Maistuvia herkkuja



Jokin aika sitten poimittiin viinimarjapensaista marjat, mitään suuria määriä ei meidän puskista saanut, joten ajattelin pistää marjat piirakkaan. Noh, eihän siitä kovin kaksista tullut, kakku oli muutoin hyvää, mutta seassa olleet viinimarjat ihan liian kirpeitä, joten tästäpä syystä en jaa reseptiä, ettei vaan tule sanomista :) Onko teillä mitään hyvää reseptiä, jossa marjoina olisi viinimarjat, hyviä reseptejä otetaan avosylin vastaan. 

Minä suuntaan tänään Jyväskylän seudulle, joten yritetään bloggailla iPadin avulla. Viimeaikoina on alkanut taas bloggailu maistumaan ja päätinkin, että ulkoasu muutoksia täytyy tehdä, jotta hiljaisen kesän jälkeen voi aloittaa vähän niinkuin puhtaalta pöydältä, toivottavasti muutokset näyttää teistäkin kivoilta. Oletteko muuten huomanneet, että tuohon sivupalkkiin on ilmestynyt instagram paneeli, siinä päivittyy instagramiin ladatut kuvat, joten pääsette seuraamaan sitä kautta vähän extra kuvia. Ja muistattehan, että myös Facebookin kautta on helppo seurata uusimpia postauksia, sinne nimittäin linkitän aina uusimmat jutut ja joskus vähän muutakin :) Facebook tykkääjäksi pääset Tästä . 

Kivaa torstaita. 

14 kommenttia

  1. Piirakan päälle viinimarjojen sekaan perunajauhoa, reilusti sokeria ja mantelilastuja. Syödään vaniljakastikkeen kera. - Juuri tein puolukkapiirakan, katsotaan onko liian kirpeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunajauhotko peittävät kirpeyttä ? Mää teen yleensä puolukkapiirakan päälle sen muruseoksen , puolukkapiirakka on muutoinkin ihan super hyvää :)

      Poista
  2. Olen seuraillut blogiasi jo pidemmän aikaa, mutten muista, olenko aikaisemmin jättänyt kommenttia. Nytpä siis on korkea aika jättää:)!

    Kakku näyttää kyllä tosi hyvältä, harmi jos maistuu liian kirpsakalta! Me ollaan keitetty viinimarjoista mehua ja laitettu pakkaseen...lämmin omatekemä mehu on parasta kylminä talvi-iltoina.

    Blogisi ulkonäkö on hyvä ja selkeä!

    http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinimarjoista tulee kyllä hyvä mehu, meillä tosiaan oli niin vähän marjoja, että ei olis kovin montaa desiä edes mehua tullut :)

      Poista
  3. Tällä ohjeella tulee aivan ihana samettinen mustaherukkajuustokakku :) Suosittelen!

    Pohja

    150 g digestive -keksejä
    50 g voita

    Mousse

    2,5 dl Flora vispiä
    200 g maustamatonta tuorejuustoa
    200 g ranskankermaa
    1,5 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    200 g mustaherukoita
    6 liivatelehteä
    0,5 dl vettä

    Kiille

    1 dl vettä
    1 dl kuningatarsosetta
    3/4 dl sokeria
    tilkka sitruunamehua
    4 liivatelehteä

    1. Murskaa digestivekeksit. Helppo ja nopea tapa on laittaa keksit vahvan muovipussin sisään ja vetää kaulimella keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se murujen sekaan.
    2. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja laita reunoille kalvo jos haluat hyvin tasaisen pinnan reunoihin. Painele muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.
    3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mustaherukat. Kuumenna vesi kattilassa kuumaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
    4. Kaada täyte pohjan päälle. (täytteen tulee olla riittävän löysää, jotta lopputuloksesta saa tasaisen)
    5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli. Laita kakku vähäksi aikaa pakastimeen, ennekuin teet kiilteen päälle -näin se hyytyy nopeammin kakun pinnalle.
    6. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan vesi, kuningatarsose, sokeri ja sitruunamehu ja kiehauta seos. Lisää kuumaan seokseen liivatteet, sekoita hyvin (varmista, että liivate on liuennut) ja jäähdytä seos suunnilleen ihon lämpöiseksi. Kaada kiille kakun pinnalle varovasti ja laita kakku jääkaappiin. Tarjoa aikaisintaan muutaman tunnin kuluttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon ohjeesta, pitää laittaa pian kokeiluun, vaikuttaa ainakin todella hyvältä :)

      Poista
  4. Herkullisen näköinen on piirakka jokatapauksessa :-) Nam!

    Mukavaa reissua! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joskus ulkonäkö voi pettää :)

      Poista
  5. Nam! Hei kokeile ihmeessä tuota punaviinimarjamarenkipiirakkaa, oli niiin herkkua. Ohje täällä

    http://siirappiajahunajaa.blogspot.fi/2013/07/kesavieraita-paratiisissa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria ohjeesta, laitetaan testaukseen :)

      Poista
  6. Laitan sulle tällaisen ohjeen josta tulee uunipannullinen piirakkaa
    pohja:
    250g margariinia
    3dl sokeria
    4 munaa
    5dl vehnäjauhoja
    2tl leivinjauhetta
    1dl kermaviiliä(maitokin käy)

    1. Vaahdota margariini ja sokeri
    2.Lisää kananmunat yksitellen vatkaten
    3.Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan.
    4.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle
    5.Laita taikinan päälle viinimarjoja,raparperia,mustikoita tai omenoita oman maun mukaan
    Valmista muruseos:
    100g voita(sulatettuna)
    1,5 dl sokeria
    2dl vehnäjauhoja
    1tl vaniliinisokeria
    Sekoita kaikki aineet murumaiseksi ja ripottele marjojen päälle piirakkaan. Uuni on lämmitetty 200c ja paista piirakkaa noin 30min. On kyllä tosi hyvää vanilijakastikkeen tai jäätelön kanssa. Hyvää myös ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, tällä ohjeella voisi kokeilla tehdä tuon raparperiversion :)

      Poista
  7. Hei!
    olen lueskellut blogiasi nyt reilun vuoden, sinulla on kaunis koti, blogiasi on mukava seurata.
    T.Aila
    Viinimarjoille ja puolukalle tosi toimiva piirakkaohje,helppo ja maukas:

    300g margariinia
    3 dl sokeria
    5 munaa
    5 1/2 dl vehnäjauhoja
    3 tl leivinjauhetta
    3 tl vanilliinisokeria
    1/2 dl maitoa

    piirakan päälle:
    1 litra marjoja
    4 dl kermaviiliä
    3 munaa
    1 dl sokeria

    1.Vaahdota margariini ja sokeri
    2.Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
    3.Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää jauhoseos ja maito taikinaan.
    4.Levitä taikina uunipellille, marjat päälle.
    5.Sekoita kermaviili, munat ja sokeri keskenään ja levitä seos marjakerroksen päälle.
    6.Paista piirakka 200 asteen lämmössä n. 50 min. (kiertoilmalämmöllä olen paistanut 170 asteessa noin 40 min.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ohjeesta. Perehdyn ohjeeseen vielä huomenna paremmin :) Huomenna ajattelin, että voisin leipasta jonkun näistä teidän antamista ohjeista, joten katsotaan mihin ensimmäisenä päädyn:)

      Poista

Kiitos kommentista.

Takaisin ylös