Sisällön tarjoaa Blogger.

Tunnelmaa makuuhuoneeseen


Makkarimme kaipaisi jotain jouluista, tiedättekö jotain sellaista tummaa ja tunnelmallista. Ikkunaan laitoin ikkunavalaisimen, tuomaan vähän tunnelmallista valoa, mutta yksistään se ei riitä. Haluaisin tilaan tummanharmaata ja punaista, mutta päätyseinällä oleva liloilla kukilla varustettu tapetti tuo hieman haasteita, varsinkin punaisen värin suhteen.Itsellä lyö pää tyhjää nyt tämän makkarin kanssa kun ei oikein tiedä, mitä muita värejä "uskaltaisi" yhdistää tapetin kanssa, kuin harmaa, lila tuntuu tällä hetkellä ihan nou noulta. Olen myös miettinyt sängynpäädyn hankkimista, toisiko se jotain särmää huoneeseen, vai pilaisiko se vaan kivan tapetin allensa..   

Mitä sinä ehdottaisit väreiksi näin talvisaikaan tuohon huoneeseen? Vai mennäänkö ihan tuttuun ja turvalliseen tapaan, pelkällä harmaan lisäyksellä?

45 kommenttia

 1. Valkoinen pääty ois varmasti ihana eikö riitelisi tapetin kanssa..?!
  Harmaita ja kimalletyynyjä laittaisin sängylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoista päätyä itsekin ajattelin, hobby hallissa oli yks kivannäköinen :) kiitos vinkeistä Niina <3

   Poista
 2. Sängynpääty toisi varmasti vähän ryhtiä, eikä se peitä kaunista tapettia, paremminkin voisi korostaa :) Tuohon sopisi ihanasti jokin vanha valkoinen ovi sängynpäädyksi, sen yläpuolelle seinälle valoa antamaan valokranssi :) Yöpöydille voisi vaihtaa pöytämalliset tähtivalot ja sängyn päälle esim. Citymarketista ihana iso valkonuttuinen tai punaharmaanuttuinen tonttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ovi toimii varmasti kivasti sängynpäätynä, mutta itse haluaisin mieluummin sellaisen pehmeän päädyn :) kiitos ideoista :)

   Poista
 3. Minä olisin sängynpäädyn kannalla, se toisi lisää pehmeyttä ja jotenkin ylellisyyttäkin. Mielekuvissani on sellainen pehmustettu pääty, jossa sellaisia nappeja niinkuin joissakin nojatuoleissa jos tiedät mitä tarkoitan, silleen että tulee ne napit syvemmälle ja muodostuu kuvio niistä syvennyksistä. Jouluista ilmettä voisi tuoda hopeiset blig blig tyynyt. Ne sopisi lamppujen kanssa yhteen, ja sopii lilan ja harmaan kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän, sellainen pääty itselläkin kävi mielessä :)

   Poista
 4. Tuota sängynpäätyasiaa olen itsekin miettinyt meille, sillä tapetti sängynpäädyssä on kokenut jo muutamia raapaisuja... Päädyllä saisi tapetin suojattua ja rajausta sängylle. Mutta mihinkään toimiin en ole ryhtynyt, ehkä joulun jälkeen :) Onko teidän tapetti kärsinyt? Meillä sänky joutuu olemaan melkein kiinni seinässä tilanpuutteen vuoksi. Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä ole tapetti ainakaan vielä kärsinyt, meillä on pieni rako seinän ja sängyn välissä, joten olisko se auttanut asiaan :)

   Poista
 5. Hei kaimani!

