Sisällön tarjoaa Blogger.

Tavoitteena - 30kg ja parempi itsetunto

Julkaisenko vai painanko vaan tallenna nappia ja teksti siirtyy luonnoksiin, vaikea ja arka aihe tämän asian kanssa kamppaileville. Kieltämättä tällä hetkellä on erittäin heromostunut olo siitä, millaisen vastaanoton tekstini tulee saamaan. Päätin kuitenkin rohkaista itseni ja julkaista tekstin, seisoa sanojeni takana ja kertoa vaikeasta aiheesta, tosiasioiden hyväksymisestä ja siitä kuinka suunta on vain ylöspäin. Tästä se alkaa...

Olen useamman kuukauden kypsytellyt asiaa uuden suunnan ottamisesta elämässäni. Pitkään mietin, että teenkö tästä julkista, mutta ajattelin, että tästä voisi olla apua myös muille ja suurin syy miksi päädyin julkistamaan asian on se, että ihminen suoriutuu tehtävistään paremmin paineen alla ja kun tilanneraportteja odotetaan, näin ollen olisi noloa mikäli tuloksia ei syntyisi. Olen myös aiemmin ollut samantapaisessa projektissa mukana ja silloinkin tuloksia syntyi, koska niitä viikottain seurattiin. Nyt moni siellä jo varmaan ihmettelee, että mistä ihmeestä on kysymys ja kerro nyt... 2010 kun aloimme rakennuttamaan taloamme koin pienen repsahduksen ja painoa alkoi salakavalasti kertymään. 2011 tilanne oli jo toivoton ja peli menetetty, ainakin tällaiset tuntemukset minulla oli. Elämä tuntui tämän osalta melko ahdistavalta ja epämieluisalta, mutta niin sitä on vain porskuteltu elämää eteenpäin, vaikkei sinut olekaan itsensä kanssa pitkään aikaan ollut. Toisinaan tämä tilanne ja oman ulkoisen olemuksen repsahtaminen on niin vahvasti läsnä, että viimein päätin, että nyt tämä itsesäälissä rypeminen saa loppua. En ole koskaan ollut missinmitoissa, enkä koskaan tule olemaankaan, mutta sellainen sopusuhtaisen ja oman itsensä hyväksymisen löytäminen on nyt intressien kärjessä. ( voisin kertoa tästä painoasiasta pitkään, mutta teitä säästääkseni, yritän pitää kirjoituksen lyhyenä) Nyt moni kysyy tavoitteitani, mitä minulla painonpudotuksen suhteen on. Kerrottakoon vielä tähän, että viimeksi laihduttaessani tosissani sain pudotettua painoa -28 kg, tämän pudottaminen vaati toki melko paljon sinnikkyyttä ja tahtoa, kuntosalilla asumista ja terveellistä elämäntapaa, mutta koska sinnikkyytä minulta ei puuttunut niin onnistuin, vaikkakin tavoitteestani jäin kahden kilon päähän. Tällä kertaa tavoitteeni ovat myös suuret ja niiden onnistuminen vaatii erittäin paljon sitkeyttä ja lujaa tahtoa. Prjoketini alkaa virallisesti 30.3.2014 jolloin tehdään alkumittaukset, punnitaan, mitataan, selvitetään kehon koostumus jne. Ajattelin, että julkaisen tämän postauksen nyt kuitenkin etukäteen, jotta pääsette mukaan tähän projektiin jo ihan alusta alkaen ja jos joku samassa tilanteessa oleva saisi tästä kipinän myös oman hyvinvointinsa parantamiseen . Toivottavasti kukaan ei nyt heti ensi-istumalta lynkkaa postaustani, koska tämä ei nyt tällä kertaa millään muotoa liity sisustamiseen, antakaa siis mahdollisuus ja näitä laihdutuspostauksia ei ole tulossa kuin 1x viikko ja näillä näkymin se on aina sunnuntaisin.Tavoitteet : 
30.3.2014 Aloitus
Viikko 4 loppuun mennessä (27.4)  - 10kg
Viikko 8 loppuun mennessä ( 25.5) - 20 kg
Viikko 12 loppuun mennessä ( 22.6) - 25 kg
Viikko 16 loppuun mennessä (20.7 ) -30kg

Nyt moni varmaan siellä ruudun toisella puolella haukkoo henkeään, että suuret on tavoitteet tällä tytöllä, mutta kuten sanontakin kuuluu, en ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, joten uskon että mahdollisuudet tavotteiden toteutumiseen on, mutta ne eivät tule olemaan mitenkään helppoja ja inhimillisempi pudotustahti olisi varmastikin helpompaa ja suotavaa, mutta olen sen verran lujapäinen ja voimakastahtoinen, että kun johonkin ryhdyn niin se tehdään sitten kerralla ja toisinaan jopa hieman yli sietokyvyn. 
 


Koska minulla itselläni on tässä "pelissä" paljon, niin uskon, että sitkeydellä, periksiantamattomuudella ja lujalla tahdolla tulen projektissa onnistumaan. 


