Sisällön tarjoaa Blogger.

Millainen kuusi jouluksi?


Joko olette miettineet tulevan joulun kuusen väriä? Menettekö perinteisellä linjalla ja kotianne koristaa vihreä kuusi, vai poikkeatteko valta virrasta ja valitsette kotiinne valkoisen tai jopa mustan joulukuusen? Me päädyttiin viime vuonna hankkimaan valkoinen kuusi ja voi mahdoton kun se oli kaunis valkoisien ja punaisten pallojen kanssa. Meidän kodissa on muovinen kuusi allergioiden vuoksi, joten kompromissejä on tehtävä, vaikka kuinka haluaisi tuoksutella oikean kuusen tuoksua. Tänä vuonna meillä mennään tällä samaisella kuusella ja samoilla koristeilla, en tosin millään malta odottaa joulukuuta, että kuusen voisi koristella, se tuo vaan niin ihanaa tunnelmaa kotia :) 

56 kommenttia

 1. Voi että, tuollainen valkoinen kuusi on niin kaunis:)! Yritin viime vuonna suostutella miestä valkoisen kuusen hankintaan, muttei se rontti silloin vielä oikein lämmennyt ajatukselle:D Ehkä meillä tänäkin vuonna tulee ihan oikea, vihreä kuusi vaaleilla koristeilla...kaunis on sekin:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa kuusessa on kyllä hyvät puolensa, se tuoksu on huumaava :)

   Poista
 2. Meille haetaan bauhaussista upean tiheä ja edellinen kuusi kuten monea edellisenäkin vuonna

  VastaaPoista
 3. Meillä oli joskus aikanaan vuokralla asuttaessa muovikuusi, olkkarissa oli takka ja huone oli niin kuuma että kuusi varisi heti. Sen jälkeen ei oo vuosiin ollut muuta kuin oikea kuusi, se tuoksu on niin ihana ja mielestäni oikea kuusi on ainoa ja oikea joulukuusi :) toki jos olisi allergioita niin muovikuusi olis ainoa vaihtoehto, mutta onneksi ei ole ja jos muovisen joutuisi hankkia niin ehdottomasti se oli valkoinen. Tuo kuvan kuusi on todella kaunis.
  Meillä on joka vuosi ostokuusi, metsästä ei tahdo löytyä hyviä kuusi ja nuo ostokuuset on tosi tuuheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä tahtoo olla aika harvoja ne kuuset, tosin kyllähän niitä upeita yksilöitäkin varmasti löytyy jos vaan etsii tarpeeksi kauan :)

   Poista
 4. Vain aito kuusi kelpaa:)Ei ikinä muovikuusta,eikä varsinkaan värillistä,ihan järkky ajatus!Jos ei aitoa,niin sitten ei kuusta ollenkaan:)-nana-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muovikuusetkin on kauniita ja allergia perheissä ne on valitettavasti ainoa vaihtoehto, joten mielestäni jokaisella on yhtälailla oikeus saada sitä jouluntuntua kotiin olipa kyseessä sitten muovikuusi tai aito kuusi :)

   Poista
 5. Meille tulee oikea vihreä kuusi...ei kovin suuri, mutta aito...:)

  VastaaPoista
 6. Nuo valkoiset kuuset tuntuu olevan kyllä jo sitä valtavirtaa ja tällä hetkellä ajattelen se olevan ainoa oikea väri muovikuuselle. Siksi, koska sen ei tulekkaa näyttää aidolta, kun se on valkea. Harmi, että vein valkean muovikuuseni vanhemmille säilöön viime vuonna kun ajattelin etten enää vietä joulua tässä kodissa, menee ilman kuusta tämä joulu opiskelijakämpässäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tosiaan voi olla, että valkoiset kuuset ovat jo valtavirtaa :)

   Sinähän voisit hankkia sellaisen pöytäkuusen niin saisit edes ripauksen jouluntaikaa kotiisi :)

   Poista
 7. Meillä on aina ollut vihreä tekokuusi. Nyt tosin alkaa tuntua että tuo meidän yksilömme on liian iso. Olen viime vuosien aikana alkanut unelmoimaan jonkin verran pienemmästä kuusesta. Ei sen kuusen tarvitse katonrajaa välttämättä hipoa ;)

