Sisällön tarjoaa Blogger.

Kristallikruunu

Olenko koskaan muistanut mainita, mitä valaisimet saavat minussa aikaan :) No joo, olen tainnut muutaman kerran ja selväksi se on tainnut käydä ilman kertomistakin. 

Ostan valaisimet aina monen harkinnan jälkeen ja yleensä säästän ostokseni siihen asti kunnes haluamani valaisin tulee tarjoukseen. Olen kiintynyt eritoten Lamp Gustafin kattovalaisimiin, niissä on vain jotain erikoista taikaa. Kimmeltävät kristallit ja yleensä kromattu pinta, modernia ja silti hiukan romanttista, sopii meille.

Tällä kertaa ostoskoriin sujahti Trion Theresia kattokruunu, ei tosin Lamp Gustafin tuote vaan Reality Leuchten valikoimaa. En millään voinut vastustaa kun kattokruunu hurmasi ulkonäöllään. Samainen kruunu löytyy lilan värisenä tyttäremme huoneesta.  

Olen ajatellut joskus ennen tai pikemminkin mieltänyt, että kattokruunut ovat iäkkäämpien ihmisten juttu, mutta pyörrän puheeni ja ajattelumaailmani, voin julkisesti kertoa olleeni väärässä:) En ikimaailmassa vaihtaisi omistamiani kattokruunuja ja kristalliplafondeja enää muihin, joita kotoamme löytyy 5 kpl.
Ovat siis ainoat kattovalaisimet, mitä tällä hetkellä kotoamme löytyy. Hitaasti on niiden hankkiminen edennyt suolaisten hintojen vuoksi, mutta hyviä tarjouksia on hyvä aina odottaa. Älkää silti huolestuko, ei meillä pimeää ole, siitä pitävät huolen katoissa olevat spotit, joten varsinaisesti meillä ei kattovalaisimia edes välttämättä tarvittaisi.  

Millaiset ajatukset sinulla on kristallivalaisimista / kristalliplafondeista, pidätkö vai inhoatko?

Tämä kysymys taatusti jakaa mielipiteitä.


Näihin kuviin ja ajatuksiin, toivottelen teille oikein mukavaa loppuviikkoa.

Täällä meillä viimeisetkin rippeet mahdollisesti saapuvana olleesta keväästä hävisi kun lumisade muistutti taas olemassaolollaan. En usko enää sanontaan "uusi lumi, vanhan surma", niin monesti on jo lunta satanut keväisten auringonpaisteisten päivien jälkeen. Onko mitenkään mahdollista, että hypätään suoraan kesään :) 
22 kommenttia

 1. Kyllä on taas kaunis kattokruunu!! Mä kans tykkään kovasti kristallivalaisimista, mutta vielä en ole raskinut sellaista ostaa. Harmittaa vieläkin, kun meni se Kodin1:n 40 % tarjous ohi!
  Mä en oo koskaan mieltänyt kristallivalaisimia mummojen jutuiksi, nehän sopii melkeen kotiin kuin kotiin :)

  Minäkin olen jo kovasti suunnitellut terassin laittamista kesäkuntoon, vaan näyttää siltä että ei oo vähään aikaan vielä kiirettä sen suhteen. Lunta tulee siis täällä Haukiputaallakin, ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli ihanasta kommentista. Minä hamstrasin kyllä tuolloin kodin 1:n tarjouspäivänä. Tämäkin lamppu on sieltä, tosin nyt vasta sain kun se jouduttiin tilaamaan, mutta antoivat samalla alennuksella :) Siis ootko sää haukiputaalta? Pitääpä kurkata sinun blogiin tarkemmin, muistan kyllä sitä lukeneeni, mutten muista että täältäpäin olisit :)

   Poista
  2. Juu, Haukiputaaltahan minä :) Tervetuloa kurkkaamaan!

   Poista
 2. Upea kattokruunu, loistava hankinta! Minä olen ehdottomasti harakkana kaiken kiiltävän ja kimaltelevan kannalla. :) Ihastuin teidän makuuhuoneen tapettiin, pakko kysyä, että mikä se on ja mistä se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taidan olla samanlainen harakka ;) Tapetista en nyt muista mikä sen nimi on, ostin sen pari vuotta sitten ruotsista.

