Sisällön tarjoaa Blogger.

Bloggaaminen, mitä se tuo, mitä se antaa?
Jonkin aikaa olen etsinyt tai enemmänkin mielessä asioita pyöritellyt bloggaamisen suhteen. Mieleni tekisi toisaalta saada hivenen lisää haasteita tai edes vähän enemmän jotain, jotain mikä toisi uusia tuulia bloggaamiseen ja ennen kaikkea blogiini. En tosin tarkalleen ottaen edes itsekään tiedä mikä se kipinän tuova juttu voisi olla. Minuakin ( niinkuin monia muitakin) on pyydetty mukaan Indiedays Inspiration -yhteisöön, sille en ole lämmennyt vielä ollenkaan tai suurin kysymykseni itselläni siinä on, että mitä se minulle toisi ja toisiko se sitä mitä mahdollisesti etsin, en tiedä, joten siksipä oma vastaukseni heidän suuntaan on aina vaan viipynyt ja viipynyt ja vastaukseni heille on edelleenkin auki. Olen yrittänyt miettiä, mikä itselläni on bloggaamisen perimmäinen tarkoitus ja mitä siltä tulevaisuudessa haluaisin. Ensimmäiseen pohdintaani olen vastauksen itseltäni saanut, mutta tulevaisuuden kysymys hiertää odottaen vastausta.Olen bloggaillut aluksi omaksi iloksi ja jossain vaiheessa lukijoita alkoi tulemaan mukavasti, joten voitaneen sanoa, että tällä hetkellä bloggailen niin itseni kuin teidänkin iloksi. Blogiuraa alkaa takana olemaan 3 ½ vuotta, melko pitkä aika, kun yleisesti ottaen minun harrastukseni tössäävät maximissaan puolen vuoden kohdalla. Bloggaamisessa on omat hyvät puolensa, kivat lukijat, antoisat keskustelut heidän kanssaan, kivat yhteistyökumppanit, kerrassaan upea harrastus itsessään koko bloggaus ja hyvänä lisänä valokuvaus, uudet tuttavuudet blogipiireistä... ( listaa voisi jatkaa vieläkin), vaikka nämä asiat ovatkin blogissani kohdillaan, silti kaipaan jotain, jotain joka toisi lisää pontta ja jotain uutta, tiedättekö jotain sellaista josta saisi uutta kipinää ja joka motivoisi jatkamaan ja panostamaan jälleen täysin uudella tavalla. Tunne on vähän samanlainen kuin olisi monta monituista vuotta tehnyt samaa työtä, samassa paikassa ja jossain vaiheessa se kyllästyminen iskee takaraivoon ja sieltä nouseminen siihen kivan työn tasoon vaatisi jotain uutta, jotain vaihtelua, jotain, josta saisi taas uuden kimmokkeen siihen kaikkeen. Voihan olla, että sellaista kimmoketta, joka toisi lisää potkua bloggaamiseen ei löydy kuin ajan kanssa tai sitten ei koskaan, toisaalta nurkan takana voi odottaa jokin mahdottoman hyvä tarjous, josta minulla ei ole vielä aavistustakaan... Jossittelua, joka ei kanna mihinkään.  Siispä, jatkan matkaani eteenpäin ja katson mitä päivät tuo tullessaan. 

Luulen, että en ole näiden bloggaamis ajatusten kanssa yksinäni, moni bloggaaja varmasti jossain vaiheessa miettii omaa "blogi uraansa", onko se tiensä alussa, huipussa, vai lopussa ja mitä sitten, lopettaako, jatkaako, vai mennäänkö tauolle tai kenties jotain muuta...Pieniä asioita loppujen lopuksi, mutta harrastukset kun pakkaavat yleisesti ottaen olemaan tärkeitä niiden kohtalosta päättäminen voi olla kova pala.

Oletko sinä bloggaaja ja millaisten asioiden kanssa sinä ole paininut,  Oletko ollut samojen asioiden äärillä vai menetkö päivä kerrallaan ja katsot mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Vai kaipaatko edes mitään uutta?

