Sisällön tarjoaa Blogger.

Eteisen "uusi" lipasto
Pyörähdettiin viikonloppuna Oulussa sijaitsevassa vanhojen tavaroiden liikkeessä, ihan vain makustelemassa niitä 60- luvun senkkejä, että oisko ne sitä mitä minä eteiseemme kaipaan. Ja niihän siinä kävi, että sydämeni suli ja mukaamme lähti 60- luvun lipasto. Tosin tätä lipastoa joku oli yrittänyt epätoivoisesti maalailla sprayllä, joten jonkin verran mieheni saa käyttää kesällä tämän lipaston kunnostamiseen aikaa. Vaikka lipaston musta väri on nykyisellään aika epätasainen, yritin liikkeessä nähdä sen kunnostettuna ja tämä on sitä mitä olen etsinyt, siro, ilmava ja omanlainen, sellainen jota ei välttämättä uskoisi, että kodistamme voisi löytyä, joka tuo oman viehätyksensä omasta mielestäni tilaan. Joskus täytyy olla rohkea ja poiketa mukavuusalueen ulkopuolelle, jotta voi löytää jotain omaperäistä, sellaista yllätyksellisyyttä. Tiedän, että lipasto jakaa mielipiteitä varmasti suuntaan jos toiseenkin, mutta pääasia on, että itse olen haltioissani tästä löydöstä, josta en köyhtynyt edes montaa kymppiä. Nähtäväksi jää kesän kunnostusprojektista se, tullaanko lipasto maalaamaan uudelleen mustaksi vai lähdetäänkö kokeilemaan valkoista linjaa vai peräti palautetaanko lipasto täysin alkuperäiseen ulkoasuun. Keskellä olevat laatikot taidetaan kuitenkin säilyttää nykyisellään, vähän vaan uutta lakkaa pintaan.

Lisäksi oman haasteensa tilan sisustamiseen tuo nyt se, että saanko sulautettua kruusatun peilin ja vanhan lipaston saumattomasti kokonaisuudeksi vai joudutaanko tekemään vielä jotain hienosäätöjä, jotta uuden ja vanhan yhdistäminen kulkisivat käsi kädessä keskenään. Vielä on suunnitelmat niiltä osin auki, mitään ei kannata tehdä hätiköiden :)

Mukavaa sunnuntain jatkoa.

57 kommenttia

 1. Upea lipasto ja ihan nappivalinta. Sopii todella kauniisti tilaan, tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukava kuulla, että tykkäsit :)

   Poista
 2. Kyllä se on jotenkin tosi nätti.:) Antaa kontrastia. Musta värikin näyttää hyvältä. I like it!!

  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli samanlainen kommentti kun kotiutimme lipaston :D Eli se on jotenkin tosi nätti, siro lipasto tuo lisää tilaa eteiseen, tuo kontrastia ja hieman yllätyksellisyyttä tähän kotiin :D

   Poista
 3. Hieno se on! Mistä löysit tämän? Miten ajattelit kunnostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on pikkuliinusta :) Minä en osaa näitä kunnostusjuttuja, mutta miehellä oli jonkinlainen ajatus siitä, joten luotan lipastoni hänen käsiinsä :D Voin kysellä häneltä vielä tuosta kunnostamisesta, miten aikoi sen tehdä.

   Poista
 4. Hieno lipasto! Tuon tyylistä olen etsinyt kauan, en nyt aktiivisesti mutta tiäthän sää, pitänyt silmät auki. Mutta vielä se ei ole tullut vastaan. Minulle kävisi lyhempikin vaihtoehto, mutta kuitenkin niin että lipastossa on korkeat jalat! Ja minä kannatan ehdottomasti lipaston alkuperäistä väriä jos ja kun lähdette kunnostamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä pidän silmät auki, jos satun näkemään sellaista lyhyempää, mutta tiiätkö mitä, mää muistelen, että tuolla pikku-liinussa ois sellainen lyhyempi ollutkin :) Käyppä kurkkaamassa heidän nettisivuiltaan se valikoima :)

