Sisällön tarjoaa Blogger.

Talvivaatteet lapselle

Jokos teillä on suunnattu katseet lasten toppavaatteisiin? Minä olen täällä pähkäillyt nyt useamman viikon eri nettisivustojen ulkovaate valikoimien kanssa. Viime vuonna meillä oli käytössä Racoon sydäntoppahaalari ja tykättiin neidin kanssa siitä molemmat, väri oli ihanan hempeä ja haalari osoittautui käytännölliseksi. Ainoa miinus haalarissa oli, että yhden talven aikana polvien kohdalta väri pääsi haalistumaan. En tiedä onko värin haalistuminen ihan normaalia Racoonin vaatteissa, kun meillä ei aiempaa kokemusta tästä merkistä ollut, vai konttailiko meidän neiti keskivertoa enempi lumihangissa :)
Kuitenkin, nyt siis pähkäillään täyttä päätä tulevaksi talveksi talvivarustusta. Jos itse saisin päättää, väri pysyisi suunnilleen samana kuin viime vuonna. En tiedä miksi, mutta lilansävyinen toppahaalari on kyllä kivannäköinen, jos vaihtoehtoina tytön maun tuntien on vaaleanpunainen ja lila :)

Ticket Outdoor valikoimista silmiini tarttui Othello talvihaalari, värinsä puolesta tämä olisi hyvä ja vauva-ajoilta meillä on kokemuksia Ticketin ulkovaatteista, mutta vertailua meidän kokemuksesta ei oikein saa kun haalari oli käytössä sellaisessa vaiheessa kun neitimme istui lähestulkoon ulkoilut aina rattaissa, joten hyväkuntoinen oli talvenjäljiltä, ei haalistumia tai rispaantumisia :D Ticketin haalarissa tosin pohdin, että pakkautuuko lumi hupussa olevaan karvaan..

Ticket Othello 159,90
kuva http://www.ticket2heaven.fi/
pukuun pääset tästä: http://www.ticket2heaven.fi/tuotteet/othello

Molo Kidsin Polaris haalari on myös ollut vertailun alla, jostain syystä pidän itse tästä haalarista enemmän kuin yllä olevasta Ticketin Othellosta. Osa syynä on se, että tässä Molo Kidsin haalarissa on normaali huppu, kun Ticketin haalarin huppua koristaa karvareuna. Molo Kidsin vaatteista meillä ei ole ennestään minkäänlaisia kokemuksia.Tästä Molo Kidsin merkistä olisi todella mukava kuulla käyttökokemuksia.
Molo Kids, Polaris 149,00
Kuva http://www.metsola.co/
http://www.metsola.co/lapset/ulkovaatteet/ 
Kolmantena vaihtoehtona on hyvin vahvoilla Reimatec Winnie haalari. Reimatec on meillä ollut aika kestävä ja kaikinpuolin ollaan oltu melko tyytyväisiä heidän tuotteisiin, mutta lähinnä käyttökokemukset ovat rajoittuneet välikausivaatteista sekä kinttaisiin, itse toppahaalaria meillä ei koskaan Reimateciltä ole ollut käytössä, joten siksi valinta on melko vaikea. Sain ensimmäisen kosketuksen Reimateciin kun olimme joskus messuilemassa ja Reima omalla ständillään antoi lasten tolskata heidän vedenpitävät kinttaat kädessä vesiastian kanssa. Tyttömmekin oli ihan ihmeissään kun hanskat eivät päästäneet vettä lävitseen, vaikka kinttaat työnsikin vesiastiaan, siinä kohtaa itsellenikin nousi takaraivoon usko, että voisikohan Reimatecin talvihaalarista olla meille vastusta seuraavaksi puvuksi :D
Reimatec, Winnie 129,00
Kuva  http://www.reimashop.fi
http://www.reimashop.fi/Kategoriat/Reima/Ulkovaatteet 


Olisi mukava kuulla teidän käyttökokemuksia yllä olevista merkeistä, Molo Kids, Ticket, Reimatec. Minkä merkin toppikset teillä on ollut / tulee olemaan käytössä ja miksi. Olisi mukava kuulla myös perusteluita, miksi joku toppapuku on parempi kuin toinen. Luulen, että meillä kamppaillu käydään nyt Reimatecin ja Molo Kidsin välillä, joten käyttökokemukset olisi enemmän kuin tervetulleita.

ps.. pahoittelen onnettoman pieniä tuotekuvia, en millään saanut niistä isompia, siitä syystä laitoin sitten linkin ko. haalariin.

