Sisällön tarjoaa Blogger.

Maali joka tuo helpotusta sisustajalle

Meille on kotiutunut muutama muukin vanha huonekalu olohuoneessa olevan hyllykön lisäksi. Tämä kiva penkki ( kutsutaanko tätä virallisesti puhelinpöydäksi?) sai paikan meidän aulasta, jossa myös toisinaan puetaan vaatteita päälle niin on ainakin lasta pukiessa kiva istahtaa ihan penkille kuin kovalle lattialle.

Pitkään mietin lipaston sävyä, tykkään puunsävystä ihan mielettömästi, mutta eteiseen tämä sopisi ehdottomasti enemmän valkoisena. Silti pohdin, että uskallankohan maalata tätä, jos vaikka joskus tulen katumapäälle ja haluan palauttaa penkin takaisin alkuperäiseen kuosiinsa. Mieheni kuitenkin sanoi, että eihän se ole ongelma, vaikka nyt maalataankin penkki valkoiseksi se voidaan hyvin palauttaa alkuperäiseen sävyyn hetkenä minä hyvänsä. Minä olin tietysti ihan ällikällä lyöty ja hetken jo mietin, että voiko tosiaan meille pähkäilijöille olla keksittynä maali, joka pelastaa tällaisestakin pinteestä :D


Mieheni kävi siis tuumasta toimeen ja ruiskumaalasi penkin valkoiseksi ja totta vie, maali on sellainen, että sen saa koska tahansa otettua pois penkin pinnoilta ja näin penkin alkuperäinen ja original sävy saadaan takaisin palautettua, ihan huippua.


Laatikko jätettiin maalaamatta, koska nyt se on yhtenäinen eteisessä olevan vanhan lipaston kanssa, joten näin se sopii tilaan vielä paremmin.


Nappasin teille vielä kuvan penkin takaa, jotta näette, että tämä muori ei nyt horise. Rapsutin tosiaan penkin takaa maalia hiukan pois ja tadaa alkuperäinen puunsävy on siellä alla, eikä se ole yhtään kärsinyt valkoisesta maalista.

Tämä on kyllä mielestäni niin mainio keksintö maalitehtaalta, kerrankin meitä sisustajia ajatellaan ja ennenkaikkea tämä on ehdoton tuote niille, jotka pähkäilevät ja arpovat värien kanssa, kuten minä :D


55 kommenttia

 1. What?? Huikee idis. Mikä maali tuo tollainen on? Tosi hieno tuo on valkoisenakin ja mun mieleen kyllä enemmän uudistuneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, määkin olin yllättynyt kun mies tuota maalia kotiin toi. Se on sellaista kumipinnoitemaalia

   Poista
 2. vähän jännä, koskaa oo kuullukkaa. Minusta penkki on kaunis myös originaalina. Kiva idis jättää laatikko maalaamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, en ollu koskaan kuullutkaan, mutta kiva että tällaisia keksitään :)

   Poista
 3. Onpas kätevä! Mikä tämä tämmönen ihme maali on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on semmosta tavallisen maalintapaista, mutta kuivuessaan se muuttuu erilaiseksi, kumimaiseksi :)

   Poista
  2. Kumimaalia.. Plasti dip, Plasti lak, ym mitä kaikkee niitä onkaan.

   Poista
 4. Mieletön keksintö :-) mikä maali kyseessä? Kuulostaa kyllä älyttömän hyvältä :-) ja pöydästä tuli tosi kivan näköinen, ihania vanhoja juttuja olet löytänyt ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellaista kuin car rubber comp maalia, lähes samantapaista kun normaali maali, mutta tämä irtoaa pinnasta :)

   Poista
 5. Siis what? :D Lähteekö rapsuttamalla pois? Kestääkö kuitenkin kulutusta? Painoa maljakoista yms? Kuivuuko maalikalvo kovaksi vai jääkö pehmeäksi? Esim, jos telkkaritason käsittelee niin kestääkö telkkarin painoa vai rapiseeko maali ajan saatossa pois?

