Sisällön tarjoaa Blogger.

Tietokone

Minun tietokoneeni vetelee viimeisiään, sammuu itsestään jos sattuu olemaan useampi ohjelma yhtäaikaa auki. Viimeisimpänä hätäkeinona ruuvailtiin keskusyksistö suojalevy pois, niin nyt toimii hiukan paremmin, tai siis kone jaksaa olla tunnin pidempään päällä.

Tämä tilanne on oikeastaan aika rasittavaa, minä ku yleensä aloitan työt kotona kun neiti menee nukkumaan ja sitä toivoisi, että edes muutaman tunnin voisi konetta käyttää ilman että tarvisi pelätä sen sammuvan. No onhan tää jo vanhus, ostettu joskus 2000 (?).
 

Ja siis voi hyvä tavaton tätä johtoviidakkoa ja tuota keskusyksikköä :) Sisustajan unelma :D


Olen haaveillut läppäristä, mutta koska olen yhden sellaisen elämäni aikana omistanut, se ei jotenkin vakuuta minua. Muistaakseni 1 ½ vuotta kesti ja se meni rikki, tai tiiä mikä siihen tuli, koskaan se ei enää viimeisen kerran sammumisen jälkeen käynnistynyt. Sen jälkeen olen omistanut ainoastaan tämän pöytäkoneen.

Mieli tekisi kokeilla tätä Applen MacBook pro konetta. Mutta edelleen kalvaa takaraivossa se, että aiempi lämppäri ei kauaa toiminut.

Onko teillä muilla kokemuksia tästä Applen MacBook läppäristä, onko tämä tietokone johon kannattaisi sijoittaa? Vai onko teillä jotka tietokoneiden sielunmaailmasta enemmän tiedätte joitan muita hyviä vaihtoehtoja?

Vaatimuksena minulla on,
-läppäri
- paljon muistia
- Ohjelmat pyörii sujuvasti. 
- Kestää kauemmin kuin 2 vuotta

En siis vaadi paljoa :D Vinkit olis kyllä tarpeen.
 
 
Ps. Anteeksi postauksen aihe, mutta tietokone on hyvin tärkeä asia jos meinaan jatkossakin blogia päivittää:D

32 kommenttia

 1. mulla on ollut elämässni tähän mennessä 3 konetta. aiemmat kaksi oli fujitsun pöytäkone ja läppäri. Pöytäkone on nyt vanhemmilla käytössä ja toimii mitenkuten edelleen, läppäri hajos 3 vuoden jälkeen kun ensin oli hitaillut jo hyvän aikaa.. nyt mulla on ollu macbook pro. ja sanoisin että paras kone ikinä! ei hitaile ja voi pojat miten hyvälle näyttö näyttää! harjotellessa meni alussa kun en ole mikään atk nero :D tässä kun kaikki toimi vähän erilailla kuin noissa pc-versioissa.. mutta tyytyväinen olen! eli eikun vaan omppua hakemaan! :D

  VastaaPoista
 2. Läppäreissä on paljon eroja. Mun eka läppäri on toiminut muuten kauan, mutta langaton meni aikaa sitten rikki. Seuraava on nyt 2 vuotta vanha ja toimii moitteettomasti, mutta kaipasin parempaa näyttöä ja uusin on vasta 3 kuukautta ollut. Itse en kyllä enään ikinä halua pöytäkonetta, koska läppärin kans voi surffailla missä vaan, esim nyt istun olkkarin sohvalla, kone sylissä:-)) Ja tulipahan mieleen, että mun miehellä on 6 vuotta vanha läppäri ja toimii edelleenkin hyvvin. Ainoastaan akku on pitänyt ostaa uusi.

  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 3. akissfromthepast: Tota oon just miettiny, että oppiikohan sitä käytään ku se on erilainen. Ja sisustukseen toi kyllä sopis niin hyvin :D

  Arja: Läppäri on kyllä kätevä kun saa siirreltyä mihin vaan.

  VastaaPoista
 4. Itse ostin viikko sitten macbook pron ja oon oppinut jo aika hyvin sitä käyttämään. Tykkään tuosta todella paljon,suosittelen!

