Sisällön tarjoaa Blogger.

Silloin kun asiat vaan karkaa käsistäMinun ei pitänyt sortua enää hankkimaan tyttärelleni ainoatakaan toppatakkia tulevaksi talveksi, mutta toisinhan siinä kävi. Jonkin aikaa takaraivossa oli muhinut ajatus sellaisesta "rymy"takista, jolla saa painella menemään pitkin pihoja ja pientareita, takkia jota ei tarvitse varoa ollenkaan. 

Mieheni oli ehdottanut aiemmin ( kerrottakoon ensin tähän alkuun, että olemme mieheni kanssa täysin toistemme vastakohdat, mieheni on pihi, minä satsaan laatuun ja minua ei haittaa ollenkaan jos tuote on kallis, olen oikeastaan aika pitkälti merkkiuskollinen ja en mielelläni poikkea niiltä poluilta ) että hankkisin pihapuvuksi Prisman Ciraf takin ( mieheni mielestä niitä takkeja saa kolmet sillä hinnalla, mitä yleensä maksan yhdestä takista :D Kieltämättä ajatus hieman kutkutti kun ajattelin, että kolmanneksi talvitakiksi neidille riittäisi ihan hyvin jokin halpis takki. 

Hetken aikaa pyörittyäni Prisman hyllyjen välissä, siellä silmiini osui aikasta ihanan keltainen takki, mutta jostain syystä en vain pystynyt ostamaan sitä takkia ( nyt siellä ajatellaan, että mikä hiton naikkonen se tuo luulee olevansa :D ). 

Perustelen hieman tätä asiaa :   

a) minä en pitänyt Prisman takkia edullisena ( n. 40e ) 
b) minulla ei ole mitään hajua tuotteen kestävyydestä, vedenpitävyydestä jne. (suurin ratkaiseva tekijä)
c) jälleenmyyntiarvo tuskin yltää samoihin merkkituotteiden kanssa ( mikäli lastenvaatteita edes raskisin myydä ;)
d) EN silti sano, etteikö kyseinen Prisman merkki olisi hyvä, minulla EI VAIN ole siitä kokemusta :)  
e) joskus olisi hyvä oppia tutustumaan uusiin tuotteisiin, eikä aina luottaa vain niihin hyviksi havattuihin, toisaalta miksi vaihtaa kun tietää että laatu on ainakin hyvä....

Päädyin siis tällä kertaa marssimaan Metsolan liikkeeseen ja ostin pihalle rymytakiksi Mini A Turen keltaisen toppatakin. Asusteiksi ostin Name it:n pipon ja metsolan ihanan tähtihuivin. Kun kerroin tytölle, että nämä tulevat sitten sellaisiksi pihavaatteiksi niin hän sanoi, että ei varmastikaan tule ja aikoi laittaa vaatteet eskariin :D 
 

19 kommenttia

 1. Mä kiinnitin huomioni viime lauantaina samaan takkiin ja lähden sitä huomenna katselemaan uudelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä Prisman takkia ? Kerrohan mullekin sitten niistä ominaisuuksista ja millaisia ne käytössä ovat :) Ehkä minäkin rohkenen joskus sellaisen hankkimaan :)

   Poista
 2. Keltainen, ei kyllä ole ihan rymy väri. Nopeasti likastuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs väliä värillä on jos vaate tulee yksinkertaisesti rymyvaatteeksi :D Kaikki vaatteet likaantuu oli ne mustia tai valkoisia, valkoisessa se lika vaan näkyy helpommin, silti ne musta ja valkoinen likaantuu molemmat yhtä paljon :D ja molempia on pakko pestä ;)

   Poista
 3. Minä ostan sekä kalliimpaa että halvempaa tavaraa, ja voin todellakin sanoa että hinta ei läheskään aina ole laadun tae. Ensinnäikin hyvänä esimerkkinä Reima ja Lassien, saman valmistjan tavaraa, jotka melko varmasti tehdään samoilla tehtailla( arvelisin). Kankaissa en ole huomannut käytössä eroa, lassiet on jopa saattaneet kestää meillä reimaa paremmin ja hinta aivan toinen. Mitä tulee noihin prisman omiin ciraf merkkeihin, niin niissä meillä on laatu vaihdellut kovastikin. eli kannattaa luottaa ns. näppituntumaan. Kyllä hyvin tehdyn vaatteen tunnistaa saumoista ym.
  Nykyään nuo eri merkkien vaatteet tulevat lähestulkoon poikkeuksetta kaukoidän tehtailta, joissa ommellaan eri valmistajien vaatteita. Ja sen verran markkinointiin ja kaupan alaan perehtyneenä voin sanoa että monesti hinta on vain yksi mielikuvaa luova tekijä, ei sen kummempaa. Eli halvalla voi saada hyvää ja kalliilla myös huonoa, näin se vaan menee.
  Ei muutakun ennakkoluulottomasti kokeilemaan eri merkkejä, saatat yllättyä ;)

