Sisällön tarjoaa Blogger.

Kodin vaatehuolto


Meidän kodinhoitohuone on onnettoman pieni, siellä vaatehuollon pyörittäminen on melko ahdasta toisinaan. Varsinkin lakanavaatteiden ja pyyhkeiden kuivattamisrumba on ollut erittäin haasteellista ja toisinaan jopa ärsyttävää tilan pienuuden ja etenkin kapeuden vuoksi. Kodinhoitoihuoneen oven eteen mahtuu juuri yksi kuivausteline, tosin ilman siivekkeitä. Meidän perheessä on siis suosittu, että puolikkaita koneellisia pyöritetään, jotta pyykit mahtuvat kuivaamaan.
 

Olen pitkään haaveillut ja pohtinut kuivausrummun hankkimista, tiedättehän, se laite, jota ilman ei kuulemma pärjää, sanoo ainakin sellaiset äidit, jotka kuivausrumpua käyttävät. Me hankittiin monen vuoden miettimisten jälkeen kuivausrumpu. Ensimmäinen erä kuivatettiin eilen ja voi mahdoton kuinka koneen sihtiin kertyi nukkaa, nöyhtää, pölyä, mitä se sitten ikinä onkaan, olin ihan ihmeissäni, että voiko sitä oikeasti niin paljon irrota? Lakanoista tuli kyllä erittäin pehmoiset kuivurin jälkeen, ihan kutkuttais alkaa nyt oikein urakalla pyykin pesuun  :D

Näin kokemattomana käyttäjänä olisikin kiva tietää, että kutistuuko ne vaatteet jos ne kuivatetaan rummussa, vai onko se vain huhupuheita? Entä kuivaatteko te kaikki pyykit kuivurissa?  itseäni hieman hirvittää se sähkönkulutus :D 

Vai pärjääkö kenties kokonaan ilman kuivuria vai koetko, että se on ehdoton kapistus taloudessa?


80 kommenttia

 1. Juu en tosiaan pärjäisi ilman kuivuria. Viikonloppuisin on pakko pestä monta koneellista eikä sellainen määrä mahdu mihinkään kuivumaan. Laitan kuivuriin suurimman osan lastenvaatteista, kaikki trikoopaidat, verkkarit, legginsit, farkut, sukat ja alusvaaatteet. Lasten sukkahousut on joskus eksyneet kuivuriin eivätkä ole menneet pilalle. Hienommat paidat, neuletakit jätän laittamatta. H&M:n vaatteista mekotkin kestävät kuivuria hyvin :) Olen siis suurkäyttäjä, mutta se helpottaa elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että HM: n vaatteet kestää kuivurin , jospa seuraavalla kerralla uskallan laittaa ne kuivaukseen :)

   Poista
 2. Ihan ehdottoman tarpeellinen on lapsiperheessä. Me hankimme kuivurin silloin, kun typysemme syntyi ja kestovaippapyykkiä alkoi kertyä ja vaatteita toki myös. Siitä on nyt 7 vuotta enkä tulisi enää toimeen ilman. Minä kuivaan lähes kaiken, paitsi ulkovaatteet. Ja olen kyllä huomannut, että se kutistaa vaatteita. Riippuu hiukan materiaalista, mutta lapsilla normaalit puuvillaiset kutistuu kyllä sen verran, että sen saa ottaa huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, eli jatkossa pitää tytölle ostaa vähän isompia vaatteita :)

   Poista
 3. Kesällä käytän kuivuria vain sateisina päivinä.,talvella lähes aina. Kuivuri kutistaa neulosvaatteita, joten niitä en sinne laita. Samoin alusvaatteeni kuivatan muualla. Pyyhkeet laitan aina kuivuriin, samoin liinavaatteet talvisin. Kuluttaa kyllä vaatteita, sen olen huomannut. Juhlavaatteita en myöskään laita kuivuriin. En tulisi toimeen ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista, pitää muistaa, että ei saa neulosvaatteita laittaa :)

