Sisällön tarjoaa Blogger.

Mistä joulumieli syntyy?

Oletteko te havahtuneet samaan, että enää ei ole kuin vajaa kaksi viikkoa jouluaattoon? Ihan käsittämätöntä vauhtia menee päivät ja kaikki jouluvalmistelut on vielä täysin kesken ja vaiheessa, ei mitään suunnitelmia, listoja laadittuna, ei joulukuusta pystytettynä ja suurin osa lahjoistakin vielä löytyy vielä kauppojen hyllyiltä. Tosin tänä vuonna taidan turvautua täysin nettikauppojen valikoimiin, ei kiinnosta sitten yhtään lähtä ihmispaljouden keskelle kärvistelemään muiden kiireisten ihmisten kanssa ja pähkäilemään mitä kenellekin lapselle hankkisi. 

Minusta joulusta on tehty aivan liian kaupallinen juhla. Ihmiset käyttävät ihan uskomattomia määriä rahaa lahjoihin ja muuhun oheistavaraan, mutta onko se kaikkein tärkein unohdettu, yhdessäolon tärkeys ja rauhoittumisen aika? Itselleni kaikkein tärkeintä joulunajassa on juuri se rauhoittuminen ja yhdessäolo läheisten ja ystävien kanssa. Muutamaa joulua lukuunottamatta, me ollaan suunnattu perheen kanssa pohjoiseen joulun viettoon, pakattu kimpsut ja kampsut, lähdetty kuuntelemaan joulun taikaa ja ennen kaikkea hiljaisuutta, pohjoisen maisemissa piilee kyllä rauha, siellä ihmisillä ei ole kiire, siellä lähes jokainen on kaikkien kaveri, ei katsella nenänvartta pitkin, vaan ihmiset on avoimia ja jotenkin aidompia.


Vaikka varsinaisesti meillä ei ole päästy vielä ihan siihen joulun makuun niin pipareita ja glögiä ollaan nautittu monena iltana, kyllähän se joulumieli tulee pienistäkin asioista. Rauhallinen glögihetki koko perheen voimin ja taustalla joululaulut, ihanan rauhallista ja juuri sellaista, jota tällä hetkellä kaipaan tämän kiireisen arjen keskelle.


Mistä teidän joulumieli syntyy ja mitä joulu teille merkitsee?


Yhteistyössä www.wanillarose.com

Tuotteet saatu blogin kautta

19 kommenttia

 1. Kauniita kuvia, jälleen!

  Itse tykkään jouluna antaa lahjoja läheisille (ja onhan niitä ihan kiva saadakin), mutta kyllä todellakin mainitsemasi rauhoittuminen ja yhdessäolo on ihan ehdottomasti joulussa kuitenkin parasta♥♥♥

  Aivan ihana tuo kannu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 joo, kyllä minäkin tykkään lahjoja antaa ja jopa saada, mutta tärkeintä kuitenkin on se yhdessäolo ja rauhoittuminen <3

   Tuo kannu on ihan super ihana, se on ollu kovassa käytössä :)

   Poista
 2. Kaunis teksti johanna ♡

  Kyllä se nuista koostuu, perhe ja ystävät sekä yhdessä olo ja rauhoittuminen arjen keskellä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen <3 ja juuri niin perhe, ystävät ja yhdessäolo on niin <3

   Poista
 3. Minäkin yhdyn edellisiin puhujiin <3

  VastaaPoista
 4. Itse lukeudun siihen jouluhullu kategoriaan. Mulla on jo kaikki valmiina joulua varten, paitsi se viimeinen kauppareissu. Mulle joulumieli tulee monestakin asiasta, mutta yksi ennen joulua tapahtuva on aina niin mieluinen nimittäin käydä kirkossa laulamassa kauneimmat joululaulut. Sitten jouluna on ihanaa kun on perhe koossa, katsoa lapsen riemua kun avaa joululahjojaan ja kun saa kattaa pöydän viimeisen päälle ja tarjota ihania jouluruokia, kuunnella joululauluja ja nauttia....
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo kirkossa käyminen on varmasti todella tunnelmallinen tilanne. Voisi tänä vuonna itsekin käydä kuuntelemassa kauneimpia joululauluja. Ihanaa joulun aikaa sinulle

   Poista
 5. Kauniita kuvia taas! :) Kyllä se perheen ja läheisten läsnäolo ja ihan vain rauhoittuminen on se joulun juttu. Saa todellakin hetkeksi unohtaa kaiken kiireen ja hössötyksen. Tosin ennen joulua sitä itse sortuu siihen stressiin ja höösäämiseen.. Ja niitä lahjojakin on pakko hankkia, että pääsee ilahduttamaan muita ja tekemään kauniita paketteja.

