Sisällön tarjoaa Blogger.

Matkakuvia Riikasta

Terveisiä Riikasta. Eilen yöllä saavuin kolmen päivän minilomalta ja kuten aina, reissussa on mukava käydä, mutta vielä mukavampaa on tulla kotia.

Mielettömän upea reissu kivojen ihmisten kanssa. Paljon nähtävää Riika tarjosi. Vanhat rakennukset olivat kyllä nähtävän arvoisia, toinen toistaan upeampia rakennuksia, toki joukkoon mahtui myös ns. normaalin näköisiä rakennuksia, mutta suurimmaksi osaksi kaupungista löytyi vanhan ja uuden kaupungin ytimestä näitä todella upean näköisiä jugend taloja.

Lämpimästi suosittelen Riikaa myös muille, näkemisen arvoinen kaupunki. Hintataso, ei yhtään halvempaa kuin suomessa, toisinaan tuntui, että  olisiko ollut jopa hieman kalliimpaakin. Muutamia ostoksia tein, mutta niistä lisää kun saan kuvailtua. Osallistuimme kiertoajelulle ja näin ollen saimmekin hyvän infopaketin kaupungista ja sen kultuurista. Tämä alue missä olimme on rikkaiden ja poliitikkojen ns. aluetta. Valtaosa maan väestöstä ovat köyhiä ja heitä ei juuri näissä katukuvissa edes näkynyt (asuivat ja olelivat kaupungin laitamilla), kerjäläisiä kaduilla näkyi jonkun verran.

Pidemmittä puheitta, tässä muutama kuva Riikasta, kuvia on niin uudesta kuin vanhasta kaupungista. Kysykää, jos tulee jotain kysyttävää ko. kaupungista.


Huomenna kuvia sitten paikallisista sisustusliikkeistä :)

Majoituimme Radisson Sas Blue hotel Latviaan. Upea 27 krs. hotelli varusteltuna upeilla näköaloilla. Meidän huone oli 11. krs:ssa ja meidän huoneen ikkunasta näkyi tämä alla oleva ortodoksinen kirkko.Nämä kuvat on otettu hotellin maisemahissistä 27 krs:sta.Vapaudenpatsas


11 kommenttia

 1. Niin tuttuja paikkoja....
  Varmasti tulee mentyä joskus toistekin.

  Terkkuja
  Monica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki oli kyllä kaunis ja ihana, vaikutti sellaiselta rakkauden kaupungilta, monia hääpareja nähtiin ja hyvin moni pari suuteli kaduilla niinkuin vastarakastuneet ikään :)

   Poista
 2. Meidän reissulla hotellimme oli tuossa talossa, jossa oli koko seinän kokoinen maalaus. Terassit oli siis todella lähellä. Nyt taisi vaan kelit olla siellä niin viileät, että terassikausi oli päättynyt - vai oliko vielä tarjolla elävää ulkoilmamusiikkia.? Kyselee Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa siellä oli aika lämmin, torstaina tarkeni jopa t-paidalla. Perjantaina taas sattui sellainen hieman sateinen päivä ja lauantaina oli taas oikein kaunis päivä. Terassilla istuttiin torstaina ja kyllä siellä tarkeni, tosin illalla oli jo viileä, että piti sisällä istua :) Katumusiikkia siellä oli mielestäni aika vähän, yhden bändin näin ja yhden huilunsoittajan. :)

   Poista
 3. Tuttuja paikkoja :)

  Siellä se meidänkin lukko on - olisikohan sama silta <3

  VastaaPoista
 4. Vielä tuohon lukkoasiaan... mieheni oli ostanut Lukon Oulusta ja yllättäen sillalla kävellessämme otti lukon taskustaan ja itkuhan siinä pääsi silloin...pitäs joskus käydä katsomassa vieläkö se siellä on tallessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kuulostaa niin ihanan romanttiselta <3

   Poista
 5. Riika on kyllä kaunis kaupunki, kivoja kuvia! Tuo lukkisilta on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jännä kyllä tuo lukkosilta. Se oli ihan tupaten täynnä lukkoja :)

   Poista

Kiitos kommentista.