  VastaaPoista
 5. Mulla on MacBook ja en enää Windöyssiin vaihtaisi ikuna. Virukseton, nopeampi, kivempi. Tietty hetki menee opetellessa mutta sitten palkitsee lopussa. Toisaalta mulla olis vielä opeteltavaa musapuolella, videoissa ja kuvankäsittelyohjelmalla, sitten joskus kun kerkee... mut officen ohjelmatkin skulaa open officella.

  VastaaPoista
 6. Mie en ymmärrä mittään konneista mutta kysyin mieheltä, jos sillä ois jotaki ohjetta antaa..eli alla oleva on minun miehen kirjottama :) Tosin, en tiiä mikä sinun mies on ammatiltaan, että voihan nuo ohjeet ollakki jo tuttuja mutta tuossa ohjetta mitä vois teän pöytäkonneelle tehä :)


  Tuo vanha kone kyllä vaikuttaa toimivalta, mutta huolto tuulettimille ja jäähdyttimille (ns. siileille) olisi tehtävä.
  Kotikonsti: ota kaveri avuksi, joka osaa tunnistaa prosessorin jäähdyttimen ja voi tarkastaa pyöriikö tuulettimet -> jos ei pyöri, vaihdata uusi tuuletin (arviolta hintaa operaatiolla alle 30eur). Jos pyörii, tarkastuta myös virtalähteen tuulettimen pyöriminen ja tarvittaessa virtalähteen vaihto jos ei toimi (n50eur). Jos tuulettimet toimii, on jäähdytyssiilet "hukkuneet" yleensä pölyyn ja ilma ei kierrä siilissä -> sammuta koneesta virta, irroita virtajohto ja paina virtanäppäintä poistaaksesi koneen kondensaattoreista varaus, ota imuri ja imuroi (tai laita kaveri imuroimaan) varovasti prosessorin jäähdytyssiilin laidoilta pölyt pois. Ei tarkoita että kotonasi olisi likaista, sähkölaitteet tuppaavat keräämään ilmasta pölyä ja jäähdytyssiilin läpi kulkee paljon ilmaa keräten siten näitä hiukkasia. Jos et omaa kaveria, joka tietää mitä/miten tehdä -> käy keskusyksikkösi kanssa lähimmässä atk-huollossa (tai kodinkoneliikkeessä jos atk-huoltoja ei paikkakunnalla ole) ja esitä "naista pulassa", eiköhän sieltä herrasmies löydy auttamaan ja saat puhistettua keskusyksiköstä pölyt myyjän avustuksella :)

  Vuoden 2000 paikkeilla valmistetuissa koneissa on emolevyn kondensaattorit yleensä heikko kohta, jos käytät atk-liikkeessä niin pyydä katsomaan onko emolevyllä isoissa kondensaattoreissa pullistumia tai vuotoja. Jos on, voit suunnitella uuden koneen ostoa sillä koneen korjaaminen liikkeessä yleensä tarkoittaa koneen kokonaan uusimista (ellei sinulla ole tuttua elektroniikka-asentajaa vaihtamaan kondensaattoreja emolevylle = n.5eur+työt).

  VastaaPoista
 7. Suosittelen Applen MacBook Pro:ta lämpimästi. Meillä on ollut HP:n ja Fujitsun läppärit aiemmin ja ne ovat kestäneet noin 2-3 vuotta. Tämä Apple on ollut meillä 1,5 vuotta, joten kestävyydestä en osaa sanoa, mutta käytettävyydeltään, toimintakyvyltään, suorituskyvyltään ja ulkonäöltään tämä on meillä päivittänyt nuo muut merkit mennen tullen!

  VastaaPoista
 8. Minulla on Toshiban läppäri, ihan kohtuuhintainen versio :) 2 vuotta olen pitänyt kovalla käytöllä, eikä ainakaan vielä ole ongelmia ilmennyt. Käytettävyys hyvä, iso näyttö ja suorituskyvyltään ainakin minun käyttööni erinomainen :)

  VastaaPoista
 9. Jensku: Ai viikko sitten, huikeeta. Polttelee kyllä itselläniki nyt :D

  Outi: Ai sulla on kans? Onko se tosi hankala opetella käyttämään?