26 kommenttia

 1. Hyvin samantapaisia ajatuksia minullakin on bloggaamisen suhteen. Ajatukset blogin suhteen heittelee lopettamisesta innostukseen:) En lähtenyt mukaan Inspiration-yhteisöön enkä Casa-blogeihin vaikka kutsun sain molempiin. Lopulta aina päädyn siihen että jatkan blogin pitämistä vanhaan malliin:)
  Pidän blogistasi tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla muidenkin ajatuksia. Itselläni on aina jossain vaiheessa todella kova innostus bloggailuun, nyt kesällä on tuntunut että ei millään viitsi edes avata konetta että jonkun postauksen voisi tehdä. Voihan se olla että vuodenajatkin vaikuttaa mielialaan blogin suhteen , mene ja tiedä :) kiva kuulla että pidät blogistani <3

   Poista
 2. Kiejoitit hyvän tekstin. Se on hyvä pysähtyä miettimään ja missään nimessä ei kannata itseään kiusata asian kanssa, , parasta tehdä mikä itsestä parhaalle tuntuu. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika-ajoin on hyvä pohtia niitä asioita mitä tekee, kuten nyt tämä bloggailu. Kun asioita miettii voi saada uudenlaisia näkökulmia asioihin, tässäkin postauksessa varmaan juurikin sitä uutta näkökulmaa hain. On mukava jakaa ajatuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka tietävät mistä asiassa on kyse . Parasta on tosiaan tehdä niinkuin parhaaksi näkee ja sydän sanoo <3

   Poista
 3. Olen vasta ns. aloittelija bloggaaja, n. 1 vuotta takana. Reilut 20kpl viestejä vasta kirjoitellut ja niitä satunnaisesti. Tykkään lukea moniakin erilaisia blogeja, mutta jotenkin aika-ajoin ärsyttää yleisesti se, että yleisin kirjoituksien aihe on jotain uutta ostettua tai hankittua asiaa. Toki syyllistyn siihen itsekin, mutta koitan myös kirjoitella muutakin. Ja toinen ihmetyksen aihe on se, miten vaikeaa on saada kirjautuneita lukijoita, näen kyllä että blogiani luetaan, mutta vain yksi on uskaltautunut tunnistautuneeksi lukijakseni. Mutta ehkäpä minulta puuttuu vielä se jokin. Ihanaa on saada lukea erilaisia blogeja ja saada vinkkejä myös omiin harrastuksiin yms. PS. Tykkään kovasti blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan blogin tyyli hyvin paljon kertoo siitä mistä blogissa yleisesti ottaen kirjoitetaan. Sisustusblogeissa pääpaino on sisustuksessa ja on luonnollista että tällaisessa blogissa kerrotaan myös niistä hankinnoista. Vaikka bloggaaja usein kertoisikin ostoksistaan, ei se mielestäni väärin ole, se kuuluu blogin tyyliin ja sellainen postaus istuu hyvin sellaiseen blogiin. En itse ainakaan ole törmännyt vielä sellaiseen blogiin varsinkaan sisustusaiheiseen jossa kokoamaan esitettäisiin ostoksia, vaan kirjoittaja kirjoittaa myös muuta sisustuksellista sisältöä. Toki mehän voimme lukea eri blogeja :)

   Muistan itsekin alkuajoilta kuinka vaikea oli saada ns. Kirjautuneita lukijoita, se vaatii kovaa työtä ja paljon omaa aktiivisuutta. Uskon että myös sinä tulet saamaan lukijoita kunhan jaksat vaan tehdä töitä sen eteen <3

   Poista
 4. Samoja asioita on tullut mietittyä ja asioiden kanssa on tullut painittua, etenkin keväällä. Kun lähdin casa blogeista takaisin omalle pohjalle, tuntui kun bloggaamisen ilo olisi palannut takaisin ja näinhän se oli. Vaikka mitään varsinaista vikaa casassa ei ollut, niin omalla pohjalla "itsenäisesti" kirjoittavana homma tuntui paljon enemmän omalta. Se kaikki johtuukin varmaan vaan omasta mielestä :)