  Mutta vihreällä linjalla jatketaan kyllä edelleenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tietenkään kuusi tarvitse katonrajaa hipia :) Muistan, että meilläkin aiemmin vihreä kuusi hipoi katonrajaa ja viime vuonna kun ostettiin tuo valkoinen niin vaihdettiin pienempään :)

   Poista
 8. Meillä aina ollut aito kuusi, tosin viime vuonna aloin puhumaan tuon vakoisen muovikuusen puoleen miestäni, mutta hän ei ajatukselle lämmennyt lainkaan. Hän on kyllä pyydellyt jo muovikuusta monta vuotta, mutta en ole itse aitoa antanut vaihtaa vielä muoviseen. Nyt kun löysin viime vuonna tuon muovikuusen valkoisena, totesin sen olevan kyllä hyvinkin ihana vaihtoehto. miehen mielestä kuusi ei ole valkoinen...Eli yhä jatketaan tuolla aidolla kuusella, ehkä joskus meiltäkin tuo valkoinen kaunistus löytyy vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aito kuusi on aina aito kuusi, siitä ei pääse yli eikä ympäri :) Valkoisessakin on kuitenkin ihanat puolensa <3

   Poista
 9. Rakastan noita valkoisia kuusia, itsellä ei vielä sellaista ole. Mutta rakastan myös aitoa kuusta, ja aion tänä vuonna koristella sen punavalkoiseksi. Jos hankin valkoisen kuusen, hommaan silti aidonkin kuusen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punavalkoinen koristelu kuulostaa niiiin ihanalta <3

   Poista
 10. Tuo näyttää niin kauniilta :-) valkoisia kuusia olen ihastellu monessa paikkaa ja on siinä rajalla olisiko se meillekin kiva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ois se kyllä teillekin tosi kiva <3 ;)

   Poista
 11. Meilläkin suositaan aitoa kuusta. Inhottavia nuo rajoittavat allergiat! Olisikohan jotain huonetuoksua millä saisit kuusentuoksun sisälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en voi sietää huonetuoksuja, valitettavasti, mulla tulee niistä aina kauhea migreeni :) Olenkohan liian herkkä kaikille hajuille :D

   Poista
 12. Onpas valtavan kaunis tuo teidän valkoinen kuusi! Niin kuin sellainen luminen satupuu : ) Voisin hyvin ajatella meillekin muovikuusta, mutta mennään kuitenkin perinteisesti : ) Yleensä haetaan kuusi veljen metsästä, vaikka aika rämpimistä se tosiaankin on. Hermokin meinaa aina mennä, kun sitä "täydellistä" ei tahdo löytyä ; ) Kahtena viime jouluna meidän kuusessa on ollut vain valkoisia koristeita ja häivähdys hopeaa mukana. Kovasti tykkään siitä valkoisen ja vihreän yhdistelmästä. Ja oi että, nythän sitä tuli ihan jouluinen olo tässä mietiskellessä, vaikka ulkona tuuli kolistelee kattoa ja sadetta vihmoo : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen ja vihreähän ovat todella upea yhdistelmä <3 En millään malta odotella, että bloggaajat alkavat julkaisemaan omia joulukuusen kuviaan, aina jokainen on niin erilainen , mutta silti kaikissa on se sama ajatus <3

   Poista
 13. Kolme vuotta sitten kun vietimme uudessa kodissamme ensimmäistä joulua, olimme päättäneet, että meille tulee joka joulu aito kuusi ja heitimme kaatopaikkakuormaan vanhan muovikuusen. Meidän hankkimamme aito kuusi oli sellainen varisija versio, että pallotkin tippuivat itsekseen kuusesta. Päätin sen joulun jälkeen, että hankimme muovikuusen takaisin.
  Meillä on perinteinen vihreä muovikuusi, mutta se on liian pieni ja viime jouluna jo etsimme uutta muovikuusta, löytämättä kuitenkaan sopivaa. Pitää tänä vuonna olla ajoissa liikkeellä niin jos tärppäis:) Valkoinen on kyllä kaunis ja sopii teidän kotiin täydellisesti, mutta meillä lapset haluavat vihreän kuusen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuohan se saattaa olla yksi aidon kuusen ongelma, että neulaset varisee. Ei ole kiva jos jouluaattona ei ole enää montaa neulasta jäljellä :)

