Sisällön tarjoaa Blogger.

Ikkunavalaisimet


 Taas on vierähtänyt tovi edellisestä postauksesta, en tiedä oikein mikä on kun ei yksinkertaisesti vain saa aikaiseksi avattua konetta ja ladattua kuvia tänne. iPadin hankkimisen jälkeen olen ollut totaalisen kyllästynyt näihin pöytämallin koneisiin, vaikkakin meillä läppäri on, mutta koneen aukaiseminen tuntuu jotenkin työläältä, onhan se nyt selvää, monta minuttia joutuu odottelemaan koneen aukeamista kun iPad on auki sekunnissa :D Yritän kuitenkin syksyn mittaan saada petrattua bloggaamisessa, sillä kenties jotain muutoksiakin on tulossa blgiin. 

Ostin ikeasta kesällä kangasta, joista äitini ompeli ompelutaidottomalle tyttärelleen kapat. Mustavalkoisella värimaailmalla jatketaan edelleen ja sen osalta ei ole tulossa muutoksia, sen verta paljon tykkään värimaailmasta. Jonkin aikaa on etsinnässä ollut myös ikkunavalaisimet olohuoneen puolelle ja vihdoin ne löytyivät Oulusta. Oletteko muuten huomanneen saman kuin minä, että ikkunavalaisimia on todella huonosti myynnissä kaupoissa? Jonkin verran niitä eri katalogeista löytyy, mutta itse liikkeiden valikoima on todella onneton, useampi kauppa Oulun seudullakin myi ei oota. Itse olen hieman ihmetellyt sitä, että miksi ihmeessä kaupoissa ei ole valikoimissa ikkunavalaisimia, onko ne kenties vain pienen väestön juttuja ja näin ollen kaupat eivät ole katsoneet tarpeelliseksi ottaa niitä valikoimiin? Onko syynä se, että ihmiset / yritykset eivät ole ajatelleet rakentaessaan taloa, että ikkunan yläpuolelle olisi hyvä laittaa pistoke tunnelmavaloja silmällä pitäen? vai onko tässä vain yksinkertaisesti jonkinlainen ajatuskatkos yrityksillä, etteivät ole valikoimiinsa ottaneet ikkunavalaisimia...Jokin syyhän siinä täytyy olla..  Meille oli ihan luonnollista rakennusvaiheessa asennuttaa jokaisen ikkunan yläpuolelle pistoke valaisinta varten ja vietävästi harmittaa, että yritysten valikoima ikkunavalaisinten osalta on lähes onneton.

Tunnelmallista lauantai- iltaa teille kaikille.


33 kommenttia

 1. Eikös esim Elloksella ole kuitenki jonku verran niitä valikoimassaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tekstissäkin kirjoitin, että kataloogeista niitä jonkin verran löytyy tosiaan, mutta itse kauppojen valikoimat on onnettomat. Itsellä tulee todella harvoin tilattua lehdistä kun mielummin hypistelee ja tutkailee sitä tuotetta ihan omissa käsissään ennen kuin tekee ostopäätöksen :D

   Poista
 2. Voisko saada lähempää kuvaa ja tietoa ikkunavalaisimista? Olen nimittäin itsekkin sellaisia metsästänyt..
  Mutta tuo kappa olo huoneessa :/ pakko sanoa suoraan, että ei lähde, ei sitten yhtään :( Jotenkin peittää liikaa ikkunoista ylhäältä ja tekee tilan oudon näköiseksi. samoin nuo leveät vaakaraidat tekevät tilan oudon näköiseksi.. Tuo mustavalkoisuus ei myöskään jotenkin mätsää seinien väriin.. verhossa saisi olla muutakin kuin vain mustaa ja valkoista..tai sitten yksiväriset. Mutta kapat nyt vain yksinkertaisesti sopivat todella harvaan olohuoneeseen :( Anteeksi suora kommenttini, mutta työskentelen alalla ja nuo kuvat pistää pahasti silmään..tuo verho ei yksinkertaisesti kuulu tuohon kuvaan, ei sitten millään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaista tietoa kaipaat ikkunavalaisimista? Sisustusalan ammattilaisena sinulla on varmasti itselläsikin riittävä määrä tietoa eri valaisimista jne . Hienoa tosiaan kun työskentelet alalla, kerrrotko yrityksen missä työskentelet niin voin pyytää vaikkapa sinulta vinkkejä, mitä tilaan mielestäsi kaivattaisiin, jospa sitä voisi jotain ideoita saada. Itse tykkään mustavalkoisuudesta ja kodistamme sellaisena kun se nyt on , se on mielestäni pääasia, me sisustamme kotia meille itsellemme, ei esim. Lukijoille, eikä lukijoita varten. On totta, että varmasti joskus ihan jokainen tekee sisustuksessaan ja sisustamisessa "virheitä" , mutta kuten sanontaan kuuluu, virheistä oppii :) ja eihän kaikkien tarvitse mätsätä, olisi joskus todella hienoa nähdä koti jossa kaikki on täydellistä, liekö sellaista edes olemassa...

