Sisällön tarjoaa Blogger.

MIKSI LAIHDUTUSPROJEKTIT ALKAVAT AINA VASTA MAANANTAINA,JOULUN JÄLKEEN, GRILLIKAUDEN JÄLKEEN ?

Olen aina ihmetellyt sitä, että miksi laihdutusprojektit yleensä alkavat vasta maanantaina, joulun jälkeen tai kesän jälkeen kun grillikausi on ohitse, tiedättekö te miksi?  Aina löytyy jokin syy siirtää sitä projektin alkamista, milloin on kiire, milloin on juhlia ja noooh, tiedättehän te, tekosyitä on varmasti monia.

Oletko sinä " sortunut " ajattelumaailmassa siihen, että uuden ja terveellisemmän elämän uusi päivä on vasta kesän jälkeen, siitä syystä, että kesällä nyt on vaan niin mukavaa grillailla?  Väitän, että aika moni elämäntaparemonttia suunnitteleva on ajatuksissaan näin miettinyt.   

Kuulin kerran erään valmentajan sanovan, elämäntaparemontissa varmimmin onnistuu kun ne aloittaa silloin kun ei ole ns. " sesonkiaika laihduttaa", eli joulun jälkeen jne. Uskon, että tämä väittämä pitää paikkaansa. Joulun jälkeen ihmisillä tulee ihan mahdoton paniikki saada kehostaan pois ne joulunaikaan mässätyt kilot, enkä ihmettele sitä yhtään, itsekin olen tällaiseen sortunut. Tammikuu on myös varmastikin rahakas kuukausi kuntosaliyrittäjälle, koska uudet innokkaat uuden vuoden lupauksen tehneet asiakkaat ryntäävät lunastamaan salikorttejaan.

Itse kun tähän projektiin lähdin, päämääräni oli terveellinen ja hyvinvoiva elämä. Ajatustasolla työstin projektin aloittamista kuukauden päivät. Ja kieltämättä sorruin itsekin ennen projektin alkamista tuijottamaan almanakkaan, josta tarkistin kuinka monet juhlat ja pyhät minä joudunkaan menettämään tänä vuonna ( pääsiäinen, vappu, omat 30- vuotis bileet, juhannus, kesäloma jne ). Ajattelin kuitenkin, että nämä juhlapäivät ovat kuitenkin niin olematon osa meidän elämää, että näiden syiden vuoksi en todellakaan siirrä projektini aloitusta ja haluan saavuttaa tavoitteeni niin pian kuin se suinkin on vaan mahdollista.

Haluankin siis antaa teille lukijoille ajattelemisen aihetta, silti edelleenkään tuomitsematta ketään tai mitään olipa ratkaisunne mikä tahansa.

Jos takaraivossasi muhii elämäntaparemontin aloittaminen, mutta punnitset vielä asiaa, niin haluankin esittää teille kysymyksen; miksi siirtää elämäntaparemontin aloittamista, kun sen voi aloittaa jo tänään ?

Terveellinen elämäntapa ei tarkoita kaikesta kieltäytymistä, ei ole siis mitään syytä lykätä elämäntaparemontin aloittamista ja sen ohella laihduttamista hamaan tulevaisuuteen.

Ja kyllä, tiedän todellakin miltä se aloittaminen tuntuu, se on ihan hemmetin vaikeaa.


Ei kommentteja

Kiitos kommentista.