Sisällön tarjoaa Blogger.

Leikkihuoneen muutos Ennen ja Jälkeen

Leikkihuoneen muutos on vihdoin valmis ja sain tänään otettua huoneesta kuvatkin. Omasta mielestäni muutos on suurehko, vaikka itse remontti ei suuri ollutkaan. Tilasta tuli moderni ja huomattavasti viihtyisämpi.
Jalkavalaisin on löytö SPR:n kontista, sijoitin siihen pari kymppiä ja se on kyllä joka sentin arvoinen, on se vaan niin ihana. 
 

Tälle seinustalle oli tarkoitus alunperin sijoittaa String Pocket hylly, mutta en malttanut olla kiinnittämättä seinään tätä hiukan retrompaa mallia, joka sopii hyvin vanhan valaisimenkin kanssa. Hylly on Oululaisesta Pikkuliinu nimisestä liikkeestä. 


Kaunis ruskea Aarikan purkkikin on viime viikkoinen löytö kirpparilta. 
 
Matto ostettiin Kodin 1:stä, samoten kuin tuolilla olevat tyynyt. 
 


Väliaikaisena valaisimena toimii tämä Ellokselta tilattu valaisin. Katsotaan jos jossain vaiheessa raskin tilata sen Myy valaisimen :)
 
 
Tässä viellä ENNEN kuva vaaleanpunaisesta hattarahuoneesta :D
 

54 kommenttia

 1. Onko huone siis nykyäänkin leikkihuone vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkihuone se edelleen on, ainakin toistaiseksi :D . Valkoisessa hyllykössä ja huoneessa olevissa kaapeissa on leluja / pelejä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään, että muutos onnistui erinomaisesti :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Huoneesta tuli kyllä aika kiva, saa nähdä maltanko pitää näppejäni erossa huoneesta, vai pitäisikö sijoittaa huoneeseen tietsikkanurkkaus :D

   Poista
 4. En kyllä miellä leikkihuoneeksi. Simppeli aikuiseen makuun, mutta en usko että yhtä mieluinen lapselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi lastenhuoneet täytyy aina olla jotain värien sekamelskoja, jotta niissä olisi joidenkin mielestä mielekästä lapsella olla? Leluilla ja tekstiileillä saa ihan riittävästi väriä huoneeseen, joten eikö seinäpinnat kannattaisi olla simppelit? Itse ainakin tein sen virheen taloa rakennettaessa, että en osannut ajatella koko asiaa ja tapetoitiin pinkillä. SIihen kun lisätään lelujen yms. värit niin kylläpä siinä on riemunsävyjä ;) Jokainen tyylillään ja meillä toimii tällä hetkellä tallainen väritys enemmän :D

   Poista
 5. Hieno tuli! Tosin melko lailla aikuismaisempi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tyttö kasvaa vuosi vuodelta, joten remonteilla haetaan pitkäkestoisuutta, ei enää koskaan huoneita, jotka toimivat vuoden tai kaksi ja taas rempataan :D Tämä huone tulee olemaan jatkossa myös muuhun tarkoitukseen, mutta siitä kerron sitten kun on sen aika :D

   Poista
 6. Huone on kyllä tyylikäs, mutta ei oikein lastenhuoneen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millainen lastenhuoneen tulisi olla? Lapsiakin on monen ikäisiä ja lapset haluavat huoneiltaan eri asioita :) Meillä on neidillä mennyt jo prinsessavaihe ohitse ja hän itse halusi hävittää vaaleanpunaisen :) Halusin remonteillä pitkäaikaisuutta, enkä siten, että vuoden päästä jouduttaisiin taas remontoimaan. Kyllähän se olisi ollut ihanaa sutaista seinät vaikka keltaiseksi ja ( ilmeisesti se olisi hyväksytty lastenhuoneeksi ? ) mutta tiedän, että vuoden / kahden päästä huone pitäisi jälleen rempata ja maalata :D

   Poista
 7. Tosi hieno muutos :) Lelut ovat itsessään aika värikkäitä, joten tausta voi hyvin olla rauhallisempi. Minusta tuohon tilaan sopisi tosi kivasti jotkin värikkäämmät (tai kuviolliset) verhot, vaikka kivalta näyttää noinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä värikkäillä verhoilla huone näyttäisi jo ihan erilaiselta :) Haluan kuitenkin vähän aikaa nauttia tästä hillitystä värityksestä :D