  Meän Satu: Kiitos sinun miehelle vastauksesta. Imuroitu ollaan nyt viime aikoina useastikin ja kyllä se ainakin jonkun verran on auttanut .Mutta jonku aikaa kun kuluu, niin se alkaa samaa temppuilemaan eli sammuu. Silloin jos malttaa pitää ainoastaan yhtä ohjelmaa päällä niin kone pysyy ihan hyvin päällä, eli ei ongelmaa. Mutta kun lataan blogit, facet, kuvankäsittelyt ja verkkiksen niin lähestulkoon heti sippaa. Ehkä tehot ei enää riitä ? Tai sitten mulla on vaan liikaa ohjelmia päällä? Voiko kone ylikuumeta? Vois kyllä käyttää jossain huollossa, että kattoisivat mikä vaivaa.Toki voisi huomenna valosan aikaan kattoa tuon tuuletin jutun, että pyöriikö se. kehtaankohan edes tunnustaa vaikka oon ihan uuno tietokoneiden kanssa niin mie oon ite elektroniikka-asentaja ihan ensimmäiseltä ammatiltani :DD Työskentelin vaan tukiasematuotannossa :D

  Satu: Hankala kun ei itse tiedä miten koko apple toimii niin ei sitten tiiä, että oppisko sitä käyttämään :D

  VastaaPoista
 10. Vähän piti opetella käyttämään. Mulla on silleen helppoa että eniten käytän nettiä joka on firefoxi niinku ennenkin ja sit jonkin verran kuvia käsittelen. Mitä nyt blogiin laittelen. Se oli aika helppo oppia. Sit sellaset pikkujutut esim. että ei oo delete nappulaa, se on backspace-nappulassa yms yms. Mut kyl sä hanskaat ku tääki tumpelo hanskas.

  VastaaPoista
 11. Ymmärrän hyvin tunnelmasi - mun koneesta (läppäri) meni ensin rikki käynnistysnäppäin (nyt saa käynnistettyä sarjalla kummallisia toimenpiteitä), sitten äänet (ei kuulu eikä äänitä), sitten langaton verkkoasema ja nyt "last insult" oli kun lapset oli kaivaneet välilyöntinäppäimen irti... Välilyönnit on nyt tuskan takana rikkinäisellä näppäimellä, jota en saanut enää paikoilleen... Mulla on ollut monta hp:tä, en suosittele. Katoin, että hulluilla päivillä olis Sony Vaio. Tutut ovat kehuneet.

  VastaaPoista
 12. Niin, pitää vielä lisätä, että se Vaio olis valkoinen. Ärsyttää, kun koneet on niin rumia...

  VastaaPoista
 13. :D Suutarin lapsilla ei oo kenkiä vai miten se snaonta meni :D No ei vaiskaan :D Vitsivitsi :D Jos ei oo pitkään aikaan tarvinnu esim. tuota elektr.as töitä tehä, niin nehän unohtuu, ei oo mittään häpeämistä vaikket ossaiskaan ennää paljoa :)

  Mies kirjotti tuon lisäohjeen ko ehämmie näistä vehkeistä tajua, eikä tarvikkaan ko tuossahan mulla tuo atk-nero on vieressä :D

  Koneesta tehot: ehkä virtalähteen tehot voi loppua, jos laitteeseen ulkoisia usb-liitännäisiä laitteita on lisäilty -> irroita usb-laitteita ja testaa sammuuko kone enää. Muuten suoritustehojen loppuminen näkyy koneen hidasteluna, ei sammumisena.

  Ylikuumeneminen sammuttaa koneen, eli ongelmasi vaikuttaa olevan juuri tämä. Koneessa usean ohjelman pyörittäminen samaan aikaan aiheuttaa prosessorin kuumenemista. Tarkasta siis tuulettimien pyöriminen ja jäähdytyssiilien varovainen imurointi on paras ensiapu (aikaisemman viestin ohje).

  VastaaPoista
 14. Minä kyllä suosittelen ehdottomasti applen koneen hankkimista. Itse ostin ensimmäiseni (macbook white) kolmisen vuotta sitten. Se kone on tällä hetkellä poikani käytössä, ja toimii yhä moitteettomasti. Vajaat kaksi vuotta sitten ostin iMacin, ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä :)

  Olen samaa mieltä kuin Satu, eli käytettävyydeltään, toimintakyvyltään, suorituskyvyltään ja ulkonäöltään apple päihittää muut merkit mennen tullen!

  VastaaPoista
 15. Kokeile ladata netistä ilmainen ohjelma, jolla saat poistettua kaikki evästeet, turhat tiedostot ja päivitysten jäänteet koneelta. Nämä ajan kanssa hidastaa konetta ja voi aiheuttaa kuormitusta, niin että ohjelmat kaatuilee.

