Sisällön tarjoaa Blogger.

Objektiivien testailua


Voi, voi kun on pimeää, se kyllä tuo omat haasteensa tähän valokuvaukseen, mutta tunnelmakuvia on kiva katsella, joten kivahan näitä hämäriä kuvia on itsekin julkaista. 

Sain tällä viikolla Canonilta testattavaksi EF40mm F2.8 STM objektiivin ja tämä tuntuu oikein hyvältä linssiltä. Valovoimaa riittää ja tällä 40 mm objektiivilla voi kuvata hieman suurempaa kuva-aluetta kuin 50 mm objektiivillä, eikä hintakaan ole paha ( n. 200e ) kun ottaa huomioon, että tämä on monipuolinen yleisobjektiivi ja suuren valovoiman ansiosta vähäisessä valossakin kuvaaminen onnistuu. Nyt kun olen muutaman päivän saanut kokeilla tätä 40 mm objektiiviä, en palaisi enää mielellään 50 mm, vaikka hyvä objektiivihän sekin on. Itse en vain tykkää 50 mm:stä siitä syystä, että sen kuvausalue on niin pieni.  
 Seuraavaksi ajattelin testailla laajakulmaobjektiivia EF-S 10-22mm F 3.5-4.5 USM , joka Canonin mukaan sopii erinomaisesti mm. sisustuskuvaukseen. Katsotaan millaisia kuvia sillä saa aikaiseksi :)

-------------------------

PS.  Koti Kolmelle blogissa on käynnissä Kynttilätunnelma valokuvakisa. 

Käy äänestämässä nro 5, jos tykkäät kuvastani :)

http://kotikolmelle.blogspot.fi/2013/10/kynttilatunnelma-valokuvakisa-aanesta.html

18 kommenttia

 1. Mielenkiinnolla jään odottelemaan objektiivi postausta, mulla on joulupukille kirje vetämässä uudesta ja tuo 40mm kuulostais hyvälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 40 mm on kyllä hyvä, itsekin ajattelin hankkia sen, tosin pitää vielä testata tuo 10-22mm :)

   Poista
 2. Äänestämässä käyty kuvaasi! :-)

  VastaaPoista
 3. Laajakulmaobjektiivi olisi kyllä tarpeellinen. Jään odottelemaan kokemuksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, canon tosiaan suositteli kokeiltavaksi tuota 10-22mm, se kuulemma sopii hyvin sisustuskuvauksiin. Onko sulla nyt mikä objektiivi käytössä?

   Poista
 4. Hei jee, kiva kun testailet näitä objektiiveja, minäkin olen vähän haaveillut uudesta objektiivista! Itsellä ei ole kuitenkaan siihen laittaa satoja euroja, joten kiva kuulla että joku edullisempikin vaihtoehto voisi olla. Mitenköhän sitä pääsisi itsekin vähän testailemaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään raski ostaa kovin kallista, joten jossain on tehtävä kompromissejä, tämä 40mm on tosiaan n. 200 euron luokkaa ja vaikuttaa hyvältä :)

   Poista
 5. Oon muutamia laajakulmia täs käyny kokeilee kaupois, mut ois parempi testata vähän kauemmin kun kaupan pari minuuttia. Eliii, mielenkiinnolla ootan sun postausta tästä laajakulmasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei sillä parin minsan kauppantestailulla tule oikein hullua hurskaammaksi, itse ainakin tykkään että saa testata vähän kauemmin, tälllaiset on kuitenkin suht kalliita hankintoja :)

   Poista
  2. No sepä se. Itse sain objektiivien esittelijältä muutaman minuutin vertailun ja kehumiset tietenkin kalliimpaan (noh, sehän nyt varmasti on yleisestikin ottaen ihan selvää). Käskin esittelijän kirjoittaa ylös objektiivin tiedot että voin harkita asiaa. Tämän jälkeen kysyin valokuvauksen opettajaltani (kun olin syksyllä kursseilla), monta kymmentä vuotta valokuvaajana toimineelta henkilöltä tähän omaa mielipidettä ja hän sanoi ettei tämä ole ehkä paras vaihtoehto minulle, eikä sillälailla niin hyvä kun esittelijä oli kehunut.. Eli niinsanotusti nollilta lähdettiin taas.. :)))) Eli laitahan vaan testausta kehiin niin nähdään. Tosin tässäkin tapauksessa se ois hyvä itse päästä testaamaan, onhan kaikilla omat kuvauskohteet jne.

   Poista
  3. Sun pitää pyytää testattavaksi, eihän siinä muu auta :)

   Poista
 6. Kiva kuulla sitten kokemuksesi siitä "sisustukseen sopivasta" objektiivista :), äänestetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäpä kerron teille kokemuksia sitten :)

   Kiitos äänestä <3

   Poista
 7. Kiinnostaa myös kokemukset tuosta laajakulmaobjektiivista! Sitä odotellessa! :)

  VastaaPoista
 8. Ostin tuon 50 mm objektiivin edellisiltä Hulluilta Päiviltä ja jotenkin se on jäänyt käyttämättä kokonaan. Pitänee varmaan kaivaa se nyt esille pimeneviin iltoihin ja opetella vähän sitäkin. Jotenkin en vaan ollut siihen tyytyväinen ja jäi käyttämättä. Hyvä kun tuli nyt taas mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekään en oikein tykkää siitä 50mm :) Mutta kannattaahan sinun sitä vielä testailla jos se on vaan lojunut kaapin pohjalla, tiiä vaikka tykästyisit siihen :D

   Poista

Kiitos kommentista.