   Meillä meidän neiti sai viime talvena hankkia itselleen huoneeseensa sellaisen kuusen ja koristeet kuin hän halusi, hänen valintansakin oli valkoinen kuusi ja siihen värikkäitä, liloja ja pinkkejä koristepalloja :D

   Poista
 14. Perinteinen aito kuusi on ihan must! Ihana tuoksu tulee kotiin. Väreinä suosin hopeaa ja punaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopeinen ja punainen ovat ainakin itsestä juurikin niitä joulun värejä <3 :)

   Poista
 15. Meille ei voi allergian takia aitoa kuusta laittaa joten vihreällä muovikuusella ollaan aina menty.Viime jouluksi sain isännän puhuttua tuohon valkoiseen kuuseen eikä kyllä olla kaduttu yhtään,ei sitä olisi millään raaskinut riisua pois. Itsenäisyyspäivänä saa sen ihanuuden taas koristeltua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kuusi on kyllä mielettömän upea, itse tykkään siitä kun valkoista kuusta vasten punaiset pallot tulee niin hyvin esille :)

   Poista
 16. Kaunis kuusi kuvassasi! Pidän hyvin monenlaisista kuusista, mutta kyllä meillä sillä perinteisellä mennään. Ollaan jo katseltu valmiiksi tuosta omasta pihapiiristä kuusi jouluksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehän olette onnellisessa asiassa kun teillä omassa metsässä kuusia <3

   Poista
 17. Tuo valkoinen kuusi on kyllä tosi ihana! :)) Meillä ei ole moneen vuoteen mahtunut kuusta sisälle, joten nyt kun pitkästä aikaa semmoinen voidaan laittaa, niin luulen että päädytään tällä kertaa oikeaan kuuseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis luvassa erityinen joulu kun saatte kuusenkin sisälle tänä vuonna <3

   Poista
 18. Valkoinen kuusi on kaunis ja sopii teille hyvin. Meillä on myös allergioita ja pelkään joka vuosi, että tytär saa jonkin kohtauksen, kun kuusen tuoksu levittäytyy sisällä kaikkialle. Siksipä mielessä on käynyt tämäkin vaihtoehto, mutta niin kauan kun ei kieltoa ole,luulen, että meillä seisoo oikea kuusi nurkassa tulevanakin jouluna. Toisaalta yläkertaan voisi miettiä pientä tekokuusta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea kuusi on kyllä melko petollinen sellaisille jotka ovat allergisia, me vietettiin viime vuonna joulua sukulaisissa ja heillä oli oikea kuusi, itselleni tuli hengenahdistusta, mutta lääkkeillä selvittiin sitten loppu aika :)

   Poista
 19. Meillä on myös muovikuusi, koska olen allerginen :)
  Se on ihan vain perinteisen vihreä ja ihan kivan näköinen.
  Meillä taitaa olla väreinä myös tänä vuonna, samat, valkoinen, hopea ja ripaus punaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen, hopea ja punainen ovatkin todella kaunis yhdistelmä, ne on minunkin lemppareita joulukuusessa :)

   Poista
 20. Meillä myös tuo valkea kuusi , nyt vaan tekis mieli sellaista jossa olis ledit valmiina ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eli nälkä kasvaa syödessä ;) Ne olis kyllä aika kätsyt, jossa olis ledit valmiina :)

   Poista
 21. Voi että, onpas valkoinen kuusi tosiaan kaunis! Tuommoinen olisi kyllä tosi kiva itsellekin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä tuohon valkoiseen kuuseen :)

   Poista
 22. Todella kaunis kuusi teillä, ja nuo punaiset pallot ovat kyllä kuin piste iin päällä valkoisessa kuusessa! ♥

  Meillä on lapsuudesta lähtien haettu kuuset omasta metsästä. Isäni on kuuset valikoinut usein metsänhoidollisista syistä, mutta hartaasti sitä nättiä yksilöä etsien jo paljon ennen joulua, pitkin vuotta, ja meiltä on kuuset lähteneet myös monille sukulaisille ja tutuille. :)