Nyt moni varmaan miettii siellä jo kuumeisesti, että mikä tulee olemaan minun painonpudotuksen "salaisuus", siitä tulen kertomaan kuitenkin seuraavassa postauksessani, joka julkaistaan viimeistään 30.3 kun kerron lähtötasokäynnistäni ja sen tuomasta tunneryöppäästä. 

Toivottavasti viihdytte mukana tässä projektissa ja ne joille aihe on ajankohtainen saisi jonkinlaisen kipinän tästä minun projektista. 

117 kommenttia

 1. Tsemppiä aivan älyttömästi! Projekti, tai siis elämänmuutos, kaipaa suuria muutoksia ja juuri sitä mieletöntä itsekuria. Arvostan suunnattomasti sitä ja jään mielenkiinnolla odottamaan, että kuinka tavoitteet lähtevät toteutumaaan. Olet rohkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tällaiseen muutokseen lähdettäessä täytyy ajatukset kasata kyllä pääkopassa huolella, ainakaan itseltä tämä ei onnistuis hetken mielijohteesta. Ihana kuulla, että mielenkiinnolla seurailet projektiani ♥

   Poista
 2. Julkaisumatskua, ehdottomasti! :) Uskon, että niiiiiin moni muukin nainen pyöriskelee samojen asioiden ympärillä, joten tosi hienoa, että näissä sisustusporukoissakin aihe nousee esille. Teemahan sopii hyvin blogin lifestyle-osioon! Itsekin olen vuodenvaihteen jälkeen pyrkinyt muuttamaan elämäntapoja terveellisemmäksi - liikkuen ja syöden - ja tietysti mukana on toive myös pienemmistä vaa'anlukemista. Odotan innolla uusia päivityksiäsi aiheesta; sen mitä postausten perusteella on muodostanut ihmiskuvaa, vaikutat päämäärään sitoutuneelta ja vahvalta ihmiseltä. Tsemppiä, onnistut varmasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon samoin, että niin moni taistelee samojen asioiden äärellä, harva näistä rohkenee julkisesti puhumaan, vaatihan tämä itseltänikin lukuisia ponnisteluja :)

   Kiitos Kristiina tsempeistä ♥

   Poista
 3. Hienoa kun jaat asian kanssamme! Itse en siihen pystyisi. Niin on kovat tavoitteet että arvailen jotakin vlcd dieettiä... mutta sepä selviää :). Tuo julkiseksi tekeminen olisi itsellekkin oiva juttu mutta rohkeus vielä puuttuu. Tsemppiä ja ei ole epäilystäkään ettetkö onnistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina ollut sellainen, että tekemällä asiasta julkisen, se tuo lisäpotkun peffaan, silloin joutuu oikeasti ponnistelemaan enemmän. edellisellä kerralla kuin laihduin niin minulla seurattiin viikottain painoa, jotta repsahduksia ei tulisi ja se toimi omalla kohdallani, minä tarvitsen sen ulkopuolisen ihmisen seuraamaan painoa jne, ehkä tämäkin on jonkinlaista heikkoutta....

   Poista
 4. Mielenkiintoista ja seuraan kyllä innolla edistymistäsi. Minulla alkaa 31.3 ja neljä viikkoa olisi tarkoitus painaa täysillä en eteen. Kylläkin on pieniä esteitä tuon liikunnan suhteen, olin isossa selkäleikkauksessa marraskuun alussa ja nyt kun selkä on jäykistetty ei kaikki ole mahdollista, mutta jotain voi kuitenkin tehdä ja se sit täysillä.
  Tsemppiä ja hienoa, että sen täällä kerroit!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Päivi, että sinullakin elämäntaparemontti on käynnissä, tsemppiä sinullekin ♥

   Poista
 5. Tsemppiä urakkaan!

  On se elämä muutakin kuin sisustusta, joten minä ainakin odotan näitä postauksia mitä suurimmalla mielenkiinnolla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä elämään kuuluu paljon, paljon muutakin kuin pelkkä sisustaminen :D

   Poista
 6. Tsemppiä tosi paljon! Tämä julkaiseminen täälläkin varmaan nyt vähän enemmän "painostaa" onnistumaan. Ihan mahtavalta kuulostaa :) Itse olen nyt ns, sairaaladieetillä ja näyttää siltä, että kahdessa viikossa saan lähtemään viisi kiloa. Se on tosi hyvä saavutus mulle :) Olin kerran sellaisella kilot kuriin -systeemissä, siinä kolmen kuukauden aikana lähti tuo sama viisi kiloa. On tämä naisen elämä yhtä painon tarkkailua ja laihduttamista :)
  t. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksen julkaiseminen ei varmaan painosta, enemmänkin koen sen tsemppauksena, että sitä motivoituu enemmän :)

   Olen samaa mieltä, naisen elämä on yhtä tarkkailua ja laihduttamista :D

   Poista
 7. Hienoa Johanna! Itsetunto on niin tärkeä asia ja vaikuttaa kaikkeen. Mielestäni siis voi tuosta aiheesta puhua myös sisustus-blogissa.
  Tsemppiä projektiin, mahtavaa että lähdet täysillä ja myös innostat meitä muita.
  Ilman tavoitteita tai unelmia on vaikea saavuttaakaan mitään. Olen hengessä mukana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä, itsetunto vaikuttaa ihan kaikkeen.