  En ole tällaiseen tuotteeseen vielä törmännytkään. Tosiaan noiden huonekalujen hiominen maalauksen jälkeen puupinnalle on todella työlästä ja joskus jopa mahdotonta. Kerro Jossu lisää, maaliminäni odottaa lisätietoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rapsuttamalla lähtee pois :) kestää se kulutusta, mutta ei niin hyvin kuin oikea maali. Voi pitää ihan normaalisti tavaraa päällä, ei mulla ainakaan vielä ole lähtenyt pinta.tää pinta ei varmaan kestä sellaista tavaran hiissaamista tason päällä, mutta uskon, että kestäis tv: n koska sitähän ei liikutella :) maalin ei pitäis rapista pois ennenkuin itse sen hinkkaa pois :) mun mies on ns. Auto ja teollisuusmaalien expertti ja se oli töissä tehnyt tätä mulle, se oli lisännyt tämän maalin sekaan kovettajaa(?) niin pinnasta tulee kirkkaampi ja ei niin karkea kuin mitä tulis jos suoraan spraypullosta suhuuttelis :)

   Poista
  2. Niin ja se piti vielä sanoa että tässä on vähän karkeampi pinta kuin ns. Oikeassa / tavallisessa maalissa.

   Poista
 6. Mikäs maali tämä tällainen on? Mielenkiintoiselta kuullostaa ja helpottais kyllä noita elämän vaikeita valintoja, valkoinen vai ei ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellaista kumimaalia, laitan lisätiedot kommenttien loppuun :)

   Poista
 7. No johan on mainio tuote! Minkä merkkinen maali on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Car rep rubber comps. Väri on white semigloss :)

   Poista
 8. Ompa ihan loistokeksintö. En ole minäkään moisesta kuullut. Ja puhelinpöytä on hien. Ja justiinsa noin että laatikko on puunvärinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin pöydästä tuli kiva kun jätti laatikon originelliin väriin :)

   Poista
 9. Ihana <3 Minun lapsuuden kodissa oli ihan samanlainen, mahtoi 70-luvulla olla kaikissa talouksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää taitaa olla vielä vanhempi kun tämä on minun mummuvainaan peruja :)

   Poista
 10. Tämä on ollut nyt ihan tosi suosittua, tätä maalia menee jatkuvasti! :) niin ja tuollahan voi maalata melkein mitä vaan, meilläkin mönkijä vaihtoi väriä punaisesta neon vihreäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulemma, siis voi maalata lähes mitä tahansa :) mainio keksintö kyllä :)

   Poista
 11. Hyvältä näyttää. Mikä maali tämä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Car rep rubber comps. Väri on white semigloss :) limingantullin jyskiä vastapäätä olevasta liikkeestä ainakin saa tätä maalia :)

   Poista
 12. Tulipa ihana tuosta penkistä! Ja vau, mikä maali! Tuo on niiiiiin pelastus sellaisille (kuten mulle, heh), jotka muuttavat aina välillä mieltään:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä on just meidänlaisille jahkailijoille ehdottoman hyvä maali :)

   Poista
 13. Hieno juttu, mikähän tuollainen maali on ? Kyllä maalattavaa riittä meilläkin, jos se on noin helppo juttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellaista kumimaista maalia, Car rep rubber comps. Väri on white semigloss :)
   Tällaista tosiaan voi kokeilla jos ei uskalla oikealla maalilla maalailla :)

   Poista
 14. Oikke hyvä tuli. Hieno keksintö tuo maali, onko ihan tavallinen spray maali vai joku uusi kun en ole ennen kuullutkaan? T: Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa spraypullossa tai sitten purkissa, mulla oli purkissa olevaa kun siihen lisättiin (kovettajaa?) ja tää maalattiin ruiskulla :)

