Sisällön tarjoaa Blogger.

Terassin käsittely

Eilen käsiteltiin yksi terasseistamme. Aiemmin terassi oli tylsän punertavan ruskea, siis se ihan tyypillinen ja yleinen rusehtavansävy, joka hyvin monista terasseista löytyy. Jostain syystä kyllästyin rusehtavaan sävyyn ja päätin, että nyt alkaa vaihtumaan terassinvärit. Mieheni teki töissä harmaasävyistä terassiöljyä ja tällainen siitä sitten tuli. Vielä terassi on hiukan märkä kun päivän lämpötilat ei kohonneet juuri 10 astetta ylemmäksi, antaa siis rauhassa vielä kuivua :)


Terassinväri on harmaa, värikoodi on 1826 ja löytyy Woodex värikartasta.Tarkoitus olisi käsitellä muutkin terassit, kunhan nuo ilmat nyt taas lämpeäisivät.


Tässä vielä ennen kuva :)


38 kommenttia

 1. Ompa kaunis terassi! Palio parempi tää tummempi käsittely! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen väri! Meillä ois sama työ edessä, sitten lomalla ehkä ehtii :) Millä levitit öljyn?

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköinen harmaana - sopii hyvin tuohon siniseen ja valkoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sitä itsekin ajattelin, että paremmin tuohon talon sävyyn sopisi harmaa terassi kuin tuo ruskea :)

   Poista
 4. On se kyllä parempi noin! Itsekin tuossa jokunen aika sitten mietin että miksi ne meilläkin on ruskeat. Kun kattokin on musta ja sokkeli tummanharmaa. Sitä on sillon muutama vuosi sitten ajatellut että ruskea sen kuuluu olla jos sen jollain käsittelee.. :) No ehkä se meilläkin muuttuu joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun ne ruskeat on ollu muotia :D Itse kyllä niin totaalisesti kyllästyin tuohon ruskeaan kun sitä on kaikilla. Aluksi ajattelin, että uskaltaakohan repäistä, mutta onneksi uskallettiin, paljon parempi ja harmaa sopii niin hyvin tuohon meidän talon väriin.

   Poista
 5. Erittäin hyvä! Itse asiassa sopii talon väriin paremmin kuin ruskea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään enemmän tästä harmaasta, sopii paljon paremmin talon väriin .

   Poista
 6. Tykkään! Tässä on tuijoteltu oma ruskeaa terassia jo joitain vuosia ja sanoinkin miehelle just viikonloppuna että tulevan kotimme (muutto vuoden päästä) terassi on sitten harmaa. Oli samaa mieltä :)
  -Lilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain :) Valmistalo ja ryhmärakentamiskohde eli päätökset ja urakat tehdään ryhmän kesken, mutta jokainen päättää oman kodin detaljit ja sisustuksen. Ollaan innoissamme kun saadaan uusi ja oman näköinen koti.
   -Lilli

   Poista
 7. Tosi hyvältä näyttää! Meilläkin harmaa talo mustalla katolla ja tummanharmaat terassit, ja en kyllä enään ruskeaan takaisin vaihtaisi! :) Ainut miinus minkä olen huomannut on pölyn ja lian näkyminen enemmän kuin ruskeassa, varsinkin nyt keväällä kun siitepölyä oli hirveästi. Mutta pesemällähän siitä pääsee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuo on totta, että harmaassa näkyy paremmin kaikki pöly yms. mutta ainahan sitä voi letkun kanssa vähän pestä niin taas hohtaa uutuuttaan :)

   Poista
 8. Tosi upea tuli! <3 Arvaa alkoiko tehdä mieli käsitellä omakin (ruskea) terassi tummaksi? Onnistuisikohan... :) Ehkä pakko ylipuhua mies! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuminen riippuu osaksi siitä, milloin olette viimeksi käsitelleet ruskealla sävyllä terassit? Meillä mies sanoi, että pitää olla ainakin vuosi väliä ennenku kannattaa uudella värillä laittaa, jää kuulemma tahmaiseksi jos vastikään on öljytty toisella sävyllä.. en sitten tiiä :)

   Poista
 9. Onpas kerrassaan hyvä väri. Täytyy laittaa tuo talteen, ensi vuonna tarvetta meilläkin. Aiotteko sokkelin käsitellä jotenkin?
  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi sokkelikin jossain välissä käsitellä, mutta vielä on hivenen kysymysmerkki että millä. :)