   Poista
 5. Todella kiva löytö! <3 Sopii jo tuollaisenaan kivasti tuohon tilaan, on varmasti entistä ehompi kunnostettuna! :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään lipastosta tuollaisenaan, siis värimaailmaltaan, mutta pinta vaatii kyllä kunnostamista :) Tulispa äkkiä kesä niin päästään projektin kimppuun :)

   Poista
 6. Ompas kiva lipasto. Ja mun mielestä kiva juurikin tolla tavalla kaksi värisenä. Tosi nappi löytö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaks värisyys kiehtoo minuakin siitä syystä että se on hitusen erikoinen tuollaisenaan :)

   Poista
 7. On kyllä hieno senkki. Ostin itselleni 50-luvun liinavaatekaapin ja maalasin valkoiseksi. Tuollaisesta senkistä olen vielä vain haaveillut! Tuollaisenaan senkki mielestäni riitelee eteisessä. Kiinnostavaa miten saat nidottua yhdeksi peilin ja senkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen jonkin aikaa näitä senkkejä yrittänyt bongailla sieltä sun täältä ja melko hintavia ne yleensä ovat olleet niin ei ole raskinut ostaa :) Tämä helmi onneksi sattui löytymään halpaan hintaan :)

   Poista
 8. Missä liikkeessä kävitte...? Itelläkin niin houkuttas löytää joku uusi vanha senkki. Toria oon kytänny ja paria nettikauppaa, mutta mun valitsemat ei oo vielä mieheen tarpeeksi uponnu, että hankintapäätöstä olis saatu tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli pikku-liinusta :) Tiiätkö, ei minunkaan mies aluksi sulattanut ajatusta tällaisesta senkistä, mutta mää pidin pintani ja se kannettiin kotiin ja nyt mieskin tykkää kun näki lipaston paikoillaan :D

   Poista
  2. :D Minusta vaan välillä tuntuu, että minulla on näissä asioissa maailman hankalin mies. Miten helppoa olisikaan, jos saisin päättää sisustuksesta ihan yksin? ;)

   Poista
 9. IHANA - mistä kaupasta tämä löytyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SInne täytyy kyllä päästä käymään. FB.ssä kuvia monesti katellu. Oliko minkälainen hintataso?

   Poista
  2. En oikein siitä hintatasosta tiiä kun ei tullut tosiaan katseltua kaikkia tuotteita niin tarkasti :) Heillähän on verkkokauppa / sivut, jossa on hinnat ja tuotteet esillä, käväse piipahtamassa siellä :)

   Poista
 10. Upea!<3
  Eriparisten juttujen yhdistely on just parasta, ei kaiken niin tarvikkaan aina mätsätä yhteen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin oon ajatellu, että eripariset jutut yhdistää kivalla tavalla toisiaan ja tuo kotiin ja sisustukseen jotain yllätyksellisyyttä :) Eihän kaiken tarvitse sisustuksessakaan olla aina oppikirjojen mukaan laitettua niin että jokainen juttu mätsäis yhteen. Ihanaa kun sää ymmärrät minua tämän lipaston kanssa ♥

   Poista
 11. Todella kaunis! Älä vaan maalaa valkoiseksi! Samaa mieltä kuin muutkin, että tuo alkuperäinen väritys on huippuhyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en taida, itseäkin vierastaa ajatus valkoisesta väristä :D

   Poista
 12. aivan super kaunis lipasto.. pesee ne malmit mennen tullen (vaikka nättejä nekin olivat)!! mustanakin kaunis, mutta minusta tämä olis varmaan kauneimmillaan alkuperäisessä asussaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peseekö oikeasti? Jotenki itsekin tykkään tästä uudesta ( vanhasta) lipastosta. Malmit oli toki kauniita, mutta on ne jo niin nähtyjä :D

   Poista
 13. Näyttää hyvältä teidän kodissa! Minuakin kiinnostaisi nähdä lipasto alkuperäisessä värissään, vaikka toki kaunis noinkin :) En tiedä, mutta joku minuunkin on iskenyt kun tekisi mieli hankkia jotain vanhaa uuden rinnalle. Olen haaveillut vanhasta puusta tehdystä penkistä tai jakkarasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäkin houkuttaa ajatus alkuperäisestä värityksestä, se vois olla tosi kiva. Tsemppiä sinulle etsintöihin :)