   Poista
 8. Kaunis huone! Minäkin maalasin taannoin yhden vessanseinän mustaksi, ja tykkään siitä tosi paljon vieläkin! Nyt tekisi mieli laittaa mustia seiniä vähän sinne ja tänne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Itsellä ei vielä ainakaan tullut sellaista, että pitää alkaa joka huoneeseen laittamaan mustaa, mutta nyt kun sanoit, niin veski vois olla aika kiva, jos maalais sen mustaksi :)

   Poista
 9. Minäkään en kyllä miellä tätä pienen tytön leikkihuoneeksi, jotenkin liian aikuismainen ja vakava. Muuten kyllä ihan kivan näköinen. Sulla kyllä muuttuu tää tyylisuuntaus tiuhaan tahtiin :)

  VastaaPoista
 10. Valko-mustaa-harmaata meillä on ollut aika pitkän aikaa jo, se ei ole muuttunut kyllä suuntaan jos toiseenkaan sitten sen maalaisromanttisuusajan :D Ei muutamat 60-70 luvun kalusteet vaaleassa kodissa tarkoita tyylisuunnan vaihtamista ;D

  Jokainen tehköön kuten haluaa, minä en henkilökohtaisesti jaksa katsella värikkäitä lastenhuoneita ( vaaleanpunaista kun on tullut tuijoteltua nyt neljä vuotta, joten kiitos riittää :D ) Jokaisella on siis omanlainen maku ja jokainen tehköön kuten haluaa :)

  VastaaPoista
 11. Mielestäni matto on liian pieni huoneeseen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni taas ei. Maton koko on kyllä mietitty tarkkaan ja se on juuri sopiva ottaen huomioon ne asiat mitä huoneeseen on vielä tulossa :D

   Poista
 12. Mulla on kylla ollut ihan sama periaate sisustuksessa - mulla on aina seinat, lattiat ja huonekalut perusvareja kuten valkoista ja tummaa puuta (melkein mustaa). Tyynyilla, tauluilla ja koriste-esineilla vaihdan sitten varitysta kauden/mielialan mukaan. Tama toimii todella hyvin, varsinkin kun ollaan muutettu maasta toiseen useampaan otteseen (ja vuokralla asutaan tasta syysta). Lasten huone ei meillakaan ole milloinkaan ollut varikas, ja ihan tuosta on tuommoinen tavallinen teini tullut :-D Samaa periaatetta hanen huoneessaan, valkoiset kalusteet ja vari vaihtuu muilla keinoin. Ja lelut yms. on yleensa kaapissa, eli kun huone on siisti niin lapsen/teinin huoneeksi sen tunnistaa lahinna kirjoista kirjahyllyssa. Sisustustarrat on myos todella oiva apu huoneen ilmeen muuttamiseen nain vuokralla ollessa ja varin lisaamiseen hillitysti (me ei saada laittaa seininiin yhtaan nauloja tms.) Mutta jokainen tyylillaan! Mun mielesta tama oli oikeen hieno. - Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosien saatossa olen itsekin oppinut että värit tuodaan mieluiten tekstiileillä , se on paljon edullisempaa kuin alkaaa vaihtamaan joka vuosi tapetteja tai maalaamaan seiniä :) itse tein virheratkaisun siinä kun rakennutimme talon, että valitsin värilliset seinät :)

   Poista
 13. Makuja on monia, omasta mielestäni synkkä tila pikkutytön leikkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa myös muistaa se että meidän tyttö on melko onnellisessa asemassa eli hänellä on kaksi huonetta, tämä on se ns. Toinen huone ;) synkäksihän aina tilan tekee jos yksi seinä on musta, ja kuvistakin varmasti saa käsityksen että tila oikein kylpee mustassa valossa :D kuten sanoit, jokainen tekee kuten tahtoo :)

   Poista
 14. Hieno muutos! Tapetti taitaa olla samaa, mitä meillä esikoisen huoneessa, mutta teillä tummempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onko teillä sellaisia kimalteita siinä tapetissa ? :D

   Poista
 15. Totaalinen, mutta upea muutos! Niin sisustuksessa, kuin muutenkin elämässäsi. Onnittelut! :-)