   Poista
 4. Ai se laite, josta eilisessä postauksessa puhuit oli kuivausrumpu?? Ohoh, ei tullut mun mieleeni :) jäin kyllä miettimään, mikä se voisi olla ja päädyin, että se on joko kuntopyörä tai crosstrainer-laite :) Itselläni on nuo molemmat ja kolmen pienen lapsen äitinä voin sanoa, että ilman niitä en pärjäisi :) En mitenkään ehdi salille/jumppiin, joten aina sopivassa saumassa kuntopyöräilen tai crossialen kotona ja siihen päälle kahvakuulaa nostelen! Kuivausrumpua meillä ei ole.. ehkä joskus tulee, ehkä ei, entiedä. Itse olen miettinyt kuluttaako kuivausrummun käyttö vaatteita nopeammin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kuivausrumpu :D ainakin mitä kommentteja on tullut niin osa sanoo, että kuivausrumpu kuluttaa vaatteita :)

   Poista
 5. Ilmankin pärjää. Suihkutilaan mahtuu kaksi kuivaustelinettä (siivet auki). Lakanoita varten tilasta löytyy narut katon rajasta. Kuivain ymmärtääkseni kuluttaa aika lailla vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki meilläkin suihkutilaan mahtuis, mutta sieltäkin ne on siirrettävä aina suihkussa käynnin ajaksi pois ja silloin tulee ongelma :)

   Poista
 6. Kannattaa tarkkaan katsoa pesulapusta, millä lämmöllä voi kuivata, ettei kutistu vaatteet. Nykyisin myös vaatevalmistajat laittavat sellaisiinkin vaatteisiin jotka kestävät rumpukuivauksen, kiellon ettei saa kuivata rummussa. Kieroa porukkaa... tällähän he varmistavat sen, ettei tule reklamaatioita.
  Mutta kysymyksiisi vastaten, kuivatan kaikki vaatteet/lakanat/pyyhkeet rummussa, paitsi neuleet, kauluspaidat ja villavaatteet (villa on todella herkkä kutistumaan!).

  Sähkönkulutuksesta sen verran, että vaikka kuivattaisi vaatteet narulla, kuluttaa sekin myös sähköä.
  Ja kannattaa hyödyntää myös se kuivausrummun tuottama lämpö, itse laitan pyykinkuivaustelineen siihen eteen, jossa siis nämä ei rummussa kuivatettavat vaatteet.

  Lisäksi sellainen pikku neuvo, ettei kannata ottaa pyykkiä pois kesken kuivausohjelman, jos ei halua todella ryppyisiä vaatteita. Koneissa kun se ilma viilennetään vähitellen loppuajasta, jottei vaatteisiin tule ns. shokkiryppyjä (eli liian kuuma vaate tulee viileään huoneilmaan, syntyy ryppyjä, jotka eivät lähde koskaan vaatteesta pois).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kyllä törkeetä valmistajilta laittaa kielto kuivurin käytöstä, vaikka se oliskin mahdollista. Eli pitää vaan testata ne. Hienoja vinkkejä annoit, kiitos todella paljon :)

   Poista
 7. Meillä neljän lapsen perheessä kuivuri oli ihan arkea helpottava valinta, varsinkin talviaikaan. Lakanat ja pyyhkeet kuivatan säännöllisesti, vaatteet hieman valikoiden. Sukkapyykki (jota meillä tulee paljon) on selkeästi kutistunut, muissa en ole eroa niin huomannut. Kuivaan farkut, trikoopaidat (ei sellaisia, missä painokuvia), legginssit, ns. perusvaatteet ja aina nurinpäin käännettynä. Kesällä kuivuri pyörii tosi paljon harvemmin, kun pyykit saa ulos terassille kuivumaan. Sinun blogisi oli muuten minulle aivan uusi tuttavuus (en ole niin säännöllisesti seurannut lifestyle/sisustusblogeja kuin noita käsityöblogeja) ja olipas kiva huomata, että sinunkaltainen taitava bloggaaja ryhtyi tällaisen aloittelevan bloggaajan lukijaksi, kiitos. Aion käydä täällä kurkistamassa touhujasi, nyt kun löysin blogisi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin hain kuivurilla helpotusta tähän talviaikaan, kesäisin on ihan mahtavaa kuivata ulkona pyykit kun niihin tulee niin raikas tuoksu :) Tuo nurinpäin kääntäminen oli hyvä vinkki, pitääpä muistaa käännellä :)

   Mukava kun tulit käymään täällä. Ihania blogeja on aina ilo seurata , en minä ainakaan katso sitä, onko blogi aloitteleva vai jo täysin kokenut, seuraan sellaisia blogeja mistä paistaa aitous, sinun on sellainen <3

