Sisällön tarjoaa Blogger.

Arjen pelastaja

Jokin kuukausi sitten ostettiin monen vuoden harkinnan jälkeen kuivausrumpu ja täytyy kyllä nyt näin puolen vuoden käyttökokemuksella sanoa, että ehdottomasti parhaita ostoksiani, joita olen koskaan tehnyt. Aiemmin olin ollut autuaan tietämätön millaista on kodin pyykkivuorten selättäminen jos käytössä olisi kuivuri, joka kuivattaisi ne suurimmat lakanat ja pitkään kuivumista vaativat pyyhkeet. Täytyy sanoa, että oma elämäni näissä ruuhkavuosissa helpottui kerta rytinällä. Enää niiden lakanoiden ja pyyhkeiden peseminenkään ei ole vastenmielistä kun tietää, että niitä ei tarvitse kuivatella monia päiviä suht pienessä kodarissa, turhautuen tilanpuutteesta.


Minä olen rummuttanut lähes kaiken ( toki poikkeuksiakin löytyy), vaikka minua varoiteltiin vaatteiden kutistumisesta etukäteen aika hyvin. Jossain kohtaa se rummuttaminen vaan karkasi käsistä, on niin ihanan helppoa heittää pesukoneesta rumpuun ja odottaa vaatteidenkin kuivumista ilman päivien kuivumisaikaa. Omat käyttökokemukseni vaatteiden rummuttamisesta on positiiviset, omasta mielestäni vaatteet näyttävät paremmilta, se sellainen pesunukka on pienentynyt vaatteista ja kutistumistakaan ei ole havaittu. Ainoastaan yhden miehen college paidan onnistuin kutistamaan, mutta muutoin vaatteet on pysyneet hyvinä ja normaalin kokoisina. 


Meidän Ikean Kivik sohvanpäällisetkin on rummussa lähes kuukausittain. (tästä olenkin saanut useita kysymyksiä, että olenko tohtinut päällisiä rummuttaa) Päälliset ovat pysyneet hyvinä ja kutistumista ei ole tapahtunut. Sohvanpäälliset rummutan kaappikuivaksi ja päällisten paikalleen laittaminen on sujunut tähän asti täysin kuten silloin ensimmäisellä kerralla kun ne ostettiin. 


Jos siis joku pohtii kuivausrummun hankkimista niin minä ainakin suosittelen lämpimästi.

32 kommenttia

 1. Kyllä kuivausrumpu on vaan hyvä juttu :-) Varsinkin kun on innokas pyykinpesijä kuten minä :-D Se on hankinta listalla myöskin :-)

  Pirtsakat kuvat! <3

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä on samaa vikaa :D Kuivausrummun myötä, minäkin rakastuin pyykin pesemiseen :D

   Poista
 2. Hih, minä kuulun juurikin niihin kuivausrummun kiertelijöihin, mutta tässä kyllä kerroit tosi kivoja pointteja vekottimesta! Hmmm, pitäiskö meillekin hankkia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Myös minä kiertelin aiemmin kuivausrummut kaukaa, olin siinä uskossa, että ne ovat ihan kauheita energiasyöppöjä ja pilaavat vaatteet, pyörsin puheeni ja nyt en voisi elää ilman rumpua :D Se on niin uskomaton määrä mitä sitä pölyä ja nöyhtää niistä vaatteista irtoaa ja kaikkihan ne on pois huoneilmasta kun rumppaloi :)

   Poista
 3. Me ollaan myös eletty tähän asti ilman kuivausrumpua, mutta syksyllä valmistuvaan uuteen taloon aiomme nyt vihdoin ja viimein sellaisen hankkia. Kyllähän sitä toki ilmankin pärjää, mutta kiva kuulla, että olet kokenut sen tuollaisena arkea helpottavana juttuna. Sama ajatus meilläkin on, että jospa se vähentäisi sitä raivostuttavaa kodarissa roikkuvan pyykin määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on, arkea helpottava kodinkone. Varsinkin isot lakanat ja pyyhkeet on ongelmallisia kuivata, ellei omista lukaalin kokoista kodaria :) Ja nyt tällaisilla vesikeleillä lasten vaatteetkin on kokoajan pesun tarpeessa ja näin nekin saadaan kuivaksi lähestulkoon muutamassa tunnissa, joten ei tarvitse stressata onko seuraavaksi päiväksi päivähoitoon kuivia ja puhtaita ulkovaatteita :D