26 kommenttia

 1. Ticket on kyllä tosi hyvälaatuinen! Meillä ollut viime talvena 2v poitsulla käytössä ja kovassa käytössä olikin ;) ei tullut jälkiä, rispaantumisia tai muita ja erittäin hyvin pysyi käyttäjä kuivana. Sama haalari menee tänäkin talvena, pikkuveljelle on jemmassa isoveikan ensimmäinen Ticket-haalari, sekin ilman kulumaa tai muuta virhettä :) meillä on kyllä ollut niitä kiiltäväpintaisia, muista ei oo kokemusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa melko hyvältä sitten Ticketin haalaari, jos ei rispaantumista tai muuta käytön jälkeen löydy, kiva :) racoonissa meillä tosiaan rispaantu lahkeet ja polvista kului väri, että kuulostaa varsin hyvältä tosiaan ticket raconiin verrattuna :)

   Poista
 2. Meillä on ollut sekä Reimatec että Racoon. Ja Racooniin ikävä kyllä pinttyi liat, vaikka eivät tytöt kovin niillä temunneetkaan:( Reimatec sen sijaan on kestänyt niin käyttöä kuin pesua. Joten siihen päädyn tänäkin talvena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin on huonoja kokemuksia :( mukava kuulla, että reimatec on kuitenkin kestänyt paremmin :)

   Poista
 3. Mie tässä pohtinut jo monena talvena, että myydäänköhän enää nykypäivänä (edullisesti) sellaisia irtokarvoja joita voi nuihin haalareihin laittaa. Muistan että itse kun olin pieni niin äiti lisäsi aina pukuihin. Jostain kumman syystä haalari missä on tuo karva hupussa näyttää paljon lämpimämmältä kuin ilman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) minusta taas kaikki irtohuput jne on tosi epäkäytännöllisiä lapsilla, viime talvena neidillä irtosi kokoajan se irtohuppu :) omissa takeissa tykkään kyllä karvareunasta, se tuo lämmöntuntua :)

   Poista
 4. Meill oli viime talvena tickettiä ja aiempaa kokemusta on reimatecistä(kylläkin niiltä ajoilta kun poika istui enimmkseen rattaissa) mut viime talven ticketin puku oli semmosta liukasta ja kesti käyttöä tosi hyvin...lähti hyväkuntoisena kiertoonkin. Poika pysyi kuivana ja lämpimänä koko talven. Nyt oon harkinnu molokidsiä mut hinta kirpasee kun haalarin tarvitsijoita on kaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että ticket on ollutnhyvä. Sillä kankaan liukkaudella on varmastikin merkitystä sen kunnon säilyvyyden kanssa. Pitääkin kiinnittäänitse tuohon huomiota, kiitos vinkistä :) molokids on tosiaan melko kallis..

   Poista
 5. Meillä on ollut kahtena edellisenä talvena Racoonin haalari ja ollaan oltu ihan todella pettyneitä laatuun :( Saumat repeilleet ja viimetalvinen haalari kului polvien kohdalta puhki. Tulevaksi talveksi ostettiin tuttua ja turvallista POP:ia, sen parempaan laatuun en ole vielä ulkovaatteiden kohdalla törmännyt! POPiltakin löytyy ensi talveksi ihana violetti väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, racoon oli vähän pettymys siltä osin, että väri haalistui. Täytyy katsoa tuo popin valikoima, kiitos vinkistä :)

   Poista
 6. Heippulis keippulis Johanna

  Long time no see.. Minulla olisi sinulle haaste tuolla blogissani. Toivottavasti otat sen ilolla vastaan:))

  Ihanaa syyskuista viikkoa sinulle.