  T. Suv K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla ei ole oikein kokemusta reiman ja lassien vaatteista, Reimalta on yksi talvihaalari ollut ainoastaan tytöllä ja se oli mielestäni aika laadukas :D Mun tarttee enstalvena rohkeasti kokeilla nuita ns. Ei merkkejä :) Kiitos mielipiteestä ♥

   Poista
 4. Mulla on ollu pojalla (1-2-vuotiaana) useita cirafin ulkovaateita ja hyvin ovat kestäneet,jopa paremmin kuin osa merkkivaatteista:) ja kyllä niillä on kontattu,ryömitty,juostu,peuhattu ja tehty vaikka mitä:) nytkin kaapissa odottaa cirafin toppistakki talvea!
  Niin ja monet cirafin ulkovaatteet on tullu mulle kahden lapsen käytettäminä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, tämän perusteella voisi ajatella, että uskaltaisi kokeillakin :) Ja tuo on kyllä totta, että ei kaikki kalliitkaan vaatteet ole hyviä :)

   Poista
 5. Mulla on positiivisia kokemuksia Cirafista kans! Jo katot uusimman postauksen, niin siinä neidillä päällä meille käytettynä tullut Cirafin puku ja edelleen toimii hyvin!

  VastaaPoista
 6. Meillä tytöllä (nyt 7v) ollut kaksi talvea ciraf tec haalari ja edelleen on täysin ehjä ainakin päällisinpuolin! On ollut ihan pihahaalarina ja rymytty on! Muistaakseni viime talvena( mikä oli lähes lumeton ja märkä ja pukua pestiin usein) lopputalvesta alkoi päästämään vettä läpi , mutta mielestäni todellakin hintansa veroinen ollut siihen nähen miten kovalla käytöllä ollut. Pojalla taas ollut reimaa ja ja jo ekan talven jälkeen on saanut polvet puhki..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksen jakamisesta, laitetaanpa korvan taakse, pitää googlettaa vielä itsekin paremmin nuita teknisiä ominaisuuksia :)

   Poista
 7. Sama mulla, mielummin laadukas sillä minusta 40 on kallis takista joka on kauppamerkki eikä vaatemerkki ;D tosin itselle ostaessa ei päde sama vaikka yritän opetella. Juuri tänään ajattelin mennä katsomaan toppatakkeja. Veromodassa -20 % ovhlta 50€ takit, mietin että voisin ostaa vaikka 2eri takkia:D vaikka satasellahan saisin jonkun tosi kivan yhden takin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin samaa mieltä, 40 euroa on paljon ns . Kaupan takista joka on heidän oma merkkinsä :)

   Poista
 8. Voi apua miten ihanan värinen takki!! Ei mikää ihme, että tyttö ei ole halunnut pihatakiksi ;) Kokemuksesta (just rymyvaatteina) Ciraf merkki on kyllä kestävä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) niin se neiti takin eskariin laittoi, pitää selvästi hommata vielä se rymytakki, tuota nyt ei raski sellaiseen käyttöön antaa :)

   Poista
 9. Minullakin on huonoja kokemuksia Reimasta, mielestäni ulkovaatteisiin tulee turhan nopeasti käytön jälkeä verrattuna hintaan. Prismasta ostetut Icepeakin toppahousut selvisivät talvesta todella hyväkuntoisina. Tytöllä on ollut muutama Ticketin haalari ja Molon vk-haalari ja -housut ja hyvin ovat kestäneet nekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei reiman haalari kulunut viimetalvena vaikka se kovassa käytössä olikin , pysyi todella hyvänä polvet. Racoonin haalari joka oli neidillä pari vuotta sitten on ihan vastakohta sitten, siitä ei todellakaan uskoisi että olisi ollut käytössä vain yhden talven, sen verran kulunut ja rispaantunut se on yhden talven jäljiltä :)

   Poista
 10. Ihana takki ja niin nätti tyttönen <3 Minäkin oon ulkovaatteissa merkkiuskollinen, vaikka pitäis tosiaan joskus kokeilla ihan markettimerkkejä. Yllätyin positiivisesti, kun ostin pojalle H&M:n parkatakin. Oli tosi paksu ja lämpimän tuntoinen ja kangaskin tuntui laadukkaalta. Hyödynsin siihen alennuksen ja sain sen lopulta 25 e :) Rymyhaalarit ostan yleensä netin kirppiksiltä käytettynä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.