  Indiedays toi uusia haasteita kuviohini, mutta vain hyvällä tapaa. Huippua on se että kirjoitan omalla blogipohjallani ja aivan samalla tavalla kun ennenkin. Postaukseni on juuri sellaisia kun haluan niiden olevan, kirjoitan varmaan monen mielestä turhasta tai joutavasta mm. tavaroiden hankinnoista, mutta se on vain niin osa minua ja blogia että näistä tulee kirjoitettua. Yhtäkään postausta blogiini ei tule, minkä sanojen takana en itse seiso, ja näin se on kyllä ollutkin aina :)

  Tsemppiä, toivottavasti saat jotain uusia haasteita ja virikettä. Blogisi on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jaoit ajatuksiasi. Pakko kysyä, että millaisia haasteita indiedays sinulle on tuonut? Siis kysyn ihan mielenkiinnosta, koska minun pitäisi tehdä päätös itse, että lähtisitkö siihen mukaan vai en. :)

   Poista
  2. Sanoisin tähän mennessä että mielenkiinnolla ootan tulevaa :) ehkä id on tuonut uusia näkökulmia ja ajatuksia minulle nyt ja sitä kautta omat suunnitelmat tulevasta on vahvistuneet. Sen ainakin tiedän että nyt olen varma että blogiani aion kirjoittaa toivottavasti vielä pitkään :)

   Poista
 5. Mulla "blogiuraa" on takana vasta alle puoli vuotta. Oon saanut todella vauhdikkaan alun, seuraajia on yhteensä 80 ja Fb-tykkääjiä 145. Oon edelleen todella innoissani ja oon kyllä itse ollut todella aktiivinen. Postauksia on kertynyt jo lähemmäs 230.
  Huomaan kuitenkin miettiväni jatkuvasti, et muut blogit on parempia sisällöltään, kuviltaan jne. Ja varsinkin näin kesäaikaan, kun ihmiset lukevat ja kommentoivat vähemmän, alan heti analysoida sitä, onko sisältö jotenkin muuttunut vai miksi kävijämäärät laskevat, eikä kommentteja tule.
  Kai se on kuitenkin ihan tervettä ja normaalia välillä miettiä, mitä haluaa ja kokea jopa niitä kyllästymisen tunteita. Uskon, että niitä tulee täälläkin jossain vaiheessa olemaan, kunhan uraa on pidempään takana. Sulla on kuitenkin todella kiva blogi, joten toivottavasti et ainakaan päädy lopettamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sinulla on lähtenyt hyvin blogiura liikkeelle :) uskon, että kesäisin on muutoinkin hiljempaa kaikissa blogeissa kun ihmiset viettävät aikaa ulkona :) en ole itsekään paljoa viitsinyt konetta avata aurinkoisia kesäpäivänä.

   Poista
 6. Heipsan Johanna

  Ihanan tekstin olit kirjoittanut. Saattaapi olla, että tämä on sellainen taantumavaihe. Tai toivotaan näin, koska olisi surullista, jos ihan vallan lopettaisit tämän ihanan blogisi. Itsekin käyn täällä usein, vaikka en aina jätäkään puumerkkiä käynnistäni.
  Itselläkin on aika ajoin pää ihan tyhjä, eikä bloggaaminen maistu yhtään. Silloin pitää vain miettiä, että se on kuitenkin vain harrastus, ei pakollista. Yleensä ajan kanssa pääsee näiden kausien yli...
  Olen muuten myöskin miettinyt näitä portaaleja ;)) ja sitä, että mikä on oikeasti se lisäarvo, jonka ne bloggaajille antavat... Voisiko se olla jotain aivan muuta, kuin tavaraa, joiden myötä tulee vain niitä mainospostauksia (yäk). Voisiko se olla jonkinlaista muuta yhteistyötä eri tahojen kanssa...

  Näihin tunnelmiin lopettelen tällä erää... voimia ja innostusta sinulle.