   Poista
 10. Todella hyvä väri...meilläkin tuon värinen, kuin tuo teidän oli ennen, mutta tänä kesänä kyllä vaituu harmaaksi...:))

  VastaaPoista
 11. Oikein hyvän värinen tuo harmaa, minäkin mietin kalusteiden käsittelyä harmaiksi, mutta tällä erää nyt vielä tuli ruskeat, ehkä sitten seuraavalla kerralla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei makeaa mahantäydeltä :D Itsekin ehdotin miehelle, että voisi yhden pöydän käsitellä harmaaksi sitten kun on saanut nuo terassit käsiteltyä :)

   Poista
 12. Näyttää muuten tosi hyvältä! Meilläkin pohditaan saman asian kanssa, saas nähdä miten käy :) Blogissani on sinulle pikkuinen haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin siinä käy, väriä vaan pintaan :) Kiitos haasteesta, tulen pikapuoliin sen nappaamaan :)

   Poista
 13. Meillä on ihan tuliterä terassi (talokaan ei ole vielä valmis), joka on sellainen punaruskea. Terassilaudat tulivat talopaketin mukana ja en tykkää siitä väristä yhtään. Meillä talo on tummanharmaa, melkein musta ja haluaisin juuri tuon väriset terassilaudat kuin teilläkin nyt on. Mikä on tuo aine, jolla ne on käsitelty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eli terassiöljy on kyseessä :)

   Poista
  2. Valitse naava, osta koepurkki. Ettei väri ole liian samanlainen kuin talo tai liian synkkä?

   Poista
 14. Me värjättiin omammme tummaksi ja tykätään kovasti, ainoa että kaikki kengänjäljet ja siitepöly näkyy... Mutta pestään sit usein :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, täytyy vaan pestä ja harjata useammin :)

   Poista
 15. Öh, tuossahan lukee terassiöljy.. Mulla on varmaan lukihäiriö..

  VastaaPoista
 16. Hei Johanna!
  Terassista tuli todella hyvä,sopii talon väriin mainiosti.Nyt kyllä harmittaa kun pähkäilin ruskean ja harmaan välillä ja otin ruskean.No ensi kesänä vedän sitten omanikin harmaaksi :)

  Kiva blogi ja koti sulla ja samoilla seuduilla vielä,ainakin melkein ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa tosiaan odottaa se vuosi, jää kuulemma hivenen tahmeaksi muutoin jos se lauta ei ime enää öljyä aiemman käsittelyn jäljiltä :)

   Aa, me asutaan samoilla seuduilla :)

   Poista
 17. Hienon näköinen, väri ihan loistava! :) Me saatiin juuri terassi valmiiksi ja ensi kesänä käsitellään. Olen haaveillut harmaasta sävystä ja aina kun nään harmaan terassin niin entistä enemmän haluan sellasen...:) ;) Osaatko vielä sanoa, että kuumuuko auringon paisteessa niin, ettei pysty esim avojaloin käveleen?? Mieheni sen takia vastustaa tumman harmaata sävyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti harmaansävyistä terassia :) Kyllähän se jonkin verran kuumuu, mutta mitä tässä nyt on tämä vähäinen käyttökokemus, niin on kävelty paljain jaloin ja jonkin verran jalkapohjissa tuntuu kuumalla säällä enemmän. En silti koe sitä mitenkään häiritsevän kuumaksi :)

   Poista
 18. Aivan ihana tuo terassin uusi väri! -Pia

  VastaaPoista
 19. Moikka!
  Googlen kuvahaun kautta löysin tämän juttusi terassistanne, meillä on terassin värin valinta käynnissä ja tein tänään koesivelyn Tikkurilan mustalla puuöljyllä,joka ei oikein näyttänyt hyvältä,on liian kova sävy. Tässä teidän terassissa väri näyttää juuri täydelliseltä,onko sävy oikein, 1826? Näyttää tossa värikartassa ihan vaaleansiniseltä..? Terkuin Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) Anteeksi että vastaus on viipynyt.. värikoodi on 1826 ja löytyy Woodex värikartasta, mies taisi pari kerrosta laittaa tuota öljyä :) Ja tuollainen meillä siitä tuli.

   Poista

Kiitos kommentista.