  VastaaPoista
 16. Reippaasti rämpyttämään sitä applea johonkin kodinkoneliikkeeseen ja testailemaan. Itsellä ei oo (vielä) mutta ehdottomasti seuraavaksi tulossa !

  Kyllä sen käytön sitten ajan kanssa oppii, ihan varmasti. Mäkin oon muutaman kerran kaverilla käyttänyt ja olin myyty heti : )

  VastaaPoista
 17. Jos ei imurointi ja pölyn pyyhkiminen auta niin varmaan prossu ekana vaihtoon. Oli vähän samaa vikaa.

  VastaaPoista
 18. MacBook Pro testauksessa tällä hetkellä. Pari iltaa olen sitä käyttänyt ja mitä enemmän käytän niin sitä enemmän ymmärrän ihmisiä, jotka eivät koskaan vaihtaisi "mäcciä" takaisin esim. windows-pohjaiseen koneeseen. Tykkään ja suosittelen :)

  VastaaPoista
 19. Outi: Heh, no ehkä mä sitten kun säkin :D

  Marsa: Pitääpä käydä katsoon hullujen päivien kuvasto :)

  Meän satu: Ok :D

  Tuuletar: Kiitos kommentista, kokoajan vahvistun koneasiassa, apple ihan varmasti ykkösenä tällä hetkellä listoilla :)

  Vintage-sunflower: On mulla sellainen puhdistaja tässä koneella ja lähes päivittäin sen ohjelman ajan.

  eanna: Totta, pitää viikonloppuna kurvata kauppaan kokeilemaan :)

  titti: Niin, mä vaan mietin, että kannattaako nuin vanhaa konetta korjata :)

  Maria: tämäkin on varmaan sellainen asia, että sen ymmärtää vasta sitten kun itse pääsee applea kokeilemaan. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että saapa nähdä osaisko sitä käyttää. Pitää käydä koe testaamassa jossain liikkeessä, niin ymmärtäisin tekin :D

  VastaaPoista
 20. Tietotekniikka insinöörinä on tullut "hieman" koneita käytettyä ja 15 ensimmäistä vuotta meni hienosti ilman Macciin tutustumista. Sitten sain käsiini Mac Book Air koneen ja en pysty kirjoittamaan niin paljon ylistyssanoja, mitä kone ja sen mukana tulevat ohjelmat ansaitsevat.

  Muutama plussa macille:
  + Toimii
  + Huomattavasti parempi kannettavassa käytössä
  + Sisältää oikeastaan kaikki tarvittavat ohjelmat jo ostaessa
  + "hiirilevy" on uskomattoman hieno keksintö
  + sopii paremmin sisustukseen ;)
  + Kuvien lisääminen, editointi ja säilytys todella nerokkaasti ja helpoksi tehty

  Ja kuten varmaan huomasitkin on Hulluilla päivillä tarjouksessa öky MacBook Pro

  VastaaPoista
 21. Enne: Siis en ole huomannut tarjousta?? Nyt yritin selailla hullujen päivien kuvastoa, mutta ei minun silmiin osunut tuo läppäri?? Help me :D

  VastaaPoista
 22. Minäkin liputan mäkin puolesta. Ei sitä käyttöä kannata pelätä, sen oppii hyvin nopeasti. Sitä paitsi samat ohjelmistot on asennettavissa mäkkiin kuin pc:iin. Tuolla ylempänä on tullut jo paljon hehkutusta mäkkien hyvistä ominaisuuksista, joten en niitä ala toistamaan. Mutta uskon myös, että kun kokeilet ja olet hetken aikaa käyttänyt, et haluaisi vaihtaa pois. :)

  VastaaPoista
 23. Katri: Heh :) Eli onko niin, että tuossa koneessa on kaikki virus yms. ohjelmat valmiina, eli mun ei tarttis kuin alkaa vaan käyttämään sitä? Ja riittäiskö mulle nimenomaan tämä Apple MacBook Pro 13” MC700K/A ? Vai joku muu?

  VastaaPoista
 24. Acerin läppäri käytössä jo seitsemättä vuotta, voitko kuvitella :D ei mitään ongelmaa! miniläppärikin löytyy :)

  VastaaPoista
 25. Olen vannoutunut läppärin kannattaja!