  Terkuin, Frida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun jätit kommenttia Frida <3 olet oikeassa, portaaleissa ainakaan itselle ei tärkeintä ole tavaran saanti, sitä saa muualtakin, joten jätän itse ainakin tuollaisen asian ihan toisarvoiseksi. Mutta tosiasia kuitenkin varmasti on se, että jos henkilö portaaliin siirtyy, niin varmasti sitä odottaa jotain, jotain uutta nousua , jotain josta saisi uutta kipinää jälleen bloggaamiseen. Ei sen motivaattorin tarvitse olla raha tai ne tavarat, tämä on kuitenkin vain harrastus. Silti ainakin itse koen, että kaipaisin jotain lisäpotkua tähän hommaan, en vain tiedä mitä se on :)

   Poista
 7. Omasta puolestani voin sanoa että blogin pitäminen on tuonut paljon uusia tuttavuuksia.I.I:iin liittyminen toi lisää lukijoita ja liikennettä joka taasen toi minulle uusia blogeja ja ideoita.Puolin ja toisin enemmän kommentointia ja kanssakäymistä.Se on se paras anti mitä saan tällä hetkellä.Omaa aktiivisuutta täytyy tietysti olla.Ja tietynlaista heittäytymistä ja itsensä likoon laittamista täytyy olla saadakseen myös itselle jotain.Toivottavasti osasin ilmaista itseni ymmärrettävästi :)
  Tärkeä pointti on tietysti että blogini on aloitteleva,takana vasta 8 kk.Sinulla Johanna on jo aika mittava ura takana.Ymmärrän tuon lisäpotkun ja uuden ulottuvuuden hakemisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun jaoit ajatuksia. En epäile etteikö inspirationiin kautta tulisi lukijoistakin lisää, mutta en osaa sanoa, en jotenkin vielä sisäistä sitä ajatusta mikä heillä siinä on takana :) itse olen kokenut niin portaalin alla bloggaamiseen kuin yksinäänkin täällä bloggerissa ja molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, joten pystyn vertailemaan myös siltä kannalta asioita, jotain silti kaipaan :)

   Poista
 8. Melkein ihan alusta asti olen blogiasi seurannut. Aluksi siksi, että olet täältä samalta seudulta. En tiedä mikä on, mutta monen blogin seuraaminen on jäänyt, kun ovat siirtyneet jollekkin kaupalliselle alustalle - en kyllä tiedä miksi? Itselläkin aktiivisuus vaihtelee - välillä tuntuu, että on pakko vaan pitää blogia hengissä (ilmankann ei osaa olla)ja välillä taas siltä ettei kerran päivässä riitä. Nyt on juuri kovasti aktiivinen vaihe, joka osaksi varmaan johtuu tästä mammalomasta, että hakee erillaista aktiviteettia päiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kyllä seuraan blogeja riippumatta missä ne bloggaa, itseäni kiinnostaa se blogi enemmän kuin itse se ns. Portaali missä he ovat, enkä ole kokenut sitä mitenkään ärsyttäväksi vaikka lukemani blogit olisivatkin siirtyneet muualle kirjoittelemaan :) toivotaan että mullakin iskee tuo aktiivikausi taas jossain vaiheessa :)

   Poista
 9. Itsellä blogin pitäminen alkoi raksapäiväkirjasta ja lukijakunta koostui alussa lähinnä vain ystävistä, tutuista ja sukulaisista, jotka seurasivat projektin etenemistä. Talon valmistumisen jälkeen olen ollut pari kertaa heittämässä pyyhkeen kehään, mutta joku tänne vaan vetää puoleensa :) Tykkään kirjoittaa, ja olen saanut täältä blogistaniasta muutaman hyvän "blogiystävän". Kirjoittaminen on myös itselle jonkinlainen henkireikä ja tapa ilmaista itseäni. Kirjautuneita lukijoita ei ole kovasti, mutta kävijöitä blogissa kuitenkin on, joten sen voimin jaksan innostua ja jatkaa.

