Sisällön tarjoaa Blogger.

Valokuvaus

Vuodenajoista syksy on mitä parhain, luonto osoittaa omia vahvuuksiaan ja tuo esille mitä upeimpia väriloistoja. Voisin samoilla metsissä ja kuvailla tauotta syksyn värejä, lehtiä, puolukan varpuja, jäkälää... kaikkea sitä kaunista ja värikästä. Voisin myös pysähtyä jokaisen vanhan rakennuksen eteen, kuuntelemaan historian havinaa ja pohtimaan, mitä talo kätkee seinien sisään. Tarkastelen maailmaa linssin läpi ja se näky, jota linssin läpi näen näyttää niin kauniilta, hiljaiselta ja levolliselta. Ympärillä ei pihahda edes sääski, joten mikään ei riko hiljaisuutta, maailma tuntuu täydelliseltä. 
Valokuvaaminen on ollut todella pinnalla elämässäni viime aikoina, kuvailen oikeastaan kokoajan niin puhelimella kuin kameralla. Puhelimella tulee otettua lähes päivittäin useita kuvia Instagramiin, se maailma on vienyt kyllä mennessään ja ilman en enää osaa olla. Toinen seikka onkin sitten tuo ikivanha järkkärini, Canonin 1000D, uskollinen järkkärini saa aikaiseksi kyllä ihan ok kuvia, mutta haluaisin kehittyä kuvaajana ja saada kuvien tason nousemaan edes hyvälle tasolle. Olen pohtinut uutta järkkäriä jo pidemmän aikaa, mutta kukkaro ei ole oikein antanut myöten uudelle hankinnalle. Haaveissani on Canonin EOS 6 D, ja joo, kyllä tiedän, että kamera on vaativaan kuvaukseen ja ammattilaiskäyttöön, mutta tuosta kamerasta löytyy niin valtavasti hyviä ominaisuuksia. Mutta luulen, että minulle riittäisi myös EOS 60D... Olisi niin upea päästä kuvaamaan hyvällä kameralla , joten saas kattoo, saanko kotiutettua uutukaisen kameran. Olen myös huomannut, että blogien valokuvien taso on noussut huomattavasti, joten sekin luo itselle omat paineet :)

Onko kenelläkään teistä lukijoista jompaa kumpaa nuista kameroista, EOS 6D tai EOS 60D ? Olisi mukava kuulla, mitä olette tykänneet.

8 kommenttia

 1. Ihanat syksyn kuvat! :-) Kirjoitit kyllä niin kauniisti ja allekirjoitan täysin, aivan ihana aika tämä syksy ja kuvattava ei todellakaan lopu! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seija. Syksy on kyllä mieletön vuodenaika, sitä toivoisi että syksy jatkuisi loputtomiin :)

   Poista
 2. Helou Johanna!! Itse tein tuossa vertailuja kameroiden suhteen (monenakin päivänä). Vertailujen erot olivat lopen hyvin pieniä ja näin tulin siihen tulokseen että otan mielelläni sen kolmesataa halvemman mitä. Näytin vielä erot ystävälleni joka tietää kameroista enemmän niin hänkin tuli samaan tulokseen. Eli kannattaa miettiä tätä kamera puolta, vertailla käyttöominaisuuksia jne.

  Sinun kuvasi ovat kauniita ja syksykin on todella kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkä kamerat sinulla oli vertailussa ? Olen katsellut ominaisuuksia ja vertaillu niitä, paljonhan kameran valintaan vaikuttaa se millaiseen tarkoitukseen sitä hankkii. Itsestäni ei tule mitään ammattilaista joten ihan sikahintaista kameraa en ole valmis hankkimaan :) katsotaan mihin päädyn, vai päädynkö mihinkään, saattaa piheyskin iskeä :)

   Poista
  2. Canon EOS 60D, 700D, 100D ja 600D muistaakseni. 600D valitsin lopen. En minäkään todellakaan ammatilaisen käyttöön hommannut kameraa, mutta kyllä tälläkin jo kuvia napsii. ;) Ei ku tähän mennessä olen erityisen tyytyväinen kameraan (neljän päivän kokeilulla). Jokainen tosiaan valitsee sen, mitkä ovat itselle parhaita ominaisuuksia. Tsemppiä kameran harkintaan ja hankintaan.

   Poista
  3. 600D :tä tuossa alempana Melissakin suositteli :) ajattelin, että käyn sitä liikkeessä hieman kokeilemassa :)

   Poista
 3. Suosittelisin Canonin 600D-kameraa, joka sopii vaativammallekin harrastajalle ja kuvaajan omien taitojen karttuessa kamera kehityy kuvaajan mukana. Lisää hyvää tietoa esim. täältä: http://www.mikkosaari.fi/canon-ohjeita-ostajalle/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos melissa :) käyn katsomassa antamasi linkin pikapuoliin , kiitos vielä kerran :)

   Poista

Kiitos kommentista.