   Poista
 3. Kauniilta näyttää. Me haluttiin kanssa pistokkeita ikkunoiden päälle, ja aika pitkän osan vuotta niissä roikkuu joidenkin ehkä jouluvaloiksi luokittelemia valaisimia... ;)
  vai muutoksia? no, mukana kuin pukama ollaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no eihän jouluvaloissa mitään pahaa ole :) muutoksia, mutta ei mitään maata järisyttäviä ;)

   Poista
 4. Ikkunavaloja ei tosiaan taida liikkeiden valikoimista juuri löytyä. Pistorasiat ikkunoiden lähellä on kyllä tosi kätevät, nykyisin tulee tunnelmavaloja roikutettua ympäri vuoden, joten tulisi pistorasiat itsellekin tarpeeseen. Meiltä löytyy ihan hassusta paikasta pieneltä seinänpätkältä pistorasia melkein katon rajasta. En ole keksinyt mihin kukaan sitä käyttäisi... :D

  Viihtyisältä näyttää teidän olkkarissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisiin ja erikoisiin paikkoihin ne ihmiset pistorasioita suunnittelee ja on suunnitelleet :) tarkoitatko, että teillä on sellaisessa paikassa katon rajassa pistorasia, jossa ei ole ikkunaa?

   Poista
  2. Ne katonrajassa olevat pistorasiat on tarkoitettu tauluvaloille.

   Poista
 5. minusta tuntuu että laihan tarjonnan syy on juurikin tuo, ettei ihmiset käytä niin paljon nykyään ikkunalamppuja? Itse en ainakaan ole monillakaan ikkunalamppuja nähnyt :) Meillekin tulee toki joka ikkunan kohdalle pistoke jouluvaloja varten, mutta ikkunalamppuja en ole ainakaan vielä niihin suunnitellut. Tykkään tuoda sitä valoa pöytävalaisimilla ym :) Ja toinen syy on juuri tuo laiha tarjonta. Vaikea löytää mieleisiä lamppuja :) Vaikkakin ikkunalamput tuovat ihanasti tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, näinhän se voi olla :) olenkohan minä jotenkin erikoinen kun mielestäni ikkunavalaisimet on vaan tosi kivat :) tarjonta on tosiaan laiha, eihän sitä tiedä jos jonain päivinä kauppiaat hoksaisivat että niitä tærvittaisiin :)

   Poista
 6. Ikkunavalaisimet taitavat olla enemmän ruotsalainen juttu. Mutta mielestäni sitä kannattaisi jäljitellä täälläkin enemmän :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olen ymmärtänyt, että Ruotsista ovat lähtöisin ja silläkös nuo ikkunavalaisimet itsellä niin kovasti kiehtookin kun rajanpinnasta olen kotoisin ja sielläpäin ikkunavalaisimia näkee lähes jokaisessa ikkunassa :)

   Poista
 7. Vaikkei nyt varsinaisesti tähän ikkunavaloaiheeseen liitykään, niin sanonpa minäkin mielipiteeni. Minusta nuo verhot on juuri aivan ihanat, ja tuo mukavaa eloisuutta tuohon vaaleuteen. Itse olen mustavalkoisen ystävä, ja se on mielestäni väriyhdistelmä johon ei kyllästy koskaan. Sitä kun voi aina maustaa sopivasti jollain lisäväreillä, kuten olet tehnytkin. Blogisi on edelleen suosikkilistani ykkönen! Kiitos siitä ja ihanien ideoiden, ajatusten ja kuvien jakamisesta meidän lukijoiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pidän mustavalkoisista verhoista, enkä itse koe niitä mitenkään rumina. Tokihan kaikilla on omat mielipiteet asioista ja toki niitä saa ollakin, en minä niistä pahastu. Rakennamme kuitenkin kotia meille itsellemme, emmekä kenellekään muille :) mukava kuulla, että sinä ainakin pidit verhoista ja on todella ihanaa kuulla, että viihdyt blogini parissa hyvin :) mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle.

   Poista
 8. Näyttää kivalta nuo ikkunavalasimet :)
  Syynä varmaan, ettei kaupoista taho löytyä on se, että ne on hitusen ruottalaisuutta :) Eli ruottin kaupoista kyllä löytyy, ja kataloogeistaki eniten on ollu ainaki joskus Halens, Ellos ja Jotex :)

  Mulla on ikkunavalot ollu jo usiamman vuojen :) Tuolla ku on Torniojokivarrella ajellu vuosia niin ruottin puolelle nähny ja siellä monessa talossa ikkunoissa ollu valasimet :) Ollu niin kauniin näköstä, että oli silloin joskus itellekki pakko hankkia :) Halens myi silloin ku mie tilasin :) ja siis on vieläki ne lamput ikkunoissa, modernit ja simppelit niin ei aika oo "vieny" niitä :) tosin ne oli alunperin mustat mutta spraymaalasin valkoseksi joku aika sitte, oisko parisen vuotta aikaa :)