  Uskon, että jokaiselle bloggarille tulee samanlaisia ajatuksia kuin sinulle, onhan sulla jo taivalta täällä takana ja olet kokeillut myös portaalissa kirjoittamista. Aina ei vaan iske, ja silloin on tehtävä sitä mikä itsestä tuntuu hyvältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei bloggaaminen pahalta tunnu, vaan kaipaan sitä jotain, mistä en vielä oikein osaa sanoa, että mitä :) henkireikä tämä minullekin on, mutta se ei aina auta :) mukava kun jaoit ajatuksia :)

   Poista
 10. Minä vasta pari kuukautta sitten uskaltauduin aloittamaan oman blogin kirjoittamisen ja on sinne muutama lukijakin ilmestynyt pikkuiseen blogiini :) Alottamista venytti juuri se, että onko minulla loppujen lopuksi mitään annettavaa, että joku sitä viitsii käydä lukemassa ja jopa palaisi toistekkin lukemaan... päätin ettei yrittänyttä laiteta ja katsotaan miten käy. Ja tämä bloggaaminen on vienyt minut ihan mennessään. Sitä en tiedä saako lukijat blogistani mitään, mutta minulle se on keino jakaa intohimojani! Ja koska minun "blogiurani" on ihan lapsenkengissä (ellei jopa vauvan) ja hakee vielä omaa tyyliä niin en osaa vielä ainakaan yhtyä sinun ajatuksiisi, mutta uskon, että jokainen on tai tulee ajattelemaan noita samoja asioita! Toivottavasti löydät sen jonkun ja jatkat bloggaamista, koska minä ainakin mielelläni käyn täällä useasti viikossa katsomassa mitä uutta olet kirjoittanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen kirjautunut lukija tuntuu hyvältä. Ehdottomasti nuin sitä pitää ajatella, että yrittänyttä ei laiteta, sillä pääsee jo pitkälle. Tsemppiä sinulle bloggailuun, tulen kurkkimaan sinne :)

   Poista
 11. Minä olen aloittanut blogin kirjoittamisen vasta tänä vuonna, mutta jotenkin tuntuu, että lukijoita on todella vaikea saada aktiivisuudesta huolimatta. Mielessä pyörii ajatuksia; ehkä en kirjoita tarpeeksi kiinnostavista aiheista, ehkä kuvat eivät ole tarpeeksi hyviä jne. Tykkään kuitenkin blogin pitämisestä, vaikka välillä pää onkin tyhjä. Mutta uskon, että tähän törmää jokainen bloggaaja aika-ajoin. Sinulla on taivalta takana jo monta vuotta, joten ymmärrän hyvin, että kaipaat "jotain". Toivottavasti löydät sen ja sillä välin jatkat kuitenkin kirjoittelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä lukijoita tulee, ihan varmasti, mutta voin sanoa, että se on kovan työn takana , ehdottomasti jatka vaan bloggaamista, älä luovuta<3

   Poista
 12. Mä kanssa välillä mietin bloggaamisen mielekkyyttä... viekö tämä harrastus liikaa aika muilta jutuilta, onko enää mitään sanottavaa, onko kaikki jo nähty...
  välillä mietin että nyt kyllä pidän taukoa koko hommasta, mutta sitten taas on jo kohta pakko päästä blogia päivittämään!
  vähän jänskättää kuinka käy kun töihin palaan, mutta en minä tästä ressiä meinaa ottaa!
  ja paljon tämä tuo iloa elämään, ja mulla ainakin kannustusta itselle saada niitä aloitettuja projekteja myös päätökseen saakka.
  Minä pidän blogistasi ihan juuri tällaisena kuin se nyt on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tietenkään sinun kannata ressiä ottaa, ensin perhe ja työ ja sitten vasta bloggailu :) Totta, bloggailu tuo paljon iloa ja todella mahtavia tuttavuuksia <3

   Ihanaa kun jaksat lukea minun hömpötyksiä <3

   Poista

Kiitos kommentista.