   Poista
 4. Kuivausrumpu on kyllä hyvä keksintö, minä rummutan kaikki vaatteet. Ainoastaan Blingo vaatteet kutistuu kuivausrummussa, muut vaatteet eivät ole kutistuneet vaikka ei saisi rumpuun laittakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, suurimman osan vaatteista rummutan, eivätkä ne ole menneet miksikään- Sukkikset ja villavaatteet kuivaan narulla.

   Poista
 5. Täälläkin harkitaan kuivausrummun ostoa.. Joskus minulla sellainen oli ja oli oikeasti ihan mahoton sähkösyöppö. Muuten pidin siitä kyllä. Mutta eivät taida nykyään enää viedä niin paljoo sähköä!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulla ei ole vertailukohteena mitä se on silloin joskus ollut, me kun tosiaan ostettiin eka rumpu nyt puoli vuotta sitten. Mutta omasta mielestäni kulutus ei nyt niin isoa ole, ettenkö sen vuoksi käyttäisi kuivuria. Onhan rumpuja eri energialuokalla olevia, meillä se on B. Jos mietitään, että kuivausrumpua käyttäisi keskimäärin 5 x viikossa ja kuivausrumpu kuluttaa 1,8-4,49kWh/kerta ( muistelen, että meillä oli tuota luokkaa kulutus) ja arvioidaan että vuosikulutus olisi vaikkapa 1000 kwh ja sähkö maksaisi vaikkapa 11snt / kwh niin eihän tämä tee kuin reilun 100 euroa / vuosi. Toki mun laskelmat voi olla ihan väärässä :D

   Poista
 6. Meillä oli jenkeissä asuessa kuivausrumpu, koska siellä ei tunnettu käsitettä pyykkiteline. Eh.
  Itse nautin pyykin ripustamisesta kuivumaan ja toisaalta meitä on vain kaksi joten ei siinä kauaa nokka tuhise ;). Uskon kuitenkin sen helpottavan isomman perheen arkea.
  Kivaa päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siinä tosiaan kauaa mene että ne ripustelee kuivamaan, itse turhauduin siihen että kun niitä kuivuvia pyykkejä oli aina kodari täynnä :)

   Poista
 7. Mä hommasin kuivausrummun n. 3 vuotta sitten kun ei ole kodinhoitohuonetta ja oli ongelmaista kuivattaa petivaatteet ja pyyhkeet.
  On se kätevää saada saman päivän aikana petivaatteet ja pyyhkeet pestyinä ja viikattuina takaisin kaappiin :D. Tavallisia vaatteita en ole uskaltanut rummuttaa mutta sukat ja alushousut kyllä kuivatan rummussa. Pienen tilan ehdoton kodinkone, jos ei omista sitä kodinhoitohuonetta. Olen itse tykännyt hirveästi, en antaisi pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tosi kätevää kun voi esim. Aamulla laittaa lakanat pyykkiin ja muutaman tunnin päästä voi halutessaan laittaa samat lakanat takaisin paikoilleen, tosi kätevää :)

   Poista
 8. Kuivausrumpu myös ahkerassa käytössä. En ole uskaltanut laittaa IKEA;n päällisiä kuivausrumpuun. Eli periaatteessa uskaltaisi. Pelkään myös sitä kutistumista, että saako niitä venytettyä päälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne saa laitettua takaisin päälle, mun mielestä ne ei kutistu ja me pestään aika ahkeraan niitä päällisiä :)

   Poista
 9. En voisi olla ilman! Voi kun olisi ollut silloinkin kun lapsi oli vauva. Pehmoista olisi tullut rummuttamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ei meilläkään ollut silloin kun neiti oli vauva, nooh seuraavan vauvan kohdalla meillä on :D