   Poista
 8. Ilman en enää suostuisi olemaan :) Kutistaa vaatteita, itse laitan sinne vain lakanat, pyyhkeet, sukat ja alkkarit. Yksi sukulaiseni ostaa yhtä kokoa isompia vaatteita lapsilleen, koska lykkää kaikki rumpuun. Itse en tekisi niin. Kuivuri kuluttaa vaatteita, vaikka niistä niin ihanan pehmeitä tuleekin. Mutta siltikään en antaisi pois. Meilläkin on ahdas khh, saman mallinen kun teillä. Yhdellä telineellä ollaan pärjätty, kum em. pyykin heitän rumpuun. Meillä siis 4 hlön huusholli, jossa isäntä urheilee paljon ja nuorempi muksuista pojanviikari, jolta tulee paljon enempi pyykkiä kun esikkotytöltä aikanaan tuon ikäisenä...

  -Emäntä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Itsekin ihastuin petivaatteissa siihen kuinka pehmeitä niistä tuli kuivurin jäljiltä :) Kyllä mekin on pärjätty, mutta jotenkin hermoja raastavaa se on ollut nuiden lakanoiden ja pyhkeiden kuivattamisen kanssa :) Katsotaan nyt uskaltaudunko laittamaan kuivuriin vaatteita, voi olla, että en :D

   Poista
 9. Olen aika tuore rummun käyttäjä, meillä se on ollut vain sen ajan, kun ollaan asuttu tässä kodissa eli reilu vuosi. Rumpu on erittäin kätevä pyyhkeiden ja lakanoiden kuivattaja, kuivaan myös kaikki alusvaatteet ja sukat rummussa, kaikki muu kuivaa telineillä ja kesällä ihan kaikki pyykki kuivaa ulkona. Olen edelleen todella varovainen kuivausrummun suhteen, kyllä se joitain puuvillavaatteita hieman kutistaakin, sen olen huomannut ainakin joistain lapsen alusvaatteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin totesin sen, että pyyhkeiden ja lakanoiden kuivatukseen rumpu on erinomainen :)

   Poista
 10. Meillä menee kuivuriin vain pyyhkeet ja liinavaatteet.
  Mä rakastan pyykkäämistä ja mun mielestä on kiva laitella vaatteita pyykkitelineelle kuivumaan. :D
  Mä laitan kaikki paidat kuivumaan henkarille ja sukat omaan sellaiseen pyöreään kuivausjuttuun, missä on pyykkipoikia. Hyvin mahtuu ihan täysikin koneellinen yhdelle telineelle. Ei kyllä ehkä useampi koneellinen.
  Mä uskon, että kuivuri kuluttaa ja kutistaa vaatteita, jousto ja printit voi kärsiä kuumuudesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä vaatteita ja pyykkejä yleensäkin kiva on laitella, en minä sitä kiellä ja itse tykkään varsinkin kesällä kuivatella pyykit ulkona. Se on vaan se tila kysymys talvisaikaan kun ei ole mahdollista kuivatella pyykkejä ulkona :)

   Luulen, että itsekin käytän kuivuria vain isojen tekstiilien ( lakanoiden, pyyhkeiden... ) kuivatukseen :D

   Poista
 11. Näyttäisi olevan sama kone kuin meillä ja me laitetaan lähes kaikki sinne, enkä ole huomannut kutistumista tai kulumista. Ainoastaan printtipaidat ja muut arat kuivaan telineellä. Ja tulet huomaamaan että pöly talossa vähenee kun se vaatteista irtoava menee nyt suoraan roskiin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuinka vaatteiden käy, ajattelin muutaman paidan testata, mutta luulen, että jatkossakin kuivailen perusvaatteet telineellä ja isoimmat sitten rummussa :D Oletko muuten kuivannut rummussa kivikin päällisiä? Minulla olis tänään pesu-urakka niiden osalta ja mietin, että kestävätkö kuivatuksen rummussa?

