Sisällön tarjoaa Blogger.

Kukkaloistoa

Huh mitä hellettä on pitänyt, ihan mielettömän lämmin päivä ja luonnollisestikin se tuli vietettyä pihalla aurinkoa ottaen ja pihahommia tehden. Piha alkaa vihdoin ja viimein heräillä kukoistukseensa, puut alkaa peittyä kukkasista ja kukkapenkit yllättivät talven jäljiltä ja sieltä on herännyt eloon sellaisetkin, joiden uskoin menehtyvän erikoisen talven vuoksi. 


Kohta saa ihailla vaaleanpunaista kukkamerta kun kaikki kolme purppuraomenapuuta puhkeaa kukkaan, se on kyllä kaunis näky, harmi vaan kun sitä kukintoa kestää näillä seuduilla niin vähän aikaa kovan tuulen vuoksi. Meidän pihalle kotiutui muuten tällä viikolla myös ne neljä rautatieomenapuuta, niidenkin kukkaset puhkeavat yhtä koska kukkaansa. Omenapuiden kukinnot on kyllä sellaisia henkeäsalpaavia hetkiä kun ne on vaan niin kauniita ja sitä kukintoa voisi ihailla kokoajan :D


Perennapenkitkin jo vihertää ja ovat täynnä erisävyisiä kukkasia, mukavaa kun kukkapenkit alkaa vihdoin näyttämäänkin joltain kun ovat nyt muutaman kesän saaneet kasvaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa, nauttikaahan aurinkoisista säistä. 

13 kommenttia

 1. Ihania kuvia Johanna! Ja kyllä olet upeasti edistynyt elämäntaparemontissasi. Syytä on olla ylpeä itsestäsi. Onko se tuntunut helpolta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kati :) alku oli vaikeaa, mutta nyt tää tuntuu jo helpolta :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Kesä on niin tullut ja helle, huh huh!

  Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olen samaa mieltä, kesä on niin tullut :)

   Poista
 3. Mikä toi ylin on. Niinkuin vaal.pun. tuomi.. näin nimittäin lenkkeillessä tuollaisen puun ja haluan tietää mikä se on! :)
  Ja käsitinkö oikein,sun kukat kaikki vaaleanpunaisia pihamaallas? Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purppuratuomihan se on :) Käsitit kyllä väärin, kirjoitin tekstissäni, että kolme purppuraomenapuuta puhkeaa kohta vaaleanpunaiseen kukkamereen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Viimeaikaiset päivät ovat kyllä tuntuneet todella kesäisiltä :)

   Poista
 5. Omenapuiden kukkaloisto on pieni pala taivasta, niin kaunista! <3

  Ihanaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just sitä, kuin pieni pala taivasta <3

   Poista
 6. Me ostettiin omenapuut puutarhalta ja niihin tulee kukkia vasta n. 3 vuoden kuluttua vaikka onkin aikainen lajike. Aika erikoista, että myytävissä omenapuissa on jo kukkia. Sitten ostimme luumupuun, saapa näkyä miten selviää Oulun korkeudella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en taas ole oikein nähnyt missään sellaisia puita, missä ei kukkia jo ois :) ehkä me käydään eri puutarhoilla :) meillä on yksi luumupuu ollut nyt pari vuotta ja hyvin on menestynyt :)

   Poista
  2. Siitä Oulujoen taimistosta olemme ostaneet hyviä taimia. Kaikissa puutarha ohjeissakin sanotaan, että esim, meidän omenapuu Pirja on aikainen lajike, voi kukkia ja tulla satoa jo 2 vuoden kuluttua istuttamisesta. Halpa- Hallissa näin kukallisen taimen, liekkö suomalaista alkuperää... Ihmeellistä.

   Poista

Kiitos kommentista.