   Poista
 10. Meillä myös rumpu ahkerassa köytössä. On paljon mukavampaa laittaa märät vaatteet rumpuun kuin narulle :) ektorpin päällisiä en oo uskaltanu laittaa, mutta sun kokemuksen jälkeen uskallan ehkä kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mää ainakin uskallan suositella niitä päällisiä rumpuun :) niistäkin lähtee se sellainen nöyhtä pois ja tulee taas kuin uudet kun on rummussa käyneet :)

   Poista
 11. Allergiaperheessä tuo on aivan ehdoton ja tässä ollaan sitkuteltu jo vuosia ilman, kun en ole vain saanut aikaseksi. Pelkään nimittäin, että wc:ssä torni olisi liian massiivinen, vaikka sen paikka onkin siihen suunniteltu. Olen vähän harkinnut kuivaavaa pesukonetta, mutta käyttökokemuksia olen kuullut aika vähän. Kun tämä nykyinen 12 vuotias pesukone, joka on päältä täytettävä, pamahtaa, meikäläinen rynnii kyllä kaupoille ja jonkin sortin kuivaimen hankkii pesukoneen kera.
  Arpajaiset menossa blogissani, tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että allergiaperheessä varmasti huippu kodinkone :) en kyllä tiedä millwinen se kuivaava pesukone on, oiskohan niistä mitään testejä tehty, joista vois katsella tietoa miten päärjävät markkinoilla :)

   Poista
 12. On jo suunnitellulla hankintalistalla, kun tulee uuden pesukoneen osto ostan myös kuivausrummun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa ostaa mikäli on tilaa laittaa kuivausrumpu, en voi muutakuin suositella :)

   Poista
 13. Mulle kävi just samalla tavalla, ennen rumpua en tiennyt TARVITSEVANI sitä :D Ektorpin päällisiä en ole uskaltanut laittaa rumpuun, mutta tämän postauksen jälkeen voisin uskaltaakin - Kiitos vinkistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kyllä uskaltaa laittaa ne päälliset rumpuun, ei meillä ainakaan ole tosiaan kutistuneet, vaikka useasti niitä rummussa käytetäänkin :)

   Poista
 14. Kuivausrumpu on tosiaan sellainen kodinkone, mistä minäkään en luopuisi! Jos sähkönkulutusta joku miettii, niin narukuivatuskin kuluttaa sähköä, näin olen lukenut. Ja joskus aamulla kun palelee, on ihana mennä lämpimään pesuhuoneeseen suihkuun rummun ollessa päällä (on kuitenkin kaukana suihkusta ettei ole sähköiskun vaaraa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, narukuivattaminenkin kuluttaa sähköä, ei se sekään ilmaista ole, mutta sitä harvemmin moni ajattelee :)

   Poista
 15. Minäkin olen saanut rummuista paljon negatiivista kommenttia... Se tekee sitä ja tätä vaatteille. Ne kommentoin joilla ei rumpuja ole. Meille rumpu tuli, kun tein plussa testin esikoisesta. Minä harvoin rummuttaa ihan kuivaksi vaan sen verran, että vaatteet oikenee ja nypytystä lähtee. Yhden paidan olen pilannut 9 vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jätän hivenen kosteaksi, sellaiseksi, että ne ovat juurikin suoria ja esim. helposti silitettävissä :)

   Poista
 16. Niin kuin otsikkosi sanoo, se ON arjen pelastaja! Viiden hengen taloudessa pyykkiä riittää ja niiden kuivausmahdollisuudet pienessä talossa on olemattomat. Pölyn määrä on myös vähentynyt. Itse käytän kostealla kelillä myös tuuletus ominaisuutta, esim vilteille, jos ei voi viedä ulos tuulettumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehdottomasti arjen pelastaja :) Itsekin olen huomannut sen, että pölyn määrä on vähentynyt huomattavasti :)

   Poista

Kiitos kommentista.