   Itsekin toivon, että tämä projektini toisi kipinää myös muille asian kanssa kampaileville, olkoon tämä julkinen postaukseni / aihepiiri tsemppauksena muille, että jos minäkin onnistun niin ihan varmasti moni muukin onnistuu :)

   Ihanaa kuulla, että olet hengessä mukana ♥

   Poista
 8. Uskoisin, ja uskon että tekstisi tulee saamaan TODELLA hyvän vastaanoton! Hieno postaus ja hienoja ajatuksia ja näitähän pohtii niiiin moni. Varmasti tulet saamaan tätä kautta kannustusta ja voimia projektiin! Ja eihän se edes ole noloa, jos ne kilot ei lähtisikään joka postausta varten, se ei ole helppoa hommaa. Saa nähdä montako kiloa itselläni on tiputettavana kunhan tämä vauveli syntyy... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että tätä asiaa pohtii varmastikin aika moni, harva vain uskaltaa / rohkenee tekemään siitä tällaista "numeroa" . Haluan kuitenkin omalta osaltani kannustaa niitä, jotka ovat samassa tilanteessa, koska tiedän minkälainen olotila kertyneistä kiloista tuleekaan, monet itkut tulee itkettyä ja ryvettyä itsesäälissä, että miksi hemmetissä asialle ei jaksa tehdä mitään, saatikka saa aikaiseksi, että jotain tekisi. Nyt loppu omalta osaltani tämä tällainen elämä ja tästä on suunta vain ylöspäin :)

   Poista
 9. Melkoisen nopea tahti tosiaan mutta ihan mahdollinen varsinkin pussiruuilla :)
  Tsemppiä! Sä pystyt siihen kyllä!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea on tahti, mutta silloin kun ylipainoa on enemmän kuin tarpeeksi, onnistuu tällainen pudotus myös liikunnalla ja ruokavaliomuutoksilla, ainakin itselläni onnistui edellisellä kerralla :) Tällä kertaa aion kuitenkin toteuttaa tämän hiukan eritavalla, johtuen siitä, että nuo kuntosalit ovat meiltä niin kaukana ja työpäivän jälkeen ei kotoa enää viitsi lähtä ajelemaan puolen tunnin matkaa, jotta salille asti pääsisi :D

   Kiitos tosi paljon tsempeistä ♥

   Poista
 10. Tsemppiä projektiin.varmasti pystyt tälläkin kertaa!! :) Se on huikean hieno saavutus ja eikä vähiten terveyden kannalta! :) liikkumisen iloa,ja intoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Saikku tsempeistä, tulevat tarpeeseen ♥

   Poista
 11. Hyvä kun uskalsit lähteä jakamaan tätä asiaa lukijoille, meitä on varmasti monia jotka kamppailee samojen asioiden äärellä. Olet kovin rohkea! Ja niinhän se on, että jos sitä suomalaista sisua riittää, niin nuo lukemat ovat kyllä tavoitettavissa. Niinkuin itsekin tiedät, se on se elämäntavoista kiinni pitäminen tavoitepainoon päästyään joka on hankalinta, ja oli oma kompastuskiveni. Tsemppiä reeneihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri se, tavoitepainon ylläpitäminen on kaikista hankalinta, sen olen itsekin kokenyt. Se on kokoajan sellaista nuoralla kävelemistä, jos annat pikkusormen, kohta on koko käsi mennyt... :D

   Poista
 12. Tsemppiä projektiin! :) Seuraan mielenkiinnolla ja toivon kovasti, että pääset haluamiisi tuloksiin. :)

  VastaaPoista
 13. Hieno päätös!! Seuraan varmasti mielenkiinnolla ja odotan päivityksiä! Itse olen myös mukana yhdessä porukassa ja tavoitteena on 16kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno tavoite sinullakin, 16 kg on paljon. Tsemppiä sinullekin projektiin ♥

   Poista
 14. Ihan mahti homma! Tsemppiä projektiin ja sinähän siitä kyllä selviät. Innolla seuraan kun omakin projekti on menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen päättänyt, että selviän ja varmasti teen kaikkeni, että tuloksiin pääsen :)

   Poista
 15. Seuraan mielenkiinnolla, itsellä olisi vähän vähemmän pudotettavaa, mutta elämäntaparemontin tarvitsisin, joten jospa tästä tulisi kimmoketta tännekin päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi niin hienoa jos kokemuksistani olisi hyötyä myös muille, taistellaan yhdessä paremman elämän ja elämäntavan puolesta :)

   Poista
 16. Ihana, rohkea postaus♥ Tsemppiä ihan hirmuisen paljon vaativaan urakkaan! Sä onnistut♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, postauksen julkaiseminen oli kyllä kova paikka, vieläkin hieman tutisuttaa polvia, koska kohta "koko maailma tietää " :D

   Kiitos viivi tsempeistä ♥

   Poista
 17. Hienoa kun kirjoitit tämän ja tsemppiä :-)

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä sulle ja tosi kivaa että jaoit tämän ison asian meidän kanssamme! <3 Mulla ei ole ylipainoa, mutta liikunnan iloa en ole vielä kertaakaan elämäni aikana löytänyt. Jotenkin tuntuu, että olisi mukava päästä liikkumaan, mutta kun ei vaan jaksa/ehdi/kiinnosta...tekosyitä löytyy aina, mutta perimmäinen ongelma on kyllä tuo liikunnanilon puute omalla kohdallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja tekosyitä löytyy minunkin takataskusta, ei jaksa, ei ehdi, ei kiinosta :D Jospa tähän asiaan saataisiin nyt muutos.

