava seurata kuulumisia. Ymmärrän kyllä, että pitää olla muutakin elämää. Kirjoitathan, vaikka harvemmin,please.

  VastaaPoista
 16. Meän Satu: Onpas jännää, että sammalla paikkakunnalla sulla on mummola :) Olenkohan koskaan tavannut sinua?

  Senni: Kiitos Senni <3

  VastaaPoista
 17. Minun mummola ei oo ihan Kolarissa vaan pienemmässä kylässä Kolarista alaspäin :) Saa nähä ollaanko tavattu joskus :) En ainakaan tunnista kuvasta :)

  Mie olen kyllä sen verran vanhempiki sinua, että sie oot ollu vasta ihan pikkupiika silloin ko mie oon juossu siellä päin :D Kakarana ja teininä olin paljonki sielläpäin, serkkujen kans siellä hölmöiltiin :) Oommie tietekki vanhempanaki siellä ollu :)

  VastaaPoista
 18. Marja K. Mukavaa, että viihdyt. Ainakin pientä taukoilua on luvassa, katsotaan nyt. Se on jännä kuinka vakkarilukijoista tulee tärkeitä...

  Satu: Sanasta pikkupiika tulee niin ihania muistoja, meidän mummo sanoi aina minua pikkupiikaksi ja minä olen huomannut, että käytän sitä nyt tyttärestäni. Se on niin ihana sana. Minä vuonna olet syntyny?

  VastaaPoista
 19. Minunki mummo sano minua aina pikkupiikaksi! :D Tosin nykyään mie oon kuulema isopiika ja mummon pikkupiikat on hieman nuorempia: pikkuveljen 2 tyttöä 2v ja 7v ja enon tyttö 10v ovat nykyään niitä mummon pikkupiikoja :) 10v sitte mie vielä olin mummon pikkupiika :D
  vm.-70 eli vanahapiika...eikä ku mie oon naimisissa :D Iän puolesta siis vanahapiika :D

  VastaaPoista
 20. Satu: Heh. Miten sulla on pysyny tuo murre nuin vahvana vaikka oot jo kauan ollu pois pohjosesta? Se on kyllä kaunis murre, jotku vaan ainakaan täällä Oulun seudulla ei ymmärrä kaikkea jos satun puhumaan oikein kunnolla lapin murretta ja varsinkin jotku sanat on niille tosi hankalia.. Sen takia varmaan mulla ainakin jäi tuo murre pois, että ihmiset oppis ymmärtämhään minua :)

  VastaaPoista
 21. Emmie kyllä tiä miten mie vieläki puhun näin :) Tuo Meän-kieli se vasta kaunista onki! se mitä sieki joskus puhuit :) se on ihana murre, tuo h-päälle puhuminen :) Me mummon kans aina soitellaan pari kertaa viikosa ja sitä on ilo kuunnella :) Emmie ossaa hirviästi puhua h-päälle, meän-kieltä, joitaki sanoja tullee :)
  Meän-kieli onki vaikiaa tulkita jos ei oo koskaan ennen kuullu :D mutta ihanaa kuultavvaa :)

  VastaaPoista
 22. Satu: Pitäskään alkaa kaivelemaan jostain sisimmästä taas tuo murre, kyllä siinä olis blogisiskot ihmeissään ku murre muuttuu ja kukkaan ei ymmärrä ;) Vois jonku kirjoituksen koittaa tehä, kattoa kuinka paljon satelee rapaa niskaan :D

  VastaaPoista
 23. :D Hyvä idea! Kirjotappa kunnon Meän-kieltä yhteen kirjotukseen! :D
  Jos ei muut ymmärrä niin mie ainaki :P Voisit vaikka laittaa sitte jonku kilpailun kuinka moni ossaa "suomentaa" sen tekstin :D Tosin mie en varmaan sitte sais osallistua :P Epistä :D

  Ei kai kukkaan murteesta/murteen takia voi rappaa niskaan lennättää! Tai no, ehkäpä joku pystyy siittäki..Eipä nuista kannate välittää, p..skaa niskaan kaatavat katteellisia vain ovat :)

  VastaaPoista
 24. Ai niin, täytyypä suomentaa kanssabloggaajille piika-sana, jotka ei tiä mitä tarkottaa...eli Meän-kielessä piika tarkottaa tyttölasta :)
  Pikkupiika = pikkunen tyttölapsi (tosin minun mummo sano minua vielä 3kymppisenäki pikkupiikaksi :D )

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.