Sisällön tarjoaa Blogger.

Orkidean loistoa + pieni hoito-ohje

Olen tainnut tehdä ennätyksen, 1 ½ kuukautta sitten saamani orkidea on edelleen elävien kirjoissa. Olen saavutuksestani hyvin ylpeä, koska hyppysissäni ei ole yleensä kukkaset pysyneet paria viikkoa kauempaa hengissä. Tässä korostuu se, kuinka paljon teidän lukijoiden auttavaiset ja kantaa ottavat kommentit tuovat vinkkejä ja apuja muille, kuten myös minulle.

 50adc356c98c7e8f13000056.jpg 

Kun pähkäilin parikuukautta sitten kysymykseni kanssa kuinka ihmeessä saan pidettyä tämän kauniin kukan hengissä ja miten ylipäänsä Orkideaa edes hoidetaan. Ihana lukija Tiia antoi hyvän vinkin, jota olen orjallisesti noudattanut. Ja edelleenkin kaunis Orkidea, jota olen aiemmin vältellyt siinä uskossa, että kukka olisi vaativa ja hyvin vaikea hoidettava puskee uusia nuppuja ja ihastuttaa kukinnollaan. En olisi ikimaailmassa uskonut, että selviytyisin kunniakkaasti kukan hoidosta, mutta ihanan lukijan ansiosta, sain loistavat simppelit neuvot ja olen erittäin iloinen. Tässä siis korostuu myös teidän lukijoiden tärkeys, vaikkakin kyseessä vain kukan hoitoon liittyvä asia, mutta itse olen ainakin niin tyytyväinen ja iloinen teidän neuvoista ja nikseistä, olette parhaita

50ad3859c98c7e5b6300005b.jpg 
Tässä vielä Tiian vinkki Orkidean hoitoon: Kun orkidean juuret on hopeanharmaat tietää että pitää saada lisää vettä. Lillutat vedessä niin kauan että juuret on vihreät ja taas pärjää seuraavaan "hopeointiin" saakka. Ilman tuota Tiian niksiä, kastelisin kukkaa varmaankin toistuvasti tai liian harvoin, tuon niksin vuoksi tiedän nyt tasantarkkaan milloin kukka tarvitsee vetää :) Toivottavasti tästä niksistä on apua myös muille, itse ajattelin uskaltautua hankkimaan nyt toisen Orkidean. 

50adc4aac98c7e5f35000031.jpg 

Ei kommentteja

Kiitos kommentista.