   Poista
 14. Kivan mallinen lipasto oikea löytö:) Kaikki ei tarvitse tosiaankaan olla ihan valkoista, aina pieni "särö" valkoisen seassa tuo
  sitä jotain tunnelmaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin sen ajattelin, että pieni erilainen juttu tuo sen kivan tunnelman tähän meidän kotiin :)

   Poista
 15. Hei mikä on tuo maalisävy eteisen seinässä? Oon jo pidempään sitä ihaillut.. Nimimerkillä maalausta tiedossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä seinissä on tapetti, joten minulla ei ole antaa sinulle maalikoodia :)

   Poista
 16. Hieno lipasto! Tosi kiva tuo ajatus, että keskellä olevat laatikot on jätetty maalitta. Kiva yhdistelmä tuoda kotiin jotain vanhaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ajatus on aika kiva, huonosti vaan toteutettu :) Maali on tosi epätasainen. joten tulispa äkkiä kesä niin päästäis fiksaamaan :)

   Poista
 17. Tosi kiva ja se löytyi sitten nopeasti ;)!!

  Kivaa viikkoa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiiä löytykö se nopeasti :D Postauksen jossa kerroin ajatuksistani lipastoasiaa miettien oli tehty aika myöhään :)

   Poista
 18. Mikä aarre! :) Antaa kaunista särmää teidän kotiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sinustakin lipasto sopii meille :)

   Poista
 19. Aivan mielettömän ihana!!!!! ♥ Ja on kyllä omaan silmään ihan perfect noissa väreissä!!! Niin omanlaisensa! ♥ Nuo vanhat senkit on niin ihania, ja tykkään kun jalat on vähän pidemmät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään, että jalat on pidemmät ja se näyttää kotosalla niin ilmavalta, tykkään, tykkään :D Ja erityisesti tykkään siitä, että se on niiin erilainen mitä kodissamme yleensä nähdään :)

   Poista
 20. Kehityskelpoinen yksilö, todellakin potentiaalin näkee, siitä tulee ihana! Mulla on muuten luonnoksissa postaus tismalleen samalla otsikolla, hihih :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, todellakin kehityskelpoinen yksilö :)

   Julkaisehan postaus niin minäkin saan nähdä millainen sinun lipasto on :)

   Poista
 21. Tosi hieno!!! Tuossa on sitä jotakin. Anna ainakin hetki olla tuollainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, tuossa on sitä jotain :D Kesään asti mennään tällä kun ei ole paikkaa missä maalaillaan, joten katsotaan millaiset ajatukset kesällä sitten onkaan :)

   Poista
 22. Minusta tuo on kaukana rumasta :D Ihana rikkoo hyvällä tavalla kokonaisuutta! :) Kivaa viikkoa Tyrtsille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makujahan on monia, joten suotakoon se niille jotka eivät tästä tykkää :D Minä lovetan tätä lipastoa ihan kympillä, se on niin ihana :D

   Kiitos, harvoin kuulee blogin lukijoilta sanaa tyrtsi, mutta sinähän taisit olla täältäpäin ? :)

   Poista
 23. Heips, millainen hintataso tuolla liikkeessä oli? Mietin, että lähdenkö täältä "kaukaa" ajamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa, kävin tosiaan ekaa kertaa siellä, enkä katsellut kaikkien tuotteiden hintoja. Mutta tämä meidän lipasto ainakin oli edullinen... :) Heidän nettisivuillaan on minusta kuvattuna tuotteet ja hinnat, joten käväse sieltä katsomassa :)

   Poista
 24. Ihana lipasto. Pisti heti silmään, kun näin tämän kuvan. Minä itse tykkään, kun on kaiken uuden ja modernin seassa myös jotain vanhaa. Koti on silloin mielestäni persoonallisempi. Minulla on myös kolmessa huoneessa vanhat lipastot, vaikka muuten on parin vuoden aikana kaikki muut huonekalut tullut vaihdettua uusiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että kaiken ei tarvitse olla aina sitä uutta ja kiiltävää :)

   Poista

Kiitos kommentista.