   Poista
 19. Tsemppiä! Mulla on myös vastaava projekti nyt jo käynnissä. Tavoitteeni on päästä eroon vuoden takaisista "vauvakiloista".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein paljon tsemppiä sinullekin projektiin, olen hengessä mukana ♥

   Poista
 20. Tsemppiä! :) Mielenkiinnolla odotellen miten lähtee sujumaan koska itsellä samanlainen projekti alkamassa.. ja hauska nähdä minkälainen persoona siellä ylipäätään kirjoittelee, en oo koskaan sattunut näkemään vaikka pitemmän aikaa seurannut blogiasi, ootpa kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sinäkin olet päättänyt aloittaa samanmoisen projektinen, se aloittaminen tahtoo aina olla niin vaikeaa.

   Tsemppiä sinullekin projektiin ♥

   Poista
  2. Ihan niinku olis mun kirjottama kommentti, oon niin sammaa mieltä! Mukava oli nähä minkä näkönen nainen siellä blogia kirjottelee, ja oot niin nätti! :) Tsemppiä urakkaan, oot kyllä rohkee ja minä ainaki seuraan kyllä tiiviisti projektiasi - yritänpä minäki siinä sivussa kilojen pudotusta, vaikka kilpailla en sun kans uskallakkaa. ;) Aurinkoista kevättä <3

   Poista
  3. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista ♥ Ei meidän tarvitse kilpailla, jokainen laihduttaa sen minkä pystyy ja omaan elämäntilanteeseen sopii ♥ Tuuhan kertoileen kuulumisia, miten sinä projektissasi pääset eteenpäin, vertaistuki ja toisten onnistumiset auttaa jaksamaan paremmin ♥

   Poista
 21. Tsemppiä sulle tosi paljon!! <3 Ihanaa, että rohkaistuit kirjoittamaan aiheesta!

  VastaaPoista
 22. Tsemppiä, tsemppiä, Hyvä Johanna! Laiska kohtalotoveri täällä fanittaa... olen mäkin jo päässyt omalla kohdallani hieman ajatuksen päälle ja yritykseen kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ajatustasolla valmistautuminen vaatii oman aikansa, joten siihen kannattaa varata se oma aikansa, toisilla se vaatii enemmän ja toisilla vähemmän ♥

   Poista
 23. Hei, ihan mahtavaa, että julkaisit tämän postauksen! Toivottelen hurjasti tsemppiä projektiisi ja jään seurailemaan. Itselläni myös kuntokuuri edessä (jahka pikkukakkonen syntyy ensin ja päästään arkirytmiin kiinni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marika ♥ Ihana kuulla, että jäät seurailemaan :) Tsemppiä sinullekin projektiin sitten kun arki koittaa

   Poista
 24. Anna itsellesi myös armoa :) En tiedä millon tämä viimeisin laihdutuksesi on ollut, mutta ota huomioon, että iän ja vuosien mukana laihdutus ei tapahdu enää niin nopeaa ja tehokkaasti kun sillon "nuorena tyttönä". Aineenvaihdunta on hitaampaa ja ne on tiukassa ne ylimääräiset ;) Tuo tahti tosiaan kuullostaa hurjalta, joten älä pety ja lopeta kesken jos et tällä kertaa laihdukkaan yhtä nopeaa. Siirrä vaan aikatavoite kauemmaksi, mutta pidä tuo -30 kg :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä edellisestä laihdutusprojektistani kovin monia vuosia ole, eli en ole ollut silloin teinityttö vaan ihan aikuinen nainen kuten nytkin. Siitä syystä uskonkin, että minulla on täysin realistiset tavoitteet ja painonpudotus tapahtuu suunnitelmieni mukaan :) Tiedän, että aineenvaihdunnat jne. vaikuttavat kaikki projektin onnistumiseen ja uskon, että suunnitelmani eivät kaadu tällaiseen. Eniten ponnisteluja vaatii, että pää kestää tallaisen "suht rankalla aikatalulla" olevan painonpudotuksen :D Pysyn tavoitteessani siis suoriutua kyseisessä aikataulussa, siitä en luovu :D

