Sisällön tarjoaa Blogger.

Blogiperiaatteeni

Löysin Löytö blogista kivan haasteen ja ajattelin itsekin toteuttaa sen. Haasteessa tulee kertoa omia periaatteita bloggarina, joten tässä minun periaatteitani ja ajatuksiani bloggaamisesta. Perus jutut:
Perustin blogin kun aloimme rakentaa taloa 2010, se oli hetken mielijohde ja päivääkään en ole katunut. Blogini on sisustuspainotteinen lifestyleblogi, joka näyttää pieniä ripauksia arjestamme, kodin sisustuksesta sekä elämästämme. Ajattelin blogia perustettaessa, että tuskin kukaan, koskaan tulee löytämään saatikka lukemaan blogiani, toisin kuitenkin kävi.Teksti ja ulkoasu:
Blogissani ei koskaan ole tekstit olleet pääasiassa, eivätkä tule olemaan. Rakastan valokuvaamista ja yritän keskittyä siihen. Yhden osa-alueen hallitseminen on helpompaa kuin kahden :) Blogin ulkoasun pyrin pitämään selkeänä ja suht yksinkertaisena, sellaisena, että sitä on kiva katsella. Toki kaikki eivät tykkää kaikesta, joten kaikkia se ei miellytä, pääasia kuitenkin, että itse pidän tällä hetkellä blogissani vallitsevasta ulkoasusta ja näillä mennään. Tosin joskus olisi välillä hyvä saada ulkopuolisen näkemystä asiaan, koska omille asioille sitä sokeutuu.


 
Yhteistyö ja mainonta:
Teen yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa. Yhteistyöhön lähden mukaan, mikäli palvelut / tuotteet ovat sellaisia, joita voin vilpittömästi suositella. En koskaan mainostaisi vain sen takia, että hyödyn siitä jollain tapaa. Minulta usein kysytään, miten saan niin paljon yhteistyökumppaneita ja miten kysyjä voisi niitä saada, näihin olenkin pyrkinyt vastaamaan aina kysyttäessä, että mitä kauemmin bloggaat, sitä tunnetummaksi tulet ja sitä enemmän eri tahot löytävät blogiisi ja ehdottavat yhteistyötä. Luulen, että yhteistyön saamiseen eri yritysten kanssa ei ole mitään nopeaa oikopolkua. Minullakin meni monta vuotta, ennenkuin yritykset alkoivat ottamaan yhteyttä, joten maltti on valttia. Lisäksi blogistani löytyy mainospaikkoja, joista saan tuloa ja näistä luonnollisesti maksan myös veroja.Kuvat:
Kuvat ovat minulle blogissa tärkeimpiä, suurimpia intohimoja minulla on valokuvaus ja pyrin, että se intohimo välittyisi lukijoillenikin, tosin aina se ei onnistu, ei edes joka toinen kerta :)


Kurjat kommentit:
Kurjia kommentteja tulee viikottain, mutta en minä niistä enää jaksa välittää, jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja kertoa kantansa. Toisinaan tosin mietin kurjan kommentin lähettäneen motiiveja, niistä kun ei aina ota selvää :)
 
Työhöni liittyvät asiat:
Päätyöhöni liittyvistä asioista en oikeastaan koskaan ole täällä kertonut, ainoastaan olen kertonut, että  työskentelen isännöitsijänä, eli johdan ja hallinnoin Asunto,- ja Kiinteistö-osakeyhtiöiden taloutta ja hallintoa, toimin ns. operatiivisena johtajana.

Liitännäiset:
Blogin lisäksi minut löytää Instagrammista ja Facebookista, näissä kahdessa sivustossa SisustusUnelmia päivittyy tiheästi. Linkit seurattavana oleviin sivustoihin löytyy blogini sivupalkista.


Linkit:
Linkitän blogissa, mikäli se on tarpeellista. Yritän välttää turhia linkkejä.

