Sisällön tarjoaa Blogger.

Kesäiset puuhastelut

Pihalla on tullut kitkettyä rikkaruohoja ja siirreltyä hieman pensaita, nyt alkaa muotoutua sellainen piha, jota olen ajatellut. Tosin laatoitus pihan kävelyteiltä vielä puuttuu, sekä tontin rajojen pensaat. Pensaiksi pihan etuosaan ja takaosaan ( ei näy tässä kuvassa kohtaa) olen ajatellut istuttaa norjanangervoa. Olen tosin miettinyt, että miltähän se mahtaisi näyttää, jääkö liian matalaksi? 

Onko teillä kenelläkään kokemusta norjanangervosta aidanteena? Eikös se tämä norjanangervo ole se, joka kasvaa sillai riippuen?Ihanat aurinkoiset ja lämpimät ilmat on tainneet jäädä pysyäkseen tänne Oulun seudulle, kolmas viikko alkaa kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, eikä vesipisaroista ole tietoakaan. Ensiviikoksikin on tänne lupailtu jopa 25 astetta ja sehän kelpaa, ollaan iloisia auringosta niin kauan kuin vain saadaan siitä nauttia :)


Kesäkukat kukkii täydellä loistollaan.


Särkynyt sydän on jo aloittanut kukintansa, viimekesänä tämä valloitti kukkapenkkini ja tänä vuonna jouduin hitusen siirtämään särkyneen sydämen paikkaa, jospa tänä kesänä pysyisi aisoissa :)


Tänne kodinhoitohuoneen päätyyn on ollut pohdinnassa terassin laajentaminen, laajentaminen kivetyksellä. Kivetys olisi siinä mielessä kivempi, että laajennusalueelle pitäisi saada mattoteline ( blaah, tylsää, olis paljon kivempi laittaa lisää istumapaikkoja ;D )


Tämä on viimeinen postaukseni Casablogeissa, 1.6.2013 blogini päivittyy enää vain täällä bloggerin puolella, joten nyt on viimeiset hetket siirtää lukulistoille uusi osoitteeni,
http://sisustusunelmia-johanna.blogspot.fi/

11 kommenttia

 1. Omalla pihallani ei kasva norjanangervoa, mutta sitä näkee monessa paikassa alueellamme. Norjanangervo on kukkiessaan oikein kaunis, kukkien kuihduttua aika peruspensas. Se ei ole kovin korkea (1-1,5 m, tosin meillä päin ei näy noin korkeita yksilöitä). Aiotko istuttaa sitä aidanteeksi? Haluatko siitä näkösuojaa? Tontin rajaamiseen se on varmaan ihan hyvä, mutta näkösuojana mielestäni liian matala. Jos haluat nopeasti korkeutta kasvavan pensasaidan, yksi vaihtoehto on aronia. Se voi kasvaa jopa 2-3 m korkuiseksi, leikkaamalla siitä saa tuuheamman, mutta voi myös antaa kasvaa vapaasti, jos tilaa on. Bonuksena siitä saa marjoja, joita voi käyttää esim. mehuihin. Keväällä kukkii valkoisin kukin ja syysväri on kauniin oranssi. Toki muitakin korkeita pensaita on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus ei ole saada näkösuojaa vaan ihan aidanteeksi rajaamaan tontin reunaa. Jos mulla olis oikein paljon ylimääräistä rahaa, laittaisin aidanteeksi hortensia pensaita :) Pitää vielä käydä puutarhalla katselemassa nuita eri vaihtoehtoja, houkuttaisi vaan se valkoinen kukka angervossa :)

   Poista
 2. Minusta norjanangervo on kaunista pensasaitana, mutta kokemusta ei ole onkon se sitten käytännöllinen tmv. Mutta meillä ainakin äidin pihassa pupuset on rouskutellut angervot tosi pahasti aina talvella, vaikka ne muka onkin ollut suojattuina. Ei tarpeeksi hyvin näköjään. :) Ja se on vähän tylsä että eikö ne kukat norjanangervossa ole alkukesästä aika lyhkäsen ajan vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kanssa jonkun verran pihalla eri angervoja ja kyllä ne pupuset niitä rouskuttaa :D Silti ne kuitenkin kasvavat hyvin, tosin niissähän on se, että angervo kukkii edellisvuoden versoista..

   Poista
 3. Itse tykkään angervosta aitana. Kasvaa ainakin nopeesti. Se ehdoton plussa, ja alkaa aikaiseen keväällä jo vihertämään. Meillä taitaa pihalla olla kahdenlaista angervoa. mut norjanangervo aitana parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, angervo vihertää jo aikaisin ja ne kukat on niiiiin ihanat :)

   Poista
 4. Ei jää liian matalaks, just ostin meille pari norjanangervoa, ja myyjä ainakin sano agrimarketissa että ne kasvaa muakin pidemmäks (oon 163cm) joten eiköhän aidasta kävis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ne kasvaa niinkin korkeaksi :) Se on plussaa :)

   Poista
 5. Meillä oli ed asunnossa norjanangervo aidanteena ja toimi hyvin, oli kaunis ja helppo. Leikattiinkin sitä ja uusittiin välillä vanhoja huonoja kohtia. Tehtiin niin, että laitettiin mullan päälle sanomalehtiä , niihin reiät taimien kohdalle ja sit kuoriketta päälle. Ei ollut rikkaruohoja moneen vuoteen. Uusittiin lehdet ehkä noin viiden vuoden kuluttua ja samalla tietenkin kuoriketta lisättiin.
  Ihanan näköistä on teillä!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Suojasitteko sitä talvella pupusilta mitenkään?

   Poista
 6. Olen samoilla linjoilla olen ensimmäisen kommentoijan, Matleenan kanssa. Kokemusta on Norjanangervosta sekä aroniasta, meillä oli molempia edellisen kodin pihassa. Eli jos tarvitset todellista näkösuojaa, aronia on ihan mahtava kasvi siihen. Kasvaa kohtalaisen nopeasti,antaa erinomaisen näkösuojan ja siinä on hieno syysväri.

  Norjanangervo kukkii tosiaankin jo näin toukokuussa, sen jälkeen se on peruspensas. Kylläkin tosi helppohoitoinen pensaskasvi. Itse karsin siitä aina vain huonot oksat pois ja leikkasin pensasta matalammaksi keväisin. Kesän aikana se kasvoi taas entisiin mittoihinsa ja antoi kyllä ihan hyvän näkösuojan kauemmas naapuriin ja rajasi samalla meidän yläpihan ja alapihan toisistaan. Me siirrettiin aikanaan Norjanangervot vanhempieni pihasta niin, että yksi iso pensas jaettiin kylmästi kahtia ja siitä tuli meille kaksi pensasta aidanteeseen. Pensas kesti siirron erinomaisesti ja jatkoi kasvuaan uudessa paikassa.

  Kaunis piha ja talo teillä! :D


  VastaaPoista

Kiitos kommentista.