   En aio luovuttaa ♥

   Poista
 25. Kovat on tavoitteet!! Pidäthän kuitenkin terveydestäsi huolta. Hyvä asia, mutta itseään kuunnellen elämäntapamuutoksessa eteenpäin, jookosta. Sinulla on Fitfarmin tavoitetaso, mutta 2/3 ajassa! Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän itsestäni huolta ja kuuntelen omia voimiani, toki näin täytyy tehdä, kiitos huolenpidosta ♥ Tilanneraporteissa tulen kertomaan sitten kaiken omaan olotilaan ja jaksamiseenkin liittyvät asiat, joten en pidä teitä niistäkään pimennossa :)

   Poista
 26. Ihan mahtava postaus ja rohkeaa jakaa tällainen aihe! Hurjan paljon tsemppiä ja sisua sinulle <3 Täytyisi itsekin samaisen asian suhteen ryhdistäytyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus täytyy olla rohkea ja repäistä :) Kiitos paljon tsempeistä niitä tässä tarvitaan ♥

   Poista
 27. zemppiä tavoitteeseen!
  elämänmuutoksista ne pienet asiat tuottaa isoja tuloksia..

  VastaaPoista
 28. Hienoa, että et painanut ainakaan delete-nappulaa! Kovasti onnea sinulle tähän haasteeseen, sinä pystyt siihen aivan varmasti!! Tiukat on tavoitteet, mutta niin ne pitää ollakin :) Jo muutaman viikon päästä aloituksesta olosi on ihan erilainen :)
  Kiva jos viitsit täälläkin aina välillä kertoa edistymisestäsi.
  Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei se delete nappulan painaminen kovin kaukana ollut :) alkupäivät on ne hankalimmat, mutta sitten kun niistä ekoista päivistä pääsee eteenpäin niin sitten toivonmukaan jo hieman helpottaa.

   Poista
 29. Tsemppiä paljon! Yleensä kilo/viikko on jo paljon eli -16kg. Toivottavasti onnistut! Minulla itselläni tuli ylikunto joka jarruttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilo per viikko sääntö on ihan hyvi, se on erittäin maltillista painon pudottamista :) silloin kun viimeksi laihdutin niin mullakin meni liikunnan kanssa vähän överiksi :)

   Poista
 30. Ihan mahtavaa ja rohkeaa!!!!! ♥ Niin kovasti tsemppauksia ja täälläkin eletään ihan 100 fiilistellen mukana!! Itsellä alkoi syksyllä elämäntapamuutos, joka toi tuloksia, mutta nyt pari kk mennyt taas todella huonosti, sairastellen, lihoen takasin muutamia kiloja ja fiilis on kropan kanssa aivan maassa. Mutta vitsi mitkä energiat sain sun tekstistä!!! Tuntuu että nyt on niitä viimeisiä hetkiä itsellä, että on vaan otettava niskasta kiinni, ja tehtävä oman hyvinvoinnin eteen töitä ja muiden haaveiden. Ainakin kuulen enemmän kuin innoissani miten sun projekti etenee! ♥ Ihan mahtavaa!!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana jenni <3

   Voi, nuo tuollaiset tilanteet on kyllä harmittavia, mitä pidempään joutuu " lepäilemään laakereilla" sitä vaikeammaksi se kynnys taas lähtä liikkeelle on. Mä niin toivon, että sait nyt todellisen kipinän jälleen takaisin ja saat taas otteen itsestäsi <3 minä lupaan olla sun kannustajana ja eteenpäin potkijana <3 laitahan vaan sähköpostia jos haluat <3

   Poista
  2. Ihanaa, kiitos tsemppauksesta ♥ Nyt oon viimisen viikon pohtinu miten aloitan taas ja millä raameilla. Jotenkin tarviis kunnon spurtin, ja herätyksen ruokailuun ja kuntoiluun, mutta toisaalta on ollut kiva myös rauhassa miettiä kuinka sen haluan tehdä. Ja nyt on kyllä fiilikset taas kohdillaan. Ehdottomasti viestittelen sulle! ♥

   Poista
 31. Heipä hei! Tokihan tuommoista voi blogiin kirjoittaa,ihminen on psyykkis-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus suhteessa ympäristöönsä(vuonna 1992 perushoitajakoulutuksessa ihmisen määritelmä :) ).Ja onnistut jos/kun olet sen päättänyt.Mutta elämää on kuitenkin senkin jälkeen vaikka tuo ei ihan noin pikaisessa tahdissa onnistuisikaan.Itse olen myös miettinyt elämäntaparemontti-blogin pitämistä,mutta en ole vielä rohkaistunut.Olen opetellut uusia asioita syömiseen,liikuntaan ja elämiseen ylipäänsä marraskuusta 2013 alkaen.Painoa on tippunut -28kg ja ympärysmittani on pienentynyt 55cm!Itselläni apuna on campridge menetelmä ja minulla se toimii.Toivon sinulle kaikkea hyvää ja superisti voimia tavaoitteesi saavuttamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että elämä ei kaadu siihen jos tavoitteeni eivät täyty, mutta itselleen on asetettava kuitenkin tavoitteet joihin pyrkii, koska ilman tavoitteita ei minulta ainakaan löytyisi tarpeeksi notivaatiota. Hieno saavutus sinulla ja ympärysmitan kaventuminen on ihan huikea, aivan mahtavaa <3