   Poista
  2. En enkä uskaltaisi! Ootko pessy aiemmin? Ite oon melko monesti ja paras tulos tulee ku laittaa päälliset vielä kosteana paikalleen. Siinä ne palautuu parhaiten omaan mittaansa. Jos oon ihan kokonaan kuivannut ja sitten laittanu paikalleen, päälliset on olleet pienemmät ku ennen pesua. Ja pesulan neuvo oli että mahdollisimman kova linkous että ei jää vettä kellastuttamaan kangasta. Varmaan jo nämä tiesitkin mutta tulipahan mainittua samalla. :)

   Poista
  3. Mää pesen päälliset parin viikon välein ;) ja olen antanu kuivua ihan kokonaan. Ajattelin testata rumpukuivausta kun monet niitä rummussa kuivattaa, eivätkä ole menneet miksikään :)

   Poista
  4. Okei! No pitääpä kysellä sitten miten meni! Eli ei oo yhtään kutistunu sulla ne päälliset?

   Poista
  5. Ei ole kyllä kutistunu ja pesen aina 60 asteessa. Mminäpä tuun kertomaan huomenna kuinka kävi kuivauksen jälkeen, laitoin nimittäin ne päälliset taas pyörimään ja ajattelin kokeilla rumpua :)

   Poista
  6. Nyt on päälliset käytetty kuivausrummussa ja eivät kutistuneet, hyvin menivät paikalleen vaikka kuivasin ne kaappikuivaksi :)

   Poista
  7. Onpa hyvä tietää! Mikähän siinä oli kun ne mulla kutistu joskus. Toki palautuivat kyllä. Oisko sitte eka pesukerta ollut kun vähän kutistuivat.

   Poista
  8. Oiskohan ollut sitten eka pesu, eipä sitä voi tietää . Oliko teillä muuten se höyrymallin kone? Minä pesen sillä höyry /vesipesulla ne päälliset.

   Meillehän kävi pienimuotoinen äksidentti nuitten valkoisten päällisten kanssa, koneeseen oli jäänyt jostain printtipaidasta sellaista tahmeaa mönjää ja arvaa vaan jäikö se nuihin päällisiin, kuus kertaa pyöritin koneessa, mutta pieniä mustia viiruja jäi, vaikka pyöritin pari kertaa vielä sen rummunpesu ohjelmankin... Mutta ei ne viirut enää lähteny päällisistä :/Saa nähä tuleeko v-loppuna ikea reissu.

   Poista
 12. Meillä on ollut kuivuri kuusi vuotta, enkä kyllä ihan vähällä siitä luopuisi. Kuivatan kaikki lakanat ja pyyhkeet kuivurissa, samoin osan vaatteista. Kuivuri oli tänäänkin taas korvaamaton, kun käyttöön tarvittiin nopeasti muutama aamupäivällä pesty vaate.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisissa kiiretilanteissa kuivuri on varmasti ehdoton :) Itsekin kaipailin viime viikolla kuivuria kun neiti oli illan tolskannut puistossa ja aamuksi tarvittiin puhtaat ulkovaatteet :D

   Poista
 13. Vuoden ajan kuivausrummun omistajana voin sanoa sen, että miksi emme aikaisemmin ole moista laitetta älynneet hankkia. Kaikenlaista olen kuivattanut ja eniten ehkä vuodevaatteita ja perusvaatteita. Herkkiä materiaaleja en laita kuivausrumpuun. Untuvatakkien ja - täkkien kuivatuksessa ehdoton. Meillä mitattiin kulutusta erillisellä mittarilla ja pari kilovattia vei suunnilleen yksi kerta. Miten usein käyttää, niin siitä voi laskea vuoden kulutusta käyttökertojen mukaan, ei kyllä siis älyttömästi kuluta jos nyt ei jatkuvasti ole päällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kuivausrummun ohjekirjassa kulutustiedot ja ei ne nyt järisyttävän suuria ollut :) Ja tosiaan kuluttivat sitä n. 2 kwh / koneellinen

   Poista
 14. En enää suostuisi olemaan ilman kuivausrumpua... Lakanatkin on ihanan helppo nostella koneesta rumpuun sen sijaan että viikkailisi 3x3 metrisiä lakanoita telineelle :)
  Kuivaan rummussa kaiken muun paitsi neuleet. Kaikesta tulee ihanan pehmeää, mutta kyllähän se rumpu valtavasti tekstiiliä kuluttaa - sitähän se nöyhtä siellä koneessa on, tekstiileistä irronnutta kuitua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppas muuta, se on todella rasittavaa puuhaa viikkailla niitä kuivumaan :D