   Poista
 15. Puhelinpöytä sai kyllä ihan eri ilmeen :) Kiva kun kerroit tuosta maalista.. Meillä on sellainen mummon vanha kulmakaappi jota olen miettinyt että voisi päivittää maalilla mutta toisaalta tiedän että joku on sen vaivalla joskus maalannut nykyisen väriseksi niin sitten mietityttää että jos joskus haluaisikin sen alkuperäisen takaisin :P Maalilla saa yllättävän paljon eri ilmettä kalusteisiin ja edullisesti, luulin tässä kerran ystävän hankkineen uuden vitriinin eteiseen jossa on valokuvia mutta hän olikin maalannut alunperin männyn värisen vitriinin harmaaksi. Säästyi kuulemma pitkä penni kun että jos ois ostanut sen värisenä uuden kaupasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epä se, itsekin pähkäilin sitä, että jos haluan pöydän takaisin alkuperäisen väriseksi niin entäs sitten, tuo maali oli keksintö siihen :)

   Poista
 16. Hyvältä näyttää! Oon kuullut aiemmin vain Mastonin kumimaalista, mutta en ole sitä itse kokeillut mihinkään.. Mitä maalia tää sun käyttämä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maali on Car rep rubber comps. Väri on white semigloss . Hankittiin maali likkeestä, joka on erikoistunut auto ja teollisuusmaaleihin, eli tekevät myös puusepille paljon erilaisia maaleja kalusteisiin

   Poista
  2. Juu aattelinkin, että varmaan liittyy jotenkin automaaleihin, kun siellä puolella paljon käytetään poispestäviä ja rapsutettavia maaleja.. Joskus olen pohtinugraffitimaaleja, joista löytyy neonvärejäkin.. Ne vois olla kans hauskoja kokeilla.

   Poista
 17. Mulla kans kiinnostais kovasti tietää enemmän kyseisestä maalista? Onko sitä saatavilla ihan rautakaupoista, vai tarjoavatko jotkut firmat tälläistä maalauspalvelua? Teidän lipastosta tuli tosi kivan näköinen, ja todella hyvä idea jättää tuo laatikko maalaamatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa saako rautakaupoista, tää maali hankittiin väripolarista, limingantullissa... Ja tuosta maalauspalvelustakaan en tiedä, minun mies ruiskumaalaa näitä mulle :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Täytyypä käydä itsellekin tätä testiin! :)

   Poista
  3. Ehdottomasti kannattaa kokeilla ja testata :) mää ainakin ihastuin tähän tuotteeseen juurikin siitä syystä että saa palautettua alkuperäisen pinnan täysin :)

   Poista
 18. Voi, että mää tykkään näistä sun "uusista" jutuista :) Niin mikä tämä maali on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3 tämä maali on Car rep rubber comps. Väri on white semigloss

   Poista
 19. Löytyy ainakin jussinmaki.net osoitteesta, Rubbercomp tai Plasti Dip nimillä löytyy tuota maalia spraypullossa tai maalipurkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tuotetta saa myös verkkokaupasta niin mahdollisimman moni innokas kokeilija voi purkin hankkia jos on tarvetta :)

   Poista
 20. Siitähän tuli hieno ja kiva kun laatikko jätetty eri värille. Mikähän maali on kyseessä? Kestääkö kuinka normaalia kulutusta jos noin raaputtamalla lähtee pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok kestä, ei nyt varmaan kauheasti kannata hinkuttaa tällaista pintaa, mutta nihkeä pyyhintää kestää :)

   Poista
 21. Kaikille yleisesti tiedoksi, jos ei jaksa kaikkia vastauksiani lukea eli:
  Kyseessä on kumipintainen maali, Car rep rubber comps. Väri on white semigloss. Meillä mies teki itse tämän maalin ja hän lisäsi kovettajan sekaan, jotta pinnasta tulee hieman parempi. Pinta on hiukan erilainen kuin ns. Normaali maalilla maalattuna, tämä pinta on sellainen karheampi. Tason päällä voi varmasti pitää tavaraa, mutta itse en lähtisi "hinkuttamaan" niitä tason päällä olevia tavaroita, koska maalipinta saattaisi silloin irrota, en tosin tiedä, en kokeillut :) tuo takana oleva palanen jonka sormella irrotin, lähti helposti, koska taakse ei laitettu kuin hyvin ohut kerros maalia. Mielestäni pintaa ei erota normaalista maalista kuin se että tässä on tosiaan vähän karkeampi pinta... Me hankittiin maali oululaisesta auto ja teollisuusmaaleihin erikoistuneesta liikkeestä, he ovat erikoistuneet maalien tekemiseen ja tekevät niitä myös puusepille, jotka maalaavat kalusteitaan..