  Minusta sängynpääty sopisi todella hyvin makkariinne ja toisi sinne ryhdikkyyttä. Tapetti on kaunis mutta hallitseva, joten valkoinen sängynpääty toisi myös raikkautta huoneeseen :)

  Miten huoneeseen saisi jouluista ilmettä onkin sitten vaikeampi kysymys.. Ehkä toisin sinne harmaata, kuten itsekin sanoit (esim. viltti päiväpeiton päälle). Punainen on tapetin kanssa hieman raskas yhdistelmä, joten mieluummin harmaata. Tunnelmaa saisi myös esim. muhkeilla tyynyillä, joita voisi laittaa useamman sängyn päälle. Voisi olla harmaan-. hopean- ja valkoisenvärisiä tyynyliinoja.

  Mukavaa joulun odotusta! :)

  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhkeita tyynyjä voisi tosiaan hankkia, harmaata ja valkoista ja sitten pienempiä kimalle tyynyjä :) kiitos vinkeistä.

   Poista
 6. Voisit vaihtaa maton,torkkupeiton ja tyynyt hiukka talvisemmiksi!

  VastaaPoista
 7. Jos olisi oma makuuhuoneeni kyseessä, laittaisin erilaisen petauksen. Kerroksellisuutta lisää, päiväpeitto ainoastaan jalkopäähän, kauniit lakanat näkyviin, runsaasti tyynyjä päätyyn ja ehkä sitä tummaa harmaata vaikka lakanoihin....
  Paksu runsas peitto kauniisti taiteltuna ja ehkä tummenpi torkkupeitto heitetty vielä sekaan.
  Laittialle laittaisin huomattavasti isomman maton, joka tulisi esiin sängyn alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa aikaa pedata aamuisin sänky jotenkin kutsuvan näköisemmäkai :) meillä mies petaa arkisin kun nousee myöhemmin ja en ole jaksanut korjailla petauksia hänen jäljiltään töistä päästyä :) tuota mattoa pitää pohtia, siihen ei kovin isoa mattoa mahdu kun sängyn edessä oleva tila on pieni :)

   Poista
 8. Kimaltavaa valkoista tai hopeaa :) ja sängynpääty varsinkin muhkea tekstiilinen sopisi hyvin ja pehmentäisi ilmettä.

  VastaaPoista
 9. Kaunis makuuhuone! ♥ Se harmaa on toki tuttu ja turvallinen vaihtoehto, ja sitä voisi mielestäni lisätä, jos nimenomeen tummuutta ja tunnelmaa kaipaa.

  Toisaalta mun mielestä värejä yhdistelemälläkään ei vaan voi mennä metsään, vaikkei nyt niitä värisääntöjä pilkun tarkasti noudattaisikaan... ;) Mites ihan vaan pari joulunpunaista tyynyä sängylle, ja vaikkapa se tummanharmaa torkkupeitto? Pienenä määränä se punainen ei mielestäni riitelisi tapetin kanssa - varsinkaan jos kaveriksi eksyisi jokin pieni lila asia, vaikkapa kolmanneksi tyynyksi - mutta mä nyt olenkin hulluna väreihin! :D

  Sängynpääty voisi myös olla ok, jos semmoista kaipaat. Toisaalta tapetti on kyllä niin upea, että sängynpäädyn pitäisi sitten olla aika yksinkertainen, etteivät vie toisiltaan tehoa. Olen kyllä hurjan kateellinen teille, jotka voitte käyttää upeita tapetteja kodissanne. :) Mulla kissakolmikko varmistaa sen, ettei se tapetti pysyisi paria tuntia pidempään ehjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan sitä kokeilla paria punaista tyynyä, sittenhän sen näkisi toimiiko se :) kiitos vinkeistä.

   Poista
  2. Minäkin kokeilisin muutamaa melko tummaa lilaa tyynyä ja sinne sekaan yhtä punaista :) Pieni kontrasti voisi tuoda lisää mielenkiintoa tilaan, ja siten piristää huonetta.

   Poista
 10. Minä ehdottaisin tuon tapetin lilaa tai pinkkiä. Jos haluaa turvallista, voisi jokin kaunis vaaleanharmaa olla hyvä valinta myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilaa en halua nyt kun stä käytän yleensä muutoinkin :) katsotaan jos se harmaa olisi nyt se väri :) kiitos vinkeistä.