Postaustahti:
Postaan silloin kun se tuntuu hyvältä ja siihen on aikaa. Postaisin kyllä mielelläni useammin, mutta aika tahtoo olla kortilla, pyrin kuitenkin julkaisemaan postauksia n. 4-5 viikossa. Vinkit:
 Bloggaaminen on erittäin antoisaa ja tykkään bloggaamisesta todella paljon, suosittelen ehdottomasti kaikkia kokeilemaan. Uusille blogeille haluaisin antaa seuraavanlaisia vinkkejä:

- Älä lannistu, vaikkei niitä lukijoita heti tulisikaan blogiisi, mitä enemmän bloggaat ja mitä enemmän itse kommentoit muiden blogeja, sitä tunnetummaksi tulet.

- Ota ehdottomasti pois se sanavahvistus käytöstä, on todella ärsyttävää kommentoida kun jo kolmannen kerran syöttää sitä sanahirviötä, siinä vaiheessa itse ainakin jätän kommentin lähettämättä ja suljen sivuston :)

- Itse tykkään blogin bannereista, ne antavat persoonallisen ilmeen blogille, käytä siis tovi aikaa bannerin tekemiseen.

- Yhteistyökumppanit:  mitä kauemmin bloggaat, sitä tunnetummaksi tulet ja sitä enemmän eri tahot löytävät blogiisi ja ehdottavat yhteistyötä. Tähän ei ole olemassa oikopolkua.

Muita vinkkejä:

-  Isommat kuvat ovat itselleni paljon mieluisampaa katseltavaa kuin pienet, joten mieti, voisiko juuri sinun blogissasi kuvakokoa suurentaa.

- Yhdestä esineestä ei tarvitse ottaa joka puolelta kuvia, yksikin kuva riittää. 


Nyt olisi sinun vuoro ottaa osaa haasteeseen! 
Millaisia parannusehdotuksia ja ideoita sinä antaisit yleisesti ottaen bloggaajille, niin aloitteleville kuin kauemman aikaa bloganneille ?

Kaikenlaiset vinkit ja ajatukset ovat varmasti tervetulleita. Kuten sanotaan, useampi silmäpari näkee enemmän kuin yksi silmäpari.Ja jos haluat toteuttaa haasteen blogissasi niin ota ihmeessä haaste vastaan :D


43 kommenttia

 1. Tää Johannan lanseeraama haaste oli piristävän erilainen ja täynnä tärkeääkin asiaa. Oli kiva lukea myös sun periaatteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tää oli tosi kiva ja erilainen , itsekin tykkäsin todella paljon :)

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoinen haaste! Mielelläni luin koko haasteen läpi. :)
  Ja kiitos erittäin hyvistä vinkeistä! :)

  Kohta viikonloppukin on jälleen edessä,
  iloa loppuviikkoosi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että jaksoit lukea koko haasteen loppuun :) Ajattelin, että kuinkahan moni jaksaa lukea kun tällä kertaa oli niin paljon tekstiä :D

   Poista
 3. Kiitos todella paljon hyvistä vinkeistä ja ajatuksistasi!! Tämä olisi joskus itsekin hauska toteuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuossa niitä vinkkejä oli, mutta muutamia sellaisia joihin itse on kiinnittänyt huomiota :)

   Poista
 4. Tämäpä oli kerrassaan hauska :-) taidankin napata mukaan :-)
  Tosi kiva oli lukea sinun vinkkejä ja juttuja ♡ kiitos tästä johanna :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä mukaan Seija <3 Ja mukava kuulla, että tykkäsit <3

   Poista
 5. Mielenkiintoinen ja kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 6. Hyviä ajatuksia olit hienosti kiteyttänyt. Mukava lukea tällaista analyyttisempaakin päivitystä, Itselläkin kuvat menee tekstin edelle, sillä kuten kirjoitit - kuvaaminen jo itsessään on niin haasteellista ja siin olis ainakin itellä paljon opittavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä on melko harvinaisia minun blogissani. Todella harvoin tulee kirjotettua mitään analyyttisempää tai vakavampaa :)

   Olen samaa mieltä, kuvaaminen on itsessään jo niin haastavaa, että mielellään itsekin keskityn vain siihen :)

   Poista
 7. Hyviä vinkkejä bloginpitoon. Blogisi on ihana ja kotinne kaunis. Olen saanut täältä inspiraatiota omaankin sisustukseen.