   Poista
 15. Mulla oli joskus kuivausrumpu. Pyyhkeet oli ihanan pehmoisia ja vaatteitakin sillä kuivasin. Jos oikein muistan niin yksi vaate taisi siinä kutistua, en muista mitä materiaalia se oli. Kuivausrumpu oli kyllä oikein mukava mut muutin silloin joskus pienempään asuntoon ja se ei enää mahtunut sinne - myin pois. Jos jotain kaipaan niin just niitä pehmoisia pyyhkeitä ja olihan se kätevää et pyykit oli kuivat hitusen nopeampaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin huomasin saman kun testasin sen yhden koneellisen lakanoita, että niistä tuli todella pehmoisia, aika luksusta :D

   Poista
 16. Olen 7 ihmisen pyykiä aina kuivattanut ilman rumpuja ja hyvin on toiminu. Ei sitä pyykiä kai monta koneelista tule 3 hengellä päivän aikana? Miksi nykypäivänä ei perheet pärjää vähemmillä koneilla. Ennen ei ole ollut kuin saavi, pulikka ja muuripata ja isoja perheitä. Voi näitä nykypäivän ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, ehkä me nykyajan ihmiset olemme vaativia ja tottuneet elämään hieman paremmin kuin entisaikaan on eletty :)

   Poista
 17. Elämä ilman kuivuria? ei tule kuuloonkaan :D Mulle se on henki ja elämä :D meillä kun on 2 vaippaikäistä niin sitä pyykkiä tulee! Joten se on niin kätevä lyödä kaikki kuivausrumpuun! Kuivuu nopeaa ja pyyhkeistäkin tulee ihanan pehmeitä kun ne kuivattaa rummussa! Meillä ei kuivaustelinettä käytetä siis ollenkaan! kun eihän siihen mitään mahdu. Ja tosiaan olen sen verran laiska etten jaksa ripustella vaatteita siihen :D pölyäkin tulee huomattavasti vähemmän kun käyttää rumpua. Ja kyllä, olen laittanut ihan kaikki vaatteet rumpuun, jopa sellaiset missä lukee ettei suositella rumpukuivausta eikä ne ole menneet miksikään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Vau, siis ihan kaikki suoraan kuivuriin, uskaltaiskohan sitä itsekin kokeilla sitten edes yhden koneellisen verran vaatteita kuivattaa rummussa :)

   Poista
 18. Meillä ollut rumpu käytössä pari vuotta ja lähes kaiken kuivaan siinä:) paitsi neuleet:) pojan printtivaatteetkin kuivuu rumnussa nurin päin,enkä ole huomannut että ihan kauheasti kuluisi.. Aivan ykkösjuttu, lapsiperheessä varsinkin:) ja meillä muuten ainaikin on rummussa höyhenkuivaus,joka on viileämpi ohjelma, hyvä juurikin printtivaatteille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs katsoa löytyykö meiltä tuollaista höyhenkuivausta, kiitos tästä vinkistä :D

   Poista
 19. En voisi elää ilman kuivausrumpua! Meillä on 2 koiraa, ja koirankarvat poistuu pyykistä todella hyvin kuivauksen aikana. Ainoa miinus tietenkin on, että kyllä ne tekstiilit siitä kuivauksesta kärsivät, ainakin jos kuivataan täysin kuiviksi niinkuin meillä. ;) Eli vaatteiden käyttöikä lyhenee ja kyllä osa niistä kutistuukin kun vahingossa tulee heitettyä rumpuun sellaista mitä ei saisi kuivata. Eli onhan tuolla sekä hyviä että huonoja puolia. Itse en tykkää kuivattaa petivaatteita rummussa, koska niistä tulee niin ryppyiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas on aivan päinvastainen ajatus tuosta ryppyisyydestä. Kuivatin tosiaan petivaatteet rummussa ja ei ne minusta olleet ollenkaan ryppyisiä, onkohan tässäkin sitten se, että koneissa voi olla eroja? :)

   Poista
 20. Me ollaan kans niitä, jotka eivät osasi olla enää ilman kuivausrumpua. Ei siellä kuitenkaan pyöri muuta kuin lakanat, pyyhkeet, alusvaatteet, sukat. Joskus jotain ns. huonompaa vaatetta. Mahdoton määrä niistä irtoaa nukkaa ja pölyä!
  Vaatteita en uskalla kuivausrumpuun laittaa. Varsinkaan lastenvaatteita, joita meillä on aika arvokkaitakin. Vasta mun äiti pyöritti kuivausrummussa esikoisen mekon ja kyllä järkytys oli kun näin sen. Meni sitten samantien pienemmän neidin käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli kyllä uskomaton määrä, mitä meilläkin irtosi sitä nukkaa ja pölyä siitä yhdestä koneellisesta :)