   Poista
 32. Aivan hirmuisesti tsemppiä projektiisi! On hienoa, että uskallat avautua tällaisesta aiheesta, jonka kanssa niin moni painiskelee, kuulun myös itse tähän kastiin. Mulla vaan ei tahdo olla tarpeeksi itsekuria alkaa tälläiseen, aina löytyy joku tekosyy siirtää alkua. Mulla ei ylipainoa ole paljoa, mutta viimeistään vaateostoksilla itsetunto kyllä alkaa ropista, kun sovittelee aina vaan isompaa kokoa. Varmaan saisi myös uutta puhtia ja energiaa lisää, kun painon saisi hieman alemmas. Innolla odottelen sun alkavaa painonpudotus urakkaa ja mielenkiinnolla seuraan sun tietä tavoitteeseen. Täällä pidetään peukkua sulle ja tsempataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekurin löytäminen on vaikeaa, minäkin olen varmasti jonkin tason mestari keksimään selityksiä siitä miksi siirrän projektini seuraavaan viikkoon.

   Kiitos tsempeistä <3

   Poista
 33. Hienoa, ihan varmasti onnistut! Kiva että otat asian esiin, nää jutut ei saa olla liian arkoja vaan parempi nostaa kissa pöydälle ja puhua avoimesti.
  Itselläni karppauksella ( ei lchf vaan pellkä low carb) ja totaalisella elämäntapamuutoksella lähtenyt 16 kiloa ja olen ensimmäistä kertaa elämässäni alkanut nauttimaan liikunnasta!
  Hirveetä sitkeyttä vaatii mutta kun jonkun aikaa jaksaa, alkaa tuloksetkin jo näkyä ja sehän vasta auttaa jaksamaan. Itselläni oli tavoitteena pysyvät elämäntapamuutokset ja nyt kun on 1 1/2 vuotta aloituksesta voin sanoa että olen onnistunut. Enää en herkkuja kaipaa, keho lähinnä voi niistä tosi huonosti.
  Tässä tsemppaava postaus omasta blogistani http://lillakamomilla.blogspot.fi/search/label/Viktresa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että olet saavuttanut tavoitteesi. Itse koen hankalaksi juurikin sen painonpudotuksen jälkeisen elämän, pitää pystyä ylläpitämään ne opitut muutokset. Minäpäs tulen lukemaan sinun postauksen, kiitos linkistä

   Poista
 34. Mahtavaa että uskalsit kertoa asiasta julkisesti! Toivottelen kovasti tsemppiä ja jään mielenkiinnolla seuraamaan tulevien viikkojen tapahtumia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsempeistä, tulevat tarpeeseen <3

   Poista
 35. Hurja tavoite ja vauhti... tsemppiä!!! :)

  VastaaPoista
 36. Tsemppiä projektiin! Uusi lukija ilmoittautuu ja jää mielenkiinnolla seuraamaan muiden tarinoiden ohjella tätäkin projektia. Tuollaisen päätöksen onnistuminen käytännössä vaatii omassa päässä kunnon naksahduksen ja toivon kovasti saavani postauksistasi minun päähäni samanlaisen naksahduksen, joka sinulla selvästi on jo ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein paljon tervetuloa ja kivaa, että jäät seurailemaan projektiani. Olet oikeassa, pään sisällä täytyy tapahtua se naksahdus, jotta tällainen projekti onnistuu, jokusen kuukauden olen tätä asiaa itseni kanssa työstänyt ja nyt olen siihen valmis.

   Toivotaan, että projektistani ja kokemuksistani olisi hyötyä lukijoille, jotta se oman elämäntaparemontin työstäminen olisi helpompaa ♥

   Poista
 37. Huh, kova on tahti! Tsemppiä siis siihen! Mutta jos aiemmin olet jo saman setin tehnyt, pystyt siihen varmasti uudelleen,

  Itselläni alkoi elämäntapamuutos viime elokuussa ja vajaat 19kg olen pudottanut, tarkkana ollut, ettei mitään lähde lihaksista, vaan kaikki rasvana. Kehonkoostumusmittaus toimii hyvänä apuna siinä! Nimittäin jos kovin paljon polttaa sitä lihasmassaa mukana, niin helpommin tulee taas kaikki takaisin. Tärkein mitä itse olen oppinut tässä , atkan varrella on olut säännöllinensyöminen sekä tarpeksi ruokaa. Yllättävän vaikeaa ollut ainakin itselle "uskaltaa" syödä tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, sinullakin on valtaisa kilomäärä pudotettuna. Tuo syöminen on hankala juttu, painonpudotessa sitä alkaa liikaa kurittamaan itseään sen syömisen kanssa. Muistan kun itse pudotin viimeksi painoa niin minusta tuli ruokakauhuinen, mielessäni laskin jokaisen kalorin mitä suuhuni pistin ja kun se kalorimäärä alkoi yököttämään niin se meni siihen, että jätin päiväruokailuja välistä ja sitähän tiedetään kuinka siinä sitten käy, kroppa ei saa tarvittavaa energiamäärää ....