  Terkuin, Frida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa ihanainen frida :) ehdottomasti otan haasteen vastaan, palaan siihen loppuviikosta kun saan kuvailtua ;)

   Poista
 7. Meillä kokemusta Reimatecistä ja totuus on että ei pysynyt (2 eri pukua) lämpöisenä enään seuraavalle lapselle kun joutui pesemään. Nyt otetiin ticetin puku, karvareunuksen saa irti (on neppareilla) ja huppukin kyllä irtoaa jos haluaa. Poika ei tykännyt tuosta karvasta, itse ihastuin siihen kovastikkkin, toi puvulle lisää näköä. Eli nyt sit irrotetaan karva tarvittaessa ja välillä kiinitetään takaisin ;) Pinta on todella liukas, myyjä sanoi, että liat lähtee ihan pyyhkimällä suurin osa pois, eli ei aina vaadi pesua. Lisäksi puku on markkinoiden lämpimin tällä hetkellä (meillä todella paleleva poika) joten päädyin nyt sit ticetin pukuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun kerroit kokemuksia reimasta. Ticket tosiaan vaikutti liukkaalta, joten luulisi, että se ei kuluisi niin paljoa

   Poista
 8. Reimatecit on ollut meillä kestäviä, hinta-laatusuhde kohillaan. Mietityttää vain, oletko ostamassa uutena kaikki talvikamppeet? Käytettynähän löytää tosi paljon huutiksesta, torista ja ihan oikeiltakin kirppareilta juurikin haalareita. Tämä mamma ihmettelee, miksi jokainen haalari (siis yleensäkin lapsiperheissä) pitää ostaa uutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satsaan mielelläni lapsen talvivaatteisiin. Meilläkun ei ole kuin yksi lapsi niin raskin kyllä sijoittaa kerran vuodessa toppavaatteisiin. Tosin jos lapsia olisi liuta, voisin harkita käytettynä ostamista. Mutta kuten oma kokemukseni nyt neidin yhden talven jälkeisestä racoonin haalarista osoittaa, en ostaisi sellaista käytettynä. Ja valitettavasti täytyy sanoa, että en ole ihan vakuuttunut oulun seudun kirppareiden tarjonnasta, joten säästän aikaani ja ostan kaupasta :) tokihan jossain päin suomea voi olla hyvät kirpparivalikoimat isompien lasten tarjonnassa, mutta kyllä niissä missä kirppareilla itse olen käynyt on saanut huomata sen, että vaatteet rajoittuvat lähinnä vauvan vaatteisiin

   Poista
 9. Meillä on kokemusta talvivaatteiden osalta niin Reimatecista, Ticketistä kuin Molo kidsistäkin ja meillä parhaimmaksi on osoittautunut Molo kids. Ticketin vaatteet on meidän suht hoikalle pojalle vähän turhan roikkuvia ja väljiä, vaikka niiden kulutuksenkestävyys hyvä onkin meidän kokemusten perusteella. Reimatecin kestävyydestä touhukkaalla pojalla on vähän huonoja kokemuksia, mutta tulevalle talvelle on kyllä nyt alesta ostettu talvihaalari - katsotaan kestääkö tällä kertaa? Ennätys oli viime vuoden kevät, jolloin Reimatecin välikausihaalari oli sellaisessa kunnossa kahden tunnin käytön jälkeen, että palautin haalarin kauppaan ja otin rahat takaisin. Molo kidsin talvivaatteet (ja muutkin vaatteet) istuvat meidän pojan malliselle hyvin ja ainakin meillä olevat ovat kestäneet, mutta toki niihin on touhukkaan pojan jäljiltä kulumaakin tullut - eivät kai mitkään vaatteet kulumatta kestä 5-6-vuotiailla pojilla? Viimetalvinen Molo kids on kulumista huolimatta sen verran ehjä, että sitä on tarkoitus käyttää kakkoshaalarina niin pitkään tulevana talvena kuin se koon puolesta menee. Koska meidän poika on jo eskarissa ja viettää osan päivästä jo koululaisten kanssa, olen kyllä alkanut miettiä, että voiko Molo kids -merkkisiä.vaatteita enää koululaisten joukossa pitää. Toki jokainen voi pitää sen merkkisiä ja näköisiä vaatteita kuin haluaa, mutta pyrin kuitenkin ottamaan huomioon sen, etten tarkoituksella altista nuorempaa poikaamme koulukiusaamiselle (tavallaan aika harmi, mutta sellainen se koulumaailma näyttää vaan olevan).