   Poista
 21. Itse käytän kuivausrumpua lakanoiden ja pyyhkeiden kuivaamiseen, harvoin mihinkään muuhun... Minun mielestäni se kutistaa vaatteita, lasten paidoista häviää aina mittaa (tai sitten se johtuu siitä, että lapset venyvät...) Untuvatakit ja peitot tietty myös kuivatan kuivurissa. Meillä pääosa vaatteista kuivatetaan kuivauskaapissa (tosin se ei juuri milloinkaan ole päällä, sinne on vaan niin hyvä ripustaa vaatteet kuivumaan ja tarvittaessa oven saa kiinni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä itse laittaa tänään pesuun nuita petivaatteita, täkit ja tyynyt, katsotaan kuinka hyvin kestävät rummun :)

   Poista
 22. Hei! Kuivaan pyykin pääasiassa narullla/telineellä. Kuivausrumpu löytyy, mutta se on iki vanha ja vie sähköä. Pyykistä tulee minusta kuivausrummussa liian pehmeää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Minusta se pehmeys oli niin ihanaa :D Kerrankin on sileät petivaatteet :)

   Poista
 23. Kaksi vuotta sitten olin sitä mieltä, että turhuutta, nyt en luopuisi suosiolla :) Aikaisempiin kommentteihin lisäten rumpu on oikeastaan ainoa paikka, jossa saa untuvatakit, -täkit ja -tyynyt tennispallon kanssa IHANAN kuohkeiksi, suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aina ollut sitä mieltä että aivan turha laite :D Niin se ajatusmaailma muuttuu kun ikää tulee lisää :D

   Poista
 24. Itsellä ei koskaan ole ollut kuivausrumpua ja sen paikka hävitettiinkin kodinhoitohuonetta suunnitellessa, joten ihan mielenkiintoista lukea näitä puoltavia kommentteja. :) Varmasti ihan kätsy, varsinkin lapsiperheessä! Itse ollaan koettu, että tila riittää hyvin normikuivatukseen pyykkinarulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuskin minäkään olisin ostanut, jos en tosiaan olisi niin turhautunut nuiden lakanoiden ja pyyhkeiden kuivattamiseen narulla. Meillä on tosiaan melko pieni tuo kodari ja aina kun siellä on teline niin hyvä, että mahtuu siellä tekemään sitten muuta :D

   Poista
 25. En pärjäis enää ilman! Mäkään en neuleita kuivata. Lasten printtipaidoista lähtee printit jos ne on huonolaatuisia. (ei kerrota kellekään, mutta se on ollut ihan jees niitten rumien cars/spiderman -printtein osalta...)
  Sähköähän se kyllä vie, mutta toisaalta se tuottaa myös aika paljon lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh :D

   Huomasin kanssa, että melkoinen lämmönlähde se kyllä on :)

   Poista
 26. Meillä on ollut kuivausrumpu n. 3 vuotta ja pois en antas.
  Kuivatan lähes kaikki lastenvaatteet (froteesta ja velourista tulee ihanan pehmeää), kaikki lakanat, pyyhkeet ja jopa räsymattoja olen kuivattanut.
  Peitot ja tyynyt kun laittaa tennispallojen kanssa kuivuriin niin niistä tulee tosi pöyheitä ja pehmoisia :)
  Joskus teen niin että sängyistä lakanat aamulla koneeseen, sitte rumpuun ja puhtaana ja kuivana takasi sänkyyn, saman päivän aikana.
  Ja talvella kuivuri lämmittää mukavasti, mahtava mennä kylmänä päivänä lämpimään kylppäriin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinne voi ihan räsymattojakin laittaa?

   Täytyypä laittaa tennispalloja sekaan kuivuriin kun ajattelin tänään just pestä nuita täkkejä ja tyynyjä :)

   Poista
 27. Noo, onneksi sulla on kuitenkin jonkinlainen kodinhoitohuone. :) Meillä rintsussa ei ole kotaria, vain pieni kylpyhuone, jossa toimii myös toinen wc ja tietenkin se pesukone. :) Pyykit tulee kuivatettua enimmäkseen yläkerran aulassa.