  VastaaPoista
 8. Kiitos hyvistä vinkeistä! Ne on aloittelevalle bloggaajalle arvokkaita. Harmi jos sinulle tulee keljuja kommetteja. Mielestäni sinun blogissa ei ole koskaan ollut mitään sellaista mikä voisi ketään loukata. Makuja voi olla erilaisia mutta ei se ole syy kommentoida ikävästi. Onneksi osaat laittaa sellaiset omaan arvoonsa. Mukava on blogiasi seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava jos vinkeistä oli jotain hyötyä :) joo, ei niistä keljuista kommenteista jaksa välittää, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :D

   Poista
 9. Hyviä vinkkejä! Yksi vinkki täältä lukijalta on, että saatuihin kommentteihin kannattaa vastata. Sinä olet niin tehnyt, mikä on minusta ystävällistä ja tärkeää vuoropuhelua. Sitä palaa mielellään katsomaan, onko kommenttiin vastattu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antamasi vinkki on hyvä, itsekin arvostan blogeja joissa bloggaaja vastaa kommentteihin, se saa aikaan juurikin sitä vuoropuhelua ja välillä jopa aktiivistä keskusteluakin, joka ainakin omasta mielestäni on tärkeää täällä blogimaailmassa :)

   Poista
 10. Kiitti Johanna! Oli kiva lukea sun periaatteet ja ajatella, että vaikka omat periaatteet on tietyllä tavalla hyvinkin erilaiset, tykkään silti just sun blogista tällaisena kuin se on. Se on ehkä just sitä, että pitää osata uskoa siihen omaan juttuun ja tehdä sitä.

  Mä otan tän mukaan, kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun blogi on itse asiassa ainut, jota luen tekstien vuoksi, olet erityinen. Sinun teksteissä meidän periaatteet ja ajatukset kohtaa, ajattelen hyvin useista kirjoittamistasi asioista lähes samalla tavalla. Blogien suhteen meillä tosiaan on varmasti erilaiset periaatteet, mutta kuten sanotaan erilaisuus on rikkautta, jokainen on vahva sillä omalla osa-alueellaan, sinun vahvuus on kirjoittaminen, josta voisit ripauksen lähettää minulle <3

   Jään innolla odottamaan sinun postaustasi näistä periaatteista :)

   Poista
 11. Mukava oli lukea tämmöistäkin tekstiä! Myös bloggausvinkkisi ovat hyviä - juuri niitä asioita, joita joskus blogeja lukiessa itsellekin tulee mieleen, eivätkä välttämättä ole aloitteleville vielä itsestäänselvyyksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, muistan itsekin silloin kun olin aloitteleva bloggaaja, sitä mietti, että mitähän tässä blogissa voisi tehdä toisin jne. Joten pienet vinkit on aina tervetulleita :)

   Poista
 12. Tuohan oli kiva haaste! Mukava lukea vastauksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin kiva haaste minunkin mielestä, hieman erilainen kuin haasteet yleensä :)

   Poista
 13. Olipa kiva postaus ja olen monessa asiassa samaa mieltä kanssasi. Kuvat tärkeämpiä kuin teksti, isot kuvat yes, banneri tärkeä. Tykkään myös siitä että kommentteihin vastataan kuten edellinen kommentoija sanoi. Tällasen postauksen vois tehdä itsekin joku päivä. Tuo lukijoiden saaminen on alussa hankalaa, mutta jos sellainen ystävällinen kokenut bloggaaja vinkkaa kurkaamaan aloittelijan blogia niin johan lukijamäärä nousee. :) Muistan lämmöllä erään Johannan ;) tehneen niin minun blogille ja kiitos siitä!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ota haaste vastaan, olis tosi kiva lukea sinunkin periaatteita :) Ihana kuulla, että muistat asian vieläkin, vaikka siitä on jo tovi aikaa kun vinkkasin lukijoilleni sinun kauniista blogistasi <3 Lämmitti todella mieltä nuo sanasi <3