  Niin ja kun sitä punaista väriä mietin, niin nyt kun omia kuvia meidän olohuoneesta katselee, niin kyllä se taitaa kaivata jouluksi sitä punaista... :) Kiitos rohkaisusta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä lahjoja tosiaan pitää hankkia, itse kävin eilen lahjaostoksilla, mutta iski totaalinen masennus kun liikkeellä oli vaan ihan super kiireisiä ihmisiä :) joten ajattelin tilata nettikaupoista loput. Joo, kyllä se punainen on vaan niin joulun väri <3

   Poista
 6. Kaikkein parasta on perheen kanssa oleminen, rauhoittuminen, löhöily sekä vapaa töistä. Saa nauttia hyvästä ruoasta ja puhtaasta siististä kodista. Tykkään myös laittaa lahjoja miehelleni ja lapsille. Oikein ihanaa ja stressitöntä joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo töistä vapaata on ihan luxusta, sitä minäkin odotan <3 ihanaa joulunodotusta myös sinulle

   Poista
 7. Joulu on rauhoittumisen aikaa ja parhaiten se onnistuu perheen parissa yhdessä ollessa. Lahjoja on kiva antaa ja varsinkin tehdä (puseron neulominen vielä niin vaiheessa) ja kivahan se on joku pieni paketti itsekin saada, jos vaikka on lapset itse tehneet. Joulu katkaisee mukavasti pitkän syksyn ja uudenvuoden jälkeen on taas mukava ottaa uusi vaihe päälle ja lähteä talvea taittamaan. Mutta lasten joulu se on parasta, kun vielä silmät loistaa innosta ja kaikesta siitä mitä joulu tuo tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että itse tehdyt lahjat on niitä ihanempia <3

   Poista
 8. Joulumieltä ja miten sen onnistuisi pitämään koko joulun ajan - sitä olen minäkin pohdiskellut paljon. Kuten muutkin kommentoijat, niin kyllä mullekin ehdottomasti tärkeintä on rauhoittuminen ja yhdessäolo. Ja niihin kuuluu aikatauluttomuus ja se, että tehdään vain niitä asioita, jotka tuntuvat hyvältä. Meilläkin sukua riittää ja yhdessä ollaan, mutta yksi kolmesta pyhäpäivästä on kiva olla vain oman perheen kesken : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo aikatauluttomuus on ihan parhautta joulunajassa. Meillä on suht pieni lähipiiri ja joka joulu ollaan tällä samalla köörillä kasassa ja se on ihanaa <3

   Poista
 9. Hei!
  Joulussa tärkeintä mulle on kiireettömyys,yhdessäolo,ruoka ja kynttilät:) Jouluaaton ollaan kotona,ilman kummempia aikatauluja ( pienen unet ja lounas ainoot aikataulutetut..) ja tehään just sitä mitä halutaan tehdä tai ollaan tekemättä mitään:) Tänä jouluna appivanhemmat tulevat meille joulunpyhiksi, luvassa kiireetön ja lämmin joulu meidän tapaamme:) ihanaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän tuleva joulu kuulostaa ihanalta <3 ihanaa joulunodotusta myös sinulle <3

   Poista
 10. Mä vähän mietin, että yhtäkkiä joulusta(kin) on tullut yhtä kilpavarustelua. Oon odottanut joulua innolla, mutta toisaalta taas en. Huvittaisi laittaa paljon koristeita, mutta toisaalta taas ei. Yleensä laitan kaikki tontut, enkelit, pallot, yms yms mutta nyt on jäänyt aika vähälle, vaikka suunnitelma olikin toinen. Ehkä vielä ensi viikolla innostun, kun tervehdyn yskäkuumeesta ja saan siivotuksi (joka tänä vuonna on tasan imurointi, lattian ja vessojen pesu ja tavarat pois silmistä). :) Moni stressaa joulusta, mikä tuntuu minusta hassulta, ja yritänkin olla saamatta stressitartuntaa. :)
  Elikkäs pitää varmaan sanoa, että eipä tässä mitään, ja rauhaisaa joulunaikaa sinulle ja muille lukijoille! Vielä on minullakin lahjat ostamatta lähes kokonaan, mutta onhan tässä "vielä" viikko aikaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.