  Muakin pelottaa vaatteiden kutistuminen noissa kuivureissa, luulen että se on ehkä enimmäkseen vanhojen koneiden ongelma? En tiedä kun ei ole kokemusta :D Mun pitäisi varmaan kokeilla joillain pois heitettävillä vaatteilla ensin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, olemme onnekkaita :) Meilläkään ei aiemmassa kodissa ollut erillistä kodaria ja se se vasta haastavaa olikin :D

   Minäpä kokeilen jotain vaatteita kuivailla ja katsotaan kutistuuko ne :)

   Poista
 28. Rakennamme tällä hetkellä taloa ja yksi pohjaratkaisun kriteeri oli tarpeeksi tilava kodinhoitohuone, jonne mahtuu pyykkiteline kunnolla muun käytön häiriintymättä. Paljon urheilevana perheenä teimme päätöksen hankkia kuivauskaapin urheiluvaatteiden kuivatukseen. Sinne voi ne lakanatkin jatkossa laittaa. :)

  Mimmu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos mekin rakennettais uudelleen niin ehdottomasti laittaisin enemmän neliöitä kodariin. Tuo kuivauskaappi onkin minulle hieman outo, ilmeisesti se on sellainen jota suositaan ja käytetään päiväkodissa ? :)

   Poista
 29. Näpärän näköinen kuivausrunpu..Täällä myös mietitään minkä merkkinen ostettaisiin..
  Mutta ei vaatteille-vain pyyhkeille ja petivaatteille.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän pohdinnan jälkeen meillä päädyttiin lg:n kuivausrumpuun. Meillä on pyykkikonekin lg ja ollaan tykätty siitä tosi pqljon :)

   Poista
 30. Minäkään en luopuisi kuivausrummusta! Muista puhdistaa myös lauhdutin usein, sinnekin kertyy järkyttävä määrä nöyhtää, ja tukkoisena hidastaa kuivausaikaa. Myös narukuivatus sisätiloissa kuluttaa sähköä ja uudet kuivurimallit ovat säästeliäitä sähkössä.

  Paidat ja yleensäkin pyykki kannattaa pestä ja kuivata nurinpäin. Itse en laita parhaita farkkujani, rintsikoita, juhlamekkoja enkä neuletakkeja kuivausrumpuun. Lakanat, peitot, tyynyt, pyyhkeet ja sukat laitan aina kuivuriin. Joskus voin laittaa paremmankin vaatteen vähäksi aikaa kuivuriin. Kaikkea ei kannata kuivata rutikuivaksi. Kissankarvat irtoavat kuivurissa mukavasti :). Se nöyhtä joka irtoaa vaatteista nukkasihtiin ei ole pelkästään kulumista, vaan sitä irtoaa myös narukuivatuksessa.

  Ah, rakastan kuivausrumpua :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tutustua vielä käyttöohjeisiin ja ottaa selvää niistä kaikista mitkä pitää puhdistaa, nyt ekalla kerralla en muistanut puhdistaa kuin sen mihin pöly kerääntyy :)

   Poista
  2. Joo, lauhdutinta ei tarvitse putsata kuin muutaman kuukauden välein, riippuen käytöstä. Tai voihan olla, ettei aivan uusissa koneissa edes tarvi puhdistaa sitä, ohjekirjasta selviää :). Meillä jo luultiin, että omamme hajosi. Onneksi vika selvisi, lauhdutin vain oli päässyt karmeaan kuntoon laiskuuttani :P.

   Poista
  3. Joo. Tuo lauhdutin juttu pitää kattoa samantien ohjelirjasta :)

   Poista
 31. Lisään vielä sen verran, että puuvillavaatteita ei kannata kuivata ihan kuivaksi ja aavistuksen kosteana ne kannattaa venytellä mittoihinsa. Myös lakanat kannattaa "silityskuivata" vaikkei niitä silittäisikään. Venyttelee ne heti kuivurin sammuttua (jos jätät ne sinne liian pitkäksi aikaa niin kuin minä, ne ovat todella rutussa :P) kaverin kanssa hyvin ja laittaa hetkeksi tuolinkarmille ja siitä sitten käärii kaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytinkin juuri tuota silityskuivaksi toimintoa lakanoissa ja minusta ne olivat silti melko kuivat, sai viikata samantien ja laittaa kaappiin. Yllätyin itse siitä, että olivat todella sileät kun otin ne rummusta :)