   Poista
 3. Aivan ihania tämä uudenaikaiset kattokruunut. Meillä roikkuu olohuoneessa sellainen 70-luvun "kristallikruunu" ja se on hirvitys, mutta suhteessa muuhun sisustukseen...En ole valaisimia ostanut vuosiin (olenkohan koskaan OSTANUT?) jotenkin en niihin kiinnitä edes huomiota, muuta kuin työhuoneessa, jossa pitäisi VALOA olla paljon paljon enemmmän. Noissa kuvissa tuo lamppu näyttää ihanalta ja myönnän, että myös näyttävältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en voisi elää ilman kattovalaisimia. Ja ne ovat sellaisia joihin kiinnitän ensimmäiseksi huomioni kun menen johonkin kyläpaikkaan. En katsele niitä siis arvostelevasti vaan huomio vaan kiinnittyy aina valaisimiin :)

   Poista
 4. Itse olen myös mieltänyt kristalli kruunut "mummo" lampuiksi. Mutta olen ehdottomasti sitä mieltä että mietittyyn ja harkittuun, moderniin sisustukseen ne sopivat kuin nakutettu : ) Teilläkin lamppu näyttää upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos L: Niitäkin on niin erilaisia, että jokaiselle varmaan löytyy se oman maun mukainen kristallikruunu. Mutta mää tykkään tosi paljon just näistä mitkä on hiukan moderneita ripauksella maalaisromantiikkaa :)

   Poista
 5. Onpa kaunis kruunu! Ihailen tuota tyyliä, vaikka meidän kotiin se ei sopisikaan, mutta en miellä mitenkään "mummotyyliksi". Kaunista ja harmonista! :)

  Mukavaa päivää lumisateesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että et miellä mummotyyliksi. Kiitos, ja mukavaa päivää myös sinulle.

   Poista
 6. Ihana kristallivalaisin =) ..sama maku täälläkin..kovasti haluaisin vessaankin kristallikruunun, olisi vähän bling blingiä sinnekin..
  hyvä juttu oli Kalevassa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla odottelee jo kristallivalaisin vessan kattoon pääsyä ;)

   Poista
 7. Kristallikruunut ovat aivan mielettömän ihania ja kärsin äärettömästi sinun aina esitellessä uusi kaunottaria ;). Meillä on toooosi matalat huoneet, joten en ole varma sopisiko oikeasti jokin upea yksilö meille. Joskus vielä investoin .. tai odottelen sitä sopivaa alennusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillähän on vaihto/ palautusoikeus, joten käytä sovitteilla kotona :)

   Poista
 8. Nyt ei voi muuta kuin huokaista - KAUNIS!

  VastaaPoista
 9. Ihana kristallikruunu! Minä rakastan kristallikruunuja, eikä meiltä juuri muita valaisimia löydykään. Kaksi suurinta ovat perittyjä, joten tämä "keräily" oli helppo aloittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinullahan on hyvä tilanne sitten. Siitä on tosiaan helppo jatkaa :)

   Poista
 10. Suloinen kruunu! Minä myös rakastan kristallikruunuja, mutta mieheni niitä lähestulkoon inhoaa. Kun kerran yhteistä asuntoa asutaan, ja hän niin moneen sisustukselliseen aivoitukseeni myöntyy, olen sitten tässä antanut periksi, mitä nyt aina kaupoissa olen ihaillut kristallikruunuja, ja vitsaillut, että jos kuitenkin ihan pieni, edes vessaan! Meidän wc kun on muutenkin aika romanttinen... Niinpä sitten viime syntymäpäivänäni yllätys oli aivan täydellinen, kun töistä tullessani menin wc:hen, ja siellä katossa kökötti aivan hurmaavan sievä, pieni kristallikruunu! Sopi täydellisesti ympäristöönsäkin vielä! :-)

  VastaaPoista
 11. Upeen näköinen! Ihailin just anttilassa kristallikruunua, oli hyvässä alennuksessa :)

  VastaaPoista
 12. Mistä nuo yöpöydät/laatikostot ovat? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.