  Hmmm. Muistinkohan nyt kertoa kaikki :)

  VastaaPoista
 22. Vastaukset
  1. Sanos muuta, tää on kyllä loistava keksintö :)

   Poista
 23. Kuulostaa fantastiselta, mutta pari kysymystä heräsi... pysyykö maali tosiaan pinnassa eli kestää käyttöä ja pyyhkimistä ja entäs onko tuo penkki lakattu? Itsellä kävi keittön päydän kans ohrasesti kun en jaksanu hio kunnolla niin lakka puskee pinnasta nyt läpi ja ei tosiaan oo mikään kaunis eli pitääkö se maali mahd. myös lakan allaan? Olis meinaan kans pari projektia maalia odottamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se käyttöä kestaa, kyseessä on kuitenkin tuollainen penkki / taso, jota ei kokoajan käytetä. Esineitä minullakin on siis siinä päällä ja niiden kanssa ei ole ongelmaa. Penkki on alta petsattu ja lakattu. Mies sanoi että voi olla että lakka saattaa läpi tulla, mutta tämän oman kalusteen kohdalla ei vielä osata sanoa kun vasta maalattiin. Lakkoja ja maaleja on monenlaisia ja kaikki ei sovellu keskenään yhteen, eli syy sinulla saattoi olla tässä, että lakka ja maalit olivat sopimattomia keskenään ja siitä syystä se puski lakan läpi. Vanhojen huonekalujen kanssa tosiaan ongelma on se että kun ei tiedä, mitä lakkaa niissä on käytetty, jotta tietäis parhaimman maalin, jotta lakka ei tulis läpi... Yritin nyt jotenkin saada kirjotettua mitä mies mulle nuista lakoista ja maaleista sano kun kysyin häneltä asiasta sinua varten :)

   Poista
 24. Ohops, onpa hauska maali! Näin jo sieluni silmin meidän olkkarin pöydän uudelleenpinnoitettuna, mutta ei sittenkään, kun pinta ei ole ihan niin tassinen mikä pöydälle tarttis olla. Olkoon siis toistaiseksi vielä tyhmän värinen :)
  P.s. Suljin muuten Villa Metsätähti -blogini. Talon rakennustarina tuli kerrottua ja vähän sisustamisesta sen jälkeenkin. Raksablogin taakka alkoi käydä hieman liian raskaaksi.Nyt pidän tuumaustaukoa kirjoittelusta ja pohdin jatkoa. Bloggerista en katoa mihinkään, hetken kuljen täällä vapaamatkustajana nauttien teidän muiden ihanista blogeista! Lämmin kiitos myös sinulle, kun olit mukana blogimatkallani!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tosiaan ole ihan tasainen :)

   Voi ei, tulipas hieman haikea mieli, toivottavasti löydät uuden innon ja perustat vaikka uuden blogin <3

   Poista
 25. Vautsi! tosi näppärän kuuloinen maali, sopis mulle :)

  VastaaPoista
 26. Hei! Täällä on tv taso ja televisio pohdintaa... Meillä on sama taso kuin teillä. Kuinka leveä teidän televisio on? Meillä mies haluaisi vaihtaa isompaan televisioon ja minä pohdin mittoja... :) Kaunis kiitos vastauksestasi! Jäin juuri koukkuun blogiisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tv taso on 120 cm ja oliskohan meillä 40 tuumanen telkkari, kyllä siihen hieman isompi mahtuis, mutta meillä ei oo tarvetta. Voisin huomenna yrittää muistaa mitata tuon tason :)

   Mukava kuulla että tykkäät blogista :)

   Poista

Kiitos kommentista.