   Poista
 32. Meillä ei ole kuivausrumpua, mutta kuivauskaappi löytyy. Tosin kesäisin pyykit kuivuu ulkona ja muulloinkin useimmiten (vähällä käytöllä olevassa) saunassa kuivaustelineessä. Kuivauskaappiin on kyllä tullut ripustettua pyykkejä kuivamaan, vaikken sitä olisi aikeissa käyntiinkään laittaa. Kuivauskaappikin on kyllä ihan kätevä silloin, kun pitää saada vaatteita nopeasti kuivaksi. Kuivausrumpu taitaa olla vähän nopeampi kuivatessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisin on tosi ihana kuivata ulkona pyykkiä, se tuoksu ulkona kuivattamisessa on ihana, tuoksuvat niin raikkailta :)

   Poista
 33. Kuivausrumpu ihan ehdoton meillä. Käytän pääasiassa aina "hellävarainen kuivatus" ohjelmaa. Lindexin esim. Bamse vaatteet kuluvat kovasti, varsinkin painatukset bodeissa ja Benettonin kirjailut. Mun ja miehen paremmat vaatteet kuivat henkareilla rummun edessä, kuivuvat nopeasti.

  Mutta sinne vaan kaikki, pyykkihuolto helpottuu kummasti :) ja niin ihanan pehmeää..

  Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kun vaan uskaltais laittaa kaikki, varsinkin kun ei vielä tiedä, miten niille meidän vaatteille siellä rummussa käy :) Aion kuitenkin kokeilla :D

   Poista
 34. Meillä ollut kuivausrumpu nyt vajaan vuoden kahden hengen taloudessa ja en siitä kyllä luopuisi.Tosin meillä on kissoja,joten rumpu on ehdoton.Itse kuivatan siellä kaikki, en edes omista enää kuivaustelinettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläin taloudessa kuivausrumpu on varmasti ehdoton :)

   Poista
 35. Ihan ehdoton peli, en luopuisi mistään hinnasta! Meidän kuivuri on ollut todella kovassa käytössä nyt yli 10vuotta. 5 henkisessä perheessä pyykkiä tulee isot määrät ja kun meillä ainakin pyykinpesu ajoittuu viikonloppuun, niin kuivuri todella nopeuttaa hommaa.
  Jos kuivaa liian kuumalla ja liian kuivaksi, voi jotain kutistumista tapahtua, mutta en itse ole juurikaan sitä huomannut.
  Kuivaan melkein kaiken kuivurissa. Omat paitapuserot, housut, neuleet yleensäkin kuivaan sitten muualla.
  Pyyhkeistä ja lakanoista tulee ihanan pehmeitä! Lakanat aamulla koneeseen ja illalla takaisin sänkyyn -> ei tarvita niin paljon lakanoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ajoittuu pyykinpesu lähes aina viikonlopulle, silloin on eniten aikaa :)

   Totta, pyyhkeistä ja lakanoista tulee todella pehmeitä.

   Poista
 36. Meille tuli ensimmäinen kuivausrumpu viime keväänä, ja mikäli nyt oikein kuvaa tulkitsen, niin täsmälleen sama kone kuin teillä :) Aiemmin olin sitä mieltä, että ei me kuivausrumpua mihinkään tarvita, mutta nyt en olisi ilman! Mutta olen mä sillä innostuksissani onnistunut vaatteita pilaamaankin. Alkuun tungin sinne surutta kaiken, kunnes mies alkoi ihmettelemään miten hänen KAIKKI paidat on alkaneet kinnamaan... Hups. Lapsille piti myös ostaa uudet sukat jalkaa isompaa kokoa, kun ne kutistuivat - mutta nyt kun ne ovat alunperin reilusti isommat, niin kuivuri toimii taas hyvin ;D Eli paremmat / kalliimmat vaatteet (ja sukkahousut) pidän nyt rummun ulkopuolella, mutta muuten kuivaan kyllä kaiken. Mahtavaa kun ei tarvitse koko ajan olla kuivaustelineiden kanssa kylppärissä ja pölyn määrä meillä on vähentynyt koko asunnossa huomattavasti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.