Mansikka-raparperi Pavlova

Kesään kuuluu ehdottomasti tuoreet mansikat ja raparperi. Mietin, että kuinka nämä kaksi voisi yhdistää ja samalla pohdin, että voikohan nämä kaksi maultaan niin erilaista sopia keskenään kuitenkaan yhteen. Ei auttanut kuin googletella ja selailla reseptejä ja niinpä päädyin testaamaan elämäni ensimmäistä Pavlovaa. 

Marenkipohjat tein itse, toki helpommalla ja ajallisesti vähemmällä vaivalla olisi päässyt jos olisi kipittänyt kauppaan ostamaan valmiit pohjat.

Mieheni toimi koemaistajana, koska oma ruokavalioni ei tällaisia herkkuja nyt kestä :D Maku mansikka-raparperi Pavlovassa oli kuulemma hyvä ja melko makea, eli luultavasti onnistuin loihtimaan ihan hyvän Pavlovan näin ensimmäiseksi tekeleeksi. 

Jos juhannuspöytään haluaa kesäistä herkkua niin suosittelen kyllä kokeilemaan tätä, sen verran raikkaaltakin tämä Pavlova näytti, että varmasti toimii juhannuksena kahvipöydän herkkuna. 


Ohjeen pongasin Kakkuateljee sivustolta. Mutta laitetaan se muistiin itsellekin tänne blogiin :)

Marenkipohja:
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissijauhoja

Raparperitäyte:
300 g raparperia
1 rkl sokeria
0,5 dl vettä

Rahkakermatäyte:
3 dl vispikermaa
250 g rahkaa
2 rkl sokeria
2tl vaniljasokeria

 400 g mansikoita

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille 20 cm, 15 cm ja 10 cm kokoiset ympyrät lyijykynällä, minä käytin apuna tässä erikokoisia lautasia. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää. Kääntele sekaan maissijauho. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota marenki leivinpaperin päälle piirrettyjen ympyröiden sisään.

Paista marenkeja uunin keskitasolla n. 1,5 tuntia kunnes ne lähtevät leivinpaperista ehjänä irti.
Leikkaa raparperi noin 3 cm kokoisiksi paloiksi. Yhdistä paistinpannulla sokeri ja vesi ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri liukenee. Lisää raparperi ja kypsennä hiljalleen 3-5 minuuttia, kunnes raparperi on pehmentynyt, mutta ei kuitenkaan hajonnut vielä. Laita raparperitäyte sivuun jäähtymään.
Paloittele suurin osa mansikoista pienemmäksi, mutta jätä muutamia mansikoita koristelua varten. Halkaise koristelua varten jätetyt mansikat.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokerit rahkan sekaan ja kääntele joukkoon kermavaahto.
Laita isoin marenkipohja tarjoiluastialle ja levitä päälle hieman kermavaahtoa. Lisää sitten raparperitäytettä ja jälleen kermavaahtoa. Levitä mansikoita tasainen kerros vaahdon päälle ja lisää päälle seuraava marenkipohja. Kokoa loput kerrokset samoin. Koristele pavlova halkaistuilla mansikoilla.


8 kommenttia

  1. Oi nam! Ihana ohje! Ja hitsinkaunis kakku:)! Mansikan ja raparperin yhdistelmä on niin herkkua! Talteen menee tämä ohje, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän harmittaa, ettei voinut itse maistaa :D Meidän tyttökin kyllä tykkäs, joten se ei voi olla kuin hyvää :D

      Poista
  2. Mansikka-marenkikakku olikin tarkotus tehdä juhannus juhliin joten taidan napata tämän oh´jeen mukaan :) Mukavaa Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on varmasti hyvä juhannuksen kahvipöytään :) ajattelin itsekin tehdä toisen, mutta jätän nyt raparperin kokonaan pois kun se ei maistunut meidän neidille :)

      Poista
  3. Voi että miten upea kakku! En ole minäkään pavlovaa tehnyt mutta monesti ollut mielessä, täytyypä nyt viimein kokeilla, tämä olisi upea ilmestys vaikka juhannuspöytään! :)

    -piia

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen kesäkakku! Minäkin tein tänään elämäni ensimmäisen marenkilevyn huomista raparperipavlovaa varten. Pavlovia on nyt siis ilmassa ;) Mansikoitakin olisi ja saa nähdä saanko pidettyä itseni tiukkana ja käytettyä vain raparperia, vai menevätkö mansikat mukaan kakkuun. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  5. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.

Takaisin ylös