   Tsemppiä sinulle.

   Poista
 38. Hienoa kun uskalsit kertoa tästä. Tsemmppaan sua ja kyllä onnistut nyt kun tämä tuli julki! Muista palkita itseäsi, aina kun pääset välitavoiteeseen jollain mukavalla jutulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se täytyy tehdä, välitavotteiden saavuttaminen ja itensä palkitseminen on niitä asioita, joita tällainen projekti vaatii. Kiitos tsempeistä ♥

   Poista
 39. Siis voi hitsin vitsit... Mun pitäis laihduttaa - siis vähintään - saman verran, mutta olen ihan sohvis (lue:sohvaperuna). Mistä ihmeestä sä olet saanut tuon kipinän? Lähetä se meillekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei kuule ihanainen, mä oon kanssa melkoinen sohvis joten kova juttu tää on kyllä meikäläisellekin :D Onnistuminen vaatii siis melkoisen suuret ponnistelut ja vahvan tahdon. Minä työstin tätä asiaa omassa pääkopassa varmaan n. kolme kuukautta kunnes viime viikkoina se naksahdus pääkopassa tapahtu.

   Minä lähetän sullekin sen kipinän ♥ Minua tällä hetkellä motivoi se, että kesälomaan mennessä olisin paljon laihempi ja kesälomalla saisin pitää kaikkia ihania hellemekkoja :D

   Poista
 40. Tsemppiä kovasti Johanna! <3 Varmasti asian julki tuominen tuo myös sitä kaivattua lisä tsemppiä kun motivaatiota ei tahdo löytyä.. ;) Hyvä olo ja hyvä terveys tuo hyvän mielen, se että noin suunnilleen viihtyy nahoissaan. Omia mottojani on on olla "ihan ok:n näköinen aikuiseksi" ja "kaikkea kohtuudella" sekä "80/20" - 80-prosenttia kun on kunnossa niin syömisen, liikunnan, herkuttelun tai lähes minkä vaan suhteen niin 20 % voi olla sitten vähän niin ja näin. ;)
  Täysi tuki ja tsemppaus täältä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina ♥ Näinhän se on, mutta painon ylläpitäminen on niin hemmetin työlästä, kokoajan saa miettiä mitä suuhunsa pistää, mutta sen kanssa on vain opittava elämään. Mulla ei itse ruuan kanssa ole koskaan ollut ongelmia, lautasmalli on oikeanlainen, mutta minun ongelmat on ne saakelin sokeriset herkut. Mulla ei ole olemassa sellaista kohtuusrajaa, jos ostan suklaalevyn, en osaa syödä siitä yhtä palasta, vaan nassuun uppoaa puoli levyä :D Mulla menee painon kanssa niinkauan hyvin kun pysyn sokerisista herkuista erossa :D

   Poista
  2. aah, ja mä taas oon sellainen juusto-hiiri. :D Mä olen ottanut tavaksi että jos tulee 3 kg yli niin otan ne heti pois, mahtavaa itsekuria vaatii 30, täydet tsemppaukset sulle! Ja olen ihan varma että löydät kyllä vielä sen oman hyvänolon painon ja tasapainon pysyä siinä! <3

   Poista
  3. Tuo onkin tosi hyvä, että otat kilot heti kuriin jos ne nousee, minunkin pitää tehdä niin jos alkaa näyttämään että kilot karkaa :)

   Poista
 41. Tosi paljon tsemppiä projektiin! Hyvinvointipostauksia on aina mukava lukea, koskivat ne sitten mitä aihealuetta hyvänsä.

  VastaaPoista
 42. Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla, että jäät seurailemaan projektiani <3

   Poista
 43. Hienoa että saamme kulkea mukana tällä matkalla. Oma startti samaan aikaan ja tästä saa mukavasti lisäpotkua. Varmasti olet ajatuksissani aikaisilla aamuaerobisilla <3 Ja mielellämme lukisimme useamman postauksen aiheesta viikolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, hienoa että sinäkin olet päättänyt ottaa uuden suunnan, tsemppiä sinullekin ihan mielettömästi <3 näytetään yhdessä koko maailmalle että me onnistutaan <3

   Poista
 44. Olipas hieno posti! Ei kaiken tarvikaan liittyä sisustamiseen. Onnea matkaan, uskon että olet vahva ihminen ja onnistut tavoitteessasi varmasti!!!