   Poista
 14. Tämä oli kyllä kiva juttu. Piti itsekkin poimia mukaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti haaste toteutukseen, innolla jään odottelemaan millaiset periaatteet sinulla on :)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi hyvästä haasteesta :)

   Poista
 16. Tämäpäs oli mukava haaste, ja kiva oli lukea ajatuksiasi. Aika samoilla ajatuksilla itsekin! Ja kiitos kun jätit kommentin, se ilahduttaa aina, ja niin löysin minäkin tieni tänne sinun blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogisi oli kyllä oikein mieluisa löytö tälle päivää :)

   Poista
 17. Tämä oli kiva ja hyödyllinen postaus, molempia. Mikäli blogissa on kommentointimahdollisuus, niin minusta on kommentoijien arvostamista ja kunnioittamista, että blogin pitäjä vastaa kommentteihin, vaikka vaan ihan lyhyesti. Taidan kopsata tämän itselleni : ) Kiitos Johanna sinulle tosi inspiroivasta ja viihdyttävästä blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, itsekin tykkään, että kommentin jättäneelle vastatataan, se kertoo juuri siitä arvostamisesta. Ehdottomasti ota haaste vastaan, tää oli tosi kiva :)

   Kiitos todella paljon kauniista sanoista, lämmittävät mieltä <3

   Poista
 18. Olipa kiva postaus, ja ihanat kuvatkin taas :)
  Itsellä ainakin matkanvarrellakin on periaatteet muuttuneet, esim vanhempien lasten kasvot jäivät pois kuvista kun lukijoita alkoi enemmän kertyä. Tyylikin muuttuu, kehittyy, tietenkin ajan myötä meillä kaikilla, ja niin se saakin olla.
  Mukavaa viikonloppua sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki aina tulee niitä muuttuvia asioita, joiden vuoksi sitten joutuu periaatteitaan muuttamaan, se on ihan luonnollista. Totta, tyylikin muuttuu ja kokemusta tulee enempi, nekin vaikuttavat asioihin :)

   Ihanaa viikonloppua myös teille <3

   Poista
 19. Hyvä postaus! Itsekin vihaan sitä sanavahvistajaa, mutta kuinka sen saa pois? Osaatko neuvoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanavahvistuksen saa pois käytöstä seuraavasta : Asetukset --> tekstit ja kommentit --> Näytä sanavahvistus, Ei

   Poista
  2. Kiitos, kävinkin heti nappaamassa sen pois. Meillä on nimittäin Livbox-arvonta menossa ja harmittaa mikäli tuo vahvistaja pelottaa osallistujat pois.

   Poista
 20. Olipa mukava lukea tätä. Tällainen alkutaipaleella oleva bloggaaja sai tästä hyviä vinkkejä, kiitos :)

  VastaaPoista
 21. Tosi hyvä postaus!! Aiheen voisi jollain tavalla kopsata myös itselle, kiitos ideasta :D
  Kommentteihin vastaaminen on todella tärkeää, itse käyn aina kurkkaamassa, onko bloggari vastannut kommenttiini. Jos toistuvasti käy niin, että vastausta ei ole, tuskin tulee enää kommetoitua, niin se vaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ota haaste vastaan, tämä oli kiva. Olen samaa mieltä kanssasi, että itsekin tykkään siitä, että bloggaaja vastaa kommentteihin, ei ole mitään mieltä jättää kommenttia jos siihen ei vastatakaan :)

   Poista

Kiitos kommentista.