  Ihme ja kumma että vaikka ne on ollu ruottissa iät ja ajat, ei ne oo pahemmin tänne rantautunu..enkä tarkota nyt krumeluuri-ikkunalamppuja vaan semmosia simppeleitä, meilläki on simppelit ja aikaakestävät :) Ne on ihanat sytyttää hämärässä, eikä silleen sisällekkään näy ku ikkunoissa on valot vaikka oiski säleverhot hieman raollaan :) Kellään en oo täälläkään nähny niitä vaikka ollaan asuttu etelässä toistakytä vuotta, ja varmaan moni ihmetelly mitä nuo on jos ovat nähneet meän ikkunoissa :)

  Ikkunavalot on kyllä mahtavat! :) Moni ei ymmärrä niitten päälle mutta iteppä menettävät mukavan tunnelman ennakkoluulojen takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsin kaupoistahan niitä löytyy, mutta täältä meiltä nekin kaupat ovat vähän liian kaukana, ei viitsi paria sataa kilometriä ihan hetken mielijohteesta huristella :) siksi toivoisi, että niitä löytyisi ihan suomalaisistakin kaupoista :)
   Ihanaa kun satu jätit pitkästä aikaa kommenttia :)

   Poista
 9. Ihan totta! Ne pistorasiat pitäisi olla siellä ikkunan kohdalla..erilaisten jouluvalojen yms kanssa olen sen todennut.
  Ikkunavaloja en minäkään ole nähnyt liikkeissä, vaan niissä kataloogeissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no ehdottomasti pitää olla pistokkeen ikkunan yläpuolella :) kataloogeista niitä tosiaan jonkin verran löytyy, ellokselta tilasin keittiöön, mutta niitä olisi mukava hypistellä ennen ostoa :)

   Poista
 10. Kyllä minäkin pidän ikkunavaloja, taloa rakentaesssa oli ihan selvää että joka ikkunalle tulee pistorasia:) mutta tosiaan lampuissa on huono valikoima..itse löysin paikallisesta lamppuliikkeestä jo vuosia sitten hyvät lamput..valkoiset sellaiset ne kestää aikaa..pitääpä käydä katsomassa josko löytäis vielä toiset samanlaiset olkkariin, mulla ne on keittiössä:) ja kappa sopii hyvin teille, teillä on tosi kaunista, vaikka meidän koti on tosi erilainen,aika paljon väriä, mutta musta ja valkoinen on hyvä yhdistelmä:)
  T.Riitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kauniita aikaa kestäviä ikkunavalaisimia on vaikea löytää, itse löysin ellokselta ihanan valkoisen ikkunavalaisimen :) mukava kuulla, että pidät kodistamme vaikka meillä erilainen maku onkin :) minäkin pidän monista kodeista vaikka niissä on tyystin erilainen tyyli, erilaisuus on rikkaus :)

   Poista
 11. Tosi kaunista teillä. Postaa vaan useammin, tää on mun lempiblogi ollut jo ihan alusta asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mistähän saisin kunnon postausvaihteen päälle, että saisin aikaiseksi aukaista tietsikan :) yritän parantaa " tapani" :)

   Poista
 12. Hei Johanna! Mitkä varjostimet sinulla olikaan noissa ikean lasisissa lampunjaloissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa H. Ikean jaloissa on pentikin valkoiset varjostimet :)

   Poista
 13. Ihanan näköistä TYKKÄÄN!

  VastaaPoista
 14. Kappa sattui myös minuun silmääni pahasti, sorry.

  VastaaPoista
 15. Mulla taas ihan silmä lepää, kun katon teidän kotia! Niin kaunista ja rauhallisen näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukava kuulla, että pidät näkemästä :)

   Poista
 16. Täältä löytyy ikkunavalaisimia, kylläkin nettikaupasta. Valaisinliike.fi ja lamppukauppa.fi. Meillä oli myös edellisessä talossa ikkunavalot ja bongattiin ne aikoinaan Ruotsista. Nyt tähän remontoitavaan taloon haluttais myös. Pistorasiat laitettu jo valmiiksi kunhan vain tyyliin sopivat valaisimet löytyis. Tuossa Valaisinliike .fi.ssä on hyvä tarjonta. Teillä hyvän näköistä. Eikö olekki kiva tehä itelle oman näköistä, ei se tarvi aina natsata yhteen, pääasia, että oma väki viihtyy. Sillä tavalla tulee persoonallisia koteja. Minun mielestä sisustussuunittelijat ym. alan henkilöt painottavat liikaa kaikkien eri osa-alueiden saman tyylisyyttä. Tehdään kuitenki omalle perheelle oman näköisiä koteja, vaikka sitten virheellisesti. t. A.A

  VastaaPoista
 17. Törmäsin sivullesi kun etsin netistä ikkunavaloja.
  Olen aiemmissa kodeissani käyttänyt pöytälamppuja ikkunavaloina kukkalaudan päällä. Asunnon samalla sivulla samanlaiset. Pöytälamput ovat kivasti valaisseet huonetta ja tuoneet tunnelmaa. Lisäksi valo estää katseet ulkoa sisälle.
  Nyt uudessa kodissa ei ole kukkalautoja ja siksi pitäisi löytää roikkuvalot.
  Etsintä jatkuu.
  Terveisin Haneli

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.