  VastaaPoista
 45. Kova tavoite, mutta selvästi sä tiedät mihin oot ryhtymässä. Tsemppiä ihan tosi tosi paljon :) Mä uskon, että kirjoittaminen kyllä kannustaa onnistumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tavoite on kova, mutta onneksi se ei ole kuitenkaan ihan sellainen mahdoton tavoite. Ainakin tämän eka postin kirjoittaminen jo kannusti joten varmasti jatkan asiasta kirjoittamista. Kiitos tsempeistä <3

   Poista
 46. Tsemppiä tulevaan liitokseen! Tulen seuraamaan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukava kuulla että seuraat projektiani :)

   Poista
 47. Ihana Johanna!! <3 Tiedätkö minä olen ihan samassa tilanteessa. Pikku hiljaa tullut painoa ja jo peiliin katsominen alkaa olla kynnys! Tarkoitus olis ottaa itseä niskasta kiinni ja rytyä toimeen, mutta kun...syitä ja lykkäyksiä riittää...
  Olisin kovin kovin kiinnostunut kuulemaan enemmän, siis ruokavaliosta, treenistä..kaikesta ja paljon.
  Tsemppiä kovasti!! Tullen nyt jatkuvasti kurkkimaan tänne/täältä, josko lisää tietoa olisi tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin tuon tunteen , mä olen kanssa hyvä siirtämään ja keksimään selityksiä, mutta joka aamu tosiaan kun joutuu peiliin katsomaan niin sitä näkyä ei voi paeta, siks minä päätin että nyt hemmetti sentään riitää, huomenna tää projekti sitten alkaa ihan huippua <3 lupaan kirjoittaa näistä asioista enemmän, jotta muutkin sais kipinän omaan elämäntaparemonttiin.

   Poista
 48. Ihan loistava, että kirjoitit ja julkaisit tämän!!! Tärkeä aihe ja varmasti arka sinulle, mutta et varmasti ole asian kanssa yksin ja tämä tsemppaa muitakin samassa tilanteessa olevia. Pidän sinulle niin peukkuja ja mukava olisi seurata miten projekti etenee!!!! Mahtavaa Johanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on tosiaan arka ja siitä puhuminen on vaikeaa, mutta olen ollut iloinen siitä että postauksen julkaisemisen jälkeen olen saanut vain enemmän motivaatiota asiaan lukiessa teidän kommentteja. On hienoa huomata että kuinka vastaanottavasti lukijT asiaan suhtautuivat ja ovat hengessä mukana. Kiitos tsempeistä niitä tarvitaan <3

   Poista
 49. Vau! Tsemppiä!

  En edes jaksa lukea mitä kaikkea muut tänne ovat kirjoittaneet kommentteihin, mutta selkestäi tunteita herättävä aihe. :) Yritä tällä kertaa kuitenkin tähdätä siihen että teet elämäntapamuutoksen etkä pelkästään laihduta. Oikeastaan laihtumisen pitäisi olla siitä lähinnä sivutuote ja tärkeintä on voida hyvin ja olla tyytyväinen itseensä. Vaatii aikamoista ajatustapojen muutosta päästä siihen aidosti, mutta sitkeys palkitaan siinäkin.

  Tutustu muun muassa Optimal Performancen blogeihin heidän sivuiltaan ja esimerkiksi Kristian Ekströmin kirjallisuuteen. Jotain häneltäkin löytynee netistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse on tosiaan elämäntaparemontista ei pelkästä laihduttamisesta. Elämäntaparemontti vaatii paljon ja siinä onnistuminen vaatii pääkopalta paljon, mutta olen henkisesti asian itseni kanssa käsitellyt ja olen siihen valmis. Se miksi puhun ainakin alussa laihduttamisesta on syy se, että aluksi se tosiaan on sitä. Toki tässä vaiheessa elämäntaparemontistakin voisi puhua, koska paheeni karkit jäävät tyystin pois elämästäni. Olen käynyt luennoilla terveellisen elämäntavan saavuttamisesta jossa liikunta on osana ja ne antoivat paljon ja väitän tietäväni kuinka se oikeassa elämässä toimii, mitä pitäisi tehdä ja mitä pitäisi syödä ja kuinka paljon, jotta terveellinen elämä olisi läsnä. Mutta kuten sanottua nyt on pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja jätettävä ne herkut pois, koska ne ovat ongelmani :D kiitos tuosta blogi vinkistä, pitää mennä lueskelemaan :)

   Poista
 50. Hei! Täällä myös samassa tilanteessa ollaan. Laihdutettavaa olis paljon mutta jostain pitäs saada se kipinä aloitukseen. Alku aina hankalaa mutta kyllä se siitä sitten kunhan vauhtiin pääsee. Tsemppiä sulle ja jään seurailemaan, jotta saisin myös vinkkejä omaan projektiin :) Aurora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, alku aina hankalaa ja itse olen sitä mieltä, että asian käsittely ensin omassa pääkopassa auttaa selviytymään tästä urakasta paremmin :)

   Poista
 51. Hei! Tiijätkö, minä sain inspiraation ja sen viimesen päätökseni laihduttamiseen tästä sinun jutusta! Minulla, jos kenellä on kokemusta laihduttamisesta ja lihomisesta! Tiedän tasan ja tarkkaan, mitä se on, miksi lihoo, miksi laihtuminen on niin hankalaa. Olen monta kertaa laihtunut ruokavaliolla, mutta aina on kilot tulleet takaisin. Tämä antoi semmoisen viimeisen kimmokkeen itselleni, kiitos sinun! :) Tsemppiä! T. Irene

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, todella kiva kuulla Irene. Siitä se taas lähtee, muista, että tavoitteiden asettaminen tuo lisää motivaatiota kun painonpudotus pääsee vauhtiin :)

   Poista

Kiitos kommentista.