  VastaaPoista
 10. Hyviä pointteja. Itselläkään ei muuten olisi tarvetta hankkia uutta haalaria neidille, mutta racoonissa on erikoinen mitoitus lähinnä hihojen suhteen, vaikka toppa olis muutoin sopiva, niin hihat ovat jääneet lyhyeksi. Meidänkin neiti on hoikka, joten vinkistäsi oli apua, joten käymmekin sovittamassa molo kidsin pukua jos se sopii paremmin hoikille :)

  Niin ja tuskin mitkään vaatteet ovat uudenveroisia käytön jälkeen, mutta kyllä ainakin itse jonkinlaista kestävyyttä odotan kalliilta puvuilta :) tuo on kyllä tosi ikävää, että kouluissa on tuollaista kiusaamista, ei ollenkaan kivaa :/

  Mukava kun jaoit kokemuksiasi

  VastaaPoista
 11. Meilläkään ei ole racoon kestänyt. Molo ja ticket ollut parhaimpia. Pienemmälle haluaisin sen molon pupu haalarin kun sattuisi vaan joku ale koodi kohdalle, isommalle varmaan ticketin, tosi kestävää ollut aina. Ainut mistä en tykkää on ticketin isojen haalarissa metallinen vetoketju joku tökkii kokoajan eikä mene jouhevasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä tuleeko mitään alekoodeja, minäkin taidan päätyä siihen molo kidsin pukuun ja mieluusti jonkun koodin nappaisi pienentämään loppusummaa :)

   Poista
 12. Heippa! Täysin ohi aiheen kysyn :) Mitä teidän jääkaapin ovelle on tapahtunut? Bannerissa näyttää "kolhuiselle"? Hih..anteeksi hölmö kysymys :) Kivaa syksyä perheellesi!! -annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakastimessa on yksi kolhu aikoinaan tullut kuljetuksessa joka näkyy aika selvästi kahvan vieressä, tuollaisena pisteenä. Muita kolhuja siinä ei ole vaan on valon aikaansaannoksia :) kivaa syksyä sinulle myös :)

   Poista
 13. Meillä kokemusta PO.P:n, Molokidsin ja Racoonin haalareista. Liputan ehdottomasti noiden kahden ensimmäisen puolesta! Racoon oli ehdottomasti pettymys. Täksi talveksi jo keväällä alesta hommatut Molokidsit molemmille lapsille 😊.

  Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miksen minä herännyt alennusmyyntien aikoihin ja hommannut silloin pukua, käännä vaan veistä haavassa :D

   Poista
 14. Mulla on ollut samanlaiset monen viikon pähkäilyt menossa ipanan talvipuvun kanssa ja meinasin jo ihan stressaantua ;) Reimaa käytiin sovittamassa, se ei oikein ollut pojalle hyvä, koska hänellä on pitkä selkä ja lyhyet jalat. Niska- haaramitta (vai mikä se on) oli aika lyhyt ja lahkeet taas aivan liian pitkät. Viime talvena oli Ticketin haalari ja sellaiseen sitten loppupeleissä päädyin tänäkin vuonna. Se tuli juuri tänään ja oikein kotiinkuljetuksella ja on aivan tosi ihana :) Karvareunan saa hupusta irti, enkä minäkään pitänyt sitä ipanalla viime talvena kertaakaan. Nuo Ticketin haalarit on aika leveitä ja varsinkin baby baggie - malli , joka meillekin tuli, on vähän pussittava, mutta minusta se on vain hyvä kun ei ahdista :) Tälläisen haalarin tilasin pojalle:

  http://www.ticket2heaven.fi/tuotteet/snowbaggie-suit/203-524-133.html#start=11

  Pitääkin postailla joku päivä ipanan talvivaatteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan haalarin valitsit, tähtikuvio näyttää hyvältä, tykkään. Innolla jään odottamaan sinun postausta talvivaatteista.

   Meidän täytyy käydä neidin kanssa sovittelemassa viikonloppuna pukuja, katsotaan mikä niistä tuntuu neidin mielestä parhaimmalta :)

   Poista

Kiitos kommentista.