  Viime vuonna päätin lähteä toiselle linjalle. Kotoa löytyy kolme kissaa, joiden kanssa kuusi on koetuksella. Hyvä kun pystyssä pysyy, joten ei siihen viitsinyt aitoa kuusta ottaa varistelemaan. :D Aidolle kuuselle ainoa vaihtoehto minulle oli nämä superkauniit valkoiset kuuset, koska ne eivät edes yritä esittää sitä aitoa. Semmoinen täällä tänäkin vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä todella hienoa, että on itsellä tai sukulaisilla metsää josta saa kuusen hakea, mutta ymmärrän kantasi nuiden kissojen suhteen. Ne varmasti saavat varistettua melkoisen määrän neulasia :)

   Itse tykkään todella paljon valkoisesta kuusesta, enkä vaihtaisi sitä enää muuhun :)

   Poista
 23. Helou! Valkoinen kuusikin on kaunis, mutta jotenkin vaan perinteisenä ihmisenä kallistun aidon puoleen :) Juu allergiat on kyllä mälsä juttu! Meillä on menty monena vuonna samalla kaavalla, iso kooltaan ja sikin sokin koristeita. Laitanpas linkin tähän viime vuotisesta:
  http://1.bp.blogspot.com/-mGPHfPudj_o/UNdZO2XKZxI/AAAAAAAAHGo/kQXl573tDUE/s640/Blogiin+2+589.JPG

  Juniori (silloin 1,5v) sai kolmimetrisen kuusen kaatumaan, on vähän jälkeenpäin naurettu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki itsekin tykkäisin aidosta kaikkein eniten, mutta ei voi mitään:)

   Mää muistankin tuon postauksesi kun lapsesi kaatoi kuusen, onneksi mitään ei kuitenkaan sattunut <3

   Poista
 24. Aina on aito kuusi ollut muttei enää tänä vuonna :) Valkoisille kuusi kaupoille taidan mennä jo heti huomenna! Viime vuonna myöhästyin edullisista ja hyvistä ja nyt osaan olla ajoissa liikkeellä :-D Valkoinen on kaunis, niinkuin tuo teidänkin kuusi <3 Ja aidonhan vois vaikka sijoittaa ulos terassille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo, että ulos voisi sijoittaa oikean kuusen, siihenhän voisi laittaa valotkin :) Tsemppiä kuusi ostoksille, toivottavasti löydät kivan yksilön :)

   Poista
 25. Kahtena jouluna ollut valkoinen (pienehkö) kuusi ja edelleen tilanpuutteen vuoksi todennäköisesti käytämme samaa :) On ollut puna-kultainen linja koristeissa, mut josko tänä jouluna jotakin muuta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puna-kultaiset koristeetkin on kauniita, mitä sitä vaihtamaan jos itse tykkää <3

   Poista
 26. Kaunis kuusi! Meille on vuosien varrella kertynyt paljon kuusenkoristeita ja monissa niistä on myös paljon tunnearvoa. Nimimerkkini linkin takaa pääseekin blogini viime joulu postaukseen , jossa näkyy joulukuusemme vuonna 2012 (muovia sekin) ja myös aito joulukuusi vuodelta 1986. Jälkimmäinen vuosiluku vuosi olikin ensimmäinen joulu yhteisessä kodissamme nykyisen miehen silloinsen kihlattuni kanssa.

  VastaaPoista
 27. Kyllä, kuusiasiat on mietitty jo hyvissä ajoin! :) Valkoisesta kuusesta tykkään kyllä kovasti, mutta jotenkin tuntuu, että virallinen kuusi pitää olla se aito oikea, elollinen vihreä. Vihreä luonnonkuusi on siis tulossa olkkariin, mutta pikkumakkareihin hankin jo pienemmät valkoiset kuuset. Toiseen pinkit koristeet, toiseen punaiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän siinä aidossa kuusessa on se oma taikansa <3 kiva idea laittaa silti muihin huoneisiin valkoisia kuusia, kuulostaa kivalta nuo koriste valinnat <3

   Poista
 28. Itselläni on myös valkoinen kuusi ja tykkään hirveästi! Sopii niin hyvin sisustukseen :) Vaikka eihän sitä aidon kuusen tuoksua voita mikään..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.