   Poista
 11. Minä en laittaisi sängynpäätyä, tapetti on niin näyttävä.
  Punaista voisi tuoda "liukuen"; tyynyjä lilana > burgundina > viininpunaisena > punaisena. Ehkä lämpöä toisi myös isompi matto harmaana? Hyvä koko olisi sellainen, joka yltäisi vuoteen alle yli puolen välin, 30-40 cm vuoteen reunojen yli ja vielä 50-100 cm vuoteen jalkopäädyn yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jlkopäädyssä ei taida olla nuin paljoa tilaa, että voisi laittaa isompaa mattoa, itsestäni tuntuu hieman hassulta tuo ajatus että sivuilta tulisi mattoa näkyviin :) voihan se toki toimia, en vain ole koskaan nähnyt tuollaista ratkaisua :)

   Poista
 12. Saisitko pallo valoilla kivaa tunnelmaa? :-) niitä kun voi käyttää monella tapaa :-) ja sängynpääty mielestäni kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta :-)

  Mukavaa päivää ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset ajattelin laittaa, kunhan ne vaan tulee <3 kiitos vielä vinkistä <3

   Poista
 13. En oo mikään sisustussuunnittelija, mutta mä laittasin tummemman maton, (vaikka tumman harmaata), sänkyyn lisätyynyjä harmaalla ja ton tapeetin tummemman kukan värisiä ja miksei harmaa torkkupeitto.
  Mä olen ihan harmaafani, siks nää vinkit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vai harmaa fani :) vois kokeilla tuota mattojuttua, tuossa ylempänäkin sitä ehdotettiin :)

   Poista
 14. Niin kaunis tapetti etten minä ainakaan vaihtaisi. Sängynpääty voisi olla ehkä ratkaisu, jos kaipaat jotain uutta. Minä ottaisin tuon tapetin lilan värin ja laittaisi pari tyynyä ja niiden lisäksi samansävyisen turkoosin. Materiaaliksi valitsisin silkin. Pentikillä on upeita tyynynpäällisiä.Ei haittaisi vaikka siinä turkoosissa olisi joku kuvio.Tällaisia ajatuksia minulle tuli mieleen. Löydät kyllä ratkaisun.
  Orvokki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain vaihtelua haluan siihen lilan sävyyn, se on mulla lähes aina käytössä, tyynyissä jne :) silkki on kiva materiaali ja päiväpeittohan meillä silkkiä onkin , hmmm :) kiitos vinkeistä.

   Poista
 15. Tuntuu kuin jotain puuttuisi, ehkä juuri se sängynpääty niin tapetti ei veis valtaosaa huomiosta =)

  Itse tein edullisesti ihan vaan kolmipeilisestä väliovesta sängynpäädyn ja voisin kuvitella sen sopivan myös tohon... sopii ainakin paremmin noiden yöpöytien kanssa kuin omieni ;)

  http://pieniaonnenavaimia.blogspot.fi/2013/11/sangynpaaty.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovi kuulostaa ihan kivalta idealta mutta omaan makuuni se on ehkä liian romanttinen :) jokin yksinkertainen ja selkeä olis meille soppeli :)

   Poista
 16. Ehdottaisin myös valkoista sängynpäätyä, niinkuin aika moni muukin. Kävin juuri katsomassa Char& the city blogin sängynpäätypostausta ja sellaista itsekin havittelen. Täytyy varmaankin itse tehdä se, sillä olen jo sellaista suunnitellut. Mies pitäis vaan saada pojektiin innostumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pongasin ihanan sängynpäädyn hobby hallista ja se kummittelee nyt minun mielessä :)

