Sisällön tarjoaa Blogger.

Enemmän lapsia? Sisaruksen tärkeys

Meillä on viime aikoina ollut lähes päivittäisenä puheenaiheena neidillä sisarukset / niiden puuttuminen. Neiti on kysellyt, että miksei meillä voisi olla vauvaa, jotta hänestä tulisi isosisko. Tyttö hoivaa ja paapoo nukkeansa ja kyselee hyvin paljon, miten ja millä tavalla häntä on hoidettu pienenä. " Äiti, miten te piditte minua sylissä kun olin vauva? Joinko minä tuttipullosta vauvana? kysymys tulva on loputon ja yritämme parhaamme mukaan sitten kertoa ja muistella neidin vauva-aikaa :) Neiti jopa on pyytänyt minulta, että ottaisimme veljeni vauvan meille asumaan :)


Olen siis pohtinut viimeaikoina sisaruksen olemassaolon tärkeyttä ja sitä, että pitäisikö lapsella olla sisarus, jotta hän ei tuntisi oloaan niin "yksinäiseksi" ? Tiedän, että vanhemmat ovat se taho, jotka pohtivat näitä asioista keskenään, mutta en millään voi olla jakamatta ajatuksia teidän kanssanne  ja miettimättä tilannetta ja potemalla samalla ehkä hitusen huonoa omaatuntoakin asian suhteen, että lapsilukumme on tällä hetkellä yksi. Tiedän, että yksikin lapsi on rikkaus...  Haluaisin lapselleni täydellisen lapsuuden, mutta omalla kohdallani lapsiluku ja sen täydentäminen tuntuu vielä "kaukaiselta" ajatukselta.

Olisi mukava jos jakaisitte ajatuksia kanssani, vaikka vain anonyymi nimimerkin takaa, jos ette halua nimeänne näkyviin ♥  Olisi mukava kuulla teidän ajatuksia siitä, että jos lapsia on vain yksi, kaipaako lapsi aikuisenakin sisaruksia? Kuulukoo tällainen sisarus kaipuu vain tähän ikään, vai voisiko siinä olla aitoakin kaipuuta? Oletteko koskaan itse miettineet tätä samaista asiaa ja millaisiin lopputuloksiin olette tulleet? Podetteko huonoa omaatuntoa jos lapsia on vain yksi ja tämä ainokainen toivoisi niin kovasti sitä siskoa tai veljeä? 
 
50fcd105c98c7ef334000034.jpg 
 
Olisi ihanaa jos jakaisitte ajatuksia kanssani En osannut oikein kysyä kaikkea kun en oikein tiedä itsekään mitä olisi voinut kysyä lisää, tämä aihe on itsellekin hieman avonainen, joten sana on vapaa. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentista.