Sisällön tarjoaa Blogger.

Elämäntaparemontti -Lähtötason määrittäminen

Ensimmäinen elämäntaparemonttipäivä alkaa olemaan takana. Aamulla kävin valmentajan luona kartoittamassa lähtötasot ja hakemassa viikon "sapuskat". Vaaka näytti kyllä karua totuutta siitä, missä tilanteessa tällä hetkellä todellisuudessa mennään. Ei tainnut itku olla kaukana, jos olisin järkytykseltäni osannut alkaa pillittämään :D Tästä on kuitenkin nyt vain yksi tie ja se on painonsuhteen todellakin alaspäin. Enää ei tältä mammalta tule koottuja selityksiä, miksi painonpudotusta ja elämäntaparemonttia pitäisi siirtää seuraavaan maanantaihin tai seuraavaan kuukauteen, nyt se on menoa ja paluuta ei todellakaan enää ole. Tunnistiko joku mahdollisesti itsensä koottujen selityksien keksijästä ? Olen joskus kuullut, että elämäntaparemontit, jotka ajoittuvat ns. sesonkilaihdutuksen  (joulun ja uuden vuioden jälkeiselle) ulkopuolelle, onnistuvat. Liekkö tässä perää, mutta tämä projekti ei ole ainakaan tehty omantunnon tuskissa herkkumeren keskellä vaan ihan pitkään harkitun oman tyytymättömyyden vuoksi.

Kuukausien ajan olen miettinyt omaa tapaani tämän terveellisemmän elämäntavan aloittamiseksi. Vaihtoehtoja olisi varmasti monia ja tuskin sitä väärää tapaa on joten jokainen tehköön omat ratkaisunsa siitä, miten tällaisen projektin päätökseen vie, mutta koska minä haluan alkuun kunnon spurtin painon alastulossa niin minun valintani oli Cambridge ohjelma. Tähän ohjelmaan kuuluu eri tasoja (1-6). Näiden tasojen avulla opetellaan syömään oikein ja terveellisesti ja myös liikunta on osana tässä projektissa.


Kuudesta taso vaihtoehdosta minä päädyin tasolle 1, tässä jokainen päivän ateria korvataan Cambridge aterioilla. Minun ongelma painonnousun suhteen ei niinkään ole ollut ruoka, vaan ne sokeriset herkut. Tämä oli toinen syy sille, miksi päätin aloittaa urakkani tasolla 1. Katkaisen tällä tavoin makean syönnin ja sillä tavoin pääsen kohti parempaa ja terveellisempää elämäntapaa. Mulla on varmaan tullut syntyessäni jokin geenivirhe, minulla nimittäin ei onnistu se, että pitäisin 1x viikko herkkupäivän ja se jäisi siihen, vaan herkkuja tulee syötyä viikon mittaan monta kertaa, vaikkakakaan aina ei nyt niin isoja määriä, mutta silti, siksi minulle parhain on, että jätän täysin kaikki herkut pois.


Tarkoitukseni on pysyä tasolla 1 vähintään 8 viikkoa ja tänä aikana korvata kaikki päivän ateriat näillä Cambridge aterioilla, pikkuhiljaa lisätään myös liikunnan määrää ja siirrytään seuraaville tasoille harjoittelemaan elämäntapamuutosta.


Tälle päivää olen syönyt jo kaksi tällaista ateriaa, eihän nämä mitään herkkua ole jos nyt ihan rehellisiä ollaan. Makuja on useita näissäkin keitoissa ja pirtelövaihtoehtoja olisi ollut lukuisia, mutta koska herkut on ongelma niin pysyin vahvana ja yhtään pirtelöä ei päätynyt minun ruokakassiin.


Tuntemukset ensimmäiseltä päivältä: Olotila on ok, jonkin verran aterioiden välillä vaivasi nälkä, mutta heti keiton syötyäni nälkä lähti ja olotila muuttui hyväksi. Muistelen viimekertaisesta "pussikeitto" kuuristani, että ensimmäiset päivät ovat ne kaikkein haastavimmat kunnes elimistö pääsee ketoosi eli rasvanpolttotilaan. Tämän ketoositilan saavutettua homman pitäisi alkaa olemaan jo kivempaa :D


 Olen sitä mieltä, että tämän pussikeittokuurin läpikäyminen vaatii kyllä pääkopalta melkoisen paljon, ihan hetken mielijohteesta tähän ei pysty lähtemään vaan asiaa täytyy toden totta sulatella ja antaa itselleen aikaa valmistautua henkisellä tasolla tähän. 


 Näillä ruuilla siis porskutellaan ainakin seuraavat kahdeksan viikkoa jos pääkoppa vain kestää niin sitten peilistä pitäisi katsoa 20 kg kevyempi ihminen, melkoinen urakka, mutta ei ollenkaan saavuttamattomissa oleva tavoite.

 
Ennen ja jälkeen kuvia on varmastikin luvassa, mutta ajattelin jonkinlaista jännitystä pitää ilmassa ja julkaisen kuvat sitten toukokuun loppupuolella, siihen asti kerron kuitenkin viikottain pudotetut kilot ja vyötäröltä kaventuneet sentit.


Listaan vielä alle tavoitteeni.
Tavoitteet : 
30.3.2014 Aloitus
Viikko 4 loppuun mennessä (27.4)  - 10kg
Viikko 8 loppuun mennessä ( 25.5) - 20 kg
Viikko 12 loppuun mennessä ( 22.6) - 25 kg
Viikko 16 loppuun mennessä (20.7 ) -30kg
Jos teillä heräsi jotain kysyttävää niin kysykää ihmeessä, vastaan kyllä omien kykyjeni mukaan niihin :D

PS: Facebookin puolella on luvassa viikonmittaan aina lisämateriaalia, kuten tältäkin aamulta oman pärstän julkaiseminen kun alkumittauksiin olen lähdössä, joten kannattaa liittyä SisustusUnelmia fb sivuille jos haluat seurata projektiani hieman enemmän ( blogissa julkaisen vain 1x / viikko postauksen)

 

27 kommenttia

 1. Tsemppiiäää!!! Itse en pystyisi pussikeittioihin, mutta jotain täälläkin olisi tehtävä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo pussikeittojen syömiset vaatii pääkopalta paljon, eniten vaikeuksia aiheuttaa se kun ei ole kokoaikaa jotain mitä napostella :D

   Poista
 2. Hei.
  Tutut sheikit, 9kk söin ja paino tippui -26kg..
  Sain ne toki takaisin, kun esikoinen ilmoitti tulostaan :)
  Mutta Toivotan sinulle oikein paljon tsemppiä sinun projektiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 9kuukautta? Minä en koskaan pystyis syömään niitä noin kauaa, mahtavan pudotuksen sait niillä aikaiseksi, hienoa :)

   Poista
 3. Kuulostat ainakin super motivoituneelta, joten uskon kyllä että onnistut! Hieno projekti, vaikeaa se varmasti aluksi on, mutta päättäväisyys auttaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minä totta totisesti olen, motivoitunut :) Alku aina hankalaa, joka asiassa, mutta selviän kyllä ♥

   Poista
 4. Pussikeittodieetteihin olen kuullut neuvon, että että jos kaipaa jotain napopsteltavaa ja hampaille töitä niin kannattaa syödä kurkkua, porkkanaa ja vaikka näkkileipä sillon tällön. Niin vähäkalorisia nuo että eivät kaada dieettiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampaille sitä varmastikin tarvitsee toisinaan töitä, pitää katsoa jos ihan hätätapauksessa pienenpalan kurkkua joskus ottaa, mutta vielä ei ainakaan ole tarvetta :) Kurkkukinhan on suurimmaksi osaksi vettä, joten tuskin kaataisi tätä dieettiä :)

   Poista
 5. Pari vuotta sitten olin 4vk tuolla, ja -10kg hujahti :) toimii takuulla! Pari kg siitä tullut takaisin, mutta ei suinkaan kaikki :) tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kuullut pelkkää hyvää tästä ohjelmasta, joten siksi päätin itsekin kokeilla :) Hieno saavutus sinullakin tuo -10kg :)

   Poista
 6. Itse olen samaisella ohjelmalla ja kahdessa viikossa painoa tippunut 6,2 kg. Oikein paljon tsemppiä sinulle aloitukseen! Helppoahan se ei ole, mutta kyllä siinä onnistuu kun niin päättää. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa katja , millaiset tavoitteet sinulla on ? Oletko korvannut kaikki päivät ateriat? Totta, helppoa ei ole mutta kyllä tästä selviää :)

   Poista
  2. Tavoitteena on normaalipaino. Ylipainoa ja pudotettavaa (kymmeniä kiloja) on minulla sen verran paljon, että otan 5 kg välitavoitteissa tämän urakan. Mitään aikarajaa en itselleni ole laittanut. Olen asennoitunut siihen, että laihdutus vie sen ajan minkä vie. Itselläni on Cambridgen 2-taso käytössä. Syön 5 ateriaa päivässä eli kaksi ateriaa muuta ruokaa pussien lisäksi. Tämä on sopinut minulle todella hyvin. Syön noin 3-4 tunnin välein.

   Poista
 7. Sokeri on paha ja koukuttava aine!
  Mä olen nyt 5kk ollut ilman lisättyä sokeria ja makeutusaineita!
  Jätin pois vaan kun ajattelin, että nyt riittää mässäily.
  Ruokavalio on nyt varmasti terveellisempi ja olo paljon parempi ilman sokeripiikkejä, mistä tulee huono olo ja väsy.
  Paino on tippunut n.10kg, vaikka en ole mielestäni LAIHDUTTANUT.
  Nyt pitäisi vähän kiristää tahtia ja laihduttaa, pudotettavaa olisi vielä. :)
  Tsemppiä sulle kovasti koitokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Sokeri on kyllä katala kun se saa otteen. Tsemppiä sinullekin urakkaan <3

   Poista
 8. Mahtava asenne :-) ihailtavaa :-)

  Tosi paljon tsemppiä ♡

  VastaaPoista
 9. Kääk mitkä tavoitteet, ihailen sinua kun olet saanut tartuttua asiaan. Minä täällä vain hohhoilen kilojeni kanssa mitkä ovat viimeisen parin vuoden aikana kertyneet, mitään en saa asialle tehtyä. Näemme lauantaina, jospa saisit tartutettua minuunkin inspiksen laihduttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta vuotta minäkin voivottelin näiden kilojen kanssa ja nyt sai riittää :) toivottavasti sinäkin saat kipinän <3 lauantaina nähdään :)

   Poista
 10. Mua kiinnostaisi tietää paljonko tollanen dieetti kustantaa? Esim. pvä, jos syö pelkästään noita...
  Täällä yritän vaan ihan liikunnalla ja sillä että kattoo mitä suuhun laittaa... ja kilojen pudotus melko hidasta :( Ärsyttävää!!!

  -Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun "ruuat" maksaa 65 euroa / 7päivää, eli 21 pussia keittoja. Tämä taitaa olla hinta kaikille jos korvaa päivän kolme ateriaa näillä cambridge aterioilla :) Eli minun mielestä ei ole kallis.

   Tiiän miltä tuntuu, jos paino putoaa "liian" hitaasti, se on työlästä ja jotenkin kuluttavaa kun muutoksia ei synny toivotulla tavalla. Tällä minun ohjelmalla tulokset on kyllä huimia, sen olen tässä parinpäivän sisällä huomannut, suosittelen :)

   Poista
  2. Minun ruuat maksoi 69,30, eli taitaa riippua siitä, kenen valmennettavaksi alkaa! Mutta yks päivä takana ja -1,6 kg, uskomatonta!! T. Irene

   Poista
  3. Okei, eli siinä voi siis olla eroa :) hienoa irene, sinä pystyt siihen <3

   Poista
 11. Minulle viikon pussit maksavat 63 euroa eli 3 euroa kappale. Tämä siis Espoossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okein, ei kuitenkaan kovin suuri ero, jännä että hinnat kuitenkin vaihtelevat paikkakunnittain :)

   Poista

Kiitos kommentista.