   Poista
 17. Minusta tuo teidän makuuhuone on tosi kaunis ihan tuollaisenaankin, mutta ymmärrän toki jos itse aina välillä kaipaa vaihtelua :-) Esim. lampaantaljoilla tms. saisi kivaa talvista pehmeyttä, jos sellaiselle olisi tilausta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaantalja oliskin kiva idea ja meiltä sellainen löytyykin :) pitääpä kaivaa se kaapista esille, kiitti vinkistä :)

   Poista
 18. Tosella kaunis makuuhuone, mutta kun kerran kysyit, niin sängynpääty toisi kyllä pientä ryhdikkyyttä, ja se nostaisi katsetta hieman ylöspäin näistä matalista huonekaluista...
  Nopea makkarin jouluistaminen tapahtuu vaikka tyynyillä: unohda se punainen, koska ei oikein istu tuo lilan kanssa, laita harmaan eri sävyjä, ja vaikka joku turkistyyny niiden kanssa... jossain tyynyssä voisi lukeakin "god jul /merry christmas/ happy holidays" jotta muutkin ymmärtää, että on jouluilmeestä kyse:)))

  Ihanaa torstaita sinne makkari-suunnitelun äärelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, minunkin silmään se punainen kalskahtaa, vaikka se kuinka hino olisikin, se ei vaan sovi lilan kanssa :) pongasinkin hobbarista oikein kivan sängynpäädyn ;)

   Poista
 19. Minä toisin joulua tähän huoneeseen tummalla joulutähtivalolla ikkunaan. Tumma lila voisi olla aika ihana ja jatkaisi kuitenkin tuota selkeää linjaa. :)
  Mukavata viikonloppua sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. mistähän tumman lilan sävyisen joulutähden löytäisi? Pitääpä googlettaa :)

   Poista
  2. juu sitä en tiiä, tuli vaan mieleen :)

   Poista
 20. Joku valkoinen tähti nyt ensalkuun tuohon sängyn yläpuolelle seinälle, vaikkakin ilman valoja. Niitähän voi itse taitella kartongista, jossain blogissa oli ohjeet. Vaihtaisin tyynyt ja maton tumman harmaaseen.

  E

  VastaaPoista
 21. Sängynpääty toisi ryhtiä tilaan, valkoisen maton tilalle harmaanruskea samoin tekstiilit vaihtaisin harmaan ruskeisiin torkkupeittoa myöden, pari punaista tyynyä sekaan. Kattovalaisimeksi sopisi jokin kynttiläkruunu? Ikkunaan laskosverho pellavanharmaata... Nämä vaihtaisin ainakin minä itselleni, jos täällä nukkuisin :=)

  VastaaPoista
 22. Minäkin laittaisin sen sängynpäädyn ihan ehdottomasti, vaikket muuta laittaisikaan :)
  Silmääni huone vaatii myös väriä, harmaata tai tapetin lilaa, mattoon, tyynyihin ja ehkä torkkupeittoon, joka voisi
  olla kaunis kudottu sellainen. Kokeilemallahan se parhaiten selviää. Tosin virheostoksia voi tapahtus :) t. Ella

  VastaaPoista
 23. Mulla lähti heti visiot pyörimään päässä, vaikka makuuhuone on ihana noinkin :)
  Mä en laittais sängynpäätyä, koska tapetti niin kaunis. Oikean puolen yöpöydäksi vaihtaisin korkeamman kevyen yöpöydän ja nurkkaan kevyen jalkavalaisimen. Sängyn jalkopäähän tapetin pohjan värisen (musta, tummanharmaa) ison maton osaksi sängyn alle ja väri mitä toisin violetin lisäksi olisi todella tumma vihreä. Pari isoa tyynyä ja paksu torkkupeitto :) Vihreä ei ehkä ole kaikkien suosikki mutta oikean sävyisenä olisi mielestäni hieno yhdistelmä violetin kanssa :)

  VastaaPoista
 24. Minä myös laittaisin tehosteväriksi jonkin ihanan vihreän sävyn, kuten Tsinnia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.