  VastaaPoista
 16. Vau, onpas tyylikäs lopputulos! Varmasti pitkäaikainen ratkaisu ja nyt huone soveltuu sellaisenaan myös muuhunkin kuin leikkihuone käyttöön. Ja saahan tuonne hieman sitä leikkisyyttä halutessaan juuri verhoilla ja muilla tekstiileillä sekä tauluilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäaikaisuutta tosiaan haettiin tällä ratkaisulla ja ei kaiken tarvitse aina olla ohjekirjojen mukaan. Suurin osa ei miellä huonetta sellaiseksi että siellä voisi lapset leikkiä, mutta mulle se on yks ja sama :D Tuskin lapsi "vaurioituu" jos kuuden vuoden ikäinen lapsonen leikkii / viettää aikaa kavereiden kanssa tuossa huoneessa :D

   Poista
 17. Musta seinä ja sen edessä olevat jutut miellyttävät silmääni, mutta muuten tekisin huoneeseen pieniä muutoksia. Jos huone on leikkihuone se saisi mielestäni näkyä edes vähän huoneen yleisilmeessä. En tarkoita levottomia/kirkkaita värejä tai lelujen sekamelskaa (inhoan niitä itsekin) vaan muutamia kivan näköisiä leluja hyllylle, kuin herkkupalaksi. Tuo matto on kiva, mutta näyttää vähän postimerkiltä lattialla. Ostaisin toisen samanlaisen ja laittaisin olemassaolevan maton jatkoksi, mutta poikittain (L:n mallisesti). Eniten silmään pistää kuitenkin nuo verhot, ovat aika kelmeän väriset, muuten raikkaaseen huoneeseen. Tilalle sopisi jotain ryhdikästä ja ehkäpä kuviollista/mustavalkoista. Tämäntyylistä laittaisin itse http://www.kullanmurut.fi/product/972/isak---mustavalkoinen-tingleby-tapetti (tuo on siis tapetti, mutta jos vastaavaa löytyisi kankaana ostaisin heti lastenhuoneeseen). Ikkunaan riittäisi varmaankin yksi pitkä verho toiselle puolelle ikkunaa tai sitten kappa-mallinen verho. Huoneessa on mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta varmaan vaatii vielä hieman sitä hiomista ennenkuin asiat löytää paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoneeseen on tulossa muuta kalustusta ja matton on valittu siitä syystä tuon kokoisena, koska en halua mattoa kalustuksen alle :) Kerron lisäkalusteista sitten kun on sen aika :D Verhoja olen tosiaan etsiskellyt, mutta en ole löytänyt mieleisiä, joten tällä hetkellä ikkunassa olevat verhot saavat mennä sen aikaa :) Tarkoitus ei ole tehdä tästä huoneesta mitään ns. "näyttelyhuonetta" vaan huone on ihan meidän jokapäiväisessä käytössä , joten helppokäyttöisyys ja toiminnallisuus on silti tärkeimmät seikat ulkonäön rinnalla :)

   Poista
 18. Hieno huone! Tilaa leikille! Meillä juuri tuollainen vaaleanpunainen (hirvitys) sekamelska, mutta ovatpahan tytötkin vielä pieniä ja itse valitsivat värit. Odottelen kyllä innolla jo muita "värejä" myöhemmin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä meidänkin tyttö pari vuotta sitten tykkäs tuosta vaaleanpunaisesta, mutta hän on pitkään jo sanonut, että haluaa jotain muuta väriä, joten siitä idea remontille :)

   Poista
 19. Tyylikästä! <3 Lelut ovat itsestään jo värikkäitä, joten ei ole ollenkaan "synkkä". Mieletön muutos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ♥ Ei minustakaan ole liian synkkää, silloin kun lelut on levällään niin niissä olevat värit pääsevät oikeuksiinsa paljon paremmin kuin vaaleanpunaisia seiniä vasten, joten mielestäni oikein onnistunut muutos :)

   Poista
 20. Höpöhöpö ei oo mitenkään liian aikuismainen tai synkkä..ottaen huomioon tyttäresi iän ymmärrän et vaaleanpunainen hattara alkaa riittää...meidän lasten leikkihuoneessa on tummanharmaa tehosteseinä ja muut valkoisia, matossa on hiukan hempeitä pastell6värejä, joskin olen aikonut tovin antaa matolle lähtöpassit ja haluaisin ikeasta sen luonnonvalkean nappimaton ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastelin sitä nappimattoa :) Juu, vaaleanpunaiseen voi kyllästyä :D Ihana kuulla, että muillakin on "värinä" muuta kuin niitä tuttuja ja turvallisia "lasten värejä" :D