  Mulla kohta 2 vuotta ollut acerin TravelMate 5520. Ei oo ollu mitään vikaa. akusta en oikeen tiiä, mul on yleensä aina johto seinässä. Akuthan tahtoo vanhentua, et ei kestä enää niin kauaa.

  Ihana kun on oma kone, jossa kaikki omat jutut ja valokuvat. Lasten en anna tätä käyttää. Siksi varmaan kestänytkin niin hyvin :)

  Läppärit vie paljon vähemmän sähköäki. Toki sammutan koneen aina yöksi ja päiväksi kun olen töissä.

  VastaaPoista
 26. Hehkutan myös MacBookin puolesta. Itse olen kyseisiä koneita jo kohta 5 vuotta käyttänyt ja pois en enää vaihtaisi ollenkaan.

  Macceihin harvemmin on mitään viruksia, joten sellaisia ohjelmia ei siihen tarvitse. Ja harvinaiset virukset tulevat asennettujen netistä ladattujen ohjelmien mukana, jotka itse päätät asennatko. Jos kuitenkin haluaa sellaisen asentaa, niin iAntiVirus on tähän tarkoitukseen oiva ohjelma. Mutta macin oma palomuuri on hyvä pitää päällä. Löytyy: Järjestelmäasetukset -> Turvallisuus -> Palomuuri.

  Ja kysymykseesi riittäisikö sinulle Apple MacBook Pro 13” MC700K/A, niin jos ei isompaa näyttöä kaipaa, niin sanoisin että riittää.

  VastaaPoista
 27. Ymmärtääkseni, jos ostat tuon pro:n, niin pakettiin kuuluu se ohjelmisto virusohjelmineen jne. eli ei tartte erikseen niitä (kai) hankkia. Luulisin siis. Käyttöönotosta en varma ole, kun mies tekee meillä aina tällaiset hommat. :D Kai siinä ehkä jotain muutakin pitää tehdä, kuin laittaa töpseli seinään ja laittaa virta päälle? ;D En tiedä mitä kaikkea teet koneella, mut kyllä kai se pro on aika pro. Meillä on vaan "karvalakkimalli". Ja jos tarttee, niin ohjelmiahan saa sit aina lisää niin halutessaan. :)

  VastaaPoista
 28. Meillä on ihan perusläppäri kestänyt jo 3,5 vuotta *koputtaa puuta* ja on päällä oikeastaan koko ajan päiväsaikaan. Mut jos on suoraan pöytää vasten kauan, kuumenee ja sammuu. Siksi meillä on aina joku alla että pääsee ilma kiertämään, nytkin puukapula :) Asuntomessuilla oi myytävänä siihen tarkoitukseen "tassuja" mut ei tullu ostettua.
  Mukavaa torstaita! <3

  VastaaPoista
 29. Se öky-malli olikin se iMac Sunnuntaina (mitä itse mietiskelin korvaamaan työkoneeni), mutta Lauantaina on tuo mainitsemasi Apple MacBook Pro 13” MC700K/A hyvään hintaan saatavilla, hae pois, nauti ja ihastu

  VastaaPoista
 30. Nyt huomasin tän postauksen ja täältä kans liputus macille.

  Meillä on ollut normi mac book nyt 3,5 vuotta ja sinä aikana kone ollaan sammutettu noin 10 kertaa eli on jatkuvassa valmiustilassa. Akku kestää edelleen ilman lataustakin 2-4h, riippuu vähän mitä tekee. Ja toimii! Viime aikoina on välillä vähän juminut, mutta muistikin alkaa olla täynnä. Koko aikana kaatunut 2-3 kertaa. Käyttö on ollut todella ahkeraa, kaksi käyttäjää ja käyttötunteja vuorokauteen useita, minimi päiväkäyttö n. 2h, maksimi 8h.

  Nyt sitten taloon tuli myös pro ja on vielä kivempi käyttää kuin tämä. Käyttöön oppii, sillä mac useimmiten toimii kuin sen helpoiten ajattelisi olevan.

  Ja tyylikkyys ennen kaikkea =)

  VastaaPoista
 31. Mullakin on Apple Macbook pro enkä muuta enää ottaisi. Windowsia ei todellakaan jää kaipaamaan. Molemmilla tyttärilläkin on applet...

  Jos kokeilet, et enää muuta halua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.