   Poista
 21. Mä ainakin tykkään. Meillä kun on vihdoin viimeisen vuoden aikana myös alettu sisustaa tytön huonetta enemmän muuta kämppää muistuttavaksi. Ja tää kaikki on ollut nimenomaan tyttären tahdon mukaista. Mä siedin sitä värien riemunkirjavaa sekamelskaa melkein 6 vuotta, koska mulle on tärkeintä, että asukas viihtyy ja tykkää. Nyt tosin ollaan päästy lähemmäs sellaista lopputulosta, josta myös äiti tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama juttu, pitkään olen huonetta sietänyt, mutta kun neitikin halusi muutosta niin halusin tällä kertaa luoda sellaisen huoneen, jota ei tarvisi vähään aikaan remontoida. Mutta oikeasti jos rehellisiä ollaan, niin kyllä räikeitä ja värikkäitä on ihan uskomattoman vaikea ns. sisustaa kuin tällaista hillittyä huonetta :D

   Poista
 22. Tyylikäs muutos tuli huoneeseen. Huone on nyt väreiltään sellainen että menee pitkästi teini-ikään saakka ja pidemmällekin. Ei tarvi olla heti remontoimassa. Ja pienillä väripilkuilla saa ihania muutoksia aikaan jos niin haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä huone käy moneen tarkoitukseen ja ei tarvitse rempata pitkään aikaan :)

   Poista
 23. Todella tyylikäs huone, tykkään kovasti! Antaa varmasti inspiraatiota tytön omalle luovuudelle kun tekstiileillä ja tavaroilla ja vaikka omilla piirustuksilla huoneeseen saa omaa lisäväriä. Meidän A ainakin tykkäisi tuollaisesta huoneesta kovasti, vaaleanpunainen on suorastaan kirosana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vaaleanpunainen alkaa olemaan kirosana :) neiti halusi isojen tyttöjen huoneen :D

   Poista
 24. Rauhallisemmat värit seinissä on oikein hyvä! Printit tuo tarvittaessa lisää väriä vaikka verhojen ja tyynyjen muodossa, puhumattakaan niistä leluista jotka tuo myös väriä :)
  Ota uus kuva ku lelut on hujan hajan ympäri lattioita, ihmiset näkee miten värikäs tämä on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin , toki sitä voisi kuvailla niitä leluja :D Meillä alkaa vaan neiti olemaan sen verran iso jo, että leluvalikoima, millä hän leikkii ei ole järin suuri. Lähinnä barbeilla, rakentelee palapelejä ja kavereiden kanssa piirtävät :D

   Poista
 25. Tosi hieno muutos! Verhot vaan on tosi oudot tuohon huoneeseen.

  VastaaPoista
 26. Olen seurannut blogiasi pitkään, mutten ole kommentoinut mitään. Nyt on kuitenkin pakko. Minulla on kaksi ihanaa valkoista myy-valaisinta keittiössä työtason päällä ulkoseinällä, missä vain pieni ikkuna (siis siinä tason kohdalla). Tässä kohtaa valaisimet ovat hyvät ja oikeasti kivan näköiset, MUTTA yleisvaloiksi en niitä ottaisi. Ne valaisevat vain alaspäin ja hyvinkin suppealle alueelle. Eli jos mielit yleisvaloa huoneeseen, harkitsehan asiaa tarkkaan. Ja mitä muuten tulee muutokseen, ovat värit mielestäni hyvät (verhot kyllä vaihtaisin). Mielenkiinnolla odotan kalustusta ja sitä kautta kokonaisuutta. Mitä tulee lasten mieletymyksiin, meillä juuri viisi vee täyttävä tyttö haluaisin mustan/keltaisin/valkoisen huoneen nykyisen pinkkiin päin olevan sijaan. Onneksi pinkkiä on pääosin tekstiileissä, joten pääsen suhteellisen helpolla, kun hommaan ryhdyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin moni valaisimista valaisee vain alaspäin, varsinkin myyn tapaiset valaisimet. Luulen kuitenkin tietäväni mitä valaisimelta haluan ja se ei tule jäämään huoneen ainoaksi valaisimeksi :D Kalustusta tullaan laittamaan vasta hiukan myöhemmin, tällä hetkellä tila on ainoastaan tytön leikkihuoneena :D

   Poista

Kiitos kommentista.